JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
123
Return to list New
15370
View
60
Reply

Owner Peugeot disini???

[Copy link]

Author: ikuz       Show all posts   Read mode

Post time 19-5-2010 04:07 PM | Show all posts
3008 tu tu ape? agak2 berape ek harga ?
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2010 04:50 PM | Show all posts
Macamana dengan second hand value untuk 407? Biasanya perbezaan berbanding dengak kereta jepun seperti honca civic?  Rasa2 berkenan juga model tu....
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2010 03:26 PM | Show all posts
Post Last Edit by revcounter at 20-5-2010 15:34

Reply 51# nanie

Peugeot 3008 ni category crossover
Vehicle platform combination of C4 picasso (front) and peugeot 308 (rear)

Kat Malaysia ni.. most probably dia bawak masuk dgn engine 1.6THP (115kw) 156bhp and torque 240Nm.
Gearbox 6 speed manual or 6 speed auto (AT6 by Aisin)

Harga sekitar RM140k ~ RM150k kot....

refer peugeot 3008 picture

  

   

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2010 06:44 PM | Show all posts
Bila laa keta Malaysia nak design dashboard lawo camnie...???
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2010 02:15 PM | Show all posts
saya cadang nak amek 307 seken..boleh bgtau tak pro n kontra..tgok market dlm 30k++
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 08:57 PM | Show all posts
Ati da berkenan pulak kat pug aka conti car nih....408 1.6T vs 3008 1.6 T , nak mintak otai pug kat sini rekomen mana yg terbaik. Tq
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2015 10:38 PM | Show all posts
bleh modify ke coolant syatem cbu 407 yg lama?
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2015 03:41 PM | Show all posts
nice car. my dad is an owner of Peugeot 508 and 206.

tau bawak je bila i balik kampung.

kalau nak compare with my nissan almera, peugeot is much more better in so many ways.
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2015 03:37 PM | Show all posts
Masa jual Civic 2.0 ET 2005....mmg giler jgk nak ambik 406 sebab pernah bwk kereta sedara. Sekali Tanya tokey used car, dia kata mentenan tinggi mcm Perdana V6, ngan tpt aku jauh dr dia..dia tak nak jual.
Langsung kensel, time tu aku lak sambung belajar bayo sendiri . Tak nak ambik risiko nak keluar duit byk2 untuk kereta, terus aku ambik Wira. Sekarang belajar dah habis..jadi gatal balik nak cr kereta aha..ha...
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2015 04:24 PM | Show all posts

rasanya belum tentu civic boleh makan.....

Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 04:32 PM | Show all posts
Edited by BlueRose99 at 26-12-2018 04:37 PM
nanie replied at 19-5-2010 04:07 PM
3008 tu tu ape? agak2 berape ek harga ?

Peugeot3008.edit.jpg
Our Peugeot 3008..


Pijot 3008.edit.jpg
Our Peugeot 207 dan Peugeot 3008. Kami memang peminat tegar Peugeot. Eh!






Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.043111s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list