JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
15369
View
60
Reply

Owner Peugeot disini???

[Copy link]

Author: ikuz       Show all posts   Read mode

Post time 5-3-2010 04:16 PM | Show all posts
Minat Peugeot nih lawa2 keta bawah brand nih.

Saya belum lagi jadi pemilik Peugeot, baru cadang nak angkut satu Peugeot 307 sw tuh. Maybe cari sekenhen saja

Kalau ada sape2 dah atau sedang guna jenis nih mehler share info penjagaan, spare parts dsbnya yg berkaitan. Terima kasih.
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2010 04:25 PM | Show all posts
26# meya


Kalau beli sekenhen murah banyak laaa...
Kat usedcar kat Telok Panglima Garang ada ternampak sebijik model nie 407 tahun hujung 2006 harga lebih kurang RM88k agak2 boleh tawar lagi dlm 2-3 ribu kalau pandai ayat.... .
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2010 05:09 PM | Show all posts
Masterix,

407? Nanti saya google.

Yg 307sw nih ada ker yg baru? Klu ada lagi bagus sebab risau jugak angkut sekenhen nih sebab takde pengalaman dan info langsung pasal conti. cars nih.
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2010 05:13 PM | Show all posts
Oh ok dah google ada nampak iklan yg jual keta WND **** .
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-3-2010 12:19 AM | Show all posts
29# meya

baik beli Pug yang naza jual sebab parts memang berbeza dengan CBU. CKD punye gearbox coolant lebih besar, CBU kecik dan akan menyebabkan gb overheat dan kong terus. 407 secondhand CBU memang murah sekarang ni, 80K dah boleh dapat..tapi mahal parts kalu rosak. Cermin pintu pun RM800 kalu nak tukar. Kalu beli Pug memang dinasihatkan amik insurance cermin. Baik angkat 308 je...murah skit parts kalu rosak, sebab naza yang buat & pasang.
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2010 12:53 PM | Show all posts
Ikuz,

Terima kasih bagitau saya. Ada google Peugeot Malaysia tapi takde pulak MPV dlm list.

Ada jugak info pasal parts yang mahal nih.

Esok baru nak pegi tengok...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-3-2010 01:27 PM | Show all posts
Ikuz,

Terima kasih bagitau saya. Ada google Peugeot Malaysia tapi takde pulak MPV dlm list.

Ada jugak info pasal parts yang mahal nih.

Esok baru nak pegi tengok...
meya Post at 6-3-2010 12:53


Kalau nak MPV peugeot, tunggu Naza bawa masuk Peugeot 5008...insyaallah tahun ni juga akan masuk malaysia. Peugeot 807 kalau nak beli tak berbaloi sebab dah lama, dan sure parts susah cari.




Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2010 11:25 AM | Show all posts
Sekarang nih takleh nak decide either nak cancel booking ker tak utk 307sw tahun 2004. Doc sume dah beri utk loan.

Keta yg saya tengok nih cantik lg cuma tak sure bab enjin sebab masa test drive memang rasa okay cuma risau kemudiannya nanti.

Setakat nih mcm rasa nak tunggu 5008 katanya nak dtg sini September nih.
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2010 11:28 AM | Show all posts
Peugeot 5008 nih mesti lagii besar dari 307sw kan? Rasanya diorang bawak masuk sini sebijik mcm dlm iklan tak?

Harga pun tah berapa, ada sape2 tahu?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-3-2010 03:51 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-3-2010 03:53 PM | Show all posts
meya,
kalu nak tanya apa-apa soalan tentang peugeot bolehla tanye kat
http://forum.autoworld.com.my/in ... be&showforum=41

don't worry, sume owner peugeot kat situ friendly belaka. & bila dah ada peugeot nanti, jangan lupa join TT session yek.
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2010 04:16 PM | Show all posts
kawan aku baru book keta Peugeot nie...tak hingat plak model aper...2-4 weeks nanti smp ler kot...
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2010 04:45 PM | Show all posts
Rasa mcm ada reply tadi tapi tengok balik takde pulak.

Ikuz...thanks for the info. Keta tuh dari Nasim so ok kot.

Midori,

Model baru ler kot.
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2010 08:30 PM | Show all posts
38# meya

tadi dah tanya...Peugeot 308 katanyer....kaler hitam...
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2010 07:04 PM | Show all posts
Peugeot 308 memang cantik tapi saya tengah cari MPV. Cancel booking 307sw tuh...nak tunggu 5008. Harap ada rezki. Klu mahal sangat ...saya lari ker Stream hehe.
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2010 10:47 PM | Show all posts
40# meya

tadi baru ternampak peugeot 308.....seblum nie tak pnh tgk lagi...wow! cantiklah keta tu...sporty....sesuai lah tuk my fren yg still young & single lagi tu....
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2010 11:09 PM | Show all posts
Yup memang cantik...ada sunroof lagi.

Haritu g Penang berlambak2 Peugeot kat Gurney Drive. Maybe diorang tgh buat iklan free kot. Kan staff ker sape tah boleh drive for advertising purposes. Syoknya!!!
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2010 11:35 PM | Show all posts
5008 nih dah boleh booking ker?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-3-2010 02:58 PM | Show all posts
5008 nih dah boleh booking ker?
meya Post at 11-3-2010 23:35


Hi Meya,
aku dah PM peugeot salesman bila boleh start booking 5008. Dalam 2-3hari lagi dia balas. Sabar ye..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-3-2010 03:02 PM | Show all posts
Rega maybe dalam RM135K...info dari sumber yang boleh dipercayai
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2010 04:55 PM | Show all posts
Ikuzz,

Ada tak diorang letak satu untuk viewing? Yelah takkan nak pakai booked ajekkan. Barang mesti kena mau serbu dulu hehe. Tenkiu2 nanti bagitau ek bila ada reply.

Rega dah ok tuh TAPI spec yg mana satu?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-3-2010 09:31 PM | Show all posts
Ikuzz,

Ada tak diorang letak satu untuk viewing? Yelah takkan nak pakai booked ajekkan. Barang mesti kena mau serbu dulu hehe. Tenkiu2 nanti bagitau ek bila ada reply.

Rega dah ok tuh TAPI spec  ...
meya Post at 12-3-2010 16:55


Hye meya,

ni soalan dan reply dari salesman Peugeot;

ikuz/s,
hi eugene, my friend interested with the 5008. She asked me whether she can place booking or not??

reply dari salesman;
ikus, sure can la. even 308cc alredi got a customer place a booking

Kiranya Meya dah bolehbuat booking. Tapi showunit memang takde, showunit akan di reveal masa hari launch nanti. Tapi meya boleh dapat balik duit booking kalu meya tak jadik beli. Tapi kalu meya place booking sure meya tak rasa rugi sebab orang-orang sebelum ni yang booked 407 & 308 before launching memang puas hati.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-3-2010 09:33 PM | Show all posts
kalu meya atau sesiapa nak tanye soalan kat salesman peugeot yang memang baik ni boleh call/email salesman ni. Nama die eugene atau lebih dikenali sebagai epang. Salesman ni ada Peugeot 206 & Mercedes CLK200.

For More information or Test Drive please contact
Eugene
017-3072663
e.pang77@gmail.com

*nak mintak testdrive pun boleh
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2010 09:12 PM | Show all posts
Ikuz,

Thanks for helping...really appreciate it. Nanti saya masuk straight forum tanya direct kat Epang.

Booking leh ambik balik oklah hehe.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2010 02:09 PM | Show all posts
aku pakai 307 jer..
mentenen mmg tinggi..tp bayo je ler..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.043541s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list