Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
16100
View
57
Reply

All about Modenas Xcite

[Copy link]

Author: winamp05       Show all posts   Read mode

Post time 10-11-2009 09:13 PM | Show all posts
err, dune, 60 km/h keta ngan moto mmg beza,
keta lg laju 60 km/h kalau banding ngan moto,
bas 60 km/h lg laju dr keta,
so, stendet la hg kena naikkan speed lg...

sekian...

wassalam
f_zal Post at 10-11-2009 07:53 PM


bukan ape yeop,
teman penah cucuk la with the same speed,
terbukti pada dua kancil dan satu wira yang temannye motor Kriss 100E,
saiz tayar depan cume 70/90 je..dapat bacaan sama 60KM/H..
teman idok nipu yeop..
betul..but at the highspeed itu je teman tak penah try cucuk..
sebab teman yg kena tinggal
tapi betul cakap kome tuh,
at highspeed maybe bacaan meter motor lari banyak banding dengan kereta..
thanks for the acknowledgement...
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2009 09:16 PM | Show all posts
setipa muto ada kelebihannya dune...muto aku ( dan kumik serta geng2 LC yg lain ) pun bukannya laju mana pun...dicipta utk kelihatan laju je...walhal larik cam siput kalau dibandingkan dgn SBK..:l ...
medangmru Post at 10-11-2009 06:11 PM


tapi moto komer lagi laju dari moto teman
camne nak race gini hu4..
tggu teman bawak Skuter Elegan takpon Ninja nnt kita race ye he4
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2009 09:17 PM | Show all posts
moto aku jugak selowww.... kalo 100 tu kira dah abis laju la tu...



aku elergik dgn kelajuan ni.. lagi2 macam abg yg tunduk 2 kali je dah sampai penang...
ryo_takahashi1 Post at 10-11-2009 08:56 PM


yeke alergic laju2 nih?
bukan kome pon ade SBK ke yeop??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-11-2009 09:34 AM | Show all posts
SBK tu hape ?
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2009 09:44 AM | Show all posts
Win   

SBK-Superbike...
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2009 11:43 AM | Show all posts
Win   

SBK-Superbike...
medangmru Post at 11-11-2009 09:44


wooo... SBK tu superbike ghupenye...
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2009 01:33 PM | Show all posts
wooo... SBK tu superbike ghupenye...
ryo_takahashi1 Post at 11-11-2009 11:43 AM


waduh komer nih,
ate seghupe ngan signature komer tuh..
"biar betul??"
hu4
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-11-2009 03:36 PM | Show all posts
Win   

SBK-Superbike...
medangmru Post at 11-11-2009 09:44 AM


oooo......aku pun baru tau SBK tu hape..... huhuhuhu...... ingatkan jenama motor tadi.......
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2009 05:54 PM | Show all posts
Salam semua,

Salam semua,

Hari sabtu baru ni aku pegi tukar sport rim motor xcite aku sebab rimlidi yg sedia ada dah patah2 akibat langgar lubang banyak sangat. Akuamik sport rim 6 batang kaler putih jenama racing boy. siap pasangRM170. pastu aku tukar spoket saiz 42-15 beserta rantai jenama RKM.alang alang tu aku tukar sekali minyak itam jenama shell VSX dan filtersekali. Balik kerumah naik naik motor tu slow je aku bawak sbb letihmenunggu motor tadi. petang tu aku kene pegi ke shah alam, jumpa abgipar aku. so dari pantai dalam aku keluar highway ikut jalan beso,selalu kalau pilas habih pun pegi dalam 120-125kmj jek. susah dah naknaik lagi. tp kali ni lain. aku rasa kelainan dengan enjin yg selaluaku xberapa puas hati. smooth semacam jek. dan nak dapatkan kelajuan120 ke 130 pun tak susah. kejap je meter aku naik mencanak!.... akuberanikan diri untuk laju lagi, dan keputusannya mencapai 140kmj padajalan lurus kat federal.

malam tu aku test lagi kat NPE pulak, dari klang lama ke shah alam,memang betul 140 mudah dicapai, cam tak caya pulak aku. selama ni 120 -125 je boleh pegi. pagi ni pegi keja dari pantai dalam ke keramat, akutest lagik...... 140 jugak, turun bukit boleh dapat 150kmj dan lebihsikit, cuma enjin dah mula bunyi semacam. lg pun banyak selekoh, takutla pulak nak main lap nih. bukan pro pun. hehe....

sekian laporan motor aku. pengguna xcite lain ape cerita ? sila kongsi.
winamp05 Post at 9-11-2009 16:41

Err kalau tak silap haku motor Xcite ni memang meter dier jenis berat, so korang bleh expect jarum meter biasanya berlegar paling tinggi pun sekitar 130-140 km/h jer... kalau lebih tu sah motor bikin... even bebudak forum Xcite sendiri pun memang bagitau camtu laa... tapi GT128 lak even bleh sampai 165 km/h bila tiba kat tangan Shahrol Yuzy padahal motor standard, enjin pun sama jer macam Xcite tu... tapi maybe meter GT128 memang ringan sket drp Xcite laa kot...
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2009 06:22 PM | Show all posts
Err kalau tak silap haku motor Xcite ni memang meter dier jenis berat, so korang bleh expect jarum meter biasanya berlegar paling tinggi pun sekitar 130-140 km/h jer... kalau lebih tu sah motor biki ...
Squall-Leonhart Post at 11-11-2009 05:54 PM


ishh, klu meter berat then 130KM-140KM..aku rasa dah cukup laju dah tuh..
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2009 11:32 AM | Show all posts
erm lebih kurang camtu laa... but still Y135LC rules lagi...

So perbandingan top speed lebih kurang camni laa...

Y135LC > GT128 / Xcite > Shogun > Lagenda 110 > Wave 125 > Kriss 110 > EX5 / Wave 100 > Kriss 100
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2009 04:08 PM | Show all posts
erm lebih kurang camtu laa... but still Y135LC rules lagi...

So perbandingan top speed lebih kurang camni laa...

Y135LC > GT128 / Xcite > Belang >Shogun > Lagenda 110 > Wave 125 > Kriss 110 > EX5 / Wave ...
Squall-Leonhart Post at 12-11-2009 11:32


den tamboh perisa
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2009 04:20 PM | Show all posts
den tamboh perisa
nik2121 Post at 12-11-2009 04:08 PM


bior bonar gitu gaye??
ate belang CC150 kowt..nape gitu gaye??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2009 04:32 PM | Show all posts
weih.... belang 150 maa..... takkan takat tu je nambah rasanya nikkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2009 09:44 PM | Show all posts
34# winamp05
Sori... lupa nak tambah... Belang 150 laa yang patutnya kat belah2 atas gak laa, huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2009 11:34 PM | Show all posts
fuuhh.. winamp.. meter sudah laju arr
mlm esok tunggu aku kat NPE kul 10.48pm lps aku makan cikencop kat kg baruuu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-11-2009 09:57 AM | Show all posts
nak rempit ngan lc ko ke kumix ? hik hik hik ......... tak terhambatnye aku.
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2009 10:27 AM | Show all posts
Post Last Edit by ryo_takahashi1 at 13-11-2009 10:28
Y135LC > GT128 / Xcite > Shogun > Lagenda 110 > Wave 125 > Kriss 110 > EX5 / Wave 100 > Kriss 100
Squall-Leonhart Post at 12-11-2009 11:32


sian motor buruk kristar aku tak masuk dalam list... mentang2 la motor tak power...


ehhh.. tapi wave125 takleh tapau lagenda110 ke...??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-11-2009 11:04 AM | Show all posts
aku rasa wave boleh tapau la lagenda 110. test rempit ngan lagenda 110 haritu memang xleh kejo xcite aku ni, tp wave 125x tu boleh lagi nak hambat pelan pelan kat blakang.
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2009 04:38 PM | Show all posts
nak rempit ngan lc ko ke kumix ? hik hik hik ......... tak terhambatnye aku.
winamp05 Post at 13-11-2009 09:57


apa lakk.. ko nyer meter 150km/h kan?? aku nyer setakat 148.486km/h jer maaa..
sure back to backkk nyer .. hihihii
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
2.648121s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list