JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
83359
View
284
Reply

Antara Pulau Redang dengan Pulau Tioman , yg mana satu korang suka?

[Copy link]

Author: idril       Show all posts   Read mode

Post time 10-2-2011 05:49 PM | Show all posts
x saba nak pegi..
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2011 03:24 PM | Show all posts
tahun lepas dah pi tioman.. tahun nih nak pi redang plak.. budget fly in terus ke sana..  apa resort yang selesa dengan budget berpatutan..
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2011 06:55 PM | Show all posts
Prefer Pulau Redang tapi kalau nak privecy gi Lang Tengah
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2011 12:14 PM | Show all posts
spe2 nk g redand island bole cntct dis no 010-545 6163 @ http://krontravel.blogspot.com/
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2011 10:10 AM | Show all posts
aku nak pegi lagi bape hari je lagi ni..
sume da booked da.. tp korang rasa ok x ey kalo pegi sana..
yela.. dengan apa yg jepun kene sume kan.. cuak gak aku ni... sedeynye.....
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2011 09:01 AM | Show all posts
2 2 aku suke redang ngn tioman... hehehe.
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2011 10:41 AM | Show all posts
Reply 127# Caranthir


   aritu stay kat lagoon resort jer murah selesa la gak
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2011 10:43 AM | Show all posts
Reply 131# batrishayana


    aku suka redang jer.... ehehhehe

http://www.daydeck86.com/2010/05/pulau-redang-terengganu_18.html
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2011 01:55 PM | Show all posts
Reply 133# dedeq1986


    dedeq, bg aku kan tiap percutian tu ade memory tersendiri... cam redang aku stay dekat reef redang resort- snorkeling (mantap giler), food (bad experience), scenery (tiptop)
cam tioman lak - food (tip top giler), snorkeling (redang lagi OK).... tp kate bercuti kan... memang best ar walau pon kt mane2. hehehe.
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2011 02:31 PM | Show all posts
Reply 134# batrishayana


    aku setuju bercuti mengikut kepuasan diri betul tak...
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2011 10:25 AM | Show all posts
Post Last Edit by sunsilklady at 23-4-2011 11:07

Ada sape2 berminat nk join i pergi ke pulau ..not sure yet mna stu...Perhentian atau Redang, akhir bulan depan.....PM me k
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2011 03:14 PM | Show all posts
plan nk honeymoon kt tioman..hopefully ok..any suggestion resort or pntai yg sesuai & best...
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2011 09:27 PM | Show all posts
aku pun tgh plan nak gi cuti2 kat pulau2 kat malaysia this year tp tgh dok survey dulu.... ikutkan hati mmg la nak gi mabul tp pulau2 belah timur semenanjung pun x lepas...huhu
jd rasanye gi yg semenanjung dulu la.... samada tioman.... redang.... perhentian.... tp sebab tempat keje aku ada beri kemudahan tempat bercuti kat sibu island, johor..... nak tanya la kot sapa2 yg pernah sampai kat sibu island.... best tak sibu island tu?
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2011 09:47 AM | Show all posts
Reply 138# missgirl


  honey penah spai sibu island tu..for me,that place bese2 jek..kalo nak pi honeymoon ok la kot...tp xhavoc cam phentian/tioman la...and xtvt yg leh wt pon eg: archery,wall climbing,trekking.....
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2011 11:23 AM | Show all posts
tioman..best...redang best...pemanggil  pun best...semua best2... i like
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2011 08:20 PM | Show all posts
Reply  missgirl


  honey penah spai sibu island tu..for me,that place bese2 jek..kalo nak pi ho ...
honey_madu2 Post at 6-6-2011 09:47



    thanks honey....hmm...kalo camtu x yah la sibu island tu kan.... Dlm senarai cuti2 m'sia aku tioman gan perhentian
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2011 10:16 PM | Show all posts
Pulau tioman tak pernah pergi ... Pulau redang pernah la...syiok ...... rasa tak mahu balik ....
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2011 11:35 AM | Show all posts
Reply 2# sAKuRa_204


Redang terbaek....

  1. http://www.daydeck86.com/2010/05/pulau-redang-terengganu_18.html
Copy the Code
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2012 08:34 PM | Show all posts
pulau redang :-)
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2012 12:14 PM | Show all posts
ada sesiapa nak sewa penginapan di redang tak? saya nak let go dengan harga lebih murah daripada online, berjaya redang. cuti sekolah mei 2012.
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2012 08:10 PM | Show all posts
tioman
coral terbaek walaupon skrg byk da mati....
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2012 11:22 PM | Show all posts
tarikan terbaru tioman...kalau nak tgk artis2 melampiaskan nafsu masing3 dgn pasangan kengkonon orang x nampak...kat tioman ler...
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2012 12:18 PM | Show all posts
untuk snorkelling and diving..redang lebih byk kali cantik dari tioman...
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2012 01:27 PM | Show all posts
Reply 148# me12345


    snorkelling / scuba ni berapa cost dia?
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2012 01:48 PM | Show all posts
Reply 149# luvbaby


    boleh check kat website resort byk pakej selalunya siap makan and transport jetty...full board.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048508s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list