Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
248357
View
885
Reply

[MISTERI SETEMPAT]Misteri2 kat JB

  [Copy link]

Author: JulietTheOrange       Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-2-2010 09:36 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by JulietTheOrange at 17-2-2010 16:38

ok..nak share bout haunted banglo kat strait view (dpn danga bay)
ekceli bnyk version cite ni..kte bace 1 persatu keh?
sape ade info meh tambah

VERSION 1 - kredit to akuadamjuni
Ada sekeluarga yang bahagia tinggal di villa itu. keluarga itu dianugerahkan pewaris kekayaan dan dialah si jantung hati kepada keduaorang tuanya.

nabilla nama diberi. aku tidak berapa tahu latarbelakang keluarga itu, tapi kalau aku nak reka2 cerita boleh sahaja.tapi aku tak mahu ok!

nabilla telah di bunuh dengan kejam oleh amah di rumah itu. mayatnya di simenkan sekali bersama rumah itu.

mengikutcerita saksi yang pernah masuk kedalam rumah itu, segala perabot dalamrumah itu masih ada dan dalam keadaan baik. terdapat juga gambar2nabila di atas meja ruang tamu utama rumah itu."

VERSION 2
Nabilla dan keluarganya adalah dari golongan berada. BAnglo yang tersergam indah betul2 berhadapan dengan laut dan sangat cantik pemandangannya.  NAmun sekarang banglo tersebut dipenuhi semak samun dan agak horror bile dilihat. Dengar ceritanya keluarga NAbilla telah dirompak dan dibunuh dengan kejam. Kesemuanya mati dalam keadaan sadis dan sejak dari itu, banglo tersebut tidak berpenghuni lagi.

VERSION 3
Keluarga NAbilla telah dirompak dan Nabilla telah dirogol dan dibunuh dengan kejam. Mayatnya ditanam di dinding rumah tersebut.

VERSION 4
Keluarga Nabilla adalah golongan berada dan mereka hidup dalam keadaan harmoni. Tanpa diketahui sebab musababnya, tiba2 satu hari bapa Nabilla mengamuk dan menembak semua orang dalam banglo tersebut dan kemudian membunuh dirinya sendiri.


tu dia...4 version yg taktau la mane 1 yg btul..
tp yg pastinya sgt horror umah tersebot..dgn semak samun yg tinggi, pokok besar2
uuu mmg seram
sesape yg xtau umah yg mane 1, umahnyer betul2 kat selekoh (xde la selekoh tajam sgt) n kaler biru putih..
dulu aku pnah lalu ctu dlm midnite camtu..
nampak ppuan pkai telekung kat gate umah tu..xtau la khayalan aku ke ape
suddenly radio kete aku tetibe berbunyik.aku nk tutup pon xleh..dh smpi kat otel m-suites radio aku off ngan sndirinyer
tp pasal ppuan telekung tu aku pkiran positif
maybe org tu otw pi masjid abu bakar nk wat qiammulail kot
hehehehe Last edited by medangmru on 18-11-2013 01:41 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-2-2010 09:39 PM | Show all posts
lg 1 version - kredit to lowyat.net
There's a place near Iskandar Johor (Danga Bay). A huge, unoccupied banglo called Villa Nabilla. That girl Nabilla was killed and cement under the stairs. Rumors said you can still see the shape of her body on the cement, the police just pecah a bit only to get the body out. Try checking that place out! VILLA NABILLA
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-2-2010 09:41 PM | Show all posts
Post Last Edit by JulietTheOrange at 1-2-2010 21:42

lg lg version - kredit to tayunkwanie.blogspot
uma tu lebey dikenali ngan nama 'VILLA NABILLA'...ak pnh dgr cte dr nasuha & nisaq[dak uitm dorm ak]...kononnya...ade sepasang suami isteri dan anak tunggal mereka yg bernama Nabilla...jadi...Nabilla nie dicemburui oleh family yg lain...memandangkan harta ibu bapanya akan jatuh kepadanya...jadi...mereka mgambil keputusan untuk membunuh Nabilla...mayat Nabilla di tanam di dinding rumah trsebut...

ok...balik pada cite yg ak nak kite nieh...so ptgtu...memandang kan kitorg berempat sume nye ngah ABC (Allah BagiCuti)...phm2 jelah k...so kitorg x kesah lahh smpai lewat cikit katuma...time tu ak bwk keta...so...tengah2 bising brbual psl guy2 ygkitorg jumpe kat tmn tu...ak asyik teringat kat uma tu...skali skaleseram sejuk gakk terasa...maybe sbb kitorg bkk tingkap keta...so akabai kan je perasaan ak tu...

so...mule2anta mummy kat taman tampoi indah...pastu anta gja kat kg danga...pastuanta fatim kat jln rawa...ak pun terus balik uma...so...aritu mak aklak x g surau...so takut nyer pasal...balik uma...ak terus mandi pastuterus tdo...penat gakk arr...


tepatkul 2 pagi...ak terjage...ak nie mmg jenis slalu trjage waktu mlm...soak pun on je lah tv memandang kan da x bley tdo tuh...so ak pun tgktv...de plak cite besh tgh mlm nie...so pas abes cite tu...ak off lahhtv tu...tetibe angin bilik ak tetibe tiup kencang(bilik ak x tutuptingkap...ak x ske tutup tingkap...)....ak trnmpk kat luar uma yg'kakak cantik' tengah dok pndang ak dgn pndgan yg menakutkan...smbiltu...pandangan ak diselang selikn dengan 'VILLA NABILLA'...YaALLAH...time tu ak x bley nak gmbr kan perasaan ak...ak mcm kaku...nakjerit x boley...lgsg x keluar pun suara ak...ape lagi nak lari...akkaku...ak tawakal...bace ayat suci Al-Quran yg trlintas difikiran...xlame lepas tu...sume tu hilang sekelip mata....ak dgn pntas...tutupkipas bilik ak...ak lari ke bilik mak ak....

so smpai ke arini nie...ak still x brani nak tdo kat bilik ak sorg2....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-2-2010 09:54 PM | Show all posts
oleh kerane skang keje2 wat jln ngah giat dijalankan, aku pon xleh nk amek gambo villa tu sbb xleh benti kat tepi jln..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-2-2010 10:03 PM | Show all posts
last nite lepaking with puteri, fir, lalat and her new bf.. mr johnny john layankan adnan sempit!

even i memang kureng nak layan citer melayu kt wayang tapi this time, ok! 3* memang lawak la.. if u tengok adnan sempit untuk release tension, there the answer.. adnan sempit is not a heavy movie..plan nak lepak @roost tapi da nak tutup.. so melepas lah untuk jamu mata lalat ngan tokey cafe tu *_*after dinner..maybe supper yang lebih tepat kut .. mana ada orang dinner kul 1 am kan?memandangkan esok adalah jumaat@ hari bekerja so sume tempat da banyak gelap..
then we decide to..melawat NABILA..

haha.. my first time layan benda gile camni ok! gile sebab blackout pon da jerit2 takut, and memang penakut.fullstop.
villa nabila ni betul-betul menghadap pantai lido..memang scary lah nak masuk tu.. lepas je pagar.. pergh merimbun pokok-pokok..macam dalam hutan..macam dalam citer antu kt wayang..give me RM1,000 suh i jalan kaki masuk dalam pun i taknak punyer la..masuk je pagar villa tu.. memang da leh rase ah aura seram tu..then we park betul-betul depan villa tu..tengok-tengok kiri kanan.. borak2 lama lah gak sebab discus nak masuk or not!

oh shit, gelap gulita camtu ngan pintu terbukak sume..jantung aku dup dap dup dap macam nak lompat kuar da!
akhirnya~ tak masuk! haha best! sebab takde torchlight, idea ni unplan and kasut wedges tinggi-tinggi amatla tak sesuai tuk lari pecut nanty.. (-_-*) villa ni da lama sangat, more than 40years maybe.. makcik-makcik umur 40 tahun pun tahu pasal villa ni so mesty la da lama la kan?ade banyak version citer pasal villa ni..

first.. nabila tu budak kecik, die mati kene bunuh and disimen kat dinding uma die..
sume sebab bergaduh rebutkan harta..maid die yang bunuh die..

second.. satu family dalam rumah kene bunuh.. in 1 rompakan.. and nabila ni kene simen kat dinding rumah tu..

third.. family nabila tu sume kene bunuh and nabila dirogol pastu disimen kt dinding rumah..

macam2.. tak tahu mane satu yang betulnye..after that, gi rumah professor yang bunuh diri plak..
straits view ni memang banyak rumah-rumah kosong yang lama, terbiar and ada cerita-cerita hantu tersendiri..padahal tanah area ni mahal almost half million tau..itula aktiviti khamis malam jumaat, sampai rumah da 4am..
gile tapi,kiteorg da plan nak datang lagi with sportshoes and torchlight..wakakaka! cant wait!

credit to : http://kyokoshuji.blogspot.com/2010/01/ghost-hunter.html
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2010 10:22 PM | Show all posts
ak trus ttup tngkap blik ak lepas baca post horror ko nih~~ak xpasan plak umah yg sblh mane ko mksudkan ni..ape kate tepek sket gambo:pompom::pompom:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-2-2010 10:26 PM | Show all posts
nnt la kot2 ade mase aku amek gambirannyer
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2010 10:28 PM | Show all posts
nnt la kot2 ade mase aku amek gambirannyer
JulietTheOrange Post at 1-2-2010 22:26
okehh~~len kli trun JB mesti g tinjau tapak!!:pompom: :pompom:
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2010 11:44 PM | Show all posts
Lah...ade keh cite ni, mak mertua aku duk kat Strait View tu gak dkt restoran seafood lido beach tu, x pernah dia cite pasal kejadian ni. Tapi persekitaran kat sini memang seram sikit, aku pun kalau kat umah mak mertua tu x pernah tido seorang2.
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2010 10:16 AM | Show all posts
stahu aku ade 3 bungalow yg angker kat tepian lido tu...

1.  yang bentuk 3 segi tepi laut, pagar marmar warne putih.. kat laman dia ade pokok rhu and gazebo..

2.  yang bentuk 3 segi jugak...belakang yang pertama tu.. tepi dia ade pokok besar akar2 berjuntaian

3.  jln. istana serene sebelah belakang.. bungalow atas bukit..

yg mane satu dawg?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-2-2010 10:28 AM | Show all posts
umah tu pagar tiles putih biru..
yg banglo atas bukit tuh umah doctor/profesor yg bunuh diri tu kan?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-2-2010 10:30 AM | Show all posts
tp kawasan ctu mmg horror la..uuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2010 10:32 AM | Show all posts
umah tu pagar tiles putih biru..
yg banglo atas bukit tuh umah doctor/profesor yg bunuh diri tu kan?
JulietTheOrange Post at 2-2-2010 10:28


ooo... ha'ah..

bungalow tu penah redah dulu mse mude2.. tapi tak sempat masuk.. balik clubbing.. tak brape goyang pegi plak kat bungalow tu, sume dah kua je bru nak  masuk.. kereta tergostan.. handbreak tak tarik...

heheeee...taktau laa lupe ke ape

kejar kete.. pas tu trus blah.. tp banyak kabus mlm tu..
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2010 10:33 AM | Show all posts
and.. ape plak bungalow putih yang bentuk tiga segi kat blakang bungalow nabila tu.. yang tepi pokok akar2 dia berjuntaian tu.. tak jumpe jalan masuk pun..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-2-2010 10:34 AM | Show all posts
banglo 3 segi tu bkn villa nabilla tu punye gak ke?
yg tinggi ke atas tu kan?
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2010 10:35 AM | Show all posts
ha'ah... so.. ade 2 villa nabila ke?
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2010 10:37 AM | Show all posts
- minta tolong klik link dibawah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-2-2010 10:38 AM | Show all posts
ha'ah... so.. ade 2 villa nabila ke?
unekspekted Post at 2-2-2010 10:35


maybe tu umah yg same....
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2010 10:45 AM | Show all posts
jap... yg tepi jalan tu.. bungalow putih pagar tiles putih ade pokok rhu....

kat belakang plak.. bangunan 3 segi.. kat lereng bukit.. tepi dia ade pokok besar akar berjuntaian...

so.. nabila mati kat, bungalow depan or bungalow kat lereng bukit tu?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-2-2010 10:48 AM | Show all posts
banglo bergate tiles tu..kalu tak silap aku
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-2-2010 10:49 AM | Show all posts
balik ni aku nk lalu tepi laut la nk amek pic kalu dpt..
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2010 10:53 AM | Show all posts
then.. hantu ape plak port kat bungalow 3 segi kat lereng bukit tepi pokok besar tu???

heheee.. banyak hantu jugak kat jb ni.. tapi dorang segan dgn budak2 jb kot
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-2-2010 10:59 AM | Show all posts
hantu asmara kot yg port ctu
ehehhehe
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2010 12:10 PM | Show all posts
villa nabila ni memang popular..orang jb memang suka cerita pasal villa ni.
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2010 02:25 PM | Show all posts
seramv tp cm nk melawat pn ade..
hukhku,.
bln 3 mai danga bay...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.069700s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list