Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
79503
View
316
Reply

CADANGAN : ADUAN : PERTANYAAN : TUTORIAL

[Copy link]

Author: adikkeluangman_       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-6-2006 10:27 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by isabel at 2-6-2010 00:50

CADANGAN : ADUAN : PERTANYAAN : TUTORIAL


i semua!

Kite nak ucapkan terima kasih di atas sokongan semua. So korang ada cadangan macam mana nak meriahkan thread ni supaya semua orang boleh masuk board ni tanpa rasa segan2. Sebarang cadangan boleh lah dikemukakan. Ataupun nak buat rules and regulations baru so nampak lagi teratur atau lainlain...

Cadangan:

1- Setiap thread baru mengenai artis boleh first poster tu letak info, pic or anything berkaitan supaya semua nyer update at first post. Senang untuk rujukan. Pas tu PM kat mod link thread tu sbb nak letak kat direktori.

2- Board ni dah ada Korean news thread. Macam mana kalau buat lagi satu thread for news/info for other celebrities. Tapi pastikan sumber adalah sah. Setakat khabar2 angin tu tak payah.

3- Kite ingat nak buat satu pinned thread for 'Q&A'. Maksudnya semua soalan yang berkaitan dengan dunia hiburan Asia tak kira dari mana pun letak kat satu thread. Nanti senang orang lain nak tolong jawabkan ker. Tak payah buka thread baru.

Kalau setuju ngan cadangan kat atas ke atau pun ada cadangan lain. Boleh lah share.

Aduan : Pertanyaan

sekiranya anda mempunyai sebarang aduan atau pertanyaan berkenaan dgn BOD AC, anda semua adalah dialu2kan meluahkan nyer disini terutama kepada forumer2 yg masih baru dan ingin turut serta berporum dlm BOD ini.

Tutorial :

Segala benda tutorial asalkan berkenaan dgn AC akan diletakkan dlm thread ni dan anda semua pun dialu2kan utk berkongsi..dan sekiranya nyer anda ingin berkongsi tutorial didlm Bod ni sila inform para MOD dahulu.

Terima kasih.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2006 08:47 PM | Show all posts

nak kasi cadangan...

1. buat lah thread yg kaler2...mcm kat soap opera punya board...meriah warna warni....
2. dkt board muzik2, ada bbrp thread psl artis indonesia cth nya mcm dewa dll... bincanglah dgn mod, sama ada sesuai nak pindah kat sini, atau tetap kat sana aja...
3. berkaitan dgn cadangan no 3 tu... ok jugak cadangan tu, tp rasanya kalau kumpul semua bwh thread yg sama, boleh pening nnt... better bagikan ikut negara...  kalau tk pun, biarkan derang bukak je thread baru... sbb nanti akan bersambung perbincangan @ borak yg berkaitan ttg artis tsbt..

apa2pun terpulang pada mod2...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2006 11:45 AM | Show all posts
bel nak bagi pendapat ttg cadangan ni...

1. cadangan no.2 tu rasanya mmg bagus diadakan juga thread news utk other celebrities misalan mcm Taiwan news ke atau Japanese news ke & etc utk Asian countries tapi klu boleh biarlah thread tu dibuka oleh forumer yg betul2 arif gan celebrities negara kegemaran mereka...

2. cadangan no.3 tu bel setuju gan cadangan QueenLove rasanya x payah diadakan klu dah ada thread negara celebrities masing2...diorg boleh ler tanya kat thread tu nanti

3. psl cadangan QueenLove supaya thread ni berwarna-warni mcm Soap Operas rasanya mmg patut dipertimbangkan dan kalu boleh biar sama color gan yg ada kat Soap Operas tu sbb board ni berkait rapat gak gan Soap Operas...klu kita tgk kebykan forumer pun dtg dari Soap Operas gak...hehehehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2006 11:23 PM | Show all posts
Originally posted by isabel at 21-6-2006 11:45 AM
bel nak bagi pendapat ttg cadangan ni...

1. cadangan no.2 tu rasanya mmg bagus diadakan juga thread news utk other celebrities misalan mcm Taiwan news ke atau Japanese news ke & etc utk Asia ...


takde idea baru pun.. :bgrin:

yg idea no 1 ko tu, nanti le aku buka thread news utk Japanese artist..

heheh dah lama ada org tu dok request suruh aku open thread Japanese news tu, nanti aku bukak thread tu ye... :nerd:
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2006 02:29 PM | Show all posts
idea² yg bagus utk bod ni... nampaknyer leh la aku letak jawatan skang...


















Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2006 10:05 AM | Show all posts
Originally posted by aYuGiLeR at 23-6-2006 02:29 PM
idea? yg bagus utk bod ni... nampaknyer leh la aku letak jawatan skang...

ah....napa sampai begitu sekali cik ayu...:nerd:


















http://img245.imageshack ...

Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2006 05:13 PM | Show all posts
Hi, saye nak mencadangkan supaya satu bahagian dibuka KHAS untuk semua yang berkaitan dgn dunia hiburan Jepun, everything yang melibatkan J-POP, J-CULTURE, J-URBAN, ape ape je lah yang J, kasi kumpul bawah satu sub-board, perhaps ramai j-fans di luar sane yg menunggu peluang untuk mengikuti board hiburan Jepun ni kelak, salah seorangnyer saye la, hehe, then boleh la bincang psal Ken Hirai banyak banyak, huhu...anyway, this is just another suggestion. it's up to you guys here. orite people. byebye:ting:

p/s ramai betul korean fans :gila:, Japanese fans come on wake up!
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2006 05:20 PM | Show all posts

Reply #6 isabel's post

:bgrin:
















Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2006 08:55 AM | Show all posts
ni bel nak menumpang kat thread ni nak jadikkan ianya utk wish birthday kepada forumer yg selalu lepak dan menetap kat sini...:nerd:

dan org pertama yg kita nak wish adalah.....


adikkeluangman_

Happy Birthday..

semoga sentiasa sihat walafiat dan dimurahkan rezeki....


amcm dah dpt keja ke belum...:nerd:
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2006 10:40 AM | Show all posts
Happy Besday adikkeluangman...
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2006 12:57 PM | Show all posts
Selamat harijadi adikkeluangman! :music:

Semoga panjang umur & murah rezeki selalu! :ting:
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2006 11:43 AM | Show all posts
uh oh..
happy belated birthday to adikkeluangman_
:clap::clap:
sukses selalu!!
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2006 10:32 PM | Show all posts
hehe i'm late

Happy Birthday kak N'war

semoga dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umo (leh la kita jumpe lagi)
gud luck utk nomination ek ^^
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2006 11:04 AM | Show all posts
nak suggest jap nih..
ape kate kalau buat satu thread untuk letak asian artists yang akan datang malaysia..
tak kire la artis ke, promotion punye activities ke.. ape ke..
hehe..
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2007 02:10 AM | Show all posts
Nak tanya dengan Mods...:hmm:

tajuk2 threads di board Asian celebs ni patutnya ada colour2 khas macam di Soap Opera?

SELAMAT TAHUN 2007! :pompom:
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2007 10:14 AM | Show all posts
dah pernah mintak tapi nampaknya x kena layan request kita dek admin...
so nanti bel akan pakai ler color apa yg ada kat sini..
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2007 02:15 PM | Show all posts
ano.... kalo page tak kuar tu nk bgtaw kat maner eks....
lamer beno prob nih...
kekadang tu post ke 10 atau 12 baru kuar page baru...
adesssssssss....
siksanyer...
tulunnnn... anyone?
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2007 04:40 PM | Show all posts
in the future klu ada thread bermasalah gi inform supaya bel ambik tindakan segera utk selesaikan masalah tu..

utk perhatian biarpun bel MOD kat sini tapi bukan semua thread bel akan msk...jadik x tau apa masalah ko org alami klu x bagitau...
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2007 11:01 PM | Show all posts

Reply #17 nzhass79's post

btul
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2007 03:59 PM | Show all posts
Dear all CARI forumers & MODS

Permit me with some suggestions ~
I was hoping that forumers would help post up more thumbnails (smaller pictures)
instead of the usual large caps.

*  It will help save bandwidth & the pages to loads faster for others

*  It willl also make the threads look neater for visitors.
My suggestions applies not only to the Celebrities' thread but to Soap Opera threads as well.

Thank you.
EDIT:
By the way, I am glad I can be back here more often - now that our servers are back in full action.
Great Thanks to Bel & to other MoDS as well  -  for informing !


[ Last edited by  mypuppyiz at 22-6-2007 04:03 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2007 08:58 PM | Show all posts
Originally posted by mypuppyiz at 22-6-2007 03:59 PM
Dear all CARI forumers & MODS

Permit me with some suggestions ~ I was hoping that forumers would helppost up more thumbnails (smaller pictures) instead of the usual largecaps.

*  It will  ...


yes i agree. klo nak bukak thread kat sini mee terpaksa DISABLE IMAGE.Tak pun terpaksa modified SCREEN RESOLUTION. memang pening naktunggu page load. klo mee wat setting "screen resolution" mee besar,jam la komputer mee coz low virtual memory.tolonglah bukan semua komputer kat mesia nie high viertual memory.kekedang kitorg bukan naktgk gambor sangat ,sekali jer .bILe bukak page yg sama lain kali kitorg cuma nak baca posting jer.  tolonglah do something. klo leh wat cam sesetengah forum yg secara outomatik wat kecilkan gambo lagi baguih!!
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2007 04:31 PM | Show all posts
NI INFO YG SAMA MCM BEL BUAT KAT SOAP OPERAS...
INFO NI JUGA BERKUATKUASA DISINI....

ATTN :
forumer yg bel kasihi semuanya...:kiss:

ni bel nak mintak tlg semua x kira ler penduduk tetap kat sini or sekadar lalu lalang pun x kisah...

oleh kerana BOD kita ni...(bukan BOD ni aje semua BOD) terkadang dan boleh dikatakan selalu ler..  ada aje masalah x kira dari segi posting x keluar, posting kena telan, posting double dan plg letih bila ada tiba2 aje hantu dtg hentam post spam kat sini sampai menganggu keamanan sejagat....

Terus terang nak mengaku ler bukan semua thread yg akan kami msk cuma sekali sekala aje buat spot check.  Oleh sebab tu...bel, MOD lin dan adikeluang mintak kerjasama semua sekiranya anda mengalami salah satu diantara ni...sila PM bel dan yg lain supaya masalah dpt kita org tangani gan cepat dan pantas...(ewah ni bunyi mcm polis aje.. )  

sekian..

kamsahamida...:handshake:

[ Last edited by  isabel at 13-11-2007 04:37 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2007 04:04 PM | Show all posts
MSG BY ADMIN......


[quote]ATTENTION PLEASE!!!....SYSTEM CLEANING WILL START AT NEXT WEEK


Dear Friends:

To ensure the system stability, we decided to temporary close the

full text search
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2007 12:00 PM | Show all posts
lagi sebulan lebih gi tinggal utk ko org semua update dan register utk Cari Account..so bagi yg masih gi kebinggungan amcm nak register..
ni bel bagi step by step amcm nak register dlm Cari Account...

dan langkah2 seterusnya ikut step yg bel buat ni...
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2007 12:03 PM | Show all posts
tutorial ni bel copy aje dari SOAP OPERAS BOD

Step 1

Log out dan refresh Cari dan akan dpt yg ni...

kat situ ada tunjuk dua benda ni...

Update My Profile Now

>>Show Me Step to Upgrade My Account <<


Step 2

Pilih dulu Update My Profile Now
tgk kat dlm ni..try log in username gan password lama..klu dia tunjuk error maksudnya kena register new username...




Step 2a

ni klu ada yg rasa leceh ikut step yg bel buat kat sini seterusnya...
leh ler pegi clik benda ni >>Show Me Step To Upgrade My Account << dan belajar buat sendiri...

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.056033s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list