Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
35592
View
127
Reply

Cari Agen Penghantaran di Jakarta, Vietnam dan Guangzhou

[Copy link]

Author: demimasa       Show all posts   Read mode

Post time 15-5-2010 12:11 AM | Show all posts
Reply 39# izzuddin


    nana bukan g sna..beli order dr sini je...
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2010 03:46 PM | Show all posts
sape2 nk tanye psl shipment / nk import / export leh call SA LOGISTIK SDN BHD..
51250191 ext 175..en amer...marketing exec..dia biase wat shipment cm nih...
orgnye pun baik...nk nego hage pn senang...xpn PM no phone korang..kang aku suh call..
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2010 03:13 PM | Show all posts
Saya dah emel nusantara empire... mereka kata kene ambil 10 000 helai baru boleh hantar...
saya ingatkan boleh la amik 300-500 helai...
Nampaknya kenela simpan aje niat nak berniaga ni...
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2010 09:13 PM | Show all posts
mamarayyan
byk gak tu..kalau 10 ribu helai modal dah berapa kan? carilah member2 share sorang 2ribu ke
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2010 09:29 PM | Show all posts
salam otai2 board usahawan,
utk brg 2 cartoon tu i paid around RM1200 (all in termasuk tax) to local agent plus usd80 paid in vietnam.
sksk Post at 24-2-2010 17:34


2 carton tu brp cbm?

kalau 2 carton 2 cbm RM1200 tu kira mahal utk door to door service. Aku bawa brg dr GZ tak sampai harga tu.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2010 10:08 PM | Show all posts
salam izzudin, nak tnye yg pasal shipment dari jakarta ke malaysia tu. kalau beg tak smpai 500 kene cas ke? atau boleh bawak naik flight?
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2010 02:19 PM | Show all posts
kiranya, forwarding agent ni akan deal trus dengan kastam la brapa tax kena bayar..so kiranya harga percubicm ni including tax ke mcm mana.? tak brapa paham..
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2010 06:06 AM | Show all posts
saya rasa kalau nak amik brg skit2 tu better deal jer dgn supplier terus dan diorg htr pakai courier..kalau main kontena2 baru le berbaloi appointed agen bagai..sbb kalau brg skit mmg tak berbaloi nak pakai agen...so far saya beli brg di alibaba, alhamdulillah ok je..kena pandai pilih dan deal dgn diorg la..spend duit skit utk sampel ke...melabur skit utk gi sana ke...
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2010 11:16 AM | Show all posts
kalau amat sikit seperti sebesar genggam tangan lebih baik pos atau courier..tapi bila dah seguni atau 100 helai ke atas lebih baik shipping..........harga amat murah
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2010 03:29 PM | Show all posts
Reply 43# mamarayyan

apa jenis brg yg u nk amik tu?
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2010 03:30 PM | Show all posts
Reply 49# deanfiero

psl harga ni..camne kita nk tau harga sana brg yg kita nk order tu? adakah melalui agent atau kena cari sendiri?
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2010 12:48 PM | Show all posts
salam..
nak tanya...
bape chargers kalau kurier kain2 dr bandung eh?
i mean chargers dr sana n chargers bila sampai cni
ade sesape penah buat x kat cni?
thanx
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2010 12:41 PM | Show all posts
salam..
minta tolong terangkan otai2,,

1 - klu minta shipping 1 CBM bole ke?@mesti 1 kontena.
2- 1 cbm tu sape yg sediakan??agen penghantaran atau kedai tempat saya ambil brg?
3- katakan saya beli 16kotak helmet= 1 cbm,,adakah caj 1 cbm tu sudah termasuk cukai kastam?
4 - kalau dah kena cukai kastam,adakah saya mesti pergi ke kastam atau agen yg bayar smua n hantar terus ke rumah..

saya mau ambil brg dari jakarta.
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2010 10:47 PM | Show all posts
satu lagi soklan..

apa contoh barang2 larangan yang ditahan di kastam china atau tempat lain?

kalau handphone borong kat shenzen tu camne?atau helmet dari japan or indonesia yang xda cop sirim??ada spe2 taw x..
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2010 06:09 AM | Show all posts
satu lagi soklan..

apa contoh barang2 larangan yang ditahan di kastam china atau tempat lain?

...
ibnyahya87 Post at 11-11-2010 22:47


Helmet kena ada AP..kalau tak, kastam akan rampas. Aku penah tgk depa amik je helmet yg sorang mamat ni bwk masuk..1 ketul jee...mmg brg2 berAP diorg strict...tapi aku pun tak sure plak mana n apa procedure nak mintak AP tu..
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2010 07:42 AM | Show all posts
Reply 53# ibnyahya87

salam..
minta tolong terangkan otai2,,

1 - klu minta shipping 1 CBM bole ke?@mesti 1 kontena.
1 cbm memang boleh..tak sampai satu cbm pun boleh...harga 1 cbm kalau tak silap 300-350

2- 1 cbm tu sape yg sediakan??agen penghantaran atau kedai tempat saya ambil brg?
terpulang...kamu boleh hantar sendiri ke tempat mereka dan kedai tu pun boleh hantar

3- katakan saya beli 16kotak helmet= 1 cbm,,adakah caj 1 cbm tu sudah termasuk cukai kastam?
helmet kena AP....takde AP takboleh...kau boleh try tapi aku tak mau campur...harga dah termasuk cukai kastam

4 - kalau dah kena cukai kastam,adakah saya mesti pergi ke kastam atau agen yg bayar smua n hantar terus ke rumah..
barang terus sampai ke rumah
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2010 10:25 AM | Show all posts
Reply 56# deanfiero

Nak tanya bab soklan no 1 tu... 1cbm tu dia amik kira tak weight brg2 tu ??ke tak kisah berat bape?

Bila beli brg..nak buat shipping... resit kene bg kat forwarder ke? (kot la kene buat declaration??)

Tlg ye...berminat..tp xpaham konsep lg..
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2010 06:38 PM | Show all posts
Reply  deanfiero

Nak tanya bab soklan no 1 tu... 1cbm tu dia amik kira tak weight brg2 tu ??ke t ...
surfin_net82 Post at 12-11-2010 10:25
weight dia tak kira..... kira volume jek.... resit tak pernah bagi pon....
alhamdulillah barang tak pernah sangkut....
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2010 08:56 PM | Show all posts
weight dia tak kira..... kira volume jek.... resit tak pernah bagi pon....
alhamdulillah barang tak ...
alyaimra Post at 12-11-2010 18:38



    Thans for the info
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2010 02:43 AM | Show all posts
sy pon baru nak belajar.....kalau barang mainan macam mana gak.....tentang sirim macam mana.....nak tahu kalau nak tumpang kontena macam mana......
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.072509s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list