JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
262825
View
1101
Reply

[MISTERI PELARIS]Gerai Makan/Restoran/Warung yang sedap/X sedap.

  [Copy link]

Author: sya_sugar_sugar       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-2-2010 09:46 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by Santeira at 16-4-2011 22:13

Last edited by medangmru on 11-11-2013 01:56 PM

Multiple Polls: ( Max 8 choices ), Total 328 Users voted
Your User group have no permission to vote

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-2-2010 09:51 PM | Show all posts
Post Last Edit by sya_sugar_sugar at 6-2-2010 21:56

Kat Senibong, Permas Jaya Johor....
Kannnn... ada kedai makan-makan atas pelantar... bawah dia laut....


Geng2... tempat kerja aku kalau turun sana....
mesti nak bersantai-santai makan menikmati makan malam di situ.

Aku tak penah pergi situ.
Tapoi dah 3 group pergi makan kat situ.
Hari berlainan... masa = senja & malam.
Baik, India, Cina, Melayu sumer kena dah...
Sampai demam 3 hari member 4 orang member aku 'kena' kat kedai nasik lemak Senibong tuh...

Kat situ, banyak kedai.... pelbagai juadah & nasik lemak dihidangkan...
Kedai tuh kedai Cina (tapi geng Melayu yg pegi)


Aku tak taw kedai yang mana, dah setahun berlalu.
Tak ingat nama...
Kalau nak bayangkan Senibong nih macam mana, nih aku tempek image J-Travel Blogspot...
sekurang2nya boleh imagine cemana...



Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2010 09:53 PM | Show all posts
Itulah...dah tahu kedai cina...orang melayu pergi makan situ buat apa...kan dah kena...tapi.....kena apa ye?????........
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2010 09:56 PM | Show all posts
Wahhhhhhhhhhhh....nasik lemak pun ada poll...Misteri betul..hehehehe


apa2 pun...good topik...unik...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-2-2010 10:07 PM | Show all posts
Itulah...dah tahu kedai cina...orang melayu pergi makan situ buat apa...kan dah kena...tapi.....kena apa ye?????........
almaa Post at 6-2-2010 21:53


CASE 1

Gini citernya...
Kitaorang kalo dah pergi set-up store ker... store visit ker... masa kerja habis pukul 6.00pm.


So adaler member aku car pool satu keta MPV 6 orang.
Pergi makan kat Senibong.
Derang pegi kedai nasik lemak yang tokey Cina... order side dish seafood.


Yang pegi tuh paling muda 28 tahun.
Paling tua 46 tahun.
Pompuan & lelaki Melayu, sowang Cina lelaki.
Tengah2 makan tuh, time azan.
Tetiba member aku (lelaki) terdengar bunyi 'RAUNGAN NGERI' kat bawah pelantar.
Air berkocak-kocak.
Serta -merta member aku tuh terhenti makan.
Garpu & sudu jatuh ke atas pinggan.


Rupa-rupanya , bukan dia sahaja yang dengar.
Ada seorang kakak berusia 39tahun pun dengar.
Pun tak bleh makan. Dia diam ajer.

Habis, masing2 yang duduk semeja tuh bertukar-tukar pandangan.
Fe-feeling aku pandang kau, ko pandang aku...
Yang takder feeling & hati kering sikit, laki tua 46 tahun tadi jer...
(dia dengar) tapi kontinue menyuap macam tak de per-per terjadi.


Bunyi raungan tuh, member aku kata... mendengus, meratap macam kesakitan.
Nak kata bunyi hanjeng,... bukan... Hanjeng laut... jauh panggang dari api.
Katanya macam.  dia cerita siap lakonkan translate kononnya.....
"Aaaaaaaaaa..... sakittttttt.....aaaaaa........."
Tapi tak dengar buah-bicara pa yang raungan tuh kata...
macam "melolong... & mengongoi"...
TAPI BUKAN ANJING....


Bunyi itu berterusan....
Sampailah habis azan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2010 10:32 PM | Show all posts
Post Last Edit by z3t_ex at 6-2-2010 22:41

aku salu lepak situuuu.............
feeling2 memancing smbil kaco yg memadu asmara kt situ..

kalo x mengaco,lepak tgk sinkapore

rupenyer owner dia cina eh?
aku pena kn situ gak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-2-2010 10:33 PM | Show all posts
CASE 2:

JUGA DI SENIBONG...

Satu group lagik....
Pergi makan bukan waktu senja...

Malam ler... dalam pukul 9 malam gitu...
Tengah makan, rasa orang tarik kaki.

Lepas makan sumer cabut nak naik keta....
Waktu nak naik keta tuh...
PINTU KERETA TAK BOLEH TUTUP.
Puas di hempap, dihempas pintu keta.
Pintu keta tak bleh rapat, macam disendal sesuatu.
Enjin 4-5 kali start tak bleh nak idup....

Dah lama tuh baru boleh hidup.
Esoknya terus demam 4 orang tuh.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2010 10:33 PM | Show all posts
merungkai misteri..teruskan
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2010 10:34 PM | Show all posts
CASE 2:

Satu group lagik....
Pergi makan bukan waktu senja...

Malam ler... dalam pukul 9 malam gitu...
Tengah makan, rasa orang tarik kaki.

Lepas makan sumer cabut nak naik keta....
Waktu  ...
sya_sugar_sugar Post at 6-2-2010 22:33

lorgh..
waktu dorg p tuh,x ramai org ker?
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2010 10:35 PM | Show all posts
Habis tu...kalau bunyi lolongan/ngongoian binatang bukan...manusia pun bukan...jadi bunyi apa tu?...lepas azan...bunyi tu stop ke?...

Jangan2...bunyi ikan duyung tak?......
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-2-2010 10:35 PM | Show all posts
aku salu lepak situuuu.............
feeling2 memancing smbil kaco yg memadu asrama kt situ..

kalo x mengaco,lepak tgk sinkapore
rupenyer owner dia cina eh?
aku pena kn situ gak ...
z3t_ex Post at 6-2-2010 22:32


Encik Asrama...

Encik kena pa kat situ?
Kena cekik kerrr?
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2010 10:39 PM | Show all posts
yg kena tu semua Melayu je ke?
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2010 10:40 PM | Show all posts
Post Last Edit by z3t_ex at 6-2-2010 22:43
Encik Asrama...

Encik kena pa kat situ?
Kena cekik kerrr?
sya_sugar_sugar Post at 6-2-2010 22:35

haiyo,aku typo lg..
soryy..
joran kena tarik..tapi bila dpt tarik joran tuh,umpan ade lg..bukan sorg 2 yg kena..ramaiii..

aku pun pena mkn kt situ gak..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-2-2010 10:42 PM | Show all posts
yg kena tu semua Melayu je ke?
cepheid Post at 6-2-2010 22:39



member Cina tuh pun dengar jugak...
habis azan... bunyi tuh stop...
apa lagik...merewciks-rewciks peluh jantan-betina kuar....
...lemah semangat.... kurrrrrr....


Tapi ada jugak group yang pergi tak kena.
Derang makan kedai lain kotsss...
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2010 10:44 PM | Show all posts
hahahahaha tetiba rasa kelaka lak
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2010 10:49 PM | Show all posts
hahahahaha tetiba rasa kelaka lak
bintangct Post at 6-2-2010 22:44


apa yg kelakarnya?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-2-2010 11:10 PM | Show all posts
Post Last Edit by sya_sugar_sugar at 6-2-2010 23:57

CASE 3:

NAsik Lemak Di Satu Tepi Jalan Taman Maluri Cheras...

Dekat dengan C****f**r.... sana.
Aku kerje kat Tmn Maluri kat lebih kurang 5 tahun dah.
Tak pernah skali pun makan kat situ.
Adalah kadang2 lalu ikut situ.


Tiap2 kali-lalu.... orang-makhluk-bernama manusia punyalah ramai.
Ramai macam mana?
Kalau aku sampai kat situ nak berbaris...
Paling koman aku orang nombor 8lah...

Bagi aku ramailah, sebab QUEUE tak pernah putus.
Paling Ramai... aku rasa nisbah Cina - Melayu sama rata.
Regular customer dia = ramai cina aku tengok.
_____________________________________________________________

Aku yang boleh TER-singgah...
mana tahan... rasa nak tahu.
dah 5 tahun bawak keta lalu depan gerai tuh...
skali pun tak penah singgah.
Tapi kepala asyik tertoleh2... heran... pehal org ramai sangat sampai atas jalan weiiii....

________________________________________________________


Kali pertama singgah....
Aku tapaw nasik lemak.
Time makan... rasa HAMPESSSS...
mana lemak dia... tak rasa.
Sambal minyak sesajer.... tak ada cukup rasa bawang, cili bagai...
Banyangkan MINYAK WARNA MERAH jerrrr... takder taste bawang... macam cili boh  taruk minyak....
Aku mula lah tak sedap hati....

_______________________________________________________


sedap lagik Nasi Lemak RM1.00 Tamn Tun... basic.


Kali Kedua datang, aku bawakmak, ayah, adik aku, anak aku & hubby aku ke situ seawal 7 pg... sebab tak ada tempat lepak lain. situ happening pagi2...suasana dia.
Dah ler kekwat, sombong nak mampus.
Satu kusi & meja pun tak ada yang kosong.
Hubby aku bukan sendiri meja dari bawah poko yang basah kena embun...
(sebab cakap kat derang pun derang bolayan wat tak tahu...)

Sikit pun tak tegur kita yang menunggu... (kot yer pun self servis, pergi ler cakap/beritahu)...


Yang menhairankan... kedai mamak muslim corner lot kat tepi tuh... langsung tak ada customer... penuh nasi lemak bungkus atas meja.
Mak aku duk tanya 2-3 kali apasal kedai mamak tuh kosong...sesuatu nih....

Laki aku tersedak bila makan sambal cili boh bodoh tuh...
"isyhhhh macam nih pun ada ramai feeling nak makan..."

_______________________________________________________


Pulak tuh...kedai tuh HANYA TUTUP PADA HARI SELASA.
SELASA tarak buka.
Aku hari tuh penuh semangat ayam nak beli (masa belum insaf, sebab dah terkena)...
pagi2 buta datang hari SELASA, sampai ke sudah tak buka.
Dah tahu tiap2 SELASA tak buka, aku agak2 lah SELASA hari nak buat 'preparation' kot.

____________________________________________________________


Jangan tak tahu....
...... bulan puasa (Ramadhan...) kedai nih bukak....
Seawal 7pagi taw....
aku pun terkejut.... makcik2 pakai tudung buat ayer, ceduk nasik...
Still ramai yang queue...Cina & India kalau tak salah aku.

_______________________________________________________

Tak ada ayat al_Qur'an pun aku tengok digantung...

_________________________________________________________


Aku masa sepanjang tempoh makan nasik lemak tuh....
satu hari pun tak bleh misss...asik terkenang2... terbayang2....
Aku tau tak sedap... tapi mesti mau singgah. Giler betul.

Yg jadi aku insap.... bila aku bawak laki aku makan kat situ...
teruk aku kena marah.... bila dia tengok keadaan kedai tuh....


Aku terpaksa minum air zam-zam & air yaa'sin nak bagi tak pegi situ lagi dah...
sampai skarang aku tengok ajerrr la... singgahnya tidak.

_________________________________________________

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2010 11:28 PM | Show all posts
hhahahaha lain kali masak nasik lemak sendiri...senang jer...lagi puas nak tambah pon suka hati...timun lebih, kacang lebih...telur 2 biji, sambal lebihhhhhhhh., ayam goreng KFC itu jer y beli.....heaven beb.......
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2010 11:52 PM | Show all posts
mesti kedai yg case ke 3 tu ada membela sesuatu :geram: ...sah2 jin dia dah kencing berak kat makanan yg ko makan....2 la pasal asyik teringat je kot...
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2010 12:05 AM | Show all posts
aku kdg2 restoran sedap2,skali aku makan,pas tu rse cam ketagih,tapi ati ni berat nak pi.aku pun x taw nape.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
2.824466s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list