Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
38512
View
220
Reply

Public Gold..ok ke tak?

[Copy link]

Author: Medusa       Show all posts   Read mode

Post time 1-3-2010 07:29 PM | Show all posts
betul tu izasec, banyak lagi blog yg berkongsi tentang ilmu emas..

1. www.jutawanemas.com
2.www.pokli.com
3. www.faizbhr.blogspot.com
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2010 03:32 PM | Show all posts
aku pun da jadik agen public gold..
public gold ni bestlah..setiap emas yang kitabeli ade dianye sijil (ala2 sijil lahir gitu)..
banyak keistimewaan public gold ni..yang penting emas yang dibeli x rui untuk simpanan jangka panjang
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2010 03:54 PM | Show all posts
faizbhr dlm grup pokli jgk ker?
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2010 04:17 PM | Show all posts
harap berhati-hati dengan jual beli emas ni...

ada hukumnya tersendiri dalam Islam...

jangan sampai jatuh haram...
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2010 04:32 PM | Show all posts
harap berhati-hati dengan jual beli emas ni...

ada hukumnya tersendiri dalam Islam...

jangan sampai jatuh haram...
zaidi_MZZ Post at 18-3-2010 16:17


camne tue zaidi bleh xplain skit?
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2010 06:29 PM | Show all posts
camne tue zaidi bleh xplain skit?
lostnfaun Post at 18-3-2010 16:32

yang aku tahu...

1) emas hendaklah dibeli dengan emas...tapi, atas nas tertentu, emas boleh dibeli dengan wang...

2) apabila membeli emas atau menjual emas, emas dan duit mesti diserahkan pada masa tu jugak...tidak boleh bagi emas dulu, pastu kemudian hari baru bagi duit, yang tu haram...

p/s: info ni aku dapat masa tonton rancangan Tanyalah Ustaz kat tv9...panelnya adalah Ustaz Zaharuddin...
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2010 10:26 AM | Show all posts
yang aku tahu...

1) emas hendaklah dibeli dengan emas...tapi, atas nas tertentu, emas boleh dibeli dengan wang...

2) apabila membeli emas atau menjual emas, emas dan duit mesti diserahkan pada ...
zaidi_MZZ Post at 18-3-2010 18:29


oo..ok br smlm jumpe agen public gold nie so far nmpk mcm ok jer.. ada sesapa yg bleh bg pro n cons pelaburan emas nie x? klu tgk mcm ok jer xde mslh...
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2010 11:46 AM | Show all posts
oo..ok br smlm jumpe agen public gold nie so far nmpk mcm ok jer.. ada sesapa yg bleh bg pro n cons pelaburan emas nie x? klu tgk mcm ok jer xde mslh...
lostnfaun Post at 19-3-2010 10:26

ari tu faizbhr ada bagitau bahawa apabila kita jual balik emas kat PB, diaorg akan amik masa 7 hari untuk beri duit...

persoalannya...adakah kita kena bagi emas dulu kat PB, pastu lepas 7 hari baru dapat duit...

ataupun...

kita bagitau kat PB bahawa kita nak jual, tapi emas tu kita pegang dulu, bila duit dah ready, baru kita bagi emas dan PB bagi duit pada masa tu jugak...
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2010 04:23 PM | Show all posts
thanks zaidi nnti sy try tnya die...
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2010 10:24 PM | Show all posts
nie jwpn agen tu:-

kalau nak cepat jual kepada agen...kalau jual semula dia akan bank in..sebab tue ada delay...biasa emas yang besar..setakat 1 dinar cepat..kalau 100g harga dah 13K esok baru bank in dalam akaun.. agen kena ambil..kalau dia tak ambil agen lain akan ambil..macam mana pun akan ambil sebab ini dah termaktub dalam perjanjian..biasa agen yg tak ambil atau lambat nak ambil sebab tiada cash...maklum la semua cash dah jadi emas..agen dan Public Gold ambil dengan harga buying mcm jual beli emas...bagi duit dapat emas..bagi emas dapat duit
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2010 10:33 PM | Show all posts
nie jwpn agen tu:-

kalau nak cepat jual kepada agen...kalau jual semula dia akan bank in..sebab tue ada delay...biasa emas yang besar..setakat 1 dinar cepat..kalau 100g harga dah 13K esok baru bank ...
lostnfaun Post at 19-3-2010 22:24

emmm...ada delay...berisiko jatuh hukum haram tu...

untuk kepastian, cuba tanya kat Ustaz Zaharudin...boleh masuk website ustaz tu...
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2010 12:58 PM | Show all posts
ok..thanks zaidi..
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2010 08:08 PM | Show all posts
Reply 43# lostnfaun

lostnfaun salam perkenalan... ye saya agen bawah pokli..
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2010 08:13 PM | Show all posts
Reply 50# lostnfaun

mmg betul..kalau setakat 20g & 1 dinar tiada masalah... tapi kalau melibatkan urusniaga melebihi RM5000, kena ambil masa sikit kerana urusan di bank.. limit transfer di bank pun RM5K jer.. Tapi jgn bimbang semua agen PG insyaAllah tidak akan seleweng.. kami berusaha menjadi agen yg jujur dan mengikut syariat sebaik-baiknya... Jika berlaku, kena report pada POLIS dan tindakan undang-undang akan dikenakan....
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2010 08:20 PM | Show all posts
Salam,

mesti ramai yang dah kenal Public Gold sekarang ni... sebab banyak iklan dan siaran di surat khabar & TV.. Pertambahan agen diseluruh negeri pun semakin menigkat seperti harga emas yang semakin mendaki menuju puncak..
Yang masih ragu2 dan masih banyak persoalan jangan bimbang, anda boleh bertanya persoalan anda itu kepada agen yang ada atau anda boleh menghadiri seminar yang dianjurkan oleh syarikat Public Gold..
Boleh lawati website/blog agen2 yang ada:
www.faizbhr.blogspot.com.
www.inspirasiemas.com
www.pokli.com
www.jutawanemas.com

atau email ke faizbhr@yahoo.com.my

atau sms/call 010-4003998

Selamat hari Raya Aidilfitri
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2010 02:22 AM | Show all posts
Promosi Hebat dari Public Gold... Kepada rakyat malaysia yang berminat untuk menjadi agen Public Gold, dengan pembelian emas Public Gold berjumlah RM20,000 anda layak untuk menjadi agen sah PG bermula dari 1 September 2010 hingga 31 Oktober 2010. promosi ni tak selalu tau.. Kalau biasa nak jadi agen kene beli 1 set dalam lingkungan harga RM 40K.

Sebarang pertanyaan boleh email di faizbhr@yahoo.com.my atau sms/call 010-4003998..

Bertindak segera sebelum anda terlewat
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2010 10:57 AM | Show all posts
saya dah cuba dgn public gold... Alhamdulillah setakat ni urusan berjalan lancar
termasuk urusan dgn ar rahnu agrobank
tujuan saya letak di ar rahnu agrobank untuk dapatkan second option ttg ketulenan emas... Alhamdulillah puas hati
dulu saya buat GIA.. tapi skang dah tutup sbb dulu masa mula2 belajar buat GIA tak tau apa2
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2010 07:08 AM | Show all posts
tahniah Tuna_sandwich telah ambil tindakan yang bijak.. Sekarang ni Public Gold mula dikenali kerana iklan dah banyak keluar dalam surat khabar.. So keyakinan mengenai emas mereka semakin kukuh..

- Berminat untuk menjadi agen Public Gold hanya RM 20K.... Promosi sehingga 31 Oktober 2010... Sebarang pertanyaan sms/call 010-4003998 atau email faizbhr@yahoo.com.my
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2010 07:12 AM | Show all posts
bagi mereka yang sudah menyimpan emas PG pasti tersenyum lebar melihat harga emas yang naik mendadak seperti yang dijangkakan... Buat Arrahnu dan tambah lagi simpanan emas anda..

bagi yang belum, cepat bertindak sebelum harga emas naik lagi tinggi.. sebarang pertanyaan boleh email faizbhr@yahoo.com.my
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2010 06:35 PM | Show all posts
haa.. kan dh naik lagi harga emas.. cepat tunggu apa lagi.. add saya dlm facebook utk maklumat terkini & pertanyaan.. faizbhr@yahoo.com.my
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084853s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list