Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
55018
View
49
Reply

Injin seperti mcm nak mati bila kereta idle

[Copy link]

Author: dugongCute       Show all posts   Read mode

Post time 3-3-2015 08:49 AM | Show all posts
salam..

masalah saya pulak enjin mati bila letak kat gear N..

law letak kat P ok je..

plek2 sungguh la..
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2015 10:43 AM | Show all posts
S2034 replied at 3-3-2015 08:49 AM
salam..

masalah saya pulak enjin mati bila letak kat gear N..

memang pelik sungguh masalah kete ko ni...
tak penah lak aku dengar enjin mati kat N...kalau letak kat D ok plak???

Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2015 11:35 AM | Show all posts
zulka replied at 3-3-2015 10:43 AM
memang pelik sungguh masalah kete ko ni...
tak penah lak aku dengar enjin mati kat N...kalau le ...

law kat D S L dan P xmati plak..

law N je trus drop meter enjin dan mati..

wa cari dalam tenet pon macam xde je poblem macam ni..
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2015 12:38 PM | Show all posts
S2034 replied at 3-3-2015 11:35 AM
law kat D S L dan P xmati plak..

law N je trus drop meter enjin dan mati..

kete ko taun bila bro?
mcm problem trotelbody je, takpun wiring

Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2015 01:07 PM | Show all posts
zulka replied at 3-3-2015 12:38 PM
kete ko taun bila bro?
mcm problem trotelbody je, takpun wiring

2006...

yeke...ingatkan gearbox dah..
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2015 03:54 PM | Show all posts
Salam.Maaf TT tumpang thread ye

Bole tau x berapa kos nak servis throttle body utk Myvi?
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2015 10:07 AM | Show all posts
tepung replied at 3-3-2015 03:54 PM
Salam.Maaf TT tumpang thread ye

Bole tau x berapa kos nak servis throttle body utk Myvi?

service saja 80-120...tak tentu ikut bengkel mana awk hantar...

Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2015 03:56 PM | Show all posts
salam

bila start enjin...masuk gear dari P ke R terasa berat giler..normal ke?

pas da msk ke R..nk ke N D S L semuar normal..ringan je..

1 lagi poblem.. kadang2 bila nak ke R or D..macam ada sentakan sikit..

ke normal untuk gear CVT?
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2015 04:08 PM | Show all posts
S2034 replied at 5-3-2015 03:56 PM
salam

bila start enjin...masuk gear dari P ke R terasa berat giler..normal ke?

suspek gearbok mounting...
sila chek
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2015 04:41 PM | Show all posts
zulka replied at 5-3-2015 04:08 PM
suspek gearbok mounting...
sila chek

kat mana benda 2..

anggaran kos...
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2015 05:00 PM | Show all posts
Edited by zulka at 5-3-2015 05:01 PM
S2034 replied at 5-3-2015 04:41 PM
kat mana benda 2..

anggaran kos...


chek dulu..
tengok gab kat bawah tu..sepatutnya gab tu boleh masuk duit dua keping syiling 50sen..
kalau takleh masuk maknanya mounting tu dah rabak...
mounting yg getah hitam bulat tu...

Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2015 09:23 AM | Show all posts
zulka replied at 5-3-2015 05:00 PM
chek dulu..
tengok gab kat bawah tu..sepatutnya gab tu boleh masuk duit dua keping syiling 50se ...

terima kasih..

nanti try cek..
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2015 12:11 PM | Show all posts
lupa plak..da cek tapi xjumpa plak..

@zulka

berapa kos nak tukar mounting gearbox 2?
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2015 12:56 PM | Show all posts
S2034 replied at 30-4-2015 12:11 PM
lupa plak..da cek tapi xjumpa plak..

@zulka

harga mounting tak sama..depan harga lain,blakang harga lain, tepi harga lain...
kalau yg aku tunjuk tu dlm 60-70, belum masuk upah

Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2015 01:10 PM | Show all posts
zulka replied at 30-4-2015 12:56 PM
harga mounting tak sama..depan harga lain,blakang harga lain, tepi harga lain...
kalau yg aku tun ...

gearbok ade berapa mounting...
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2015 01:46 PM | Show all posts
S2034 replied at 30-4-2015 01:10 PM
gearbok ade berapa mounting...

mounting gbok
mounting enjin
mounting depan
mounting blakang
kena chek yg mana 1 dh koyak..
kadang2 kalau teruk sgt 3 bji dh koyak
mounting blakang tu jarang2 koyak...

Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2015 03:06 PM | Show all posts
macam poket je nak koyak ni..
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2015 03:06 PM | Show all posts
zulka replied at 30-4-2015 01:46 PM
mounting gbok
mounting enjin
mounting depan

terima kasih bos...
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2016 12:34 PM | Show all posts
zulka replied at 5-3-2015 04:08 PM
suspek gearbok mounting...
sila chek

@zulka

salam bro..

da g tanya 4 org pomen..

pasal masalah jerking dari n ke d dan dari n ke r..

2 org pomen ckp macam bro ckp la..problem mounting..

2 org pomen lagi cakap flywhell problem..

adess..risau plak..xtaw mana 1 btol la bro..

kang silap bt xjadi koyakk nanti hehee..
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2016 12:34 PM | Show all posts
giler lama post baru da masa nak g tanya pomen..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082514s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list