Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
80284
View
316
Reply

CADANGAN : ADUAN : PERTANYAAN : TUTORIAL

[Copy link]

Author: adikkeluangman_       Show all posts   Read mode

Post time 18-11-2007 12:07 PM | Show all posts
Step 4

msk balik ke page >> Show Me to Upgrade My Account <<<

jgn gatal2 gi klik benda lain dulu..;)
clik terus kat Register New...




Step 5

akan keluar benda ni dan mskkan email ko org dan terus ler tekan submit...




Step 6

benda ni lak akan keluar...
jgn lak terkejut bila dah klik color lain lak keluar x sama mcm kat sini....ni sbb bel nak copy full page bagi ko org tgk ni adalah contoh...
make sure ko org fill up details kat sini gan lengkap..klu x dia akan tendang balik suruh ko org isi apa yg tinggal...don't play..play...
pastu submit ler...

note : kat sini ko org kena create new username and password....
try kekalkan nama username yg lama tapi pandai2 ler tambah perkataan ke atau angka kat belakang username tu..
ni sbbnya adalah utk kesenangan sendiri gak ...

contoh mcm bel..

ID lama : isabel
ID baru : isabel0575




pastu next tunggu email dari Cari
mcm ni...



langkah seterusnya....
akan disambung selepas iklan....
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2007 12:07 PM | Show all posts
Step 7

Seterusnya pegi balik page ni dan klik yg bel highlight tu...



Step 8

mskkan dulu id baru kat User Name
pastu mskkan id lama yg kita selalu guna kat English/Malay Forum Login Name
tu ada chinese forum klu ko org nak msk sana pun klik sekali ler.. klu x ignore aje...
lepas tu klik kat Merge My ID




lepas tu dia akan jadik mcm kat bawah ni...
tutup semua dan log in balik mcm biasa guna id lama dan lagi buat ler kerja berporum anda mcm biasa..



TAMAT dah Tutorial .....

dan makesure ko org register cepat2 bagi mengelakkan masalah...
jgn suka buat kerja last minit...
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2007 01:28 AM | Show all posts
yayy!! dah update!! :pompom: thanks a lot kak bel, baru paham! really3 appreciate it! gomawoyo!! :handshake:


P/S: fuih.. lega rasanyer!
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2007 09:12 PM | Show all posts

IMPORTANT GUIDE : How to resize big picture

Tutorial ni bel copy aje dari Soap Operas Bod


Seperti yg dijanjikan bel akan ajar cara2 amcm nak kecilkan gambar yg oversize sebelum posting...

tutorial ni adalah khas bagi yg x tau gi amcm cara nak buat..

bel harap semua forumer dlm Soap Operas Bod ni berkerjasama dlm hal ni sbb ni pun demi kesenangan bersama gak...
step dia senang bangat dan bel cuba sedaya upaya bagi tutorial ni in detail supaya semua org leh paham...
rasanya budak tadika pun paham step yg bel bagi ni...


okey semua kita start tutorial utk ari ni..

Step 1

pilih ler gambar yg ko org nak post tu dari apa link sekalipun...

ni contoh gambar gan size asal

p/s : ni sengaja guna gambar boyfriend dlm mimpi..




Step 2

Right clik dan pegi ke Properties




Step 3

Kat situ ko org akan nampak size gambar tu
kemudian bahagikan size tu kepada dua

contoh :

lebar gambar : 640 bahagikan 2 : dpt 320

panjang gambar : 418 bahagikan 2 : dpt 209


Step 4

ambik no yg dah dibahagikan tu mcm ni..

[img=340,280]



maka gambar yg oversize tu akan jadik mcm ni...

Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2007 09:15 PM | Show all posts
klu ada apa2 soalan psl tutorial ni bagitau bel...

seperti gak yg bel katakan dlm Soap Operas Bod

tutorial ni bukan saja ko org baca tapi bel nak semua forumer praktikkan disemua thread dlm Bod ni....

muktamad dan dimestikan...
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2007 09:37 PM | Show all posts
IMPORTANT REMINDER

Dear everyone..

psl register or update your CARI ACCOUNT before end of the year..
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2007 10:11 PM | Show all posts
ok ni bel hampir terlupa...

bel bagi contoh gambar yg x berapa besar...

so gambar yg terover size tu seperti contoh kat bawah ni...

size original gambar

lebar : 896

panjang : 602

x semestinya ko org kena bagi 2

seeloknya size gambar tu ko org letak resize ke..

lebar : 520

panjang : 347




size yg dibenarkan dlm ni....

520:347
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2007 10:03 AM | Show all posts

Reply #3 isabel's post

yeah bel! so saiz yg biasanya kite guna kat sini ok la ek maknanya tq!
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2007 03:47 PM | Show all posts
thanks..... especially to whitedove coz ajo aku caner nak resize dulu....
sangat senang semudah ABC
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2007 03:26 PM | Show all posts

Reply #5 nzhass79's post

hehe!   'ter'bangga lak!
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2007 02:56 PM | Show all posts
bel sshi...

den cuba register yg baru tu.taip email den tapi keluar nie"sorry,the email address  you specified has been used to register for another CARI  Account Portal".await ye........

kalu tak update account..nanti thn depan tak leh masuk ke...
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2008 12:22 AM | Show all posts
Attn semua...

mulai skrg dan buat masa skrg x yah gi bukak new thread utk thread yg mencapai 100 pages...


regards

bel
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2008 08:39 AM | Show all posts
Bel thread suju tuh close lagi... tak leh post pun
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2008 09:28 AM | Show all posts

Reply #38 miss_mulan77's post

sori mulan dan semua...
bel dah bukak balik...
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2008 09:33 AM | Show all posts

Reply #39 isabel's post

takper...
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2008 09:24 AM | Show all posts
dah tutup baliklah thread suju tu..
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2009 08:40 AM | Show all posts
Pengstrukturan baru forum

BEGGAR (-negative)
Reading Access: 0
Avatar: Disable
Blog: No
PM: 0
Post: -negative (Rank 0)
Signature: 0
Start A Poll: No
Vote A Poll: No

NEWBIE (0 - 199)
Reading Access: 1
Avatar: Disable
Blog: No
PM: 15
Post: 0 - 199 (Rank 1)
Signature: 0
Start A Poll: No
Vote A Poll: No

JUNIOR (200 - 499)
Reading Access: 2
Avatar: Disable
Blog: No
PM: 15
Post: 200 - 499 (Rank 2)
Signature: 0
Start A Poll: No
Vote A Poll: No

SENIOR (500 - 999)
Reading Access: 3
Avatar: Board
Blog: No
PM: 30
Post: 500 - 999 (Rank 3)
Signature: 0
Start A Poll: No
Vote A Poll: No

SENIORITIS (1000 - 1999)
Reading Access: 4
Avatar: Board
Blog: Yes
PM: 30
Post: 1000 - 1999 (Rank 4)
Signature: 15
Start A Poll: No
Vote A Poll: Yes

SUPERIOR (2000 - 4999)
Reading Access: 5
Avatar: Board
Blog: Yes
PM: 50
Post: 2000 - 4999 (Rank 5)
Signature: 15
Start A Poll: Yes
Vote A Poll: Yes

CONQUEROR (5000 - 9999)
Reading Access: 6
Avatar: Board
Blog: Yes
PM: 50
Post: 5000 - 9999 (Rank 6)
Signature: 30
Start A Poll: Yes
Vote A Poll: Yes

MASTER (10000 - 19999)
Reading Access: 7
Avatar: URL
Blog: Yes
PM: 50
Post: 10000 - 19999 (Rank 7)
Signature: 30
Start A Poll: Yes
Vote A Poll: Yes

LORD (20000 - 49999)
Reading Access: 8
Avatar: URL
Blog: Yes
PM: 65
Post: 20000 - 49999 (Rank 8)
Signature: 30
Start A Poll: Yes
Vote A Poll: Yes

KING (50000 - 99999)
Reading Access: 9
Avatar: URL
Blog: Yes
PM: 65
Post: 50000 - 99999 (Rank 9)
Signature: 50
Start A Poll: Yes
Vote A Poll: Yes

LEGEND (100000 - Infinity)
Reading Access: 10
Avatar: URL
Blog: Yes
PM: 80
Post: 100000 - Infinity (Rank 10)
Signature: 65
Start A Poll: Yes
Vote A Poll: Yes

tengs to yipun78
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2009 10:15 AM | Show all posts

Reply #42 nzhass79's post

TENSEN GLER NGAN PENSTRUKTURAN SEMULA NIH...:@ :@ :@

berjanggut nak lejen balik!!!

siggy pon limit 30 jew...
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2009 10:33 AM | Show all posts

Reply #42 nzhass79's post

adoiiii.........patutlahhh
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2009 10:35 AM | Show all posts

Reply #44 limau's post

limau..kiter sama tarap!!!

nak pi lejen balik...100K tuh..
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2009 10:41 AM | Show all posts

Reply #43 skymania's post

kena banyak kumpul kredit tuk jd lejen....

@limau... sabar la limau...dugaan2 dlm berporum
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2009 10:47 AM | Show all posts

Reply #46 nzhass79's post

wess.smalam ko tau..kat umah meroyan ttuh...
Ace ada skali dok silent reader..
skali posting merepek..cepat jew chantasnyer...
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2009 11:00 AM | Show all posts
Originally posted by skymania at 3-3-2009 10:35 AM
limau..kiter sama tarap!!!

nak pi lejen balik...100K tuh..


tulah ..nk jadi lagend balikk...Wawawawaww

@ Naz ~~ fuh....sabo2..nie..
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2009 02:39 PM | Show all posts
mariiiiii sambung rempit di siniiiiiii! vroooommm mu mu mu!
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2009 02:39 PM | Show all posts

Reply #42 nzhass79's post

uisshhh~~~melangut aku nk tukar avvie dgnsiggy tuh balik~~~uhh~~~tensennye~~~
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051455s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list