Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
170685
View
1010
Reply

Friends Club (DCHL) MLM penipu melayu!

  [Copy link]

Author: mamaque       Show all posts   Read mode

Post time 21-8-2009 04:08 PM | Show all posts
35# ellialien

klu ok apa slhnya   skang nie pn tgh pkir camne nk cr side income gaji bersih dh la tggl skit..
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2009 10:05 AM | Show all posts
37# irfanpan88  
cara orang terdesak memang la camgitu..
yer la..dah kluar duit berpuluh riban bai...
lagi mau duduk goyang kaki aje ke...
confirm habis semua sedara mara kena kacau..lepas tuh ka ...
dainese Post at 21-8-2009 15:32


yang paling tak tahan.. setiap jam sentiasa ulang ayat yang sama.. "aku nak tolong ko berjaya" nak tgk ko idup senang".. kan ke bodoh amat tuh... lepas tuh paksa ai panggil semua staff kumpul dalam meeting room, dia nak ceritakan perihal mlm dia.. perhh...
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2009 05:53 PM | Show all posts
yang paling tak tahan.. setiap jam sentiasa ulang ayat yang sama.. "aku nak tolong ko berjaya" nak tgk ko idup senang".. kan ke bodoh amat tuh... lepas tuh paksa ai panggil semua staff kumpul dala ...
irfanpan88 Post at 22-8-2009 10:05


itu ayat stereotype..biasa...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2009 02:32 PM | Show all posts
Eh ellialien, ko gi malam karaoke tu yer? Aku tak join pun. Diorang satu team duk msg and col suwuh datang tapi aku bagi alasan anak aku sakit.

Susah plak rasa nak ngelak pasal besfren sendiri masuk. Yg aku tak suka, bila aku kata pasal kes tipu DCH and RZ Corp for Lamp Berger products tu terus ckp," takpe, kalau kau tak percaya aku aku tak paksa." Soalnya, aku bkn tak caye kawan aku, aku tak caya MLM tu.

Esok ada event buka pose kt RSM (restoran sri melayu), aku serba salah dgn kawan aku neh,..herm alahai...;

So, setelah diset kan appointment (aku takde masa, aku keje ikut shift la) dgn fakta aku dpt dari buat research tu, aku bentang and hujah kt Duka yg nak 'bukak kes' utk account aku. Diorang mmg pandai jwb soalan (dan disambut 'betul' dgn konco2nya kiri dan kanan). Tapi hati aku tetap tak mo gi,..mana aku nak korek 41k, beb. Aku x nak mati dgn hutang keliling pinggang.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2009 02:54 PM | Show all posts
32# dainese  

aku minat gak la bisnes..tapi aku ni kekurangan modal..dok pikir nak cari mana..so buat mase ni plan2 je dl.hehe...
ellialien Post at 21-8-2009 15:08


beb, nak buat bisnes fotostate yer?

Makcik i dulu pun buat, tapi dari rumah je.
Mula2 dia sewa je mesin fotostate, dia byr rm250 tiap2 bln.
Pastu dia beli, tapi still kena panggil servis tiap bln (mcm keta).

Aku pun terpikir nak berniaga, so MLM tu kira antara yg aku pernah terpikir. Sebenarnya, lepas gi FrensClub tu aku lagi semangat nak bukak bisnes sendiri (tenkiu frensclub ngegegege).

Aku tgh usha franchising. Apa kata ko gi try franchising gak. --> http://www.mfa.org.my/
Ko leh try pelan2, pasal mula2 kena amik licensing key and training for franchising before bukak kedai. Menarik gak..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2009 09:03 AM | Show all posts
Eh ellialien, ko gi malam karaoke tu yer? Aku tak join pun. Diorang satu team duk msg and col suwuh datang tapi aku bagi alasan anak aku sakit.

Susah plak rasa nak ngelak pasal besfren sendiri masu ...
elrida Post at 23-8-2009 14:32

kan aku dah cakap...geng2 nih ramai konco2 tukang 'betul'...betul tuh..betulll...
betul wakkk lu !!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2009 11:26 AM | Show all posts
betul..betul..betul...

ayat xbleh blah.pe yg betul pun xtau la...aku rasa cam nak lempang pun de konco2 frens club tu..yg jd konco tu sume dak2 melayu.tukang ckp nye org cine.diorg tu xsedar ke diorg dipermainkan??cian aku tgk...mmg la rasa cam menarek kan.tapi biler pikir balik,sume tu keje giler..igt senang ke nak soh org wat loan tuk benda yg xde kepastian ni...bek wat loan tuk raye kot.de gak pekdah kan.huhuhu...bleh aku pakai baju raye baru.hehehe...
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2009 11:30 AM | Show all posts
43# elrida

aku x gi pun..mule2 igt nak gi coz dak frens club tu dah beli tiket tuk aku & member aku.tapi lastly x gi sebab aku malas.dah la abih lewat malam.esok nye aku keje.bek aku dok umah rehat.lagi bagus dari join diorg tu.huhuhu...

ko nak wat bisnes pe?bleh jadi partner.hehehehe...
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2009 11:46 AM | Show all posts
44# elrida

dh lama ker makcik u bt biz photostat tu? camne biz die ok ker?
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2009 12:13 PM | Show all posts
48# lostnfaun

ko b'minat ke buka kedai fotostat?
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2009 03:40 PM | Show all posts
Hehe mmg kira wak lu gak..
Pastu sedap je nak panggil org keje makan gaji "low yah" atau ubi ... sabo jelah.

Itulah, hubby kata kira gila benor la kalau nak amik RM41k, baik bukak bisnes sendiri trus...

ellialien, ai nak bukak spa,..pasal i minat gi spa tapi spa kt kl mahal2 (target people org kaya je kan), then i terjumpa Zouk Spa..kira affordable utk average people

bisnes partner? boleh di bawa berbincang
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2009 03:42 PM | Show all posts
44# elrida  

dh lama ker makcik u bt biz photostat tu? camne biz die ok ker?
lostnfaun Post at 24-8-2009 11:46


Dah lama dah dkt 8 tahun. Dia bukak pun pasal masa tu ex hubby dia takde keje
so dia macam inject duit utk hubby dia start bisnes la
tapi diorang dah cerai tahun lepas so makcik ai dah let go barang2 kt agent balik.

untung tak la banyak but boleh tahan pasal hari2 ada je org dtg nak fotostate esp rumah makcik ai dkt dgn skolah and masjid. biasa budak2 skolah or makcik2 yg belajar kelas agama dtg fotostate.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2009 05:17 PM | Show all posts
51# elrida

nape makcik u x run je bisnes dia tu..at least de gak income even sket pun...makcik u tu dok mane?
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2009 07:05 PM | Show all posts
51# elrida  

nape makcik u x run je bisnes dia tu..at least de gak income even sket pun...makcik u tu dok mane?
ellialien Post at 24-8-2009 17:17


dia takde masa. dia kat gomen besar gak jawatan so kadang kuar gi outstation bagai.
Anak2 plak duduk asrama kolej. tu yg dia let go.
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2009 12:54 PM | Show all posts
53# elrida

rugi tu biz tgh baik xpela die pn gaji besar...kite yg gaji kecik nie kena pikir camne nk cr side income...
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2009 01:29 PM | Show all posts
53# elrida  

rugi tu biz tgh baik xpela die pn gaji besar...kite yg gaji kecik nie kena pikir camne nk cr side income...
lostnfaun Post at 25-8-2009 12:54


betul tu.kite yang gaji kecik ni kena cari side income.coz gaji yang de x cukup...aku ngah pikir cane nak cari side income.tambah2 tuk raya ni.
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2009 01:53 PM | Show all posts
55# ellialien

kata nk bt biz kecil kecilan?
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2009 01:24 PM | Show all posts
55# ellialien  

kata nk bt biz kecil kecilan?
lostnfaun Post at 25-8-2009 13:53


de la sket.tu pun tolong mak jual kueh raya..bisnes lain xde..
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2009 03:29 PM | Show all posts
Saya dah dapat,anda bila lagi. Baru je lauch awal bulan ni...
try la,tak rugi pun..


http://www.teamsuccessbuilder.co ... com/aff/id/mygalaxy
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2009 09:47 AM | Show all posts
58# mygalaxy99
nih ape plak nih..geng bob the builder ker...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088550s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list