Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
89887
View
292
Reply

Antara Pulau Redang dengan Pulau Tioman , yg mana satu korang suka?

[Copy link]

Author: idril       Show all posts   Read mode

Post time 27-3-2010 10:22 PM | Show all posts
Aku suka Tioman... sebab tak lah komersial sgt mcm redang. Kat tioman, ada kampung2. Boleh lepak kat gerai2.. Kat redang, satu kampung pun tadak.. cafe & bistro & disko jer ada..
kuncisaya Post at 25-3-2010 17:49


salam..
correction on info.. kat redang.. ade kampung.. ari tuh aku pergi stay kat berjaya redang... dekat gile ngan kampung..makan2 pon kat situ..murah.. harga nasi goreng pon dlm rm5...
btw.. i've been to both... aku lebih suke tioman...
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2010 05:59 AM | Show all posts
kalu pasir halus lagi sedap ke?
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2010 12:57 PM | Show all posts
sy penah g tioman jer...
pulau redang x penah g lagi..
tp best r pulau tioman...
cm nk g lg skali....
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2010 06:15 PM | Show all posts
22# MeganMcCormick

sedap? ko nak buat cekodok ke? hehe..
pasir halus ni sedap memijak le..kalau kasar mcm kat PD tu terjatuh pun dah luka
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-3-2010 03:23 PM | Show all posts
Post Last Edit by arwien at 27-3-2010 07:52

punye la byk pulau2 kat msia ni, knape limitkan 2 pulau tu jer.
I vote for Mabul-Sipadan.. sorry ah wpun takde dlm list, aku nk vote gak.
Redang  ...
arwien Post at 27-3-2010 07:39


aku limitkan 2 tuh coz aku tengah saru kepala otak yg mana satu aku nak pilih.... kalau ikutkan memang mabul ngan sipadan lagi cun n best ... tapi bajet aku agak tak mengizinkan larrrrr heheee
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2010 12:12 AM | Show all posts
7# pucuk

setuju sangat2..nak pergi pulau kena pergi masa laut tenang dan tak bgelombang..kalau pergi sebelum april laut agak bergelombang air x brape crystal clear dan x nampak coral ngan ikan sume..naik bot ke destinasi pulau2 utk snorkelling pun tak enjoy sbb kepala pening silap2 muntah..dah experinced p redang time laut tak tenang..xleh nak appreciate padahal kawan kata redang better dari tioman..tioman byk kali dah pegi mmg i likee..
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2010 09:34 AM | Show all posts
cmf_fatt,

Kalo nak snorkeling.. tgk Corals & Fishes.. mana lagi cun..REdang/Perhentian/Tioman? Dah penah ke redang.. Perhentian & Tioman blum lagik..
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2010 10:33 AM | Show all posts
personal exprience :

1)  sipadan
2)  mabul
3)  lang tengah
4)  redang
5)  tioman
6)  perhentian

Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2010 10:16 AM | Show all posts
Saja lerr aku nak buat poll ala2 bancian... nak tau, korang prefer redang or tioman? aku tengah konp ...
idril Post at 25-3-2010 16:33

motip noks??
jom la follow iols ke perhentian 2 may ini....
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2010 10:23 AM | Show all posts
honestly la pada aku both island tak de ciri kepulauan langsung
both too commercial...and both ada  ...
cmf_fatt Post at 27-3-2010 03:37



khennn uols...
island yg mcm perhentian tu amat sesuai utk laidback kan diri dan carefree kan diri..
pegi sana rasa sgt tenang gitu...nak pegi mana2 sama ada jln kaki or naik boat jah...
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2010 02:04 PM | Show all posts
Reply 30# Selma_Jeskova


haah kann..
aku pun pelik gak setengah org beriya2 nk pi pulau, tp nak dudok tpt yg ade swimming pool, aircond, tv semua,.. mcm takde beza bercuti kat pulau dgn kat darat. Sbb kite ni dah byk sgt pulau & pantai kat msia, so kite tkleh nk appreciate sgt benda2 natural camtu. Cuba tanye mat salleh yg separuh tahun nak kena dudok dlm cuaca sejuk & tpt yg takde pantai cam kite, kalu dpt pi Perhentian tu mcm heaven la bg diaorg.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2010 02:36 PM | Show all posts
wahhh...best nyer g pulau..tp aku snorkling pun takut
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2010 03:24 PM | Show all posts
Reply  Selma_Jeskova


haah kann..
aku pun pelik gak setengah org beriya2 nk pi pulau, tp nak d ...
arwien Post at 20-4-2010 14:04


kannn?
kat pulau itu...dok melepak tgk deruan ombak sambil2 cuci mata pun tak rasa bosan...
anyway masa iols pegi dulu mostly meletup2 crowdnye..rambang mata jugak la cuci mata itu

secara jujurnya ai tak pegi banyak pulau...sbb kesahnya kg ai pun mmg dekat dgn pantai so mcm tak jakun sgt la...
tapi first time ai sampai perhentian ai sgt kagum dan jakun tgk air lautnya...mcm ya allah cantek nya.. gitu la expression iols first time sampai sana
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2010 03:26 PM | Show all posts
wahhh...best nyer g pulau..tp aku snorkling pun takut
azue79 Post at 20-4-2010 14:36

huhuhu...sama la ai pun tak reti snorkeling..pegi snorkeling trip pose2 cantik atas boat jah..nasib baik kebetulan boat ai naik tu yg jenis speed boat besar..so grand jugak la nak pose cantik atas tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-4-2010 09:28 AM | Show all posts
motip noks??
jom la follow iols ke perhentian 2 may ini....
Selma_Jeskova Post at 20-4-2010 10:16


cam menariks jerrrrr... uols menggunakan kaedah pengangkutan apa?
sapa lagi yang join? berapa hari gi? stay kat mana? apa2 hal roger noks, 2 may tuh just around the corner gittew....

semalam surfing2 tenet, terjumpa 1 tempat kat tioman, nama tempat tuh bagus place http://www.bagusplace.com/en/index.html heavenly sangat..... mat salleh jer yang lepak... so privacy gittew.... cuba uols semer chekedout tempat nih.......
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2010 10:15 AM | Show all posts
cam menariks jerrrrr... uols menggunakan kaedah pengangkutan apa?
sapa lagi yang join? berapa h ...
idril Post at 21-4-2010 09:28


iols menggunakan pengangkutan kereta jah..
iols cuti sampai 4th may..
so far iols sorang jah...kalau sorang iols stay situ 1 mlm jah la..
kalau ramai mungkin extend 1 hari...dan bertolak jumaat mlm..yakninya pegi perhentian 1st may gitu
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2010 10:18 AM | Show all posts
cam menariks jerrrrr... uols menggunakan kaedah pengangkutan apa?
sapa lagi yang join? berapa h ...
idril Post at 21-4-2010 09:28


kalau uols nak cikcur2 dgn mat salleh perhentian pun ramai yg meletup2...rambang mata jugak la nak cuci mata..
dgr kata org stok2 oriental berkerak neh lebih suka kerumun pegi redang...
tapi kat perhentian don't expect luxury lah..konsepnya back to basic gitu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-4-2010 11:30 AM | Show all posts
kalau uols nak cikcur2 dgn mat salleh perhentian pun ramai yg meletup2...rambang mata jugak la n ...
Selma_Jeskova Post at 21-4-2010 10:18


iols suka jah ala2 backpackers gittew..... iols cam berminat.... tp nak tanya ahli groupies yg lain....... the more the merrier gittew konsep
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2010 12:49 PM | Show all posts
iols suka jah ala2 backpackers gittew..... iols cam berminat.... tp nak tanya ahli groupies yg l ...
idril Post at 21-4-2010 11:30

kat perhentian uols nak pakai 2 piece bikini pun takde sapa peduli...mmg sini sgt carefree..sorga dunia la konsepnya
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2010 05:33 PM | Show all posts
vote for pulau redang
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084492s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list