Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
92208
View
691
Reply

Sapa pegi Guangzhou bulan ini?

[Copy link]

Author: Iwillgetulater       Show all posts   Read mode

Post time 8-1-2010 08:25 AM | Show all posts
sesambil berbisnes..kalo ada masa bolehla melancong ke 1 2 tempat...

kalo kat GZ saya suggest ke Chimelong Paradise yg terletak kat Panyu...lebih kurang 1 jam perjalanan by MTR dari stesen San Yuan li / Liwan...happening..seronok..klu spend 1 hari mmg x cukup...sbb ada lebih kurang 3 4 themepark...
yg tensenya halalfood payah sket area sini..bwkla bekal sikit wat alas perut sbb time balik blh melantak kat restoren Pandan Indonesia area Huan Shi Dong Lu...

for more details...

http://www.chimelongparadise.com/Index.aspx
http://www.chimelong.com/

dan kalo ada masa lagi blh ke Shenzen...gi Window of the world theme park...sesambil ke Lo Wu...atau terus masuk Hong Kong...

http://www.travelchinaguide.com/ ... shenzhen/window.htm


have a nice trip n deals.....:pompom:
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2010 08:38 AM | Show all posts
List le sapa nak pi bulan Mac ni.. buat senarai pendek. Follow by meeting/gathering dikalangan sapa nak pi.

Tiket kalau nak murah kena book awal2. Mungkin yg penting skrg.. kena dptkan tiket dulu kot. Once dah dpt tiket, next step boleh follow up later.. mcm hotel, duit belanja.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2010 08:38 AM | Show all posts
Post Last Edit by Iwillgetulater at 8-1-2010 08:41

21# faridali

ada 1 link tu dlm bahasa cina.....:kant:

tp shenzen window of the world tu nampak menarik juga....
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2010 08:39 AM | Show all posts
Post Last Edit by Iman_Baby at 8-1-2010 08:52
sesambil berbisnes..kalo ada masa bolehla melancong ke 1 2 tempat...

kalo kat GZ saya suggest ke Chimelong Paradise yg terletak kat Panyu...lebih kurang 1 jam perjalanan by MTR dari stesen San Yuan ...
faridali Post at 8-1-2010 08:25


haa...

Farid ni pun salah sorang pakar ke China.. tapi diorg skrg pi tak tunggu kawan2 dah.. rasa nak pi.. diorg pi je.. dah kerap sangat kan farid pi China.

Last year je.. agak2 berapa kali farid ke China eek.. ?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2010 08:42 AM | Show all posts
22# Iman_Baby

Iman_baby nak pegi ker?

tiket flight ni nasib kalau dapat murah....suka suki jer airasia nak bg harga tambang....
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2010 08:44 AM | Show all posts
kak nani...lama tak jumpa..makin maju kak nani..alhamdulillah..lama xdgr kak nani berceloteh...

sy ke sana sebulan sekali..utk order..klu xde order..sy paksa diri utk pegi jugak..utk ambil semangat dan gali lubang;)..

bulan lepas dan bulan lepas 1 lg suhu dalam 5 -10 celcius...tp mostly hotel ada heater...

mggu dpn maybe berangkat ke sana...utk setelkan apa yg patut sblm chinese new year...sbb dorg cuti lama time CNY...mslh utk ship brg...
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2010 08:54 AM | Show all posts
22# Iman_Baby

Iman_baby nak pegi ker?

tiket flight ni nasib kalau dapat murah....suka suki jer airasia nak bg harga tambang....
Iwillgetulater Post at 8-1-2010 08:42


Iwillgetulater,

Saya tak pernah pi.. tapi mmg berminat nak pi..
Itulah kan.. kena rajin tengok airasia.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2010 08:59 AM | Show all posts
Iwillgetulater,

Saya tak pernah pi.. tapi mmg berminat nak pi..
Itulah kan.. kena rajin tengok airasia.
Iman_Baby Post at 8-1-2010 08:54


kena rajin tgk paper kalau ada offer tambang murah airasia...
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2010 08:59 AM | Show all posts
kak nani...lama tak jumpa..makin maju kak nani..alhamdulillah..lama xdgr kak nani berceloteh...

sy ke sana sebulan sekali..utk order..klu xde order..sy paksa diri utk pegi jugak..utk ambil semangat ...
faridali Post at 8-1-2010 08:44


Farid,

alhamdullilah.. dlm keadaan yg agak sukar.. peluang dan ruang utk maju n berkembang.. masih lagi ada. Masing2 pun skrg dah bz.. lama pun kita tak jumpakan.. Ahad lepas akak baru je jumpa sinar n the geng.. diorg dtg kedai..

Wah.. farid pi dah sebulan sekali.. sekarang pegi bukan takat nak order barang je.. tapi buat memangkin semangat lagi.

Betul tu kan farid.. kekadang semangat kita pd saat2 tertentu akan down.. masa ni le kita kena buat or cari sesuatu.. mcm akak kekadang telefon kawan2 yg sama2 business.. dgr cite diorg pun dah mampu pulihkan semangat semula..

harap2 tahun 2010 akan membawa byk kejayaan buat kita semua.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2010 09:04 AM | Show all posts
bisnis skrg lembab tapi semangat perlu kuat....yg penting perlu pandai cari alternatif lain kalau bisnis yg ada skrg tak beberapa jalan.....so trip ke Guangzhou kali ini ialah utk merintis jalan baru dan peluang baru....
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2010 09:14 AM | Show all posts
bisnis skrg lembab tapi semangat perlu kuat....yg penting perlu pandai cari alternatif lain kalau bisnis yg ada skrg tak beberapa jalan.....so trip ke Guangzhou kali ini ialah utk merintis jalan baru  ...
Iwillgetulater Post at 8-1-2010 09:04


bila dengar kata2 u.. lagi terasa kena pi...
itulah kan.. moga2 trip ke Guangzhau ni.. akan merintis jalan baru buat kita semua yg berminat nak kesana... n mencari peluang baru utk business...
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2010 09:14 AM | Show all posts
best nya.. mcm nk join jer.. tp anak2 ku takde org nk jaga.. isk..isk..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2010 09:20 AM | Show all posts
bila dengar kata2 u.. lagi terasa kena pi...
itulah kan.. moga2 trip ke Guangzhau ni.. akan merintis jalan baru buat kita semua yg berminat nak kesana... n mencari peluang baru utk business...
Iman_Baby Post at 8-1-2010 09:14


kalau ke Guangzhou byk sebenarnya peluang untuk berniaga kalau ada banyak modal....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2010 09:20 AM | Show all posts
32# jaja25

ada yg nak pegi bulan mac ini....kalu minat join sekali.
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2010 09:23 AM | Show all posts
34# Iwillgetulater

besa nya berapa lama pg? nnt jaja korek2 time.. (anak2 ku ada org nk tolong jagakan..hehehe)
kalo ok nnt jaja roger2.. anyway.. ape2 perkembangan atau meeting nk buat, bgtau la kek sini ek..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2010 09:27 AM | Show all posts
Post Last Edit by Iwillgetulater at 8-1-2010 13:01

35# jaja25

kalau berminat sy boleh surveykan produk kat China...biasanya 4-5 hari dh boleh jalan2 cari makan kat guangzhou...
roger and out.....
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2010 12:04 PM | Show all posts
nk tnya,
slalu brng apa yg bw blik sini?
byk permintaan x?
sblm ni sy pernh pg beijing..tp time tu more to melancong..hehhe
best jg cri alternative bru g ghzou plk..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2010 01:03 PM | Show all posts
37# risza29

mcm2.....kain, handbag, brooch, rantai, seluar Levi's mcm ori..
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2010 02:15 PM | Show all posts
kalau x moh pegi tapi nak kirim jer boleh ker? nak cr japanese cotton
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2010 02:26 PM | Show all posts
36# Iwillgetulater

boleh2.. kalo tulun belikan boleh dak.. ehehehehe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088583s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list