Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
80295
View
316
Reply

CADANGAN : ADUAN : PERTANYAAN : TUTORIAL

[Copy link]

Author: adikkeluangman_       Show all posts   Read mode

Post time 9-4-2009 04:49 PM | Show all posts

Reply #124 teky's post

MOD akan pertimbangkan...
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2009 11:17 AM | Show all posts
kalo nak wat kuiz yg blur2 tuh ok gak..sbb kan ramai artis jpop ngan kpop nie.....
xpon kalo kte wat mcm satu video klip atau ape saje video..pastu teka ape yg berlaku lps tuh..mcm yg bigeast fanclub dbsk wat kuiz kat dbsk.....dbsk pon slh jwb
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2009 09:45 AM | Show all posts
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Kalau korang rasa post korang leh dpt kedit, sila PM aku sbb tak semua umah aku masuk..Jadi aku harap sangat kerjasama korang dlm perkara neh..
Diantara ciri2 yg akan diberi kredit :

-        post yang informative mcm translate sesuatu artikel
-        gambar kepunyaan sendiri, scan n upload sendiri. Kalau letak yg orang lain, mmg aku tak kasi taw.
-        Sesuatu vid yang korang letak lirik atau subkan sendiri dan upload. (Sila letakkan sekali screencaps dia n pastikan kat caps tu korang    letak la nama korang..

Contoh :


@ namakorang@Cari

N terus terang aku ckp, kedit yang aku bg tau takde la byk.. kalo gambar tu below 10 ar.. bergantung pd hasil kerja korang tu

Sekian...10Q
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2009 11:30 AM | Show all posts

Reply #128 nzhass79's post

baik!!
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2009 11:50 PM | Show all posts
ni nak tanya apa dah jadik gan cadangan nak buat kuiz tu...???
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2009 12:50 PM | Show all posts

Reply #130 isabel's post

KIV.....skrg terpaksa hold dulu... nanti kena bincang balik...
sbb aritu dok cari orang yg nk wat soklan, sorang pon tanak....
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2009 06:39 PM | Show all posts
salam...

nk tya..
sume pm tuh akan ada balik or hilang terus...
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2009 08:58 PM | Show all posts

Reply #132 airwickss's post

waalaikum salam

buat masa ni tak dapat dipastikan lg... tapi cam tak dpt jek....

'sedekah' je la pm tu
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2009 09:10 PM | Show all posts
aku bercadang nak wat 1 thread sal koleksi gif/wpaper dan yang sewaktu dengannya utk board kita nih... n dh tentu utk AC....
aku nak hasilnyer tu dari warga tetap AC sendiri...
dn of kos ada kredit (tp tak la byk) cukup la wat bekalan 2 hari

so, aku kemukakan usul ini untuk dibincangkan
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2009 09:14 PM | Show all posts

Reply #134 nzhass79's post

dh ckp hari tuh... kittie cumil dh kasi cop rasmi dari lembaga porem madagascar...
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2009 09:18 PM | Show all posts
Originally posted by nzhass79 at 1-6-2009 20:58
waalaikum salam

buat masa ni tak dapat dipastikan lg... tapi cam tak dpt jek....

'sedekah' je la pm tu


hilang sume link + address + num fon + emel + sume2 la...
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2009 09:19 PM | Show all posts
setuju kak zu!!!!!!
hana lak bagi cop rasmi dari lembaga porem alaska
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2009 08:58 PM | Show all posts
bila nak start buat thread avvie ni...
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2009 08:02 AM | Show all posts

Reply #138 isabel's post

ok.. kak bel dh setuju kat sini..... sat lg saya buat thread... kena buat karangan intro dulu
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2009 11:20 AM | Show all posts

Reply #139 nzhass79's post

thread tu klu dah bukak set to 255 dulu...jgn bukak kat umum dulu...
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2009 12:29 PM | Show all posts

Reply #140 isabel's post

ok......

pastu kan kak, aritu kata nk wat thread tuk meeting...
cane?

[ Last edited by  nzhass79 at 9-6-2009 12:30 ]
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2009 04:43 PM | Show all posts

Reply #141 nzhass79's post

nanti bel bukak thred meeting tu...

ni bel nak cadangkan supaya kat thread baru AC Gift & Wallpaper tu...tambah gi Banner...

cara2 nak buat banner...
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2009 05:50 PM | Show all posts

Reply #142 isabel's post

cara2 wat banner??? hmmmm.... sape saya nk mintak buat??...

ok..... nanti saya ubah
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2009 07:02 PM | Show all posts

Reply #143 nzhass79's post

ya...cara dan siapa yg ada creat banner pun leh gak share2 kat situ...
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2009 02:54 PM | Show all posts
threa buat kuiz tuh tak jdk ker?

tuk 1st kuiz..sky nak jdk pemberi soklan..

dah dpt idea skit nak buat kuiz tuh...

pastu pasal krdt..nak kasik baper2 pon takpe...3 pon jdk la..

meriah skit thread kuiz2 neh...

at least kiter leh kenalkan ngan seantero donia AC nih..
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2009 04:53 PM | Show all posts
sky, kalo ikutkan ada 2 lg mender yg still pending....
1 - thread wat gif nih... n ke2.. thread profile member AC...
wat masa ni iolzz takleh lg wat 2 thread ni....
mgkn mggu depan kot.... sbb skrg iolzz still mabuk lg ngan new layout...
tp uolzz dh leh prepare soklan tu... wat byk2 pon takpe....
senanng nanti iolzz amik je...
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2009 12:51 AM | Show all posts
146# nzhass79

tp kalu cam btol nak hado..iols leh buat soklan la dr skunk..
contohnyer..kiter screen caps dr MV lagu..pastu kiter suh la derang teka nama lagu n penyanyinyer..
pastu ader la klu2 samar yg kekdahnyer mmg samar..*motip taknak derang teka ngan cepat sngt..

ader satu lgk idea..kiter cut lagu..pendek2 jew..pastu teka la..sama gak ..lagu n penyanyi..
arus la cut part susah2..
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2009 07:52 AM | Show all posts
@sky,

ok.... mmg akak nak wat sbb kak bel pon dh luluskan....
cuma yg jd lambat tu sbb nk wat syarat dan peraturan...
nk mengarang n memikir tu yang payah sket... setakat nk bukak umah tu small matter...

silap, 2 mende yg still pending : bukak umah profile ngan kuiz ni laaaaaaaaa.....

so, sky dh leh start wat soklan.....
aritu tanye takde yang nak wat...tu yang akak diamkan jer...
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2009 09:50 AM | Show all posts
@sky,

ok.... mmg akak nak wat sbb kak bel pon dh luluskan....
cuma yg jd lambat tu sbb nk wat syarat dan peraturan...
nk mengarang n memikir tu yang payah sket... setakat nk bukak umah tu small m ...
nzhass79 Post at 25-6-2009 07:52


ok..iols start buat soklan ari nih...
tp seari..baper soklan?? format cam sky cakap tuh la ek..screen caps ngan cut lagu..
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2009 09:56 AM | Show all posts
huh!! satu lgk..iols tak terror bab japan..so leh tolong yew..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.067490s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list