JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
15567
View
60
Reply

Owner Peugeot disini???

[Copy link]

Author: ikuz       Show all posts   Read mode

Post time 3-3-2010 09:58 AM | Show all posts
Kalau turun genting ni senang2 je makan Civic 2.0.....Tapi kalau straight highway Civic 2.0 la menang
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2010 10:06 AM | Show all posts
cantiknyer keta....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-3-2010 06:56 PM | Show all posts
danedzya;
takde GPS

tungkai;
Itu anak la...aku dah 43tahun

penyo;
Kalau drag race & bukit, 407 memang makan Civic...tapi straight memang Civic menang. Civic 2.0 topspeed kawan aku pernah try 225KM/h

midori888;
kalau nak beli elok tunggu Peugeot 508 keluar
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2010 10:57 PM | Show all posts
Post Last Edit by tungkai at 3-3-2010 22:59

23# ikuz

Oppsss....ye ke...

Penah bawak sekali member punya Pug 307..mmg beshh giler...
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2010 08:27 AM | Show all posts
24# tungkai

Tak per dlm hati mesti rasa muda selalu....
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2010 04:16 PM | Show all posts
Minat Peugeot nih lawa2 keta bawah brand nih.

Saya belum lagi jadi pemilik Peugeot, baru cadang nak angkut satu Peugeot 307 sw tuh. Maybe cari sekenhen saja

Kalau ada sape2 dah atau sedang guna jenis nih mehler share info penjagaan, spare parts dsbnya yg berkaitan. Terima kasih.
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2010 04:25 PM | Show all posts
26# meya


Kalau beli sekenhen murah banyak laaa...
Kat usedcar kat Telok Panglima Garang ada ternampak sebijik model nie 407 tahun hujung 2006 harga lebih kurang RM88k agak2 boleh tawar lagi dlm 2-3 ribu kalau pandai ayat.... .
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2010 05:09 PM | Show all posts
Masterix,

407? Nanti saya google.

Yg 307sw nih ada ker yg baru? Klu ada lagi bagus sebab risau jugak angkut sekenhen nih sebab takde pengalaman dan info langsung pasal conti. cars nih.
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2010 05:13 PM | Show all posts
Oh ok dah google ada nampak iklan yg jual keta WND **** .
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-3-2010 12:19 AM | Show all posts
29# meya

baik beli Pug yang naza jual sebab parts memang berbeza dengan CBU. CKD punye gearbox coolant lebih besar, CBU kecik dan akan menyebabkan gb overheat dan kong terus. 407 secondhand CBU memang murah sekarang ni, 80K dah boleh dapat..tapi mahal parts kalu rosak. Cermin pintu pun RM800 kalu nak tukar. Kalu beli Pug memang dinasihatkan amik insurance cermin. Baik angkat 308 je...murah skit parts kalu rosak, sebab naza yang buat & pasang.
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2010 12:53 PM | Show all posts
Ikuz,

Terima kasih bagitau saya. Ada google Peugeot Malaysia tapi takde pulak MPV dlm list.

Ada jugak info pasal parts yang mahal nih.

Esok baru nak pegi tengok...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-3-2010 01:27 PM | Show all posts
Ikuz,

Terima kasih bagitau saya. Ada google Peugeot Malaysia tapi takde pulak MPV dlm list.

Ada jugak info pasal parts yang mahal nih.

Esok baru nak pegi tengok...
meya Post at 6-3-2010 12:53


Kalau nak MPV peugeot, tunggu Naza bawa masuk Peugeot 5008...insyaallah tahun ni juga akan masuk malaysia. Peugeot 807 kalau nak beli tak berbaloi sebab dah lama, dan sure parts susah cari.




Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2010 11:25 AM | Show all posts
Sekarang nih takleh nak decide either nak cancel booking ker tak utk 307sw tahun 2004. Doc sume dah beri utk loan.

Keta yg saya tengok nih cantik lg cuma tak sure bab enjin sebab masa test drive memang rasa okay cuma risau kemudiannya nanti.

Setakat nih mcm rasa nak tunggu 5008 katanya nak dtg sini September nih.
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2010 11:28 AM | Show all posts
Peugeot 5008 nih mesti lagii besar dari 307sw kan? Rasanya diorang bawak masuk sini sebijik mcm dlm iklan tak?

Harga pun tah berapa, ada sape2 tahu?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-3-2010 03:51 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-3-2010 03:53 PM | Show all posts
meya,
kalu nak tanya apa-apa soalan tentang peugeot bolehla tanye kat
http://forum.autoworld.com.my/in ... be&showforum=41

don't worry, sume owner peugeot kat situ friendly belaka. & bila dah ada peugeot nanti, jangan lupa join TT session yek.
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2010 04:16 PM | Show all posts
kawan aku baru book keta Peugeot nie...tak hingat plak model aper...2-4 weeks nanti smp ler kot...
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2010 04:45 PM | Show all posts
Rasa mcm ada reply tadi tapi tengok balik takde pulak.

Ikuz...thanks for the info. Keta tuh dari Nasim so ok kot.

Midori,

Model baru ler kot.
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2010 08:30 PM | Show all posts
38# meya

tadi dah tanya...Peugeot 308 katanyer....kaler hitam...
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2010 07:04 PM | Show all posts
Peugeot 308 memang cantik tapi saya tengah cari MPV. Cancel booking 307sw tuh...nak tunggu 5008. Harap ada rezki. Klu mahal sangat ...saya lari ker Stream hehe.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.042310s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list