Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
170689
View
1010
Reply

Friends Club (DCHL) MLM penipu melayu!

  [Copy link]

Author: mamaque       Show all posts   Read mode

Post time 18-11-2009 02:59 PM | Show all posts
hmm, tak perna tau pun ttg fc ni... mmg tak main la ngan mlm, malas nak ambik tau.
Tapi dr yg diterangkan..
if nak masuk sya kena bayar rm41k... then kena ada 4 org dl baru dapat income rm11k + rm60 ...
happydot Post at 17-11-2009 20:00


ntah, yg sy dengar ....kite masuk 41k, then carik 1 bulan pertama dpt 10k camtue... then bulan kedua....downline duplicate ape yg kite buat...so dptlah 10k dan bulan ketiga 10k lagik, ke 4....so camtulah keje nye...

kalau kire...mmg RM205k... for 5 orang.. hahaha..betol betol betol. lah...mmg cukup lah nak gi makan angin bagai...sumer sponsor ek...

tp korang jgn pandang 41k jerk...igt bank x amek interest ke loan 41k tue ? so kira2 lah sendiri..lebey dari 41k ...

elok la hindarkan...
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2009 03:52 PM | Show all posts
80# boykl84

bukan 10k....tp dpt 11k tuk 1st downline....downline yg seterusnya dpt rm6312 je...so klu nak dpt income 4,5 or 6 angka kene pandai kencing org suh join & duplicate.....klu downline tu dpt cari downline org atas pon dpt habuan......tp smpi level tertentu je...bukan mcm piramid kekdahnye...konon2nye la.....

tu la...bygkan le loan ambank senang dpt tp interest tinggi woo....9++%....katakan le 9% je kan....sebulan interest rm307.50 tu.....setaun? pstu loan bape lama? buatnye lps ni badan berkuasa ambik tindakan smua kene stop mmg naya kene bayar loan tu smua......mmg cekik tgkuk sndiri pstu terjun lombong....:kant:
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2009 03:53 PM | Show all posts
79# momopoko

dorg ada produk...perfume, butik & cafe tuk mengaburi mata org & pihak berkuasa je....dorg bukan jual brg tp jual air liur.....teknik kencing atas kencing!
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2009 04:33 PM | Show all posts
menakutkan ah.....

aku bkn takut dgn FC ni, tapi dgn taktik dia buat nih. Silap2 lagi 5-6 tahun, berlambak org yg bankrupt jadah nak masuk benda ni...
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2009 04:49 PM | Show all posts
Post Last Edit by happydot at 18-11-2009 16:53

oh cam tu... maknanya dr rm41k yg kita masuk tu... rm11k bayar kat upline kiter la kan..  jd yg rm30k tu bagi2 lak ngan upline pd upline, hmm, sorg sikit la kan.... agak2 sapa yg paling byk dpt? hehehe, cam tu, sya pun nak buat gak business cam ni....
tak yah byk la, suruh invest rm30k sorg, janji akan dpt rm15k utk setiap downline yg dicarik....maybe rm10k lagi- bagi2 pd upline setiap level... so rm30k-rm15-rm10= rm5k je utk sya..... takpe ambik persen kecik je.

Tapi if dpt 10 org... buta2 sya dpt rm50k dlm tangan....untung nyer... boleh guna duit tu utk  sewa bmw ke porsce ke... hehehe, umpannnnn Tu if dpt 10 org... dgn umpan yg sedap(alah, org kita ni kan ke senang kelabu mata....), upah lak org yg pandai cakap/pujuk, ada lak org 'betul' manjang..... rasanya senang2 dpt juta2....

bagus tak idea ni? whahahahak
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2009 05:29 PM | Show all posts
79# momopoko  

dorg ada produk...perfume, butik & cafe tuk mengaburi mata org & pihak berkuasa je....dorg bukan jual brg tp jual air liur.....teknik kencing atas kencing!
220796 Post at 18-11-2009 15:53


bukan jual barang...tp JUAL ORANG.... hahahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2009 05:46 PM | Show all posts
sapa2 yg join benda2 nih surely jenis cakap 'kemas'. BETULLLL
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2009 03:09 PM | Show all posts
nie adalah pengalaman aku sendr..aku dah join bisnes DCHL ni..sape2 yg nak join..batal kan lah niat anda..memg rugi..penat pn de..balik kena sampai pukul 4 pagi..pas tue pagi ye kena pegi keje lak..sekarang nie aku tgh nak setel kan buy back aku..utk dapat kn modal aku blk..huhuhu..leceh n nyusah kan..tp balik modal pn 90% je dari modal asal..yg 10% kena lah burn..
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2009 10:54 PM | Show all posts
Post Last Edit by sore_itam at 21-12-2009 22:55

Alhamdulillah...seb bek ade en google & forum cari..byk info berguna..skang aku doakan kwn aku smoga dia berjaya la mghadapi sbrg kemungkinan sbb dia dh join mende ni..apa nk wat..hmmmmm

p/s: anoying giler dgr BETUL tu:kant:
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2009 07:49 AM | Show all posts
80# boykl84  

bukan 10k....tp dpt 11k tuk 1st downline....downline yg seterusnya dpt rm6312 je...so klu nak dpt income 4,5 or 6 angka kene pandai kencing org suh join & duplicate.....klu downline  ...
220796 Post at 18-11-2009 15:52


kwn yaya siap benti keje tau nak join mendalah nih..keje dah elok2 kat gomen..dia mmg gigih..tapi nak tgk sejauh mana kegigihan dia...setahun? dua tahun? lepas tu kalau dah bosan..dahb tepu..nak keje apa lagik?
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2009 03:26 PM | Show all posts
ada tak sesapa yg tau psl club nie? katanya dlm friend club ni ada club sport car dgn club melancong...setaun 4x diorg bt lawatan..nk tau jgk apa core business club nie klu secure bgs ler takut kena t ...
lostnfaun Post at 19-7-2009 22:24


jgn caya, byk busuk dr baik.
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2009 03:15 AM | Show all posts
Aku hari Ahad lepas pergi Sunway sebab kawan ajak. Katanya ada bincang pasal meniaga.

Sampai2 tengok punya le ramai orang macam MLM punya gathering. Kereta2 sport adalah dalam 20 - 30 bijik kat depan lobby tu. Dah agak ini mesti sistem labu peram head hunting. Nak balik tak sampai hati sebab kawan baik dah bayarkan table.

Tapi aku tanya dia sampai bila event ni? Dia kata sampai pukul 7 mlm. Aduuhh.... dalam hati sakit hati pun ada sebab dah kena tipu......kalau aku duduk kat rumah hari Ahad tengok TV lagi bagus. betul! betul! betul!

Sepanjang dengar ceramah, aku rasa penuh dengan cerita2 tipu tahap motivasi bangkai. Last2 baru tahu kalau nak dapat pangkat Count ke ape namanya....kena buat loan RM 38k. Itu pun satu punya azab.
Azab yg kedua, kalau nak dapat modal balik kena cari 5-6 orang yang agree buat loan RM 38k. Patutlah banyak sangat berahsia. Kononnya hanya mereka yg dah tahap Marquis ke apa namenya saje yang boleh terangkan. Tapi yang aku tengok, sepanjang penerangannya, banyak berkisar tentang cara buat loan dan guna duit simpanan mak bapak. Sioot betul....

Alahai...kesiannya tengok orang2 Melayu dan yg keje2 gomen. Lepas nie tentu ramai yang hidupnya asyik bayar hutang...
Nasihatkanlah kawan2 atau sedara mara......benda2 'bala' dan 'penyakit' macam ini minta dijauhkan.
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2009 08:18 AM | Show all posts
seingat aku, depa bukan buat loan dengan ambank...depa buat dengan kowaja yg beribupejabat kat ambank..
kowaja nih interest bapak punya mahal..

nih pengalaman aku yg hampir2 nak join binatang nih...nasib baik aku cancel last minit..
aku mintak jadual pengiraan, ade apek tuh jawab jadual macamana??
aku cakap la jadual yg macam bank2 tuh selalu buat..
lepas tuh, dier fax dalam bentuk excel figure yg dia buat sendiri...

aku rasa macam x secure langsung...
so, jauhkanlah dari bala friend club nih...
nasihat la seramai mana pada kawan2..
jauhkanlah dari bisness yg jenis amik kesempatan pada orang nih...
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2009 08:21 AM | Show all posts
nie adalah pengalaman aku sendr..aku dah join bisnes DCHL ni..sape2 yg nak join..batal kan lah niat anda..memg rugi..penat pn de..balik kena sampai pukul 4 pagi..pas tue pagi ye kena pegi keje lak..se ...
ceeput_0404 Post at 19-11-2009 15:09


memang betul...selang 2 biji rumah aku, geng2 kawan nih dok menyewa kat situ...
yg aku nampak, every week bertukar2 anak ikan yg baru.....
setakat kereta 'hebat' yg aku nampak pun..
baru latio sport aje...
yg aku tengok, anak2 ikan depa tuh majoritinya pompuan2 muda....
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2009 01:17 PM | Show all posts
Orang opis aku 2 orang join fc tue. Sorang dah berenti kerje. Berenti cenggitu jerk. uang sorang lagi nie asyik tak datang keje jek.. Derang nie sanggup buat keje tak pekdah nie. Yang sorang nie pegawai gak, tapi akal tak bley pakai. pejabat buat macam bapak dia punya. Nama jek pegawai, tapi akal tak bley pakai... sanggup suruh suami sendiri pura2 bujang n cari pompuan2 untuk join fc nie. Dia plak cari jantan untuk join fc nie. Malam2 dia suruh anak dia member aku jaga. Anak baru umur setahun. Bila difikir-fikir balik.. kalau kaya sekali pun sanggup ketepikan kerukunan rumahtangga... anak2 terbiar.... tak bahagia mana. Nanti bila suami dia dah biasa dengan pompuan keliling pinggang... faham2 jerk lah.... Kalau aku bila dah beranak pinak.... sanggup lupakan family... kerana join fc nie... bodoh lah..... memang bodoh.... yang mana ader keje tetap tu.. sanggup berenti... memang bodoh lah. Kalau buat part time tak pe jugak........ ish..ish...ish... bodoh...
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2009 02:31 PM | Show all posts
agak2 korang rm41K tu leh jd bape bape lps cmpur interest? huhu
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2010 07:16 PM | Show all posts
91# wulan_99901

Hehehe...aku baru je gi smlm...aku gi pon sbb kate keje part time. kate kampeni baru bukak nk pkai pekeje..
last2...MLM gak...aku lyn je dl..tp naik ngantok dgr, aku cau je...tdiam diorg...last2...
time balik aku dpt sms maki2 aku...sabo jelah...
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2010 01:19 AM | Show all posts
Kerana nila setitik rosak susu sebelanga..Actually tak semua MLM yg menipu. Semua ni terpulang pada diri sendiri. Ada jugak MLM yg betul tapi of cosla nak income confirmla kena kerja mana boleh duduk saja goyang kaki mkn tido minggu depan dpt duit riban2..paling tak kena online internet 3 4 jam..CONFIRM KENA CARI ORG sebab hanya customer yg bleh bagi income. kalo taknak jumpa customer kena chat or email dgn customer. Lagi 1, MLM yg betul tak menipu ni WAJIB MESTI HARUS KENA ADA PRODUKNYA. Dan biz mestilah atas dasar menjual produk, bukan jual diri..oopss!!
Tak kiralah produk jus ke, software ke, game, even tuition pun skg dh dibuat MLM. Check dulu latar belakang biz, buat kajian sket utk tahu jalan biz tu..kalo puas hati baru join, kalo tak confident jgn join nanti biz tak jadi sebab salah sendiri tp lain pulak disalahkan..tak ke jadi fitnah tu...tak baik....
Kepada internet2 marketer, gud luck, teruskan usaha anda jgn cepat putus asa. Biz yg sebenar bukanlah join hari ni esok terus jutawan tapi biz yg sebenar ialah bila usaha dpt untung bila tgk saja dapat rugi, dan yg pasti biz takkan mati selagi anda buat kerja...sisnurhidayah.blogspot.com
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2010 01:38 AM | Show all posts
Post Last Edit by nurhidayah at 14-2-2010 01:39

Lagi satu sy ada perasan biz dlm facebook, modal rm100 dpt rm1000. Produk?Belajar microsoft office! Promote pd kengkawan, kuar modal rm100 sorang bank in dlm akaun sndiri. Kawan plk promote pd kwn2 dia, kuar modal rm100 sorg bank in dalam akaun dia plk..dan begitu seterusnya....last skali??hahaha....yg ni fc versi low profile..takyah modal riban2 tp yg join tu buta agaknya tak tahu ke hasil tu DUIT HARAM!DAHLA TAK BERKAT, GUNA BUAT BELI MAKANAN NANTI JADI DARAH DAGING TAK PASAL2 YG JOIN TU JADI 'DAGING2 HARAM'!!!CERDIK TAPI BODOH PUNYA MANUSIA! sisnurhdayah.blogspot.com
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2010 08:14 PM | Show all posts
dari 1st page smpai abis aku baca... sume utarakn kata2 kesat pd FC. ape lah yg hina sgt tentang marketing.. kalo takde merketing, mcm mane la perniagaan nk bergerak..tanpa kita sedari selama kita han ...
june_bunga Post at 2-3-2010 09:54


Saya pun baru join FC. Pd pendapat saya, FC tue tak lah yg cam korang katakan, tipu duit aje. Kt FC, semua cam sekeluarga, saling memberi support untuk jayakan orang lain. Walaupun 1st time gi sana, ada gak borak ngan orang lain. Semua mesra belaka. Sesiapa yang berminat boleh call saya terus. 017-6991987
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080122s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list