Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
35619
View
127
Reply

Cari Agen Penghantaran di Jakarta, Vietnam dan Guangzhou

[Copy link]

Author: demimasa       Show all posts   Read mode

Post time 30-4-2010 05:00 PM | Show all posts
hmmm bnyk keje gak ekk nk buat kalo bli brg dr oversea ni....huhuhuhu aku ada bli brg dr indon tp x  ...
cik_kumbang Post at 30-4-2010 09:22


i partner shipping company www.nusantaraempire.com
jka ada inquiries..tanya jer, saya cba membantu..
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2010 05:01 PM | Show all posts
di facebook ada sorang yang saya kenal, boleh cari nama beliau " dilla suriani " saya pnh deal denga ...
ctredzuan Post at 30-4-2010 13:47


amboi mek t, sampai sini ko promote akak ye..
many thanks...
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2010 03:07 PM | Show all posts
amboi mek t, sampai sini ko promote akak ye..
many thanks...
cinderella Post at 30-4-2010 17:01



    kalau dari Yiwu china bole gak ke? how about personal effect boleh gak ke?
TQ
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2010 05:35 PM | Show all posts
kalau dari Yiwu china bole gak ke? how about personal effect boleh gak ke?
TQ
kj77 Post at 1-5-2010 15:07


boleh...
normally dari yiwu kena penuh satu contena...baru direct dari port ningbo - port klang
jika based on cbm, shipping company akan tolak ke gz dan baru ke port klang...
ini depends on shipping company...
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2010 11:31 PM | Show all posts
boleh...
normally dari yiwu kena penuh satu contena...baru direct dari port ningbo - port klang ...
cinderella Post at 2-5-2010 17:35



    huhuhuhu....1 kontena yg leh pengsan nie..heheh...btw thanks for the info akak...nanti apa2 kj pm akak...
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2010 11:50 AM | Show all posts
nak mintak pertolongan iklas dari otai sini2,,,saya tak pernah gi guangzhou ,ada tak orang atau agent yg boleh tunjukkan,,tq banyak
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2010 03:21 PM | Show all posts
saya pun berminat nak beli barang dari China, rasanya satu kontena tu besar sgt...
dapat geng leh kongsi-kongsi...
nak pergi sendiri x mampu..maklumlah... baru belajar nak berniaga...
Cinderella, nak tanya sikit leh? kalau kita pakai nusantara empire pembelian barang siapa uruskan? maksudnya pihak nusantara empire akan belikan barang yang kita nak dan uruskan penghantaran hingga ke malaysia ke?
Kalau salah minta maaf....saya budak baru belajar
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2010 10:21 AM | Show all posts
saya pun berminat nak beli barang dari China, rasanya satu kontena tu besar sgt...
dapat geng leh k ...
mamarayyan Post at 5-5-2010 15:21



salam mama,

yeap, nusantara akan uruskan dari china hingga ke pintu rumah.
apapun bergantung pada MOQ juga..boleh share2 kontena ngan yang lain..
apa yang kami buat utk peniaga modal kecil, let say ada pemborong offline yang beli baju...so kami akan selitkan sket sebhg barang tu utk peniaga kecil...
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2010 11:24 PM | Show all posts
huhu baru balkik dari jakarta....kali ni ship banyak bangat
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2010 12:18 PM | Show all posts
Reply 21# cinderella


   cinderella,company ni tak kerja pada hari sabtu dan ahad ke?susah mau call,call masuk tak ada orang angkat(ofis,hand set),kalau boleh boleh,kalau boleh ,bagi number handset persendirian sebab nak buat long term business,,,TQ banyak
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2010 01:59 PM | Show all posts
laksmana,

boleh call hp org yang in-chrge malaysia.
klu x berjawap, sms jer pasti dia call blk.
coz sometimes dia outstation either jakarta or china.

thanks.
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2010 08:54 PM | Show all posts
cinderella,i call boleh??tq
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2010 10:07 PM | Show all posts
boleh, no prob..
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2010 12:52 AM | Show all posts
Kalu pergi sendiri mcm mana?
Cth saya nak amik stok kat Vietnam...
Mcm mana urusan cukai/kastam tu nnti erk?
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2010 08:34 PM | Show all posts
salam nk tnya...kalau beli baju dr Indonesia..rege smua dlm RM560..kena cukai ke tak yea?... biasa nana beli xsmapi rm500..kali ni lbh dlm RM60..agak2 kena tahan kat kastam x?.. sapa yea yg tau.....
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2010 11:28 PM | Show all posts
salam nk tnya...kalau beli baju dr Indonesia..rege smua dlm RM560..kena cukai ke tak yea?... biasa n ...
nana3906 Post at 14-5-2010 20:34


tak paham. ni pos ke bawak balik ke shipping? pos limit 500...kalau textile atau baju lebih 500 kena tax 30%
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2010 11:34 PM | Show all posts
tak paham. ni pos ke bawak balik ke shipping? pos limit 500...kalau textile atau baju lebih 500  ...
izzuddin Post at 14-5-2010 23:28


yg Rm560 tu kos beli baju campur kos postage skali...gna EMS.....agak2 cmne yea...kena tax ke....
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2010 11:37 PM | Show all posts
yup memang kena tax kalau kat borang declaration yang tampal kat parcel tu tulis 560........30%.....tapi ikut budibicara jugak
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2010 11:38 PM | Show all posts
560 tu sikit apasal tak bawak balik naik flight....selalunya aku kalau dalam dua ribu ke bawah bawak naik flight ajer
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2010 11:40 PM | Show all posts
huhuhu..ok thanks yea...sib baik xbyr lg..nk deal balik la...
kalau kena tax pahtu kena tahan kat kastam naya la...
nana duk kb..nk kena naik lcct sana nuh..huhuhu....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094504s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list