Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
80285
View
316
Reply

CADANGAN : ADUAN : PERTANYAAN : TUTORIAL

[Copy link]

Author: adikkeluangman_       Show all posts   Read mode

Post time 4-3-2009 03:40 PM | Show all posts
THREAD BORAK amcm yg ko org maksudkan ni...???

kita dah buat thread borak artis nun kat Bod Utama dlm Bod ni...

lagi klu berkenaan gan Fanfic amcm yg ko org mksdkan...klu fanfic psl artis..bel nak ko org tumpukan cuma dlm thread artis tu aje...x yah bukak Fanfic berasingan..

klu nak borak kosong tanpa melibatkan artis...ko org dinasihatkan supaya pegi ke BOD UTAMA - BORAK...

tapi apa pun cadangan ko org akan kita org pertimbangkan...kita org kena dptkan kebenaran dari org atasan gak..terutama leader yg incharge...skrg ni MOD x leh buat sesuka hati aje...

kena tgk kiri kanan depan belakang gak...
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2009 03:40 PM | Show all posts
OBJEKTIF

1. Mengeratkan silaturrahim<<sumer dok borak lam 1 thread...ader yg jdik silent reader for certain umah,yolaaa..kot bru kenal artis 2,so malu2 gaks nak nyelit..lam thread boraks/moyan ne,leh arr timbulkan diri..

2. Dapat mempromosikan artis2 AC secara halussss<<yolaa..klu daa sumer citer mcm2 artis AC lam 1 thread,mmg confius..tpi lam maser yg smer lahh promote artis 2..cth arr,primadonna citer member bru 2 gojes arr..kioo laaa..wB tenangkan ati me laaa,suh byk2 sbr atas pemergiannya..aper2 laaa yg mmg out of topik gilerr but still sal artis 2..tpi others,cth me vips akan trasa nak nengok gaks member bru 2..larik g umah FTI,tnyer2..kan kira daa pomot artis 2..huahaha,miann..aku x pndai nak describe kan cmner..

3. Dapat mengenali warga AC~~yuhuuuu,mcm gathering x rasmi g2..beza2 interest,tpi tujuan 1 jerr sumer..pomot Asian Celebrities~~~
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2009 03:44 PM | Show all posts

Reply #77 Chynez's post

SETUJU! GO CHYNEZZ
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2009 04:00 PM | Show all posts

Reply #77 Chynez's post

Yeah! 90% seperti yang didescribekan oleh Chynez. Harap thread tu ble di jadikan tempat kitaorg  curhat (CURahan HATi) dan berangan ape2 yg patut dengan AC....
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2009 04:01 PM | Show all posts

Reply #76 isabel's post

ala2 nak melongkang mcm kat Gossip la..tp kte sopan2 kat sini
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2009 04:09 PM | Show all posts
KE ARAH VISI ZERO KEKESATAN!
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2009 04:18 PM | Show all posts

Reply #76 isabel's post

MLM kang i kol u ek...coz ada a few things yg i nk tanye n bincang ngan u sal seme mende nih....
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2009 04:58 PM | Show all posts

Reply #82 nzhass79's post

ah..zu..

soon i'm off to Jason Mraz concert gan hubby..so x akan ada umah sampai tgh mlm...

@anak2 semua..

biar kita momod bincang dulu perkara ni...

dan lagi...bagi gi alasan yg berkesan yg lain..napa mesti ditubuhkan thread borak kat sini...
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2009 05:22 PM | Show all posts

Reply #83 isabel's post

nak bg hujah gak leh tak???

tp disebabkan byk sangat mende yg ai nk ckp ngan u, i rasa lebih elok  kita berckp...
ai ni tak reti sket nak menaip cerita,..takut orang tak paham lak nanti ;p
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2009 07:29 PM | Show all posts

Reply #84 nzhass79's post

mesti kak zu dah naik tensen bace post fanfic kitorang yg meraban mcm rojak tuh...

kak bel ngan kak zu bincang la leklok ye...
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2009 08:28 PM | Show all posts
kalo tanak bukak thread baru...thread ni pon voleeyy ar.... tukar nama ar tapi   TOLONG LAAAA momod yang kami hormati,sayangi,cintai,dan i i yang lain kami perlukan ruang untuk mengekspresikan kecintaan kami kepada suami2/anata2/nampyeon2/gunduk2/boyfriendS2 kami...~~
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2009 08:08 AM | Show all posts

Reply #85 Kittie's post

baca gak ar sesket..tp tak seme... sbb byk tak paham.....

fa,
bg akak, thread ni takleh sbb ni important notice... segala pengumuman terkini kita semua akan update kat sini...segala masalah yang timbul. thread moyan yg uolzz maksudkan tu, kalau boleh bukak pon.. mesti kena bukak baru dengan tajuk yang chantek sket... yg melambangkan persenoliti WARGA AC.

akak tgh tggu kak bel free.... so sabar yer adik2 seme...
kalau dpt, korang seme kena 'BAGI KREDIT' kat kami ber2 lak...
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2009 08:48 AM | Show all posts

Reply #87 nzhass79's post

Persenoliti WARGA AC "Murni, Suci dan Berketrampilan"
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2009 01:01 PM | Show all posts
*ok noted... kitrg pindah tred borak


tp kan...FANFIC ape centu perenggan pendahuluan nye takde, isik pon tunggang langgang, hahah, FF ikut kapla sendri egegege.

k see u guys there
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2009 01:33 PM | Show all posts
sky ader announcement nak buat!!!

jap ek!!!...

[fly]9/4 setiap taun...Birthday sky ngan yamapi... ingt yew seme !!![/fly]
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2009 02:16 PM | Show all posts

Reply #90 skymania's post

hahahahahaha....

Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2009 03:09 PM | Show all posts
oooo ...
kat cni tak leh bukak thread borak ka ....
aku tgk board lain ader jek thread borak dia ...

Dulu ...
Dexa masa jadi mod kat CI pon jawab cam ni ....
nak borak... sila pi join board borak ...
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2009 03:18 PM | Show all posts

Reply #92 Jesse_Mccartney's post

standat la jawapan die...
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2009 03:58 PM | Show all posts

Reply #92 Jesse_Mccartney's post

Jesse... borak kat sini
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2009 04:06 PM | Show all posts
anak2 semua...

kata putus dah pun dicapai...

Borak thread

berkenanan gan ni...ko org semua leh borak psl artis or nak borak kosang kat thread borak yg dah tersedia kat sini...kat Asian Celeb Borak2 : Birthday Wishes tu...jgn anggap thread borak tu hanya utk wish birthday aje tapi kat situ ko org borak ler sepuas mgkn..

pada mulanya mmg thread borak tu hanya berkitar psl artis tapi momod longgarkan jadik bukan hanya borak psl artis org ko org pun borak psl apa saja...yg penting jgn ada perkataan yg x berkenaan msk dlm tu...


FanFic thread

yg ni lak x dibenarkan utk dibukak...klu nak post fanfic artis...leh buat kat thread artis tu sendiri...

sbb fanfic ni dah lari nanti dari apa yg ada dlm bod ni...esk..esk..bod ni penuh gan fanfic aje bukan nyer psl artis dah...



oke..ko org off from here sambung borak kat thread borak sana...

sini klu ada apa2 pertanyaan or masalah berkenaan gan bod leh ler tanya kat sini...

muah...soh..soh..pindah skrg kat thread borak...
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2009 03:13 PM | Show all posts
kawe ade pertanyaan.....

rules  pages limit sampai 100 tu still on lg ke tak??

atau yg ni pun dilonggarkan untuk seme rumah??
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2009 03:16 PM | Show all posts
baw nak tanya gak.....

rules utk bukak thread baru....mods jer ke leh bukak thread baru?
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2009 03:21 PM | Show all posts

Reply #97 bawberry's post

setahu kite rule tuk mod jer yg bleh bukak umah baru hanye utk thread borak kat atas nih jer... thread2 lain mcm biase jer... takdepun pengumuman pe2 dari kakak2 momod...
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2009 03:51 PM | Show all posts

Reply #97 bawberry's post

baw..jenuh la mod nak bukak seme thread kat bawah tuh...

keras jari mari derang..thread yg di up ke atas jew kots...
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2009 04:04 PM | Show all posts
Attn :

aduh..anak2 ku ni....

thread lain mcm biasa ko org leh bukak dan pages still lagi tetap akan ditutup klu melebihi 100 pages...

yg cuma dibawah tanggungjawab MOD sepenuhnya adalah pembukaan Thread Borak zone aje...yg ni cuma MOD aje yg leh bukak...

seperti yg bel dah announce kat Borak chat tujuan buat mcm ni adalah utk kebaikan ko org semua..anything happen kat thread Borak tu MOD akan bertanggungjawab sepenuhnya...

so anak2 semua kena dgr ckp ye...kang bel rotan satu2 klu degil..:@

sekian terima kasih...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055417s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list