Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
38338
View
220
Reply

Public Gold..ok ke tak?

[Copy link]

Author: Medusa       Show all posts   Read mode

Post time 7-10-2010 01:42 AM | Show all posts
harga naik lagi..... rugi tak beli banyak2 minggu lepas....
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2010 08:54 PM | Show all posts
Post Last Edit by faizbhr at 9-10-2010 21:04

sifat emas turun sekali naik dua kali... cepat2 sebelum terlambat.. call faizbhr 010-4003998 @ email faizbhr@yahoo.com.my

psst.... psst.. ni rahsia tau. dari januari 2010 hingga oktober 2010 harga emas telah naik hampir 21%... lebih tinggi dari pelaburan - pelaburan yang biasa kita buat di bank2.. percaya atau tidak lihat graf di www.kitco.com
p/s : to en nizam dari LHDN shah alam yg call saya jumaat lepas... pls call me untuk maklumat lanjut.. TQ
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2010 06:06 PM | Show all posts
kalau beli emas rantai kat kedai emas then jual balik slps 6 bulan
atau beli public gold & jual lepas 6 bulan....
mana lebih untung... mana yg rugi....
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2010 04:44 PM | Show all posts
Reply 63# veegirl

Veegirl ada perbezaan dari segi jual&beli emas perhiasan dan emas jongkong...

kalau kita beli emas perhiasan seperti rantai, gelang dll, bila nak jual kebiasaannya kedai emas akan tolak susut nilai
sehingga 15% ke 20%.. Macam2 la tokey kedai akan cakap, emas 2nd hand la, dah bengkok la dan lain2...

tetapi berbanding dengan emas jongkong public gold, susut nilai hanya 5% ke 6% sahaja... jadi jika harga emas naik 15%
contohnya kita masih untung 10% lagi.. tetapi kalau emas perhiasan.... cuba fikir ape yang tinggal...

ok veegirl kalau ada pertanyaan atau pendapat boleh email or add facebook ; faizbhr@yahoo.com.my
call/sms ;010-4003998
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2010 10:07 AM | Show all posts
Harga emas tak stabil akhir2 ini, ekoran pengambilan keuntungan di seluruh dunia... itu bagi mereka yang dh mula awal simpan emas dah dapat untung... tapi bagi yang belum mula, bertindak segera... fast action fast result...

Masa ini adalah paling sesuai kerana bila orang ambil untung harga emas akan turun mendadak... So lock harga segera dgn faizbhr call/sms 010-4003998..
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2010 08:17 AM | Show all posts
So kawan2 dalam satu bulan harga emas naik tak henti2.... bermula dgn capai USD1300 lepas tu USD1345 dan hari ni dah capai USD1370...

Jgn tunggu lama2, harga emas hari ini lebih murah dari harga emas tahun hadapan...
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2010 02:33 AM | Show all posts
promosi untuk menjadi agen public gold hanya rm20000 tinggal beberapa hari lagi... cepat bertindak segera sebelum terlepas.. call/sms 010-4003998
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2010 09:15 PM | Show all posts
kawan2... promosi jadi dealer public gold dgn modal rm20000 dilanjutkan hingga akhir tahun...  tunggu apa lg ambil peluang ni..
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2010 08:41 PM | Show all posts
zaidi_MZZ  

alhamdulillah..saya dah melabur kat publicgold dengan membeli emas 99.9 ....100g, 5 ...
lima1972 Post at 31-1-2010 05:51 PM


na'uzubillah ....
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2010 12:15 AM | Show all posts
modal besar untung pun besar
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2010 12:17 AM | Show all posts
Salam, sekarang ni harga emas dh naik tinggi.. so sape2 yg nk jual balik boleh hubungi faizbhr 010-4003998 atau agen2 yg lain
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2010 10:42 AM | Show all posts
beraper persen yg kita dpt kalau jd agen dgn setiap penjualan emas ketul nieh ?
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2010 12:47 PM | Show all posts
Saya amat tertarik dengan iklan membeli dinar emas ini. Sehinggakan saya telah pun membelinya untuk koleksi...

Ramai ejen ejen mengatakan bahawa pembeli emas boleh mendapat keuntungan dengan membeli emas keluaran mereka.....

Tapi pada pemerhatian saya, pembelian hanya untung untuk simpanan sahaja dan tidak untuk pembelian seterusnya kecuali pengedar dan ejen...

Disini saya ingin memberi contoh pengiraan emas yang ramai mengatakan ianya menguntungkan pembeli...

Harga jual = Bermaksud Harga jualan ejen emas kepada pembeli
Harga Buy = Bermaksud Harga emas yang dibeli oleh ejen  jika pembeli ingin        menjualnya

Contoh harga kijang emas pada tahun 2010 (10z)

Bulan Januari 2010:
Harga jual (we sell) = RM3902
Harga Beli (we Buy) = RM3669
(Spread)  = RM233

Bulan November 2010:
Harga jual (we sell) = RM4592
Harga Beli (we Buy) = RM4415
(Spread) = RM177

Katakan lah kita membeli emas pada bulan januari dengan harga RM3902 dan pada bulan November kita ingin menjualkannya balik kepada ejen tersebut. Harga yang dibayar adalah sebanyak RM 4415. Kita dapat keuntungan besar iaitu RM513.00..Apa  lagi tesenyum kambing la kita..untung besar la katakan

Cuba anda beli pulak emas untuk kali kedua pada masa yang samatakpun sebulan lepas tu

Berapa anda kena bayar untuk beli emas kali ni Sudah tentu RM4592.( Kena ikut harga We sell).
Tadi anda jual emas anda dapat RM4415. Sekarang anda kena tambah RM177 untuk beli emas baru ....

Sekarang adakah anda untung..tak kan Pada saya yang untung Tokei emas dan ejen je..kita pembeli taknye.

Saya minta pandangan  ejen ejen yang mahir kat sini untuk menjelaskan perkara ini.terima kasih
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2010 02:49 PM | Show all posts
Reply 73# tempur

setuju....
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2010 04:07 PM | Show all posts
simpan ASB
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2010 12:13 PM | Show all posts
Reply 73# tempur


aku pun bersetuju ngan ideologi ko tu..
actually aku pun dh buat kajian dh bnda ni..

takat org kata beli emas..then jual semula..manyakk untunggg
ermmmm..takderlarrr makna nyer

bnda ni mcm simpanan larr..
so ejen2 tu..
kalau nk lariskan brg..terangkan larr betol2 yea..
jgn buat insan2 yg betol2 nk melabur dlm bnda ni..
rasa teraniaya plak ea..

aper2 pun..
untuk buat "simpanan" emas ni..utk jangka panjang..
mmg berbaloi2..

itu jerr larr kata2 dariku..

sekiannnn..
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2010 02:28 PM | Show all posts
Betul tu....kalau orang yang tak tau apa apa dia mesti terima bulat je apa yg ejen tu kata...sian tul...
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2010 02:32 PM | Show all posts
Mana ada ejen ejen emas berani menafikan benda ni..senyap je semua....
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2010 04:37 PM | Show all posts
Mana ada ejen ejen emas berani menafikan benda ni..senyap je semua....
tempur Post at 12-11-2010 02:32 PM



nnt ader larr tu yea..
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2010 08:49 PM | Show all posts
Saya amat tertarik dengan iklan membeli dinar emas ini. Sehinggakan saya telah pun membelinya untuk  ...
tempur Post at 11-11-2010 12:47


nape xgadaikan emas....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.075348s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list