Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
60079
View
34
Reply

~ KAUNTER PERTANYAAN & MAKLUMBALAS BOARD GAME ~

[Copy link]

Author: farixwan       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-4-2010 11:32 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by farixwan at 8-4-2010 23:39

Salam..
Saya mewakili mod-mod board Game (Squall, MetalFire, naen) membuka thread ini utk memberikan ruang kpd semua pengunjung board ini memberikan pendapat, komen membina dan maklumbalas ke arah memantapkan board Game kita ini. Pandangan anda amatlah dialu-alukan. Sehubungan itu, kami akan memberikan kredit kepada mereka yg memberikan pandangan dan komen yg bernas. Terima kasih..
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2010 11:51 PM | Show all posts
salam... tahniah kpd moderator baru farixwan & naen... soalan/cadangan kpd mods

1 - tak nak buat quiz/trivia ke mods? atau apa2 aktiviti yg berkaitan dengan games la kan
2 - mungkin dapat pertimbangkan utk melabel thread games mengikut console
3 - tentang highlight pun sama...mungkin seragamkan ikut console? nampak bercelaru sikit
4 - kenapa ada sesetengah pembuka thread yg dapat kredit, tapi ada yg tidak? maaf, bukan nak mempersoalkan, cuma bertanya
5 - macam ada banyak thread yg sama (tentang console rosak, minta pendapat nak beli console) tu adakah mod bercadang nak biarkan sahaja?

sekian... semoga berjaya & selamat menjalankan tugas

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2010 06:38 PM | Show all posts
Post Last Edit by naen at 10-4-2010 18:40

2# niq

salam .. aku try jawab ek!

#1 : quiz/trivia/tournament - masih dalam perbincangan .. harap dapat bersabar

#2 + #3 : labeling+highlight pun masih dalam perbincangan

#4 : ok .. aku cuba jelaskan cara aku bagi kredit kat thread starter/poster ek
      ni bagi aku aa .. sbb aku tak sure camne comod aku menilai pemberian kredit
      tapi aku (naen) : akan bagi kredit kat orang yg wat review, bagi screenshot,
      trailer/gameplay tube, console troubleshoot/tutorial, games news/update ..
      mungkin aku ada terlepas pandang memana post yg berguna tapi, papepun,
      aku akan cuba jugak belek one by one - semua post - Insya`Allah

#5 : thread yg dah lama (sblom pertengahan 2009) - aku akan biarkan aje
       tapi tak tau aa, comod aku camne lak pertimbangan deme, kan

ni jawapan aku - pendapat peribadi aa .. mungkin comod yg lain leh bg jawapan deme lak

me`acey atas soalan+cadangan tu .. aku sangat aa menghargainya
kalau ada pape cadangan yg lain, harap leh disharekan ntok kebaikan bersama
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2010 04:59 PM | Show all posts
nih counter pertanyaan yerk??

saya nak tanya....

kalau saya bertanya di kaunter pertanyaan tentang apa yang saya boleh tanya di kaunter pertanyaan, boleh tak?

Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2010 05:23 PM | Show all posts
ini cadangan aje ek,dan cadangan ni datang secara spontan sahaja:

1.gathering - tujuannya adalah untuk main game.

2.senarai penjual game dan console yang reliable (bukan jual beli,ini macam recommendation sahaja,iklan pun tak boleh)ini pembeli aje leh contribute,tokey kedai dan pembantunya takleh.

3.thread khas untuk forumer minta nasihat dari forumer lain sekiranya tv takmo on selepas main game 72jam tanpa henti,controller takmo vibrate,cd tak berfungsi atau ape2 je jenis masalah berkaitan dengan game.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2010 05:49 PM | Show all posts
Reply 4# gunblade712

boleh .. soalan2 yg ko boleh tanya - pape je yg berkaitan ngan board ni
pastu kalau ada pape cadangan ataupun komen/komplen ataupun pendapat

sila aa postkan kat sini ..
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2010 05:57 PM | Show all posts
Reply 5# tabasco

#1 : gathering : akan dipertimbangkan kalau ada yg nak menganjurkan & sponsor air sirap limaw

#2 : ok .. setakat ni yg aku pernah nampak - nama+lokasi+harga kedai ada dipostkan kat banyak thread dalam board ni .. esp kat sub-board konsol .. banyak kat thread borak (yg sticky2 tu) .. kalau nak buat thread baru khas pun boleh jugak .. mungkin ada memana forumer yg sudi nak bukak, kami akan support

#3 : pasal thread problem+troubleshoot - sebelum kitorang jadi mod & 'cuci' board ni hari tu, memang banyak thread pasal troubleshoot .. kitorang (mod) masih bincang pasal hal ni - sama ada nak mintak admin buat board khas ntok troubleshoot sahaja - ataupun buka thread pasal troubleshoot .. sekarang ni cadangan aku ialah : kalau ada problem ngan console - boleh post kat thread borak console (ada kat sub-board : semuanya sticky) .. kalau game tu yg ada problem - boleh post kat thread game yg berkaitan ..

ni perlukan pendapat drpd forumer jugak .. sbb korang yg berforum, kitorang cuma bantu+sokong dari belakang .. apa & camana yg korang nak? 1 game - 1 thread? 1 series game - 1 thread? buat thread 'fanclub' ntok 1 series game (macam yg kitorang bukak thread pokemon kat sub-board tu) ? ataupun camana?

sila berikan pendapat & cadangan yg terbaik ntok korang+semua orang .. mekasih
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2010 06:32 PM | Show all posts
gunblade kata dia sudi menghidangkan nasi ayam kalau korang gathering kat rumah dia
buat masa sekarang aku takde masalah main game lagi,tapi kalaulah game tu tak dapat main, aku memang akan cari thread yang khas utk problem nih.payahlah nak bukak thread borak dan belek2 page tu.so bagi aku ada baiknya buat 1 thread khas utk bantuan kecemasan huhuh..
sama gak utk lokasi kedai tu...bagi aku kalau buat gini nampak lebih kemas dan tersusun aje.maklumat pun senang nak cari.
thx naen
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2010 07:02 PM | Show all posts
Reply 8# tabasco

masalah pasal games - aku rasa boleh tanya kat thread game tu kot
maybe gamers yg main game tu & biasa lepak situ boleh reply kat situ gak

kalau pasal masalah console - biasanya orang akan bukak new thread
pastu yg replynya tak sampai pun 10 orang .. so how?
aku fikir mungkin bila prob tu dah settle - merge ngan thread borak console tu?
ataupun close & biarkan je kat board? korang rasa camana?

nama/lokasi kedai games tu kan .. bila fikir2 balik - aku tak bape setuju aa
pendapat peribadi aku aa kan .. nanti polis terjah kedai tu berdasarkan maklumat kita
pastu terus kita tak dapat nak beli dah kalau kedai tu shutdown
so - kasi sorok2 sket kat celah2 thread borak atau thread lain

ni pendapat peribadi aku - bukan mewakili pendapat co-mod yg lain tu
so tunggu aa mod lain lak bagi jawapan/respon terhadap persoalan2 ko .. ok
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2010 08:15 PM | Show all posts
okay takpe..thx sebab reply
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2010 09:18 AM | Show all posts
Reply 8# tabasco


ehhh, daripada makan nasik ayam kat umah ambo, lebih baik makan nasik goreng ostolia...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-4-2010 09:47 PM | Show all posts
Reply 9# naen

ni pendapat aku lak..aku rasa xde masalah nk listkan nama kedai dan harga konsol yg dijual kt situ..
cuma part yg ehem2 tu klu dorg nk tau lebih lanjut leh contact sendiri tokey kedai tu or pm kt pengupdate nama kedai+rege..


juz my 2 cents
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2010 01:20 AM | Show all posts
Reply 12# farixwan

farex .. aku terlupa pasal R.A

so no prob kot kalau nak wat thread tu .. kena boh RA tinggi sket aa .. 3 ke, 4 ke ..

kalau p3ngu4tku4s4 nak terjah thread tu pun, dia kena aa up RA sendrey dulu .. ahahaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2010 08:57 PM | Show all posts
Reply 13# naen

a'ah..
apsal aku pun terlembab kejap haha..
wat la RA tinggi2 kan?
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2010 10:57 PM | Show all posts
Reply 10# tabasco

ok tabs .. leh aa bukak thread tu kalau nak ..
kasi tajuk+intro yg besh2 sket k!

nanti kami letakkan RA kat thread tu

tQ ntok cadangan tu, tabs!
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2010 11:15 PM | Show all posts
Reply 15# naen

ok aku buat...tengah pikir nak buat title ape huhu
takpe kalau ade idea bernas lagi aku bagitau..
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2010 11:16 PM | Show all posts
Reply 12# farixwan

part ape yang ehem2 tu??
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2010 11:18 PM | Show all posts
Reply 16# tabasco

ok no prob .. take ur time .. jangan si GB cantas ko sudahhhh

sorry sbb agak kurang bersetuju awal2 ritu .. terlupa pasal RA maaaa~
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2010 11:20 PM | Show all posts
Reply 18# naen

takpe...ok gak kalau letak RA
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2010 11:23 PM | Show all posts
ok cool ..

so .. yg pasal thread "bantuan kecemasan" tu - nak bincangkan lebih lanjut pasal tu?
kalau ko sudi nak terangkan lebih lanjut, maybe mod lain leh bagi pendapat deme pasal tu

sbb secara basicnya aku agak bersetuju ntok wat satu thread khusus camtu
pastu segala masalah console kita campak2 dalam tu je - camtu maksud ko kan?
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2010 11:35 PM | Show all posts
aku sudah buat...sila lah tatap huhu
kalau korang rasa ade benda perlu tambah boleh la tambah..
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2010 11:36 PM | Show all posts
Reply 20# naen

yup,that's exactly what i'm trying to say
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2010 11:39 PM | Show all posts
Reply 22# tabasco

sebenarnya benda ni pernah dibincangkan sesama mod .. tapi ..
kena tanya gak pendapat korang dalam hal ni sbb papepun, forumer yg berforum kan

so .. kita tunggu je respon daripada forumer lain pasal hal ni .. ok?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-4-2010 08:07 AM | Show all posts
Reply 17# tabasco

ehem2 tu sakit tekak.. hehe...
paham2 sendiri la kan..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-4-2010 08:09 AM | Show all posts
memandangkan skrg thread2 dlm ni tak bnyk so aku rasa ok je klu segala permasalahan ttg konsol letak sekali dlm satu subforum yg naen cadangkan tu..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.066414s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list