Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
123Next
Return to list New
13991
View
60
Reply

Pembantu Rumah Harian

[Copy link]

Author: leylapple       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-11-2009 11:02 PM | Show all posts |Read mode
Elo....mok tanya tok...sapa2 ada kenal org yang boleh diupah utk menolong mengemas umah ka, membersihkan rumah ka, membantu kerja ringan2 di umah ka...dengan upah harian.....maksudnya mun ari ya kita mauk nya g umah, baruk kita bayar...berbanding ngambik pembantu rumah..sik mampu la mauk bayar sampai rm600-800 sebulan...lagipun mcm membazir jak sebab bukan hari2 mauk kemas umah pun.lokasi petra jaya
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2009 11:13 PM | Show all posts



susah sik nak kemas umah kitak? mun sik susah mek sudi


Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2009 11:13 PM | Show all posts
550 sebulan tok ada mahu??
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2009 09:17 AM | Show all posts
Usually tanyak jak urang kampung pun leyapple. Mcm family mek selalu nang dr zaman rong ninggal nine mek marek nang nunggah sidak neighbor kah dtg tulong ngemas rumah n  nyesah baju kakya berik upah as they come. Sambil2 dpt nulong sidak adik kakak yg mungkin kurang sikit taraf hidup sidaknya.

Mak mek kinek tuk pun giya la...sampey ada kadang sidak jiran bersaing gik ya nak mintak dtg nulong
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2009 01:11 PM | Show all posts
Sha ada agent yang memang khas untuk mencuci seluruh rumah seminggu sekali.  Sha biasa buat untuk  rumah Sha kat Kuching.  Seminggu sekali agent akan datang rumah dari pagi sampai petang.  Dia bersih luar dan dalam rumah. Memang berbaloi...sebab termat bersih.  Sekali datang charge RM60, kalau sebulan 4 kali, maksudnya RM240.  Awak boleh hubungi agent berkenaan kalau awak nak.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2009 02:12 PM | Show all posts
mak andam bisa ngakk?

atau

mbahh dukun...?

bisa gue ngobatin jika dalam kesakitan...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-12-2009 04:56 PM | Show all posts
Sha ada agent yang memang khas untuk mencuci seluruh rumah seminggu sekali.  Sha biasa buat untuk  rumah Sha kat Kuching.  Seminggu sekali agent akan datang rumah dari pagi sampai petang.  Dia bersih  ...
ShaPesona Post at 25-11-2009 13:11


sowi late reply..baru balit daari kembara jenjalan ke semenanjung...

Sha,
cuci rumah sikla juak ya...sekadar mcm tlg kemas2, sapu2 debu sikit2...dengan kemaskan bilik stor.yang tok skali datang terus bayar rm60 ka?blh juak berik kontek no ya...

Mizzsued
masalahnya kmk bukan diam di kpg...di perumahan tok, gney mauk mencarik urg?
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2009 01:07 AM | Show all posts
sowi late reply..baru balit daari kembara jenjalan ke semenanjung...

Sha,
cuci rumah sikla juak ya...sekadar mcm tlg kemas2, sapu2 debu sikit2...dengan kemaskan bilik stor.yang tok skali datan ...
leylapple Post at 2-12-2009 16:56


Biasanya dorang datang jam 9pagi sampai 5 petang.  Satu rumah dibersihkan.  Luar dan dalam....dari ruang tamu sampai dapur ke stor.  Siling ke lantai.....cermin tingkap ke pintu. Excellent services!  Sha bagi number pemilik agensi ni....dan u call n set sendiri hari apa u nak dorang datang dalam minggu tu....(check PM ya)
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2009 11:54 AM | Show all posts
kmk dolok ada org dtg ujung minggu jak. skali seminggu, rm20 sorang. sidak ada 2 org so jadi rm40 la. ada juak org rm50... tp mun maok senang sebenarnya, boleh carik sidak cleaner2 opis yg x keja ujung minggu
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2009 11:55 AM | Show all posts
masa tok kmk makey maid indon jak. rm300 bayar sebulan.. sik juak jauh beza nak byr cleaner nak dtg seminggu sekali ajak. maid tok jaga anak kmk, kemas rumah, cuci baju.. tp kita tpaksa provide mkn minum ngan tempat diam la..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-12-2009 08:45 AM | Show all posts
Sha,
ok, dah dapat no. ya..thanks...

katak hijau,
pasal maid ya, ada juak ati mauk makei tapi ngenang knktok lom da keperluan gilak, sikda urang juak di umah,kmk org pun slalu berpergian juak, jadi lom mauk agikla....lagikpun, kmk sik penah guna maid, mcm2 juakla crita kmk dgr yg menggerunkan...alu skeptical sikit mauk makei...

p/s, teringat maid nenek kmk dolok, kak Tina dari Sambas....ya nang rajin masak dan ngemas....
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2009 02:08 PM | Show all posts
mak andam bisa ngakk?

atau

mbahh dukun...?

bisa gue ngobatin jika dalam kesakitan...
chep Post at 25-11-2009 14:12


eh, mendingan elo diam.  ntar gua santet elo ! kita lagi ngomong soal pembantu donk. ayo.... :p
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2009 03:08 PM | Show all posts
kita cari rejeki aja pak.. mohon ampunn pakk ampunn...
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2009 09:14 AM | Show all posts
masa tok kmk makey maid indon jak. rm300 bayar sebulan.. sik juak jauh beza nak byr cleaner nak dtg seminggu sekali ajak. maid tok jaga anak kmk, kemas rumah, cuci baju.. tp kita tpaksa provide mkn mi ...
katak hijau Post at 3-12-2009 11:55


kat mana u dapat maid indon tu? norsha tengah cari pembantu sekarang ni..i'm kat kota samarahan

untuk TT...norsha biasa ambik cleaners untuk bersihkan my hse..up to us nak bayar berapa kat dia org, biasanya norsha pay rm50 for them..tapi these cleaners dr kota samarahan la..
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2010 10:42 PM | Show all posts
Reply 8# ShaPesona


    salam sha,
kamek berminat mok dptkan perkhidmatan kemas rumah ya...boleh kitak berik mek kontek nombor?? terimak kaseh....boleh emailkan kamek no ya? suria_garden[at]yahoo.com. terimak kaseh byk2
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2010 10:45 PM | Show all posts
Reply 10# katak hijau

salam katak hijau...

giney kitak oleh maid ya? mun ada kontek berik kamek boleh? emel kamek rah suria_garden[at]yahoo.com
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2010 09:10 AM | Show all posts
Reply 5# ShaPesona


PM kamek nya mpun no. boleh??? T.Q
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2010 07:48 PM | Show all posts
sha dan katak
saya pun mau
sila pm no. mereka
terima kasih x 10000000
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2010 07:50 PM | Show all posts
i boleh jad pembantu rumah harian.... bulanan pun boleh
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2010 09:11 PM | Show all posts
i boleh jad pembantu rumah harian.... bulanan pun boleh
Nape?Tak caye? Post at 25-5-2010 07:50 PM



   


kita polah kerjasama maok pok...u kemas2 rumah, i polah khidmat urut2...kita caj rm89.90 sehari kat tuan rumah

berminat boleh hubungi kamek duak




Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2010 10:42 PM | Show all posts
kita polah kerjasama maok pok...u kemas2 rumah, i polah khidmat urut2...kita caj rm ...
buDak_gaTaL Post at 25-5-2010 21:11


boleh boleh aku kemas kemas jak ko tukang urut n kenak urut wakakaakaka
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2010 10:55 PM | Show all posts
boleh boleh aku kemas kemas jak ko tukang urut n kenak urut wakakaakaka
Nape?Tak caye? Post at 25-5-2010 10:42 PM



   

aok...mun urg yg ngupah kita ya ompuan kelak i bertugas ngurut2 nya u kemas2 umah...vacumm pasang kuat sak bunyi bisin kit

tp mun urg umah yg ngupah ya org laki, kita tukar i kemas2 umah, u ngurut nya





Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2010 10:57 PM | Show all posts
aok...mun urg yg ngupah kita ya ompuan kelak i bertugas ngurut2 nya u kemas2 umah...v ...
buDak_gaTaL Post at 25-5-2010 22:55


lobos wo ..x jadi jak aku apply , ko sorang jak...
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2010 11:05 PM | Show all posts
lobos wo ..x jadi jak aku apply , ko sorang jak...
Nape?Tak caye? Post at 25-5-2010 10:57 PM



   

sik boleh...kontrak dh byk dpt mlm tok ajak dah 13org pm booking khidmat kemas umah + urut2


dr 13 tempahan, 9 lelaki....polah persiapan rapi ngurut cdak
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2010 12:24 AM | Show all posts
sik boleh...kontrak dh byk dpt mlm tok ajak dah 13org pm booking khidmat kemas umah + ...
buDak_gaTaL Post at 25-5-2010 23:05

:@ wakakakakaka batal kontrek ... isok aku anta loya ...batal perkhidmatan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052212s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list