Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
111716
View
403
Reply

Hada Labo....sapa penah try?

  [Copy link]

Author: sue_0586       Show all posts   Read mode

Post time 29-5-2010 02:43 PM | Show all posts
Post Last Edit by iey_iyda at 29-5-2010 14:48

Reply 60# suree_aa

aku baru start pakai Whitening Lotion Arbutin lepas solat zohor tadik.. aku pakai 3 titik jer, cukup untuk satu muka.. yang ni memang cepat sket meresap takyah tepuk2 lama2.. dah ler botolnye besar, 170ml.. kompem tahun depan pun tak abih.. nanti nak beli gaks lah Super Hyaluronic Acid Lotion tuh, guna campur2 pagi petang malam.. hehe.. amboi melampau.. kalau musim panas bleh hambek yang SHA Lotion tuh tepuk kat muka banyak2 kasik sejuk..
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2010 02:48 PM | Show all posts
Reply 61# iey_iyda

a ah pakai skit je dh cukup..kalau byk sgt rasa heavy skit, lain la kalau keje dlm ekon kan....pakai dua2 pun xpe, yg super hyaluronic acid tu pakai mlm....'toink toink' kulit muka..hehehe....
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2010 02:50 PM | Show all posts
Reply 62# suree_aa


kann? ok juge tuh.. suke lah aku toner nih, sebab aku takyah beli kapas.. kelepek2 je kat muke.. hehehe..
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2010 02:54 PM | Show all posts
Reply 63# iey_iyda

xyah pakai kapas sbb toner ni more utk moisturizing..slalunye pakai kapas kalau nk wipe off kulit mati kan....
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2010 03:00 PM | Show all posts
Reply 64# suree_aa

hehe.. ntah ler.. aku dah lama tak pakai toner..
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2010 03:07 PM | Show all posts
Reply 65# iey_iyda

rsanya mcm tu la..hehehe....
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2010 09:18 AM | Show all posts
kalau sha lotion tu heavy...moisturizing milk dia laagik heavy melekit...lama gak nak resap ke kulit...so pada sesapa yg memang xtremely berminyak...tamagohada + sha lotion sudah cukup baik...atau pun yg jenis pagi memang mekap g keje..skip la moisturizer tuh...atau ambik jek whitening set...kak hate pakai moisturizing milk tu kat tengkuk, siku dan kaki...mlm nak tidur jek ku sepuh heavy2 di muka....
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2010 11:39 AM | Show all posts
Reply 67# hatemetoday

suree pakai whitening milk....sapu skit je dh cukup...tepuk2 muka, amik masa gak nk serap...tp sha milk lg heavy kan, x berani nk try lg....
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2010 06:22 PM | Show all posts
Reply 68# suree_aa

betul suree...sha moisturizing milk (lps ni kita panggil sha milk jek k...panjang beno kekdahnye) pakai sikit jek...setitik jek..jgn lebey2...ada setengah orang pakai sampai keluar white head...tu sbb dia pi balun banyak2...akak pakai setitik jek..tapi sha lotion aka toner memang best + tamagohada memang good combi....
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2010 08:37 PM | Show all posts
Reply 69# hatemetoday

tu la mmg pakai skit je....tp mesti berjanggut nk hbskan...140ml plak tu...hehehe...
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2010 09:10 AM | Show all posts
Reply  hatemetoday

tu la mmg pakai skit je....tp mesti berjanggut nk hbskan...140ml plak tu...he ...
suree_aa Post at 30-5-2010 20:37


tu pasal acik tibai kat kaki area jugek..alang2 dah botolnye beso........hikhikhik...kecik hati hada labo kalo dpt tau nih...
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2010 12:45 PM | Show all posts
kalo utk pulihkan kulit yg sunburn,nak kena pakai range mana ek?whitening ke?
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2010 01:41 PM | Show all posts
Reply 72# auntie_girl

yup pakai range whitening..try ler whitening lotion dulu...ngan whitening foam dia...
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2010 03:40 PM | Show all posts
Reply  auntie_girl

yup pakai range whitening..try ler whitening lotion dulu...ngan whitening foa ...
suree_aa Post at 1-6-2010 13:41



    thanks...tapi macam terpengaruh yg leh lock air selautan tuh
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2010 08:58 PM | Show all posts
Reply 74# auntie_girl

hehe..try ler...kat guardian ade offer 1 set aha/bha cleanser, sha lotion ngan millk rm80 lebih je....aha/bha cleanser tu blh remove dull skin gak....tp utk sun burn xtaula...
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2010 11:53 AM | Show all posts
Reply  auntie_girl

hehe..try ler...kat guardian ade offer 1 set aha/bha cleanser, sha lotion nga ...
suree_aa Post at 1-6-2010 20:58



ada set ehh....mcm menarik lah....mmg kebetulan tgh carik 3 steps set.....huhuhu.......leh dicoba ni....
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2010 01:31 PM | Show all posts
naper eh aku pakai aha/bha cleanser tu rasa pedih pastu luka2 skit??aku tenyeh kuat sgt ke??elok2 jerawat aku dah surut..dah keluar balik susuk aku tu..pastu bila pakai sha lotion tu mmg akan rasa gatal2 ke??rasa mcm ada benda merayap je...sapa yg ada exp mcm aku??dua2 benda tu dah terkedang atas meja...tak berani aku nak try dah takut susuk keluar lagi hehe
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2010 02:19 PM | Show all posts
naper eh aku pakai aha/bha cleanser tu rasa pedih pastu luka2 skit??aku tenyeh kuat sgt ke??elok2 je ...
ri_na76 Post at 3-6-2010 13:31



    kemungkinan kita ada allergic pada bahan2 yang ia gunakan..ramai kata kalau produk tu mula2 pakai....ada kesan begitu...brtambah banyak ...suruh bersabar pasal nak keluarkan kotoran..in fact tak berapa betul...kalau nak betul2 rasa selamat penggunaan kepada yang mempunyai masalah muka/kulit jumpa Doc Kulit...kat jalan TAR ni cuma Dr Md Noh ..oposite colisieum....memang harga dalam 100 lebih pasal treatment ubatan dan luaran (cucian) tapi puas hati....1-3 kali jumpa muka dah licin..takyah pergi buat treatment mahal2 macam dalam suratkahabar tu beribu2..buang masa aje...dan duit ajer
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2010 05:35 PM | Show all posts
Hada Labo Super Hyaluronic Acid Lotion memang sangat2 best!!!!
last 2 weeks keje dalam air cond yang sangat ekstrim sejuk...abis kulit muka jadik kering sampai obvious sangat2 especially pas pakai compact powder...
then 3 hari pastu terus gi beli, malam pakai before pakai miracle mask and esok tu pakai before pakai C bright simply5...wallahhh!!! 2 hari je terus rasa lembut sangat2...suke!!! pastu nampak cam tegang je...hehe :perasan:
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2010 05:36 PM | Show all posts
and the good news is...takde jerawat naik!!!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080630s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list