Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
35814
View
127
Reply

Cari Agen Penghantaran di Jakarta, Vietnam dan Guangzhou

[Copy link]

Author: demimasa       Show all posts   Read mode

Post time 22-4-2011 07:52 PM | Show all posts
**********************************************************************
ENHANCED DIRECTORY LISTING on TR8POST
**********************************************************************
Kami menjemput rakan-rakan semua untuk mendaftarkan perniagaan anda di BIZDIRECT dan juga membuat iklan secara PERCUMA di BIZLEADS.

TR8POST boleh diakses di: http://tr8post.tr8.my

Sekiranya ada kelapangan, anda juga dijemput untuk menyertai jaringan dagang sosial (Social Commerce Network) kami di TRAZER

TRAZER boleh diakses di: http://trazer.tr8.my

Perkhidmatan ini disediakan oleh TR8POST (Satu lagi inisiatif dari TR8)

Perkhidmatan lain yang disediakan: LAMBAK (online auction), TR8JOBS (jobs exchange), SMENEWS (news networks) dan bermacam lagi.

Untuk maklumat lengkap, sila rujuk www.tr8.my
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2011 12:41 AM | Show all posts
Reply 79# kirawang


    mungkin kot..bulan ni banyak barang kawan-kawan lain sangkut..Kastam follow by the book...
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2011 05:23 PM | Show all posts
takutnya..kastam sekarang mmg betul2 pulun..nak buat mcmana, dah kerja diorang mcm tu..hu....hu
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2011 10:40 PM | Show all posts
Reply  kirawang


    mungkin kot..bulan ni banyak barang kawan-kawan lain sangkut..Kastam follo ...
tanya Post at 23-4-2011 00:41



   vitamin saya dah sampai..tapi beserta dengan surat warning warning warna merah..Dia tulis, kali ni mereka lepaskan, lain kali mereka akan denda atau penjara....kalau beli barang2 macam ubatan2 or vitamin yang tidak disahkan oleh jabatan kesihatan kat sini...
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2011 01:24 PM | Show all posts
salam...saya bercadang nak kek guangzhou mid june...cadang nak spend dalam 10k utk beli barang macam bedsheet, alas kusyen, alas kaki yg english motive tu...rasanya ada dalam 500 pcs gak all in all saya nak beli tu...so, selalunya org guna forwarding agent kan? ke camne? sbb saya baru nak menapak dalam bidang ni....saya cadang nak ke kastam kt ipoh je esok nak tanya hal tax...sbb takut jadi ape2 kan..heheh..harap ada yg bulih bantu explain...tq
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2011 03:58 PM | Show all posts
Reply 85# zurul


    salam...saye dulu 1st time pegi guna service nusantara empire..door to door service..tak perlu risau psl tax bagai
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2011 06:55 PM | Show all posts
tq ms commet...itu la si cinderella bulih tlg bab ni kan sebab dia boss nusantara empire..hehehe...pastu siap ada staff kt saa bulih tlg....maybe nak amik staff dia nnt..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2011 08:54 PM | Show all posts
salam...saya bercadang nak kek guangzhou mid june...cadang nak spend dalam 10k utk beli barang macam ...
zurul Post at 24-5-2011 13:24



zurul,
awal ni lelaki ke perempuan.. bila plan nak pi.. saya bercadang nak pegi gak.. boleh lah merempit sama2...
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2011 07:16 PM | Show all posts
tumpang tanya..

klu nk beli brg stakat 10kg, apa cara yang plg murah nk smpi ke malaysia.. spplier kat sana ada kat jakarta selatan...

biasanya sy guna pos indonesia, tp kebelakangan ini harga pos dh naik.. sapa2 bleh tlg ke...
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2011 04:23 PM | Show all posts
pos 10kg berapa rm? berapa lama?
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2011 12:16 PM | Show all posts
Reply 90# deanfiero


   ada pm, check ya hehe
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2011 11:12 AM | Show all posts
ni nak tanya..

kalau saya order barang/ baju2 secara online dari indonesia..macam mana dgn penghantaran? kalau minta diorg pos ada masalah ker
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2011 10:39 PM | Show all posts
hye..ade sape2 leh recommend tak kedai baju siap kat vietnam ? kalu boley mintak tolong recommend sekali custom clearance agent..
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2011 11:41 PM | Show all posts
sy pernah berurusan jual beli dgn supplier shj iaitu dr guangzhou dan indon. nnti sy citer sok.. nk titun dulu..
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2011 10:47 AM | Show all posts
erikas
saya selalu order barang drp indon, bayar shipping cost pada supplier tu skali..semua diuruskan 2-3 minggu tunggu aje depan pintu rumah..
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2011 03:22 PM | Show all posts
Otai - Otai, nk tny cket.

Sy ada niat nk meniaga secara online. Ada la godek2 blog & ada jmp 'org tgh' utk membeli pelbagai barang dr China. 'Org tgh' ni ada sediakan website China utk kita pilih barang-barang yg kita mahukan & kita akan dapat barang2 tersebut. Kira ok la kan, sbb kita dah tgk rupa brng yg kte mau & order je.

Sy nk tny, psl pembayaran yg dorg mintak.. Total Barang beli + 15-20%(srvs charge based berapa amount barang yg kita beli) + China Express (RM 5.00-RM 15.00) + RM 150.00 (Kos shipping melalui kapal & servs door-door)

Otai-otai kat cni rasa mahal ke ok je? Sorry bertanya, yela tkt sy kne tipu je sbb bru 1st tme nak deal mcm ni. anyways, sy nak beli kasut-kasut wanita dlm 20-25 pasang je.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2011 11:56 AM | Show all posts
alhamdulillah saya dah selamat terima barang saya...kena tunggu just dalam 3 weeks ja dari tarikh barang di ambil di hotel pada 7/7, dan sampai ke umah saya pada 27/7 baru2 ni...saya guna company cindirella, nusantara empires...wakil dia di china (hajar) ada ke hotel saya untuk pickup barang...cara pembayaran cukup senang, deme amik barang dulu, nnt kita sampai malaysia and lagi sehari dua barang nak sampai port klang, deme akan call dan suruh kita bank in duit....bagi saya mmg trustable la...si hajar tu pun ada sms saya dari china tanya pasal barang..alhamdulillah, barang selamat diterima...tahniah cindirella..
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2011 04:54 PM | Show all posts
tgk jenis barang u beli..
kadang2 ada supplier nie jenis malas nak htr port..jadi your shipping ...
cinderella Post at 28-4-2010 15:30


Setuju, lebih baik untuk check kualiti stok sebarang ship balik ke Malaysia.
Kalau perlukan bantuan sourcing+inspection+marine/ air shipping, syarikat kita bolehlah bantu.
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2011 05:05 PM | Show all posts
salam...saya bercadang nak kek guangzhou mid june...cadang nak spend dalam 10k utk beli barang macam ...
zurul Post at 24-5-2011 13:24


hi, kita ni sourcing agent, kalau ada apa-apa yg saya boleh hubungi tolong pm.
+86-13660577669 / 012-6127377 (Jaze)
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2011 10:14 AM | Show all posts
Reply 1# demimasa


    salam semua, syarikat kita based kat Guang Zhou as sourcing agent, termasuk penghantaran shipment balik kat malaysia, dengan harga yang berpatutan, kalau berminat boleh email wontechventure@gmail.com
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.097950s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list