Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
89885
View
292
Reply

Antara Pulau Redang dengan Pulau Tioman , yg mana satu korang suka?

[Copy link]

Author: idril       Show all posts   Read mode

Post time 21-4-2010 09:48 PM | Show all posts
Ishh...seronok pulak  ai duk ikut si Selma dengan si Idril ni duk bergebang kat tepi tangga jah bunyi nye......
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2010 10:12 PM | Show all posts
vote for pulau redang
eco_internet Post at 21-4-2010 17:33



redang ramai stok2 oriental jah kannn??choiii!
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2010 02:20 AM | Show all posts
redang ramai stok2 oriental jah kannn??choiii!
Selma_Jeskova Post at 21-4-2010 22:12


haah mmg pun. aku pun heran. Tp aku rasa aku tau sbb nye kenapa depa suka pi redang compared to perhentian.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2010 10:09 AM | Show all posts
aku suka perhentian compared to redang.. (nak nyampuk gak)
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2010 10:18 AM | Show all posts
haah mmg pun. aku pun heran. Tp aku rasa aku tau sbb nye kenapa depa suka pi redang compared to  ...
arwien Post at 22-4-2010 02:20


sbb apa uolss??
jom ngumpat sini..
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2010 12:06 PM | Show all posts
haah mmg pun. aku pun heran. Tp aku rasa aku tau sbb nye kenapa depa suka pi redang compared to  ...
arwien Post at 22-4-2010 02:20


sbb aper ?? nak tau gak.. xpernah gi perhentian lagik... redang sampai dah... tapi my hubby sibuk nak gi perhentian pastu nak duduk long beach.. nak rehatkan mata katanyer...
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2010 12:12 PM | Show all posts
for me.. asalkan bilik bersih, towel, toilet bersih cukup ler.. no need swimming pool..
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2010 04:52 PM | Show all posts
sye br je joint forum nih...
mmg sgt kene la topic nih, saye pun tgh cr2 info n feedbck psl 2pulau nih, sbb mcm berangan nk honeymoon yg redang...
ke redang xsesuai berhoneymoon kt redang...hehhehe..
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2010 11:19 PM | Show all posts
Reply 26# bangles

tp tu la kan, skrg cuaca ni xleh nk jangka
last yr time aku gi perhentian, dr jeti hujan renyai je, bila sampai je tgh laut terlambung2 speed bot yg kami naik tu sbb ombak & angin kuat, time tu dlm hati ni dok beristigfar, mengucap byk2 je, rasa cam sebijik dlm citer tv bila bot dipukul ombak..mmg pengalaman yg xdpt dilupakan..tp bila sampai pulau je cuaca bukan main cantik, so dptlah kami menikmati keindahan laut..
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2010 11:26 PM | Show all posts
Reply 46# afieza_ariffin
Pulau Perhentian terbahagi kpd 2- Perhentian Besar & Perhentian Kecil, Perhentian Kecil ada perkampungan, ada sekolah, kiranya pekan kecil la, Long Beach kt situlah, mmg sesuai utk org muda sbb kt situ ada ada nite live, dulu aku dok kt Perhentian Besar, mmg mengadap Perhentian Kecil chalet aku tu, dr chalet aku ke long beach naik taxi bot rm6
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2010 11:35 PM | Show all posts
sbb apa uolss??
jom ngumpat sini..
Selma_Jeskova Post at 22-4-2010 10:18


taknak la aku ngumpat kat sini..nnti org cakap aku racist plak  

tp lepas ni kalu jadi perancangan menteri besar nk jadikan redang tpt high class, lg la ramai org2 oriental kat redang tu, sbb org2 kulit sawo matang ni dah tak mampu nak ke redang
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2010 11:56 PM | Show all posts
sbb aper ?? nak tau gak.. xpernah gi perhentian lagik... redang sampai dah... tapi my hubby sibu ...
afieza_ariffin Post at 22-4-2010 12:06


nak rehatkan mata?, padahal nak cuci mata
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2010 01:28 AM | Show all posts
antara redang & perhentian, narif suka redang lagi. pasir dia mmg terbaik, so kalau nak lepak2 tepi pantai mmg best.

tioman pun ok jugak lah, not bad.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2010 09:39 AM | Show all posts
1. perhentian
2. tioman
3. redang

my personal view
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2010 09:54 AM | Show all posts
nak rehatkan mata?, padahal nak cuci mata
arwien Post at 22-4-2010 23:56


khennn??
mmg rambang mata kat long beach tuh...
yer la semua ala2 pakai bikini/swim suit pelbagai yg ala2 backpackers busuk pun nampak siap semua..
kalau pegi kat tuna bay tu nampak yg jenis berduit sket la...
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2010 03:31 PM | Show all posts
nak rehatkan mata?, padahal nak cuci mata
arwien Post at 22-4-2010 23:56


pegi koh lipe aritu bersepah top less tepi pantai.. xnak plak dia tgk.. jalan pandang kaki jer..hahaha  

ermm ikan kat tioman lagi cantik?? ada diff ker? sbb eija gi memana pun yg banyaknyer scissors & parrot fish jer... ermmm bila nak gi tioman ni.. resort apa yg besh kat sana?
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2010 10:16 AM | Show all posts
meyampuk jab..kalau kj pulau redang...tp...huhuhu.....hanya dlm mimpi aje la nak sampai ke redang tu...huhuhu...adeh...adeh...
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2010 05:52 PM | Show all posts
meyampuk jab..kalau kj pulau redang...tp...huhuhu.....hanya dlm mimpi aje la nak sampai ke redang tu ...
kj77 Post at 27-4-2010 10:16



    kj blik sini nnt kita gi pusing pulau kay... semua pulau kita redah..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2010 09:41 PM | Show all posts
ya redang the best..fuyo..
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2010 08:47 AM | Show all posts
kj blik sini nnt kita gi pusing pulau kay... semua pulau kita redah..hehe
afieza_ariffin Post at 27-4-2010 17:52



    adeh,...adeh....kj fail laa naik2 bot niee...lutut keteq....ha ha ha ....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081980s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list