Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
92230
View
691
Reply

Sapa pegi Guangzhou bulan ini?

[Copy link]

Author: Iwillgetulater       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-1-2010 10:08 PM | Show all posts |Read mode
Ada sesiapa yg pergi Guangzhao bulan ini? Kalau tgk kepada keadaan cuaca spt di bawah mcm terlalu sejuk buat aku. Bulan November lepas aku pegi suhu dalam 12 deg celsius.......masak kulit aku kerana gatal.....sekarang pula 8 deg celsius...lagi turuk!!!:kant: Aku akan ke sana hari ahad ini......ada sikit projek....BTW kalau ada sesapa yg pegi sana boleh lah info nanti boleh jumpa kat sana.

Dalam lawatan atas urusan bisnis ini tergerak jugak nak makan angin. Kalau ada info tempat menarik jom kongsi bersama...

Guangzhou       
ZGGG 071330Z 34003MPS 8000 -RA SCT013 OVC023 08/07 Q1024 NOSIG
27 minutes ago, at 13:30 UTC, the wind was blowing at a speed of 3 meters per second (6.7 miles per hour) from North/Northwest in Guangzhou. The temperature was 8 degrees Celsius (46 degrees Fahrenheit), and the pressure was 1,024 hPa (30.24 inHg). The relative humidity was 93.4%. There were scattered clouds at a height of 396 meter (1300 feet) and overcast at a height of 701 meter (2300 feet). The visibility was 8.0 kilometers (5.0 miles).  Current weather is Light Rain .   
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2010 10:39 PM | Show all posts
saya pun berminat jgk nk pegi china..nk borong brg...tapi tak berani la..tak tau tmpt dan tak tau cara nak bwk balik brg..kalo ade org berpengalaman nak pergi saya nak folo...serius ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-1-2010 10:52 PM | Show all posts
2# mohaz69

cari forumer bernama Hiven dan daftar trip ke Guanzhou sebab dia selalu buat rombongan ke sana dan siap bagi kusus lagi...

atau search 'borong di china' atau ' kursus borong di china' nanti akan jumpa terus blog dia......selamat mencuba.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2010 10:53 PM | Show all posts

RE: Sapa pegi Guangzhou bulan ini?

2# mohaz69

Saya pun sedang cari kawan ingat nak pergi bulan mac...Ada sesiapa nak joint? Jom kita ramai2 redah
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2010 11:00 PM | Show all posts
betul tu drona...skrg kita dh dua org...dpt cari otai pengalaman kt china sedap skit nk beli brg...    kursusborongchina tu dh cek...package dia agak mahal skit..igt nk cuba cari package sendiri...save budget skit utk beli brg.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2010 11:20 PM | Show all posts
count me in kalau nak gi.... tuna pun nak g sana gak nak makan angin sambil intai angin
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-1-2010 11:27 PM | Show all posts
4# drona

nanti kalau aku pegi bulan Mac boleh join sekali.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-1-2010 11:29 PM | Show all posts
5# mohaz69

cuba plan bulan Mac ni....aku rasa ramai nak pegi ni....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-1-2010 11:32 PM | Show all posts
count me in kalau nak gi.... tuna pun nak g sana gak nak makan angin sambil intai angin
tuna_sandwic Post at 7-1-2010 23:20


good...lagi meriah....
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2010 11:47 PM | Show all posts
betul ke nak pegi?aku setuju je..kita deal then buat perjumpaan...pastu kena lantik sorang leader yg nk handle..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-1-2010 11:52 PM | Show all posts
yg penting kena ada sorang yg pandai cakap mandarin utk lead....kalau tidak sia2 jer...
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2010 12:07 AM | Show all posts
betul tu...mesti dlm rmai2 forumer sini bole tlg jadi leader utk junior mcm kita yg nk jd pemborong di china....
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2010 12:12 AM | Show all posts
tak yah guna leader yg pandai cakap manderin pun tak pe, kat sana berlambak orang malaysia yg boleh tolong jadik 'orang perantaraan'. Ari tu aku g derang caj RMD400 perday.  Sapa2 yg nak guna orang perantaraan kat sana boleh pm aku, nanti aku bagik nama dan contek no. dia.
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2010 12:25 AM | Show all posts
tak yah guna leader yg pandai cakap manderin pun tak pe, kat sana berlambak orang malaysia yg boleh tolong jadik 'orang perantaraan'. Ari tu aku g derang caj RMD400 perday.  Sapa2 yg nak guna orang pe ...
MegatDin Post at 8-1-2010 00:12
oh bgs tu...rate rm400 perday tu murah ke mhl?
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2010 12:30 AM | Show all posts
Bukan rm, tapi rmd400, dlm rm200.  masa kami p dulu 4 orang, derang dah tunggu kat epot,  bw g hotel, bw g plaza beli belah, tolong tawarkan rega.  Bahkan dari pagi hingga mlm kami guna khidmat dia.  makan dan transport tak termasuk dlm rmd400 tu ya.  kami ari tu naik bas je.  Derang juga boleh tolong arrangekan penghantaran barang ke mesia.
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2010 12:33 AM | Show all posts
aku pun plan nak g gak bulan mac ni, tengah ngintai tambang kapatebang murah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2010 07:19 AM | Show all posts
oh bgs tu...rate rm400 perday tu murah ke mhl?
mohaz69 Post at 8-1-2010 00:25


rmb400 (rm200) tu kira murah kalau berkongsi....dan bila beramai naik bas lagi jimat
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2010 07:20 AM | Show all posts
aku pun plan nak g gak bulan mac ni, tengah ngintai tambang kapatebang murah.
MegatDin Post at 8-1-2010 00:33


bulan January ni tak ada pulak offer tambang murah......
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2010 08:05 AM | Show all posts
cantek ni...dpt 4 ke 5org bgs dh...set masa je bile nk g..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2010 08:12 AM | Show all posts
kalau berkongsi sewa bilik hotel pun boleh jimat. Sewa rmb240 pun boleh kongsi 2~3 orang.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086064s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list