Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
47813
View
126
Reply

Penyanyi wanita remaja masa lalu yang pernah 'meletop' sekejap

[Copy link]

Author: refleCtion       Show all posts   Read mode

Post time 12-6-2010 10:23 PM | Show all posts
artis yg aku nk ckp ni bkn la lama sgt....br je lagi tp xde la top pon

ala yg pnh duet ngan bob tu....arnieza ke namenye? adnan abu hassan siap puji bagai anak didik die tu, tp 1 lagu tu je kot....mne die skrg?
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2010 03:44 PM | Show all posts
terkenang lak lagu2 lama zaman awal 90an...tp lagu tema  Mimi Asmidar yg bulan posa tu..Connie yg main...tahun 91 tak salah aku...meletop citer tuh...
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2010 01:05 PM | Show all posts
emma - mendung tak berimbun

suara dia ala2 ella.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2010 09:12 AM | Show all posts
Lagi satu,

EMMA - Kasih tak Bertepi
EMMA - Impian Semalam
EMMA - Cinta Kita
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2010 01:03 PM | Show all posts
ana ngan wan suhaila tu sape pulok? tidak ku sempat knl
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2010 02:47 PM | Show all posts
Reply 8# tebuanharimau


yup... mmg minat sgt ngan feeza..lagu dia masih jd ringtone henpon ku....
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2010 12:13 PM | Show all posts
bagaikan puri - farra.. lagu evergreen even.. still leh dpt no 4 dlm carta 9 di 9 era hehe
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2010 11:12 AM | Show all posts
Mac Rohayu - Ditakdir kita bersama..pnah ber'perang' ngan penyanyi Azie..dengan mengatakan Azie adal ...
tebuanharimau Post at 18-11-2009 12:16



    iols rasa Azie ratu lagu evergreen suam2 kuku khen??

lgu angan pelamin kekal no 1 kt carta sinar...kelas
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2010 11:18 AM | Show all posts
Lagi satu,

EMMA - Kasih tak Bertepi
EMMA - Impian Semalam
EMMA - Cinta Kita
hayrin86 Post at 16-6-2010 09:12



iols suka lg ni...pernah jd lagu tema drama alih bahasa
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2010 12:28 AM | Show all posts
iols suka lg ni...pernah jd lagu tema drama alih bahasa
makhluk Post at 19-6-2010 11:18

Drama alih bahasa kat Saluran Emas TV2 ketika itu melalui slot Impian Sutera hari Isnin hingga Khamis jam 4.30 petang, sekitar tahun 1995.
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2010 11:52 AM | Show all posts
terkenang lak lagu2 lama zaman awal 90an...tp lagu tema  Mimi Asmidar yg bulan posa tu..Connie yg ma ...
fortunas Post at 13-6-2010 15:44



    wardah
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2010 04:18 PM | Show all posts
- Yang Nalis- aku lupa  lagu dia tapi ingat imej rambut kerinting ala-ala negro..mana budak nih pegi heh?...
fadbulous Post at 27-11-2009 03:39


Baru jer nampak Yang Nalis nie kat rancangan Mekar Sejambak pagi Ahad lepas di saluran Hitsz 180. Memang betul description yang di beri pasal penyanyi nih ... feeling2 black gituh. Ada satu lagu dia nyanyi sedapz sangat dalam rancangan tuh tapi tak tau tajukk ...   puas aku nak carik tajuk lagu tu, tak jumpa2 saper penyanyi asal dia
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2010 06:27 AM | Show all posts
Post Last Edit by 0misae0 at 23-9-2010 06:31

Erema - Pelita Di bawah Purnama?? Fauziah Idris - Rindu Merindu? Krisha-Kluang Man?? Rozita Izlynn - Dunia Kita Berbeza? Takde dalam list ke?? Yes, Azie is the top of them- Kau tetap dalam anganku, Azie..
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2010 11:36 PM | Show all posts
korang lupelah tuh, ada sorg penyanyi nie penah calon lagu dia dlm muzik2..
tajuk lagu aku ingat sampai sekarang..CINTA SEJATI HADIRNYA SEKALI.tajuk mmg xbole blah tp aku lupe la nama penyanyi dia tuh..ina ke minah ke????
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2010 11:45 PM | Show all posts
dolu2 senang jer nk wat helbum..
artis suam2 kuku mcm tushee pun album bole jual 50ribu unit..album amboi malu tuh..
suam2 kuku theyols pun, album fara kalo x silap terjual 30ribu copies smp buat edisi emas plak..sbb dulu utk dpt cakera emas album kena jual 25k unit..platinum 50k..
skang nie 10k unit pun dh dpt platinum kot..
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2010 11:47 PM | Show all posts
kowang lupa nk letak..LIYANA hangatnya cinta..
smp skang lagu tuh pemes kan..siap masuk JLL lg ituh hari..
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2010 12:00 AM | Show all posts
Kalau korang tengok filem tahun 1990 Mira Edora, lagu penutup dia tu sebelum ni ramai orang cari. Na ...
Santeira Post at 5-6-2010 16:14



    wahhh, mekacih byk bagi link... sebelum nih mmg tertanya2 sapa nyanyi lagu penutup tu
    iols mmg suka sgt kat movie mira edora nih!!! {:1_147:}{:1_147:}
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2010 01:57 PM | Show all posts
wohnen tak de ker?hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2010 03:19 PM | Show all posts
wahhh, mekacih byk bagi link... sebelum nih mmg tertanya2 sapa nyanyi lagu penutup tu
    ...
Esperanza Post at 26-9-2010 00:00



    You are welkam
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2010 11:55 AM | Show all posts
[quote]Mac Rohayu - Ditakdir kita bersama..pnah ber'perang' ngan penyanyi Azie..dengan mengatakan Azie adal ...
tebuanharimau Post at 18-11-2009 12:16 [/quote]

i loike this song...
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2010 12:57 PM | Show all posts
kowang lupa nk letak..LIYANA hangatnya cinta..
smp skang lagu tuh pemes kan..siap masuk JLL lg ituh ...
scrocth Post at 25-9-2010 23:47


HANGATNYA CINTA-LYANA

Sering aku merindu
Rindu pada dirimu
Sering aku teringat
Teringatkan dirimu
Walau waktu berlalu kau masih di hati
Sentiasa wajahmu bermain di mata
Betapa indahnya cinta engkau dan aku
Tak mungkin ku lupakan

Engkau masih ku sayang
Sayang seperti dulu
Cintamu di hatiku
Masih seharum dulu
Bersama kita rasa suka dukanya bercinta
Sedang hangatnya cinta kita pun berjanji setia
Di antara kita tidak rela berpisah
Demi kerana cinta

Apa pun terjadi
Kau tetap ku cinta
Kerana cintamu abadi di hatiku
Apa pun terjadi
Pulanglah padaku
Kerana kau kekasihku

Adat orang bercinta
Semuanya indah saja
Bila sudah kecewa
Sungguh pahit terasa
.
.
.
.
.
Alangkah indahnya
Jika kau dan aku
Saling menyayangi dan saling setia
Betapa pilunya
Di dalam hatiku
Kasih dan sayang...


terbaek la lagu ni...
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2010 07:54 PM | Show all posts
mane2 aku kenal aku vote lass
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2010 09:01 AM | Show all posts
izza fazley tu i suke lagu duet dia ngn poey , untuk ape bersengketa........
micha Post at 23-11-2009 15:10

uols ada lagu tu x? sila fwd ke iols...dah lama cari ni...
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2010 09:04 AM | Show all posts
asha malik best la....sayang x naik...
refleCtion Post at 2-6-2010 09:23

asha malik skrg adalah 2nd wife kpd komposer LY....ada 4 anak x silap aku.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2010 09:30 AM | Show all posts
syarifah zarina---> langit ketujuh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.063366s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list