Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12
Return to list New
29512
View
44
Reply

kaunter aduan dan cadangan

[Copy link]

Author: amazed       Show all posts   Read mode

Post time 7-4-2012 09:11 AM | Show all posts
Reply 25# the_killer

masuk ler xde siape larang.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2012 03:10 PM | Show all posts
Mod camne nak apply jadi mod kat sini?...

nak kena bayar ke apa ke?... xplain sket...

or mod kat sini semua kronis suku sakat aje...
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2012 07:39 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2012 10:54 AM | Show all posts
Mod buat la hiking ke Taman Negara Pahang...ramai porumer yg nak pergi ke tempat dalam gambar bawah ni



boleh rujuk dlm thread ni http://mforum2.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=677892&extra=&page=6
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2012 02:07 PM | Show all posts
nobito posted on 17-10-2012 10:54 AM
Mod buat la hiking ke Taman Negara Pahang...ramai porumer yg nak pergi ke tempat dalam gambar bawah  ...

Hahahahaaa.. jadik tourist guide pulak dahhh
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2012 09:05 AM | Show all posts
Kalo ramai nak buat hiking... bisa diuruskan...
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2013 07:31 PM | Show all posts
tumpang lalu

nak tanye camne nak tukar nama kat cari ni ek, bleh ke nak tukar
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2013 12:42 PM | Show all posts
kurtzuandy posted on 1-5-2013 07:31 PM
tumpang lalu

nak tanye camne nak tukar nama kat cari ni ek, bleh ke nak tukar

nak tuka nama cane tu? nick tu ke? kalo nick rasanya da xleh tuka da...

Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2013 07:47 AM | Show all posts
Salam para forumer dan MOD bod Lagenda, Mitos & Sejarah

dijemput anda semua untuk menyertai PERTANDINGAN MENCIPTA BANNER BOD PERISTIWA DUNIA
Tempoh menghantar penyertaan bermula 19 Ogos - 31 Ogos 2013
Peserta dibenarkan menghantar maksimum 3 penyertaan

Kredit penyertaan: +50
Kredit mengundi: +20

Kredit pemenang:

Pertama: +350
Kedua: +250
Ketiga: +150
5 Saguhati: +80

Saiz banner 600 x 188 pixels

Maklumat lanjut http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=748052&page=1#pid53680708
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2014 12:14 PM | Show all posts
Woi MOD... aku nak mengadu..

Macmanae aku nak access posting aku yang dulu2.. yang korang letak "not allow to access"???

http://mforum2.cari.com.my/forum ... read&tid=489443

dengan

http://mforum2.cari.com.my/forum ... read&tid=488470

Kasi bukak, aku nak extract aku punye document. Ade orang nak. Cepat laaaah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2014 12:19 PM | Show all posts
Woi MOD.. tido ker??

Mcm pejabat kerajaan. Slow buat keje
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2015 02:05 PM | Show all posts
salam tuan rumah. nak tanya, macam mana nak delete threads ya???? ke memang tak boleh delete?
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2015 08:50 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2015 12:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Nape ada benang jual ubat gugur kandungan, jual ntahape2 lg kt bod ni tp x dikatup lg..

Aku perasan lm dh, nk buat report pakai mobile..

X brp rajin plk tkr ke pc edition semata2 nk report..
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2015 01:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Mcm sendu jh lately benang ni..dl.meriah sakan zmn uneks dl (kena banhammer dh ke, lm x nmpak)

Pekata momods buat kuiz ke, benang belanja tacang goreng ke..kerumun kot geng2 lama masuk..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2016 11:50 PM | Show all posts
lalala

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2016 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Mod kalau membaca buku aje masuk sini dapat tacang tak?tq

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2016 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
mod tolong tutup thread saya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2017 08:41 AM | Show all posts
PENGHARAMAN MENYERUPAI SESUATU KAUM

Penganut Zoroastrian http://wikimapia.org/3299822/Chak-Chak-Zoroastrian-Fire-Temple


Dan janganlah kamu mengikuti apa yang kamu tidak mengetahui tentangnya. Sesungguhnya pendengaran, penglihatan, dan hati, semuanya akan dimintai pertanggungjawabannya. (QS: Al Isra: 36).

...dan sesungguhnya jika kamu mengikuti keinginan (0rang kafir) mereka setelah datang ilmu (petunjuk) kepadamu, sesungguhnya kamu kalau demikian termasuk golongan orang-orang dholim. (QS: Al Baqarah: 145).

dari Ibnu Umar,: Siapa saja yang menyerupai suatu kaum (gaya hidup dan adat istiadatnya), maka mereka termasuk golongan tersebut. (HR. Abu Daud dan Imam Ahmad).

dari Abu Hurairah Tidak akan terjadi kiamat sebelum umatku menerima (mengikuti) apa-apa yang dilakukan oleh bangsa-bangsa terdahulu (pada masa silam), selangkah demi selangkah, sehasta demi sehasta. Di antara saha-bat ada yang bertanya: (Ya Rasulullah) apakah yang dimaksud (di sini) seperti bangsa Persia dan Romawi? Rasulullah saw menjawab: Siapa lagi (kalau bukan mereka) (HR. Bukhori, ).

Siapa saja yang menyerupai suatu kaum, ia termasuk golongan mereka. (HR Abu Daud dan Ahmad).

Tidak termasuk golonganku orang-orang yang menyerupai selain golonganku. (HR at- Tirmidzi).

dari Abu Said Al-Khudriy "Kalian akan benar-benar mengikuti jalan hidup orang-orang sebelum kalian, sejengkal demi sejengkal, sehasta demi sehasta sehingga andai mereka memasuki lubang biawak, maka kalian pun mengikuti mereka". Kami (para sahabat) bertanya, "Wahai Rasulullah, apakah mereka adalah orang-orang Yahudi, dan Nashrani". Beliau menjawab, "Siapa lagi kalau bukan mereka". (HR. Al-Bukhoriy).

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2017 02:50 AM | Show all posts
Mohon kepada momod bod sejarah buat pembersihan bod ni dari anasir provokator, troll samada spesis Indonesia dan juga sakai2 bod CI.

Bod sejarah tak perlu ada spammer2 macam ni yang akan menyebabkan bod sejarah setaraf CI sahaja. Biarkan bod sejarah kekal sebagai bod berilmiah, bukan medan troll yang provokasi tak tentu hala.

TQ.
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048080s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list