JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
83361
View
284
Reply

Antara Pulau Redang dengan Pulau Tioman , yg mana satu korang suka?

[Copy link]

Author: idril       Show all posts   Read mode

Post time 22-4-2010 11:35 PM | Show all posts
sbb apa uolss??
jom ngumpat sini..
Selma_Jeskova Post at 22-4-2010 10:18


taknak la aku ngumpat kat sini..nnti org cakap aku racist plak  

tp lepas ni kalu jadi perancangan menteri besar nk jadikan redang tpt high class, lg la ramai org2 oriental kat redang tu, sbb org2 kulit sawo matang ni dah tak mampu nak ke redang
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2010 11:56 PM | Show all posts
sbb aper ?? nak tau gak.. xpernah gi perhentian lagik... redang sampai dah... tapi my hubby sibu ...
afieza_ariffin Post at 22-4-2010 12:06


nak rehatkan mata?, padahal nak cuci mata
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2010 01:28 AM | Show all posts
antara redang & perhentian, narif suka redang lagi. pasir dia mmg terbaik, so kalau nak lepak2 tepi pantai mmg best.

tioman pun ok jugak lah, not bad.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2010 09:39 AM | Show all posts
1. perhentian
2. tioman
3. redang

my personal view
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2010 09:54 AM | Show all posts
nak rehatkan mata?, padahal nak cuci mata
arwien Post at 22-4-2010 23:56


khennn??
mmg rambang mata kat long beach tuh...
yer la semua ala2 pakai bikini/swim suit pelbagai yg ala2 backpackers busuk pun nampak siap semua..
kalau pegi kat tuna bay tu nampak yg jenis berduit sket la...
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2010 03:31 PM | Show all posts
nak rehatkan mata?, padahal nak cuci mata
arwien Post at 22-4-2010 23:56


pegi koh lipe aritu bersepah top less tepi pantai.. xnak plak dia tgk.. jalan pandang kaki jer..hahaha  

ermm ikan kat tioman lagi cantik?? ada diff ker? sbb eija gi memana pun yg banyaknyer scissors & parrot fish jer... ermmm bila nak gi tioman ni.. resort apa yg besh kat sana?
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2010 10:16 AM | Show all posts
meyampuk jab..kalau kj pulau redang...tp...huhuhu.....hanya dlm mimpi aje la nak sampai ke redang tu...huhuhu...adeh...adeh...
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2010 05:52 PM | Show all posts
meyampuk jab..kalau kj pulau redang...tp...huhuhu.....hanya dlm mimpi aje la nak sampai ke redang tu ...
kj77 Post at 27-4-2010 10:16



    kj blik sini nnt kita gi pusing pulau kay... semua pulau kita redah..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2010 09:41 PM | Show all posts
ya redang the best..fuyo..
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2010 08:47 AM | Show all posts
kj blik sini nnt kita gi pusing pulau kay... semua pulau kita redah..hehe
afieza_ariffin Post at 27-4-2010 17:52



    adeh,...adeh....kj fail laa naik2 bot niee...lutut keteq....ha ha ha ....
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2010 09:11 AM | Show all posts
Depends apa u nak, kalau u go for beach & scenery definitely Redang.
Kalau for snorkeling spot I would prefer Tioman especially kat Monkey Bay, Renggis Island
whereas kat redang coral byk dah mati
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2010 07:42 PM | Show all posts
adeh,...adeh....kj fail laa naik2 bot niee...lutut keteq....ha ha ha ....
kj77 Post at 28-4-2010 08:47



      patut ler....
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2010 09:19 PM | Show all posts
ha ha ha
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2010 09:23 PM | Show all posts
neh aku nak update list terkini aku..
MABUL yg terbaik. haritu aku cakap tempat lain kan? ni aku baru balik MABUL..best experience.

hi arwien..lama tak nampak ko..ilang ke mana?
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2010 09:27 PM | Show all posts
yg ala2 backpackers busuk
Selma_Jeskova Post at 23-4-2010 09:54 AM


curlasstt...iols pun tah2 termasuk kategori ni kot..wakakakaka~
tp siyes la long beach tu panas gila sbb takde tmpt nak berlindung klu matahari dah tegak atas kepala
klu kat pulau besar ada gak port2 nak berteduh
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2010 09:30 PM | Show all posts
Reply 51# arwien

biasa le tuh..
kat long beach perhentian pun sama
priority dorang utk omputih
klu local nak terjah gitu agak susah la kecuali kenal or dpt kontek yg bagus
kan sana nightlife dia mcm kat bukit bintang. siap ada pub lagi waktu mlm
mabuk2 la, f***ing kat beach la..
yg wat pojek dlm air pun ada, siang2 bute lagi tuh. wayang pree
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2010 09:37 PM | Show all posts
neh aku nak update list terkini aku..
MABUL yg terbaik. haritu aku cakap tempat lain kan? ni aku ba ...
cmf_fatt Post at 28-4-2010 21:23


ahahhhaa.. kan aku dah cakap..Mabul paling cantik. korang tak caya. Dah pegi baru tau kan mabul tu cantik.

aku ade la fatt.. sibuk merancang perjalanan..hehehehe.. lg 2 minggu aku pi Turki..pas balik Turki aku pi candat sotong kat T'ganu..yeaahoooo.... bulan 6 aku nk layan pulau lakk...bulan 7 maybe aku pi Sipadan lg....yeaabedabedooooo..
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2010 09:38 PM | Show all posts
Reply  arwien

biasa le tuh..
kat long beach perhentian pun sama
priority dorang utk omputih
k ...
cmf_fatt Post at 28-4-2010 21:30


dah 5x dah aku baca ko citer pasal mat salleh wat projek dlm air tu...  Part tu ko mesti akan ingat kan...hahahhahaha..
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2010 09:51 PM | Show all posts
dah 5x dah aku baca ko citer pasal mat salleh wat projek dlm air tu...  Part tu k ...
arwien Post at 28-4-2010 09:38 PM


5x ek aku dah post psl ni? ekekeke~ aku ingt baru 1x
yelah, 1x kat benang ni, 4x kat benang lain
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2010 09:55 PM | Show all posts
Reply 67# arwien

amboi turki tuh..
duit sana dgn duit sini mn lagi murah ek?
klu aku nk pi turki aku berguru dgn ko la bleh?

haha...betul2..mabul best..nanti aku nk ngulang lagi
haritu aku pegi tgh musim obor2...nak swim pun tak senang hati
klu terkena sakit siot...mcm kene letrik

erk..ko nak pegi candat sotong time wesak ke?
group aku pun nak buat program yg sama wesak ni
kat pulau kapas
tp nampak gaya mcm aku tak dpt nk folo kot sbb ada hal lain
rugi tul..

ko dpt sewa bot/tongkang tu brp? sewa brp jam?
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2010 10:39 PM | Show all posts
Reply  arwien

biasa le tuh..
kat long beach perhentian pun sama
priority dorang utk omputih
k ...
cmf_fatt Post at 28-4-2010 21:30


iols pegi perhentina sabtu neh mmg plan nak naik ala2 ferry tu jah...
mcm dah serik la naik speedboat yg ala2 tuh esp time balik yg overload...
seriously time tu tgh fikir jah cam mana kalau boat tu karam...
life jacket iols siap2 pakai dah bila iols notice boat tu mmg overload..
iols yg start pakai life jacket terus org lain pun berebut nak pakai...
tahu cuak masing2
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2010 09:41 AM | Show all posts
neh aku nak update list terkini aku..
MABUL yg terbaik. haritu aku cakap tempat lain kan? ni aku ba ...
cmf_fatt Post at 28-4-2010 21:23


Fatt,

Hang tido kat mana kat Mabul tu? Aku ingat nak pi jugak lah either sblm posa or slps raya. sana takde monsun kan
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2010 12:16 PM | Show all posts
yg stok2 bukan divers neh sesuai ke pegi mabul??
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2010 12:33 PM | Show all posts
Post Last Edit by cmf_fatt at 29-4-2010 12:34

Reply 72# kuncisaya

aku amik dgn billabong
pakej dia murah sikit compare dgn scubajeff
nanti aku korek balik biz kad dia. klu nak ko kene book ahead sebab priority dia kat divers
sana takde monsun. open all season
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2010 12:36 PM | Show all posts
Reply 74# cmf_fatt


nanti ko pm aku brapa harga pakej dgn billabong tu?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051807s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list