Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
55128
View
49
Reply

Injin seperti mcm nak mati bila kereta idle

[Copy link]

Author: dugongCute    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 24-3-2016 02:20 PM | Show all posts

biasanya mountingla....
sy tak tengok kereta tuan depan mata pun boleh jangka mounting problem...
yg 2 org pomen kata mounting tu dah tengok kereta tuan depan mata, mungkin juga dah nampak mounting tu koyak...
yg 2 org pomen kata flywheel problem tu cuma base on tekaan semata...flywheel kat dlm gearbok, nk chek kena turun gearbok, kena standby ribuan $$$..
cadangan aku, tuka mounting dulu...
lagipun flywheel auto sgt2 jarang rosak, kecuali cara pemanduan ko memang kasar kot....ko ada spin2 tayar ke?, atau main pickup? ataupun ko tak berapa mahir bawa kete auto?
jgn marah ye aku tanya betul2 ni....sebab aku pernah jumpa org bawa auto 4 kali tukar gearbok, rupa2nya dia tak pandai/mahir guna auto...dia buat mcm kete manual, suka2 hati tukar dari N-D-2, konon mcm manual...
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2016 02:38 PM | Show all posts
zulka replied at 24-3-2016 02:20 PM
biasanya mountingla....
sy tak tengok kereta tuan depan mata pun boleh jangka mounting problem... ...

hahaha...xdak la bro...ak xpenah spin tayar pon..da dekat 10 taon dk naik auto..xpenah rosak lagi keta2 tu..

ni keta honda city 2006 vtec CVT awl taon lpas beli..

sblm ni dk main auto keta sedara mara jah..keto kompany..hahaa

da suh dia cek mounting..dia cakap mounting sblah driver 2 da rosak..

da macam lembut sangat..dia yg ckp..aah dia main teka ja..then dia ckp law rosak mounting pon xefek enjin..stakat gegar ja..

mula2 ckp plug..ak ckp plug br tukar..cabel plug da cek ok..las ckp flywhel..hrga memang beribu..

koyak2..

gearbox ok sbb masa shift gear memang smooth ja..

law dekat ngan bro..da suh bro buat da..

ape lagi ek dia ckp..lpa plak..

2 ja dlu kot..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2016 11:41 AM | Show all posts
AHMADVW replied at 16-11-2009 03:44 AM
jgn dilupa suruh pomen tu tuning pakai computer

bukan akjaz pulas guna screwdrebar ke bang amad?
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2016 03:12 PM | Show all posts
@zulka

baru ingat..da 1 lagi simpton dia..

masa ngah idle gear n..

enjin macam nak mati..tp xmati..

tengok meter enjin drop trus..tp normal blk lepas beberapa saat..

so 2 masalah mounting enjin jgk ka?

maaf la banyak bertanya plak...
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2016 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_kunyit replied at 25-3-2016 11:41 AM
bukan akjaz pulas guna screwdrebar ke bang amad?

Kalau keta zaman flinstone boleh guna method adjust guna screw driber, kalau zaman 1 mdb ni masuk laptop shj
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2016 12:55 PM | Show all posts
AHMADVW replied at 10-6-2016 04:30 AM
Kalau keta zaman flinstone boleh guna method adjust guna screw driber, kalau zaman 1 mdb ni masuk  ...

bila nak buat gath ni abam amad,sambil tu bole la tolong adjustkan kabereter kete aku..
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2016 12:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Salam tuan maaf lari tajuk skit
Kereta kenari 2006 masalh yg dihadapi
1. bateri cepat abis bile ONkan aircond disbbkan mslh nie sy xleh nk onkan byk bnde, tiap kali sy onkan aircond dlm mase yg same sy cume berani onkan radio&lampu to pon rase mcm bateri nk weak so selebih accessories yg lain seperti spotlight x berani nk bukak sbb rase mcm pengunaan current yg  telalu byk,memandangkan sy baru tukar alternator dan bateri baru tp issuenye tetap same mcm xde penyelesaiannye sbb owner lame ade modified aircond seperti tukar kipas dan juga compressor to ke sbbnye ??? (Takut current leaking)
2. Performance kete agak terok pickup xde kete rase berat spark plug da tukar air filter tukar dan minyak ATF pon da tukar memandangkan gearbox sy dah rosak dan da repair to skali dgn ATF baru tp kurang memuaskan jgk dan tiap kali tekan minyak mcm ade something bunyi bising bile lepaskan minyak hilang bunyi,bunyi seolah
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2017 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya ada masalah kereta wira saya. Wira 1.5 vdo. Kereta saya enjin mati sendiri. Bila dah jalan jauh anggaran 40km melalui jalan kampung . Jalan yg sesak dan trafik light byk. Bila berhenti je. Enjin akan mati. Setakat ini yang saya sudah repair ..

Service tb
Crank sensor tukar baru
Disturbutor coil tukar baru
Top overhaul dah buat.
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2017 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa patut saya buat.
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2018 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalu plug dah tukar, tb dah service, fuel pump pun ok...so jd gak, gi ler tukar semua lapan2 ignition coil tu...mmg tu ler punca nya...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.073068s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list