JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
263147
View
1102
Reply

[MISTERI PELARIS]Gerai Makan/Restoran/Warung yang sedap/X sedap.

  [Copy link]

Author: sya_sugar_sugar       Show all posts   Read mode

Post time 10-2-2010 09:55 AM | Show all posts
24# mieraedoera

Hehehe...Nasi Kandar Shariff lah tuh...nasi kandar dia mmg sedap..bukan pasal dia boh apa2 pun..tapi pasal mmg sedap...my hb cukup suka makan kat situ..asal masuk pulau je mesti cari nasi kandar tuh...campuran/kombinasi kuah dan lauk yg sedap sebenarnya...kalau x pandai pilih lauk tak jadi gak...
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2010 10:00 AM | Show all posts
59# tdpp2006 wakaka pelaris pakai jin ni masalah nyo bilo dia merasuk orang lomah ado makcik balik ke rumah kena rasuk lopeh tu dongan muka manis tanyo kek anok makcik tu "Bang nak burger bang??"

Mula2 I tak paham langsung part nie.   Lepas kena rasuk oleh jin mata satu tu, makcik tu tanya dekat anak dia, nak burger tak? Dia ingat anak dia as her husband?! Gitu kot kesimpulannya
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2010 10:16 AM | Show all posts
62# oyen
Maafkan den tak joleh ek..err tukar mode

Cerita kedua tu cerita lain untuk memberitahu tentang keburukan memakai pelaris yang ada jin ni. Jin itu digunakan oleh seorang penjual burger di sesuatu tempat (den lupo isy isy).. Seorang makcik yang lemah semangat melalui di hadapan kedai burger tersebut.. Bila di rumah dia terjatuh.. Anak lelaki dia yang ada di situ terus menolongnya.. Bila bangun makcik tu dengan senyuman mesra bertanya kepada anak makcik itu "Bang nak beli burger bang?? sedap" Suaranya berubah dan si anak terkejut dan panggil la perawat.. Sekian ..

(Adeh den x pandai buek karangan)
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2010 10:27 AM | Show all posts
Nie jawapan tu sya_sugar_sugar

1.Dia bukak 1.30am sampai 2.30am sahaja, x der kedai, dia jual dari tingkap dapur yang di ubah suai,(klu kita jeguk dalam,nampak ler keadaan dalam dapur tu.
2.Kawasa ...
Akuler Post at 10-2-2010 08:46


kat sg.beso..?
pasti ke masa siang, rumah tu mmg ada
macam ada sesuatu ajer... heh3
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2010 10:31 AM | Show all posts
24# mieraedoera  

Hehehe...Nasi Kandar Shariff lah tuh...nasi kandar dia mmg sedap..bukan pasal dia boh apa2 pun..tapi pasal mmg sedap...my hb cukup suka makan kat situ..asal masuk pulau je mesti  ...
Isfa76 Post at 10-2-2010 09:55



haaa... miera rasa pun dia femes sebab masakannya dia memang mantopp.. sama la.. kalau miera nak pi pulau pinang, kena make sure datang hari gerai tu buka.. hehe.. ada sekali tu datang hari sabtu/ahad tgk2 tak ada, nampak gerai dia pun jadi la.. ahaks..
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2010 11:13 AM | Show all posts
63# tdpp2006


baru laa paham

hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2010 03:31 PM | Show all posts
tdpp2006 mekasih2..Baru le x berbelit lidah and bepinor mata...
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2010 03:33 PM | Show all posts
kat sg.beso..?
pasti ke masa siang, rumah tu mmg ada
macam ada sesuatu ajer... heh3
awan Post at 10-2-2010 10:27


HA..ha...Umah tu confirm manusia yang duduk..x kn malam ada siang ilang plak..depan umah tu surau..Jadi x la aku sangsi sangat nk beli nasi lemak tu..
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2010 03:46 PM | Show all posts
Kat BBN pun ada satu kedai nasi kandar. Tp org kata kedai ni pakai pelaris. Ada srg ustaz nampak ada jin berupa kera tgh kencing lam mknan kat kedai tu. Patutlah tiap hari mmg ramai org g sana terutamanya waktu tgh hari. Selalu penuh.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2010 04:30 PM | Show all posts
Post Last Edit by ikangpiana at 10-2-2010 16:31

Kalau pasal kedai makan ni, ade 1 tempat kat kuantan ni, pagi2 memang penuh, xsilap kedai ni beroperasi setakat pukul 2 petang jer.. kedai ni mmg besar, kre kalau dari kuantan nak ke kl memang perasan la.. IP penah 2 kali masuk dalam kedai tu, mase tu lebih kurang pukul 10 pg, igt nak sarapan la ngn family, org kate nasik lemak situ best.. yg xbest nye, cari meja kosong xde, kena tunggu customer lain siap makan n bla dulu.. punye la nk makan kt situ, rela tunggu.. padahal kat sebelah tu ade 1 lg kedai makan tp xde org pun (sekarang xtahu kedai ni ade lg ke x)... kedai tu mmg femes, org luar pahang pun ade yg tahu kedai tu... xpasti la kedai tu guna pelaris ke x, tp ade dgr2 ade guna benda kotor untuk jerang air..punyela maju kedai ni  sampai org dok bercerita yg owner die nak g simpan duit kat bank pun heli dtg ambik.. Wallahualam la betul ke x..
tp owner kedai tu dah meninggal..n dgr crite jugak,ade perkara pelik berlaku.. ( xnak crita pasal ni nanti ade yg kate buka aib org yg dah meninggal..)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2010 08:19 AM | Show all posts
Selalu nyo eh  kalau dongar cito (Dulu banyak  tersebar kisah)
Kedai kopi cino ado guno petuo tapih teh/kopi seluar kecik anak daro tak basuh lae. (Kopitiam dulu ada menggunakan petua menggunakan penapis diperbuat dari seluar dalam yang telah dipakai yang fresh  oleh anak dara ).. Rasonyo ponuh dongan sapo lelaki ko pompuan? (Jadi boleh la kita teka siapa yang memenuhi kedai tersebut...) tapi dululaa..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2010 03:31 PM | Show all posts
nasi lemak pinggiran ape ye...kat stadium tunku abdul rahman sEREMBAN...kedai kecik...tapi ramai orang...kene tunggu orang habes bru leh duduk...memang laku...kadang2 pukul 9lebih dah takde nasik..bagi aku tak le sedap mane...kedai sebelah menyebelah sunyi jee...
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2010 03:45 PM | Show all posts
betul ke kedai nasi lemak kat senibong tu owner nyer cina...???...ke ada kedai nasi lemak yg lain kt situ...???...{:1_125:}
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2010 05:57 PM | Show all posts
aku ada satu siter pasal kedai mkn, tp bukan kedai nasi lemak lah.
citer ni arwah nenek aku yg bgtau.
ada  sebuah kedai mkn  kt negeri pantai timur nun. kedai ni mmg glemer.
org sentiasa penuh terutama waktu luch.
yag istimewanya kedai ni mkn atas daun pisang.
jd kedai ni org paggil kedai nasi daun pisang.

ada srg sedara kami (sedara jauh, bau2 belacan gitu).
dia mmg suka mkn kt kedai tu, dlm seminggu plg kurang pun mesti pegi 2 kali.

pd suatu hari tu, dia pg mkn bawak anak bini.
tgh syok2 mkn tu, tetiba anak dia yg umor dlm 3-4 thn tu nak kencing.
jd wife dia bw la pi bahagian dapur cari toilet.
masa kt dapur tu ada satu tong hitam besar mcm tangki air & kt bawah dia ada kepala paip,
ala cam tangki air tu la kan.
tgh tgu anak dia lepaskan hajat dia duk la kt tepi tong hitam tu.
tetiba bunyi sesuatu dtg dr tong hitam tu, bunyi mcm ada ikan besar tgh lompat2 kt dlm.
dia pelik jugak, jd dia tanya la salah sorang pekerja kt situ, apa yg ada dlm tong tu sebenarnya.
jd pekerja tu bgtau tanpa rasa bersalah n takut, dia ckp kt dlm tu ada biawak, diaorag bela dlm tu
dan air dr tong tu la diorang buat masak nasi. dan pekerja tu pulak bukan oorg islam pun , dia dr Thailand.
yg si wife sedara aku ni apa lg, bila kuar jer anak dia, terus dia tarik ngn suami2 sekali kuar dr kedai tu
lps tu mmg tak pi mkn dh kt situ.
aku tak tau la kedai tu ada lg ke tak sbb ni citer thn 80an ni.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2010 07:37 PM | Show all posts
nasi lomak ni..
kalo kat mlk ada satu gerai kat ujong pasir melaka.
mmg berantu gilo.. ramai je yg membeli.. penuh jer... walhal  makcik tu tumpang kedai cina...
pon ramai melayu india cina semua ramai...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2010 10:15 PM | Show all posts
aku ada satu siter pasal kedai mkn, tp bukan kedai nasi lemak lah.
citer ni arwah nenek aku yg bgtau.
ada  sebuah kedai mkn  kt negeri pantai timur nun. kedai ni mmg glemer.
org sentiasa penuh ter ...dia ckp kt dlm tu ada biawak, diaorag bela dlm tu
dan air dr tong tu la diorang buat masak nasi.
dan pekerja tu pulak bukan oorg islam pun , dia dr Thailand.
cik_puan Post at 11-2-2010 17:57


Isyhhh.... wekkkksss....
Maknanya segala peluh, taik , taik mata, air kencings, hingus,
cairan lendir biawaks tuh lah yg meng'unik'kan nasik dia....
tak payah guna msg... patutlah kedai lain tak bleh produce yg sama....
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2010 11:27 PM | Show all posts
nasi lemak pinggiran ape ye...kat stadium tunku abdul rahman sEREMBAN...kedai kecik...tapi ramai orang...kene tunggu orang habes bru leh duduk...memang laku...kadang2 pukul 9lebih dah takde nasik..bag ...
pure_lady Post at 11-2-2010 15:31



pada aku rendang daging & rendang ayam yg best kat kedai ni

tapi aku pelik..ada pagi tu aku nak bungkus rendang daging saja
tokei kedai x bagi...dia kata kalau nak tapau kena dgn nasi lemak sekali

eerrr sesuatu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2010 11:48 PM | Show all posts
huuu~ nasib baik la aku jenis tak suka makan kat luar..selamat....
lebih suka makan masakan sendiri walaupun tak sedap takpelah..janji bersih
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2010 11:53 PM | Show all posts
tapi aku cuma konpius ni..yg korang maksudkan nasi lemak antarabangsa tu kedai tu kat belakang dewan tu ke?

sbb ape aku kalau pi pun yg kat belakang dewan tulah..dia serve pakai alas daun pisang..
tp aku mmg tak suka pun..mcm nasi putih biasa, bukan nasi lemak pun..
tp kedai tu mmg asik ramai je org terutama tgh mlm..yg aku rasa ngeri skit sbb kat dinding tu kan dia ada lukis gambar pompuan menangis..
pekerja dia pulak stok muka buat tapai mesti tak jadi (muke monyok, kelat)

tp aku mmg pelik la sbb dahla tak sedap pun, tp ramai sgt org..tp aku tak into pun kat nasik lemak dia..lebih into nak meratah ayam saja
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2010 01:15 AM | Show all posts
adei seriaunya aku baca cerita2 kat sini ...dah la aku suka makan nasik lemak...mintak mahap ye tanya nih..aku suka sgt nasik lemak cikgu kat kelana jaya..kalau makan misti bertambah esp lauk ayam goreng dgn sambal sotong dia...yg tu ok ker...nasik lemak malee kat tmn bunga raya tu pon aku fan jugak (ni lagi gila nyer ketagih) ...anybody can share..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048512s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list