Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
13762
View
8
Reply

saiz standard baju kurung

[Copy link]

Author: sari_apot       Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-4-2010 07:22 PM | Show all posts |Read mode
hai...

sy nak tau from pakar2 jahitan yg ada kat forum ni, ape sebenarnye standard saiz untuk ukuran baju kurung

ada yg sy jumpe kat kedai saiz 's' bahunye 15"

ada yg sy jumpe saiz 's' bahunye 14"....

jadi kalau sy nak amik upah jahit standrd saiz, mane satu yg betul...

hopefully siapa yg ade info ble share kat sini...

tq
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2010 12:34 PM | Show all posts
SAIZ XS - Bahu 14" Labuh Tangan 21 Luas Tangan 14 Dada 37 Labuh baju 40  Pinggang 25 punggung 37 Labuh Kain 40

Saiz S - Bahu 15" Labuh Tangan 22 Luas Tangan 14 Dada 40 Labuh baju 40  Pinggang 26 punggung 37 Labuh Kain 41

Saiz M - Bahu 15.5" Labuh Tangan 22 Luas Tangan 15 Dada 43 Labuh baju 40  Pinggang 28 punggung 40 Labuh Kain 41

Saiz L - Bahu 16" Labuh Tangan 22 Luas Tangan 15 Dada 43 Labuh baju 40  Pinggang 31 punggung 42 Labuh Kain 41

Saiz XL - Bahu 16.5" Labuh Tangan 22 Luas Tangan 17 Dada 44 Labuh baju 40  Pinggang 34 punggung 45 Labuh Kain 41

Semoga membantu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-4-2010 09:44 AM | Show all posts
thanks maizana....

tapi kalau ikut ukuran ni, baju tak jadi besar sgt ke?

ke yg ni sesuai utk baju kurung biasa...

kalau baju kurung pahang, pesak gantung tu mcm mane pulak?... same ke?
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2010 03:12 PM | Show all posts
kalau saya saiz S bahu yang saya ingat 14 1/2
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2010 09:19 AM | Show all posts
SAIZ XS - Bahu 14" Labuh Tangan 21 Luas Tangan 14 Dada 37 Labuh baju 40  Pinggang 25 punggung 37 Lab ...
maizana Post at 28-4-2010 12:34



    thanks maizana tentang info tu... tapi betul juga kata sari_apot, susah betul nak dapatkan standard ukuran yang seragam...pening kepala dibuatnye...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-5-2010 04:23 PM | Show all posts
sy rase just to be on the safe side better buat saiz baju kurung yg ukuran S nye besar, which is 15 inch... buat smp saiz L je... so far org yg amik ngan sy byk mintak alteration bahagian lebar baju n lebar tgn... poning den nak alternye....
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2011 03:08 PM | Show all posts
SAIZ XS - Bahu 14" Labuh Tangan 21 Luas Tangan 14 Dada 37 Labuh baju 40  Pinggang 25 punggung 37 Lab ...
maizana Post at 28-4-2010 12:34



    maizana kalau nak buat pesak dan kekek saiz baju M, L dan XL tu camne yekk..


boleh ke pakai 3x3 utk kekek dan 3x4 utk pesak....ke kena buat besar sikit.???
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2011 09:32 AM | Show all posts
maizana kalau nak buat pesak dan kekek saiz baju M, L dan XL tu camne yekk..


boleh ke ...
orkit Post at 11-6-2011 15:08



Saiz tu dah ok.. tapi kalau I.. saiz besar elok gunakan kekek 4" x 4" dan pesak 3-1/" (atas) 5" (bawah)
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2011 12:17 PM | Show all posts
terlanjur dah ada thread ni utk baju kurung saya nak tumpang tanya...kalau kita nak jahit lis kat baju kurung mcmana ya...?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.137251s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list