Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
170735
View
1010
Reply

Friends Club (DCHL) MLM penipu melayu!

  [Copy link]

Author: mamaque       Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-3-2010 11:49 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by mamaque at 6-3-2010 10:24

Modus Operandi(M.O)FC amat mudah...
Keta2 mewah dorang parking dpn ko....
pemiliknye...mamat cina komunis cikai pki baju serabai...!!!(gimik tu,beb)
berhrp ko terbeliak bijik mata dgn mulut ternganga!!!
dia jmput ko msuk dwan dgn muke tersengeh mcm cipan...
sblah dia balaci mamat Melayu...(umpan lagi tu,beb)....
lps dh msuk dewan konferen...mulala dorang guna M.O goreng....
sementara Ketua Cina Babi pulak...
akan perati setiap konco2 dia beroperasi...
rmai n riuh rendah dlm dewan tu....
sedih n maleh nk citer....sume Melayu!!!

just came back from their gathering/event/whatever theycalled.. yeah.. about 25 expensive sports cars (fairlady, z4 etc) werethere.. their talks are awesome (like most MLMs talk), their crowds arealso giler-giler
but when it came to their marketing plan.. aisehhh
they suggest to dump 14K++, after 3 days get 1.3K, then afterrecruit a member got another 2K, and the amount would be higher forlater months.. (they suggest to take loans & after 6-7 months theloan could be full settled using the income, provided that youllrecruit atleast 1 members each month (every recruitment gonna cost14K++ also).. no product involved. they claim the business method isrolling the capitals & profits hummmm
they also have a 40K plan huh 14K pon sudah pikir panjang lagi mau 40K ka???
they targeting civil servant (civil servant easy to get loan maaa)
any info, please update better safe then sorry folks..


awas, jgn terpedaya....bincang-bincangkanlah...
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2009 10:24 PM | Show all posts

Friend Club

ada tak sesapa yg tau psl club nie? katanya dlm friend club ni ada club sport car dgn club melancong...setaun 4x diorg bt lawatan..nk tau jgk apa core business club nie klu secure bgs ler takut kena tipu jer...
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2009 09:24 AM | Show all posts
x pernah dgr pun club ni? bleh bagi link x kalu ada?
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2009 09:36 AM | Show all posts
xde link la daph..kite tau pn dr sorg kwn xbyk sgt input yg dpt..tu la nk tnya kt cni klu ada sesapa yg tau leh citer skit..
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2009 06:50 PM | Show all posts
tak penah dengar pun pasal club ni...
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2009 09:49 PM | Show all posts
sy tau ttg friends club ni....club ni kt sunway...sy dh join club ni...klu nk tau lbh lanjut blh la cl sy di no 013-2108239
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2009 03:34 PM | Show all posts
sy dh pernh dngr pasal bisnez ni tp bila dh fikir2 mcm x masuk dek akal tp cuba la dengar dr yg pakar mn tau leh wat duit lak..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2009 12:26 AM | Show all posts
jangan mudah kena tipu....aku ni boleh dikatakan otai dlm mlm dn mcm lagi...semuanya penipu.....yg masuk awal je yg dapat untung......bottom liner hampeh Bagi tau kat aku...mane MLM yg dah umo lebih 5 tahun yg masih bertahan......so hati3lah Money is your friend...let it be with you always
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2009 12:30 AM | Show all posts
jangan mudah kena tipu....aku ni boleh dikatakan otai dlm mlm dn mcm lagi...semuanya penipu.....yg masuk awal je yg dapat untung......bottom liner hampeh Bagi tau kat aku...mane MLM yg dah umo lebih 5 ...
tom5190 Post at 6-8-2009 00:26

tom...

uptrend ok tak...?
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2009 07:04 PM | Show all posts
saper kata xde mlm yg berthn lbh 5thun....zhulian dh 18thun....dchl dh 9thun lg plak di 11 buah negara....

sy dh msuk frineds club ni n xde penipuan pn stakat ni...org yg x prnh join n x prnh bt mmg akn bfkiran negatif....tgk n dgr dulu....klu rsa blh bt u bt lho....klu x blh bt jgn bt lho.....
btol x?
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2009 06:37 PM | Show all posts
Aku ada pergi One Team Friends Club ni sabtu lepas. Mula2 cam menarik. Memang nak invest sikit mula2 tapi cam biasa before aku buat paper aku buat background check dulu. bila aku buat selidik sikit and tanya member2 cina aku (cina kan suka buat duit), diorang tegah aku masuk.

Diorang citer, friend's club ni asal dari Lamp Berger, of DCHL. Depa kata dah banyak org dah kena tipu duit dgn join MLM ni. Aku check forum lain yg (Lowyat) and google, and semua citer benda lebih kurang. Risau gak. RM41K bukan amont yg sikit utk aku kuarkan utk masuk mlm. Cuak gilar gak.

So aku tanya balik sorang mamat yg jawatan MQ, dia kata itu salah faham punya kes. Tapi kes tu baru tahun lepas. Dia cakap yg kena tu bukan dari Friends Club. Bila aku tanya lagi, dia ajak aku jumpa one of the Duke yg boleh jawap soalan aku.

So tgh set date utk jumpa Duke F. Hope dia boleh jawab soalan aku nanti.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2009 07:35 PM | Show all posts
Aku ada pergi One Team Friends Club ni sabtu lepas. Mula2 cam menarik. Memang nak invest sikit mula2 tapi cam biasa before aku buat paper aku buat background check dulu. bila aku buat selidik sikit an ...
elrida Post at 12-8-2009 18:37


Soalan mudah camtu pun kene buat appointment dengan Duke untuk jawapan ?
Hati-hati yaa ..
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2009 09:13 AM | Show all posts
aku ngan member aku baru g dgr ceramah dr dak2 frenz club ni malam td..dgr & tgk cara diorg mmg menarek minat kitorg.kete masing2 xpyh ckp la.sume dkt stgh jota nye harge...tapi mslhnye nak dpt untung cpt & byk,kne cari duit sampai puluh ribu.mane nak cari???loan bank gak la kan.huhuhu...so malam ni,guys yg introduce frenz club kat kitorg ni ajak g function diorg kat times square.kitorg join function tu coz nak tgk pe sbnrnye benda alah ni...kitorg jd teruja coz tgk kete masing2 hebat2 belaka.tapi dlm mase yg sama cam xcaye pun de.huhuhu....
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2009 11:16 AM | Show all posts
friends club...
aku hampir masuk join bende nih..loan dah submit kat kowaja kl arituh...
puak2 nih yg sanggup uruskan untuk aku..sanggup pegi hq semata2 nak amik pengesahan majikan..tapi tuhan menyayangi aku..aku terus stop dari proses loan sebab :
1. aku call sendiri KPDHEP, dia cakap bisness tuh (DCHL, product aroma terapi Lamp Berger) dalam pemerhatian KPDNHEP, sebab lesen depa renew untuk setahun hingga april tahun depan, dengan syarat tak boleh rekrut sebarang ahli...so, depa advice jangan masuk sebab ramai dah melayu2 kena tipu dengan benda nih dan mudah tertipu bila ditawarkan dengan kereta2 sports dan pakej2 percutian....
2. yuran mahal sangat..41 riban kalo tak silap...lepas tuh kena cari orang2 dok bawah..kalo tak cari, toksah mimpi nak pakai sport car..itu konsep biasa dalam MLM...kalo berani buat, silakan...

frenz club nih, modus operandi dia cara staff gomen aje..sebab senang nak tibai buat loan..time aku nak masuk aritu, sengih panjang introducer aku..bila tak jadi masuk, kuang..kuang..lu pikio la sendili...

so, bagi aku...terpulang la...kalo rasa nak mewah cepat dan pakai sport car dengan cara cepat..silakan join..tapi kene ingat..lepas masuk tuh, jangan harap la korang nak dok rumah senang2..kena gathering sana sini...malam balik lewat, kena convince org sana sini..baru succes !!!
advice aku...tak salah kalo nak mencuba..tapi apapun, call dulu KPDNHEP confirm dulu...org kita nih senang sangat kene tipu dengan benda2 nih...yg senang org atas...sapa org atas..CINA laaa...
aku terngiang2 lagi kata2 sorang CINA pada aku, bila aku cakap pasal frenz club nih..apa dia cakap kat aku..
'aiyooo kawan, itu bisnes haa, orang cina sudah tadak masuk lagi..itu semua tipu punya...sekarang itu cina mau kasi tipu melayu plak...'

tepuk dada tanya selera..
just opinion aku..;)
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2009 11:22 AM | Show all posts
7# tom5190
betui tuh tom..aku setuju...
aku ade jumpa ramai otai2 MLM...sucsess lebih kurang 3 tahun...lepas tuh, dah slow down..dulu siap berenti keje, sekarang cari keje balik...dulu pakai bmw, sekarang sudah tolak balik...mungkin depa tak perform..itu pendapat aku..
bukan aku nak kondem MLM nih apa...boleh buat, tak salah..tapi beringat...sebab banyak sangat MLM skrg nih..
tuh yg penting check dulu dengan KPDNHEP...kang jadik macam bulu emas, kelab seramik tak ke naye....
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2009 11:31 AM | Show all posts
9# ainafaizal
memang tak salah nak join dchl...
aku sendiri call KPDHEP...depa pun tegah dari masuk benda tuh..
sekarang skim friends style beli pangkat...
terus jadik manager..itu yg cecah 41k...
ini bukan masalah dengki taknak join ke apa..ini pasal undang2 dan kesedaran...
dlm akta MLM tak dibenarkan beli pangkat..paling penting produk kena ada..
yg frens club nih, aku ada tanya depa pasal produk2 nih camano nak kasik habis..
depa cakap, ada cara dia dan seolah2 opsyen plak..
depa lebih fokus pasal network, downline sana sini dan kena ikut depa travel sana sini untuk jadi tukang 'BETUL'.....
MQS cakap sikit aje, terus support 'BETULLLL'.....

so,terpulang nak mencuba..takda masalah..mana ilmu yg aku ada just nak share bersama untuk peringatan dan kebaikan bersama..itu aje....
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2009 12:06 PM | Show all posts
thanx korg...aku & member aku jaz nak tgk2 je gathering diorg malam ni.xde la nak join kan.tgk semalam pun mmg kne blk 3 4pg...mana kitorg sanggup kan..bese la org melayu ni.(termasuk aku.huhu...)dgr duit ribu riban,tgk kete mewah2 terus teruja xtentu pasal...huhuhu...anyway,thanx for ur advise..
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2009 01:15 PM | Show all posts
nasihat aku cari la sumber rezeki yg halal dan tidak menipu pengguna.. tiada jalan mudah untuk senang. berniaga la barangan yg betul dari membuat MLM.
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2009 02:09 PM | Show all posts
dats rite..kitorg igt nak buka bisnez fotostat.tapi xtau nak cari modal kat ne...loan yg de cam xlayak je nak apply..huhuhu...
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2009 05:16 PM | Show all posts
16# ellialien
tak salah nak join elia..tapi nko kene bersiap sedia lepas nih, kehidupan nko akan terus diburui oleh introducer2 nih..nko bagi la alasan macamana sekalipun...business konvesional pun depa kondem...
dulu penah buat la..tapi tak jadi..bila depa buat Frenzclub..terus booommm...so depa akan terus racun..tengok kenapa depa boleh buat, nko tak????
so, itu ayat2 retorik aje...
aku bajet, akan ramai member frenz club akan terus memangkah statement aku nih...kalo berani argue, sendiri call KPDNHEP..tanya status......
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.125809s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list