JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
103227
View
1717
Reply

Mercedes GP Petronas..

[Copy link]

Author: yastross       Show all posts   Read mode

Post time 5-1-2010 10:04 AM | Show all posts
harap2 shumi tak tido time race

jgn jadi cam dulu.... xsiden sbb ngantuk...

al maklum la dah tua kan.....

Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2010 10:34 AM | Show all posts
memang fan alonsux sejati la ko ni

lum pape dah bongkak lupa daratan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-1-2010 12:56 PM | Show all posts
harap2 shumi tak tido time race

jgn jadi cam dulu.... xsiden sbb ngantuk...

al maklum la dah tua kan.....


akughi Post at 5-1-2010 10:04


Aku suka ayat ko nih!!!





#Hrp team Mercedes Petronas n x ktinggalan Lotus F1 dpt memberi saingan dlm F1 taun nih.
Aku support bcoz Mesia jerr..
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2010 03:21 PM | Show all posts
43# yastross
yup...aku sokong tim nih bcoz of petronas, mercedes & nico
sokong schumi?? no way..!

aku dh terbyg nico bakal jd 'kuli' schumi...
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2010 04:26 PM | Show all posts
41# akughi
alonso bleh ke nak race umur sampai 40an?
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2010 04:28 PM | Show all posts
44# sukanduniaaku
gaji schumi race utk MercGp ni kecik sgt banding dia dapat gaji lepas bersara dgn Ferrari..tak berbaloi if dia jadi driver no.1

maybe kite bleh tgk hak sama rata antara driver
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2010 07:06 PM | Show all posts
dah dia race sebab passion bukan sebab gaji

lagipun f1 buleh guna reputasi dia utk mengembalikan reputasi f1 yang dirosak teruk oleh sex max, mclaren's spygate & briatore's crashgate
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2010 05:28 PM | Show all posts
Schumi junior kembali

SELEPAS Michael Schumacher mengumumkan akan kembali beraksi dalam saingan Formula Satu (F1) musim depan, adiknya Ralf selepas itu mendedahkan dia juga mampu melakukan perkara sama untuk kembali tahun depan.

Adik Schumacher itu meninggalkan F1 pada penghujung musim 2007 selepas gagal mencatat kejayaan bersama pasukan Toyota dan kini memberi perhatian kepada saingan DTM bersama pasukan Mercedes walaupun hanya dengan kejayaan yang terhad.
Laporan yang dikeluarkan akhbar Jerman, Bild menyatakan bahawa Schumacher Junior itu mendapat tawaran daripada empat pasukan baru, USF1, Lotus, Virgin dan Campos tetapi mengambil keputusan menolak semua lamaran itu.
"Saya dapati api F1 sekali lagi menyala dalam diri saya," kata Schumacher. "Saya faham seratus peratus keputusan yang diambil Michael. Keghairahan untuk beraksi dalam F1 belum berakhir dan saya tidak teragak-agak untuk membuat keputusan sama. Berlumba sudah dan masih sebahagian dari hidup kami dan kami sentiasa mencari cabaran baru.
"Bagaimanapun cabaran dipilih mestilah tepat," katanya selepas ditanya mengapa dia menolak tawaran untuk 2010.
"Tiada guna untuk menandatangani kontrak yang dianggap pilihan kedua terbaik dan ini tiada kaitan dengan wang. Ia mengenai persoalan adakah mampu capai sesuatu atau tidak."
Akhbar itu juga melaporkan Sauber, Renault dan Toro Rosso berkemungkinan menjadi pilihan Schumacher sejak dia meninggalkan dunia F1 dengan cara kurang elok dua tahun lalu, namun semuanya sudah berlalu.
"Saya tahu reputasi saya agak buruk bersama Toyota," katanya, "Tetapi itu semua sudah berlalu. Saya tahu apa boleh saya lakukan dan saya rasa selesa dan bersedia."
Sebelum dan selepas Schumacher menarik diri secara rasmi dari Toyota, desas-desus mengaitkannya dengan beberapa pasukan F1. Dia pergi kepada McLaren meminta diberi satu tempat yang diisi Fernando Alonso, tetapi ditolak."
Dia juga berunding bersama rakannya dan Ketua Pasukan Scuderia Toro Rosso, Franz Tost mengenai kemungkinan memandu untuk pasukan itu, tapi Toro Rosso menolak dan menggantikan tempat itu dengan Sebastian Vettel dan Sebastien Bourdais. Di sebalik semua itu, Schumacher tetap membayangkan dia mungkin berlumba dalam F1 2008.
Sejak Schumacher meninggalkan F1 pada Disember 2007, dia menjadi mengambil ujian untuk memandu jentera pasukan Force India dan berjaya mendapat tempat di samping Adrian Sutil.

Bagaimanapun, selepas mencatat masa paling perlahan dalam semua ujian jentera Force India, Schumacher membuat kenyataan bahawa dia tidak lagi berminat memandu untuk pasukan itu, selain menyatakan tidak akan beraksi dalam F1 pada 2008.
Tempat yang ditinggalkannya itu diisi Giancarlo Fisichella, rakan sepasukan Schumacher pada penampilan pertamanya dalam Grand Prix musim 1997.
Selepas dua musim tidak bergelut dalam sukan F1, Schumacher yang banyak berpengalaman menjadi sasaran buat pasukan baru 2010 dan semua pasukan yang pernah ditolaknya, namun dia terus dikaitkan dengan Renault dan Scuderia Toro Rosso.




#Lepas abang masuk adik trus jerit...nakkk massuukk juggaakkk!!!hehehe..
http://www.hmetro.com.my/articles/Schumi-junior-kembali/Article/
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2010 10:20 AM | Show all posts
45# weta_studio


alonso mmg boleh race lagi kalo umur 40 pun...

tapi aku rase dia mesti nak focus kat team basikal dia tu...
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2010 03:32 PM | Show all posts
Mercedes GP launch date leaked
The German newspaper 'Bild' has leaked the launch date of MercedesGrand Prix. According to the publication, the team will launch its 2010contender on the 25th of January in the Mercedes Museum in Stuttgart.The car would be named: "Mercedes-Petronas RB1" with the RB referringto Team Principal Ross Brawn.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2010 03:33 PM | Show all posts
48# yastross
ade or takde ralf ni takde effect pada F1
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2010 03:34 PM | Show all posts
Brawn confident Schumacher still has the edge


Eventhough Michael Schumacher has been sitting on the sidelines of FormulaOne for the past three years and is now forty one years old, making himthe oldest driver to compete in the pinnacle of Motorsports in the pastfifteen years, Mercedes team Principal, Ross Brawn, has no hesitationsabout the Germans capabilities.
Speakingto Autosport, Brawn revelled that he is more than confident thatSchumacher still has the much needed edge to win, something that wasapparent in recent karting events.....
"Ihave got no doubts that the talent and the ability are still there. Yousee little flashes of it when he takes part in competitions like theRace of Champions and karting races. They are not an absolute measure,but always the same guys win in them that win in F1. The guys thatSchumacher beat in those events says a lot."
Theother drivers Brawn is talking about include Schumachers formerFerrari teammates, Felipe Massa and Rubens Barrichello, the latterstill winning races in the recent 2009 championship and the man thatSchumacher will be replacing at Mercedes (Brawn) this season.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2010 05:04 PM | Show all posts
eleh geli aku bace atikel tu... talent tapi dah tua beb...

kalo dulu2 boleh la... la ni jgn buat hal...

driver muda2 bwk kete mane nak slow2....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-1-2010 06:28 PM | Show all posts
eleh geli aku bace atikel tu... talent tapi dah tua beb...

kalo dulu2 boleh la... la ni jgn buat hal...

driver muda2 bwk kete mane nak slow2....
akughi Post at 7-1-2010 17:04


Bila dh tua, hati n otak mudah terganggu...jgn org tua ni wat perangai cam hakinen dahhh!!!
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2010 08:35 PM | Show all posts
ceh hakkinen tu nangis cam budak kecik sebab nak cover dia wat silap
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2010 01:42 AM | Show all posts
Seimbas lalu pencapaian hakinen dr awal hingga kini..

Career summary
Season         Series          Team  Name          Races          Poles          Wins          Points           Final Placing
74C86         Karting            ?               ?                        ?                    ?                ?               5 time Finnish   Champion

1987         Nordic Formula Ford         Reynard         15          ?         9         40                                 1st
1988         GM Vauxhall-Lotus Challenge         Dragon         10         4         3         127                         2nd
1988        Opel-Lotus Euroseries         Dragon         10         2         4         126                                 1st
1989         British F3         Dragon         17         2         0         18                                                          7th
Cellnet F3 SuperPrix         WSR         1         1         1         N/A                                                  1st
Macau Grand Prix         Dragon         1         0         0         N/A                                                            R
1990         British F3         WSR         17         11         10         121         1st
Italian F3         WSR         1         0         1         9          ?
German F3         WS        1         1         9          ?
Macau Grand Prix         WSR         1         1         0         N/A         R
Fuji F3 Race         WSR         1         0         0         N/A         DNQ
1991         Formula One         Lotus         15         0         0         2         16th
1992         Formula One         Lotus         15         0         0         11         8th
1993         Formula One         McLaren         3         0         0         4         15th
Porsche Supercup          ?         2         2         2          ?          ?
1994         Formula One         McLaren         15         0         0         26         4th
1995         Formula One         McLaren         15         0         0         17         7th
1996         Formula One         McLaren         16         0         0         31         5th
1997         Formula One         McLaren         16         1         1         27         6th
1998         Formula One         McLaren         16         9         8         100         1st
1999         Formula One         McLaren         16         11         5         76         1st
2000         Formula One         McLaren         17         5         4         89         2nd
2001         Formula One         McLaren         17         0         2         37         5th
2005         DTM         AMG-Mercedes         11         1         1         30         5th
2006         DTM         HWA-Mercedes         10         0         0         25         6th
2007         DTM         HWA-Mercedes         10         2         2         22         8th
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2010 03:25 PM | Show all posts
53# akughi
driver muda la bwk kereta slow takat pakai engine v8 pastu takde development langsung

time schumy pakai engine v10 bleh produce hampir 900bhp berbanding skrg takat 700Bhp
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2010 03:27 PM | Show all posts
boring la hakkinen..
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2010 10:41 PM | Show all posts
53# akughi
driver muda la bwk kereta slow takat pakai engine v8 pastu takde development langsung

time schumy pakai engine v10 bleh produce hampir 900bhp berbanding skrg takat 700Bhp
weta_studio Post at 11-1-2010 03:25 PM


betol betol, aku pun hampir lupa dulu pakai 3 litre v10, skarang bosan le sket, kununnya nak meningkatkan cornering manouver
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2010 10:57 AM | Show all posts
59# ShadowChaser
dgr2 double difusser tu mungkin akan diharamkan..maybe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.042782s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list