JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
263145
View
1102
Reply

[MISTERI PELARIS]Gerai Makan/Restoran/Warung yang sedap/X sedap.

  [Copy link]

Author: sya_sugar_sugar       Show all posts   Read mode

Post time 8-2-2010 11:53 AM | Show all posts
Sampai skang kitaorang x dapat nk kenal pasti aper spesis binatang tuh..rupa macam babi..tapi muncung panjang..badan ada tompok2 hitam (besar).. eii seram.. x nk g dah..


itu binatang... macam tapir je... rupa dia ala2 babi... muncung panjang sket tp takdela mcm belalai... n badan itam putih.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2010 12:39 PM | Show all posts
aku tak pernah lak alami misteri makan kat kedai nasi lemak ni...

cuma adalah dulu sekali, beli nasi lemak kat tepi jalan tu..mata aku tak terkedip tgok "nasi lemak singgit stgh" awek  yg jual tu d ...
pisang69 Post at 8-2-2010 11:53


itu nasi lemak sebagai hiasan mata saja. kira pelaris gak tu.... kategori misteri gak ni!
seringgit setengah tu besar mana?
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2010 12:45 PM | Show all posts
hi

aku pun nak tumpang kongs satu gerai ni..  kalau sesapa penah atau sedang study kat usm, pasti pernah ke glugor kan.. haa.. kat situ ada satu gerai mamak kandar tepi jalan yang sentiasa ada oran ...
mieraedoera Post at 7-2-2010 09:02




kedai yang miera cakap tu kat depan 7eleven ke...yang sebelah dia ada burger stall tu ke...kalau kat situ punya nasi kandar memang sedap..
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2010 12:47 PM | Show all posts
7# sya_sugar_sugar

dulu aku keje pam minyak bp permas tu.. mule2 xpecaye sedap nasik lemak senibung tu..

satu hari beli 1 bungkus... tak cukup aku return beli lagi 1.. tak cukup lagi.. aku beli terus 3...

gilerr.. xpenah aku buat keje gile mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2010 01:04 PM | Show all posts
42# mega_zord

Ini tanya size nasi lemak ke apa?......
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2010 01:05 PM | Show all posts
44# unekspekted

So altogether awak makan 5 bungkus lah?...berapa harga sebungkus tu?..
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2010 01:10 PM | Show all posts
itu nasi lemak sebagai hiasan mata saja. kira pelaris gak tu.... kategori misteri gak ni!
seringgit setengah tu besar mana?
mega_zord Post at 8-2-2010 12:39


Sedang2 elok je tu....
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2010 01:28 PM | Show all posts
kedai yang miera cakap tu kat depan 7eleven ke...yang sebelah dia ada burger stall tu ke...kalau kat situ punya nasi kandar memang sedap..
trans_007 Post at 8-2-2010 12:45


ye tidak syak lagi..

dia buka dari 6 ptg - 9 malam je.. sabtu- ahad cuti..  sapa2 yg dok area penang tu leh la try ye.. miera paling suka ayam kapitan dia .. tak suka campur2 dgn kuah2 lain.. tu je pun dha sedap dgn kuah dia je..
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2010 02:25 PM | Show all posts
27# mega_zord

tu la...i igt selera i x srupa ngan org lain.sbb penah gi situ bau tikus la, tgh makan pon ada tikus gemok2 melintas. tapi i tgk org lain yg nmpk macm x kesah je....
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2010 02:29 PM | Show all posts
46# almaa

dua ringgit satu.  telur dgn sambal dia mmang power sgt.. mcm ade candu je kat dalam tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-2-2010 02:41 PM | Show all posts
Post Last Edit by sya_sugar_sugar at 8-2-2010 14:49

Aku ada satu citer lagik.
Ini bukan kedai nasik lemak.


Tapi kedai nasik campur stye kampung & ikan bakar berempah ala Muar.
Tepi Jusco Tmn Maluri, dekat AM Bank.

Di gelar oleh staff2 kat situ dgn pelbagai gelaran & nama yg dianugerahkan;
1. makcik mahal
2. makcik cekik darah
3. makcik sorok harga

Kawan2 aku kalau tengah makan, tengah2 makcik tuh  tengah kira tulis atas sekeping kertas kecik, handphone berbunyi... tanya "Eh, kau makan kat mana?"
terang2 tanpa bersuluh mesti jawab,

1. "Aku kat kedai Very Expensive Auntie nih"
2. "Aku kat kedai Makcik Sorok Harga"....

Nak jadi kes...

1. kedai dia sentiasa penuh, walau hujan ribut sekalipun pada waktu lunch awal bulan, lunch tengah bulan... tak pernah ada tempat kosong. Tapi tak ada kes beratur yg melampau.

2. kedai sentiasa penuh walau harga makanan tak ada tanda harga, tak tentu letak harga bagi makanan bergoreng nasi goreng, mee goreng, mee bandung, hari ni beli nasi goreg ikan masin bayar dgn dia harga RM4.00, esok beli nasik goreng bayar dgn laki dia RM3.50, esok hubby si A beli bayar dgn dia dia charge RM4.90.

3. kedai sentiasa penuh walau ramai merungut2 makanan harganya mahal melampau , 40% higher dari market price.

4. kedai sentiasa penuh, walau customer yg gaduh dgn dia, dia baling duit kat customers, dia terajang kerusi sebab customers tuh komplaint,
customer tuh sendiri kata, "AKU BAN KEDAI NIH...!"...
yang aku heran... customers tu tetap datang.

5. dia nih, masa kiata amik nasik, tak kira2 lagik, kengkadang sampai nasik tinggal 3 suap baru nak datang kira.
bila kita cakap peparu amik sehiris ajer... dia tak caya... dia maki2- hamun2 kita , nak kira satu senduk jugak.

6. ada member aku, ordr mihun sup... kuah nya yang clear tuh menampakkan
penuh dgn semut hitam terapung2... dalam tuh.
So, kawan aku complain lah... tak jadik makan. Itupun makcik tuh berkeras suruh bayar... GILLLEERRR...  {:2_75:}
Tapi memebr aku tetap berkunjung kat kedai tuh, at leat 2x seminggu. Tak serik-serik...


7. ramai yg syak 'dah sah2 mandrem"... tapi pegi jugak kedai makcik mahal tuh...


korang ingat apa? something must goes wrong some where...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2010 05:07 PM | Show all posts
51# sya_sugar_sugar

kedai ni ...bini aku selalu gi makan ka situ kalo ade meeting kat HQ Jusco,
tetiap kali tu lah bile balik umah dok komplen mahal.....tp biler ke HQ situ gak lah tpt die gi makan.....
hehhehehe
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2010 05:18 PM | Show all posts
51# sya_sugar_sugar

Ada juga pekedai yang baling duit kat customer...terajang kerusi...sombong dan besar kepala betullah pekedai macam ni...yang lebih menakutkan...masih ada juga pelanggan nak makan kat kedai tu???????...pelik yang teramat...bertambah besar kepalalah dia...:@...ini boleh disyaki ada sesuatu yang tak kena di mana2......
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2010 06:50 PM | Show all posts
51# sya_sugar_sugar

pernah makan kedai ni... dlm 2x itu pun sbb family member ajak. tp tak lah sedap mana...
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2010 10:36 PM | Show all posts
normal la wei...
kat tempat aku keje kat damansara jaya

aku gelarkan kedai ni pakcik mahal
bayangkan aku amek nasik separuh, sayur sket n ikan... RM6.50
x tengok pon makanan yang aku amek..
aku cakap ar 'pakcik, tengok la ape yang saye amek!'
dia kata ' aku tengok doh mu punye'
aku cakap mahal btol la..dia kata ikan mahal....

aku boikot dh, tapi member2 aku tetap makan...makanan dia biase2 je...tapi ramai jugak g makan.......
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2010 08:46 AM | Show all posts
Nie jawapan tu sya_sugar_sugar

1.Dia bukak 1.30am sampai 2.30am sahaja, x der kedai, dia jual dari tingkap dapur yang di ubah suai,(klu kita jeguk dalam,nampak ler keadaan dalam dapur tu.
2.Kawasan kampung yang tersorok dan kedalam sedikit (klu nk masuk tu jalan kecik jer)
3.Pasal customer x pasti la..tapi masa pergi tuh ada la dkt2 10orang yang menunggu
4.Ada kut, nti klu ada masa balik kampung aku tanya member aku
5.Tukang jual tu dua orang, Anak beranak kut..badan memang sihat
6.x pasti..nti confirm balik
7.Tahun lepas jer..Masa tu kitaorang nih memang giler memancing udang...Gian gitu!!
8.Kampung aku kt sg beso..
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2010 08:54 AM | Show all posts
oooo..Tapir yer..tapir tu kecik je ker?bkn badan tapir ni besar? binatang yang aku jumpa tu tinggi dia had2 lutut, badan ada polka doot yang sederhana besar..
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2010 09:13 AM | Show all posts
macm2 cite psl kedai makan ni ek....kt tmpt aku ada satu kedai makcik ni, w/pon x ramai org pegi, tapi kedai dia akan sentiasa ada org x penah kosong. kalu tgk sekali imbas mmg xkan rasa nk pegi, sbb kedainya kurang menarik, rupa lauk pauk pon x brpa mengancam. Aku selalu beli masakan panas je. biasa aku order pas tu setengah jam baru dtg amik. nk dijadikan cite, satu ari aku tunggu dia masak.....ku lihat segala sayur dan bahan2 yg digunakan tidak dibersihkan/basuh terlebih dulu. daun sawi dicarik2, batang sawi dipatah2, ayam dari peti ais xtau dah basuh ke idok terus campak kedlm kuali. terkujat aku, x tekeluar dari mulut nk kata cancel. tapi lepas bayo aku offer je kt cleaner opis aku. rasa nk termuntah pon ada, hilang selera aku nk makan ari tu. terus aku terpkir entah2 seme bahan masakan dia x basuh........uwek................

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2010 09:14 AM | Show all posts
Post Last Edit by tdpp2006 at 10-2-2010 09:16

Den pon ado dongar pasal kodai nasi lomak ni eh.. Ado kek Skudai tahun 90an dulu memang ramai la orang beli.. Den ponah makan tapi raso ok sobab boras pun jenis mahal tapi x la ketagih.. Ado pulak member cakap dia x nak makan kek situ dah.. Napo ?? Dio cakap ado seorang ustaz tu lopeh dio boe ceramah kek mesjid, ajk ajak la makan kek situ tapi dio x mahu kelua kete. Bila semua dah balik baru ustaz tu koba yang dio nampak kek atas bumbung tu ado jin mato satu jelir lidah kek atas bumbung kodai tu.. raso eh pelaris la tu..
wakaka pelaris pakai jin ni masalah nyo bilo dia merasuk orang lomah ado makcik balik ke rumah kena rasuk lopeh tu dongan muka manis tanyo kek anok makcik tu "Bang nak burger bang??"

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2010 09:30 AM | Show all posts
ha..ha..lawak sungguh..ble la mak dia tanya anak dia camtu..atau memang mak dia panggil anak dia abang kut... (Aku kena baca 2/3 kali baru paham bahasa nogori ni..he..he..)
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049692s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list