JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
17298
View
16
Reply

♣ PERATURAN, CADANGAN DAN KALENDAR AKTIVITI 2012♣

[Copy link]

Author: dauswq       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-3-2010 05:56 AM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by dauswq at 28-2-2012 15:46

Guidelines & Rules

Saya telah mendrafkan beberapa peraturan tertentu untuk rujukan forumer:

1) Bod ini disediakan untuk menimba ilmu.Jadi, bahasa "nyah", bahasa ringkas yang kurang difahami & bahasa lain selain english & melayu akan mendapat perhatian keras dari mod. Saya tidak akan keberatan untuk menolak kredit . Tetapi perkara ini dihadkan pada thread ilmiah lain selain thread borak sahaja.


2) Spamming, racist statement, provocation, advertisement tidak dibenarkan sama sekali. Sekiranya ada berbuat demikian, tiada maaf bagimu.

3) Sekiranya anda ada topik yang berkaitan untuk dibincang , thread tersebut mestilah mengandungi fakta, berilmiah dan difahami oleh forumer. Bahan yang dicedok luar MESTI diletakkan link website atau dikreditkan kepada owner artikel tersebut. Saya takkan teragak-agak untuk menutup thread tersebut jika anda gagal mematuhi arahan ini.

4)Sekiranya anda ingin menganjurkan aktiviti lain yang bermanfaat di luar kawalan mod, sila pm saya terlebih dahulu untuk mendapatkan kebenaran.

Akhir sekali, welkam to BodMatematik, Kejuruteraan, Sains & Teknologi !


Dikemaskini pada 8/3/2010



Anda juga boleh mengemukakan beberapa cadangan & idea bernas
dalam memantapkan lagi bod Matematik, Kejuruteraan, Sains & Teknologi
jangan segan untuk menyatakan cadangan

Majulah bod M.K.S.T untuk semua pengguna CARI forum!
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2010 11:44 AM | Show all posts
mod sila tukar siggy anda yea...bod dh berpecah  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-3-2010 12:41 PM | Show all posts
mod sila tukar siggy anda yea...bod dh berpecah  
chewan Post at 4-3-2010 11:44


cadangan ker sindiran
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2010 05:15 PM | Show all posts
cadangan ker sindiran
dauswq Post at 4-3-2010 12:41


cadangan la tue..mod kn bawa image bod nie
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-3-2010 01:01 PM | Show all posts

Guidelines & Rules

Post Last Edit by dauswq at 12-3-2010 16:43

Saya telah mendrafkan beberapa peraturan tertentu untuk rujukan forumer:

1) Bod ini disediakan untuk menimba ilmu.Jadi, bahasa "nyah", bahasa ringkas yang kurang difahami & bahasa lain selain english & melayu akan mendapat perhatian keras dari mod. Saya tidak akan keberatan untuk menolak kredit . Tetapi perkara ini dihadkan pada thread ilmiah lain selain thread borak sahaja.


2) Spamming, racist statement, provocation, advertisement tidak dibenarkan sama sekali. Sekiranya ada berbuat demikian, tiada maaf bagimu.

3) Sekiranya anda ada topik yang berkaitan untuk dibincang , thread tersebut mestilah mengandungi fakta, berilmiah dan difahami oleh forumer. Bahan yang dicedok luar MESTI diletakkan link website atau dikreditkan kepada owner artikel tersebut. Saya takkan teragak-agak untuk menutup thread tersebut jika anda gagal mematuhi arahan ini.

4)Sekiranya anda ingin menganjurkan aktiviti lain yang bermanfaat di luar kawalan mod, sila pm saya terlebih dahulu untuk mendapatkan kebenaran.

Akhir sekali, welkam to BodMatematik, Kejuruteraan, Sains & Teknologi !


Dikemaskini pada 8/3/2010
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2010 11:32 PM | Show all posts
wow  cool ...sirih pulang ke gagang.....
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2010 11:33 PM | Show all posts
jadi from STAM  to STEM.....cool Science Tech Engineering and Maths....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-3-2010 02:56 AM | Show all posts
jadi from STAM  to STEM.....cool Science Tech Engineering and Maths....
mbhcsf Post at 8-3-2010 23:33


yup cantik
...tp sbb ni forum melayu
kita guna M.K.S.T sebagai singkatan


kalau ader cadangan yang bernas untuk memantapkan lagi bod, mbhcsf boleh usulkan di sini
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2010 10:30 AM | Show all posts
MKST STEM
which one yg phonetically appealing? hmmmm...?

keh kehkeh
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2010 02:30 PM | Show all posts
jadi from STAM  to STEM.....cool Science Tech Engineering and Maths....
mbhcsf Post at 8-3-2010 23:33


STEM.......yeahhh really cool
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2010 11:38 PM | Show all posts
motip daus ngan chewan bercerekarama kat sini
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2010 05:14 AM | Show all posts
cm ne nk upkan bod nie
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2012 01:14 AM | Show all posts
pekata korang up kan sikit tacang???

and, memandangkan sini sekolah maths, science and tech...pekata korang buat kuiz gak tuk science...pure science or applied...

or technology....


tacang kasi bnyk sikit ea...


p/s: aku nak 100...ley tak???

-aku cadang je..jgn lahar aku ea...-

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-2-2012 06:29 AM | Show all posts
Reply 13# kelapamuda

cdgn dipertimbangkan tuk aktiviti berikut...
kami dh merangka pelbagai aktiviti baru, cuma tidak implementasi kerana kekangan masa...
tambahan lagi bod ini baru nak naik - forumer bertambah sedikit demi sedikit
harap bersabar ya

tp berkenaan kredit tu mmg tak leh lebih dr +50 tuk seminggu, nnt org atasan marah...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2012 04:48 PM | Show all posts
Reply  kelapamuda

cdgn dipertimbangkan tuk aktiviti berikut...
kami dh merangka pelbagai akti ...
dauswq Post at 23-2-2012 06:29



    yoko...erkkkk.....
haaa...skrang ni kan ngah hangat race2 nih..pekata ko wat race gak....race merempit maths and science (ala-ala pop quiz)
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-2-2012 03:47 PM | Show all posts
Reply 15# kelapamuda

AKTIVITI2(FASA 1 (JAN-MAC))





FUN WITH MATH

-SETIAP MINGGU hari isnin: 10.00 am -12.00 pm Ketua Moderator:   dauswq Assistant: Midory
-KLIK SINI: http://eforum4.cari.com.my/viewthread.php?tid=630029&extra=page%3D1


JEOPARDY@MKST

-
Pertengahan bulan 3-4 Ketua Moderator:   dauswq Assistant: Midory


Games@MKST
  
-
Dalam masa terdekat Ketua Moderator:  chewanAssistant: midory
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2012 11:57 AM | Show all posts
Reply  kelapamuda

AKTIVITI2(FASA 1 (JAN-MAC))




FUN WITH MATH

-SETIAP MINGGU hari isni ...
dauswq Post at 28-2-2012 15:47



   wahhhhhhhhhhhhhhh....bnyk aktibiti nih..kang ko tolong ingat kan aku yg da tua nih kay...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.054621s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list