Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
39034
View
22
Reply

Kedai Menjual Mesin Jahit

[Copy link]

Author: lovelyrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-5-2010 11:29 AM | Show all posts |Read mode
nak tanya
ada tak sesiapa tahu kat mana nak beli mesin jahit kat area kl?
saya nak beli mesin jahit brother nv900
kalau boleh xmo beli online
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2010 04:20 PM | Show all posts
nak tanya
ada tak sesiapa tahu kat mana nak beli mesin jahit kat area kl?
saya nak beli mesin jah ...
lovelyrose Post at 1-5-2010 11:29


Untuk jahitan yang macam mana?.. Industries punya ke?..

I dulu mula2 berjinak dgn jahitan, I beli Mesin Singer... macam2 dah I hasilnya dari mesin tu.. tapi bila I nak jahit langsir.. I tukar kepada mesin jahit industri jenis KONWA dan juki untuk jahit tepi... tapi ya lah.. besar gedabak... perlu ada bilik menjahit... if not.. bersepah rumah...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-5-2010 07:45 PM | Show all posts
Reply 2# maizana


    maizana

bukan yg industry punya..i baru nak belajar menjahit..hubby offer nak belikan mesin jahit..tapi tak pernah nampak pulak kedai mesin jahit kat kl ni..i nak beli mesin jahit brother yg series nv900 punya..kat online ada jual..tapi i nak tgk dulu mesin jahit tu mcm mana sebelum beli
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2010 02:22 PM | Show all posts
klu nak beli baik beli singer..sbb kuality nya lagi bagus i pun baru lepas beli....
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2010 04:08 PM | Show all posts
miznif bli singer model yg mana?brapa harganya?ayna pon baru plan nk bli,tp x reti menjahit..tgh nk cari class menjahit ni...area ipoh kat mana ada ye?
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2010 09:24 PM | Show all posts
kalo kedai mesin brother, kedainya ader kat damai perdana cheras....
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2010 11:21 AM | Show all posts
lebih suka mesin jahit singer...sbb senang nak dapat alat ganti bila rosak...lagipun kedai singer banyak utk dihantar servis...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-5-2010 12:30 PM | Show all posts
singer better ekk?

kat mana yer kedai nak beli?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-5-2010 12:33 PM | Show all posts
Reply 5# ayna173


    saya pun tgh servay mesin jahit yg ok
berkenan ngan epal..paling murah pun rm2499 yg takde led screen..saya nak yg ada screen punya..berkenan ngan brother nv9000..tapi epal best sbb bagi free class 1tahun
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2011 02:19 PM | Show all posts
saya ahli baru forum... ;)
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2011 06:35 PM | Show all posts
salam uols...
saya pun baru belajar menjahit...baru belajar pgg jarum & benang & dah terasa ingin memiliki mesin jahit. Boleh tolong rekemen model apa yg bagus?? nak jahit yg basic2 saje...
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2011 11:24 AM | Show all posts
salam uols...
saya pun baru belajar menjahit...baru belajar pgg jarum & benang & dah terasa ingin m ...
Amirdaa Post at 16-1-2011 18:35



    kalau nak jahit biase2 jer, amik singer 8280 @ brother
lebih kurang function die. x silap brother mahal skit
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2011 05:18 PM | Show all posts
Reply 1# lovelyrose

salam lovelyrose,
awak dah beli ke blom mesin jahit idaman awak tu???
saya pun tengah nak cari mesin jahit jugak..
me ingat nak beli mesin jahit brothers tapi yang biasa tu aje sebab tak pandai menjahit langsung...
tak brani nak beli mahal2...
ada satu kedai nama LSN kt Bandar Damai Perdana, Cheras...me ingat nak beli kt sana...tapi skarang takde offer..


www.lsn-sewingmachines.com
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2011 11:36 PM | Show all posts
saya dah ada singer 2591.
nie tengah survey , untuk tambah mesin lagi.
target minggu depan , nak ambik konwa pulak.
okay ke?
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2011 01:47 PM | Show all posts
saya dah ada singer 2591.
nie tengah survey , untuk tambah mesin lagi.
target minggu depan , nak ...
noripi Post at 20-1-2011 11:36 PM



   Hari sabtu tu ade la org dtg kat umah saya....katanye nak buat promosi jahitan 'untuk ade yang sayang'
kene bayar rm5. pulak tu..so sy pun isi borang la..utk mereka dtg buat demo..die org suruh sy set kan time..so saya suruh org tu dtg kul 4 pm. tepat jam 4 org tu pun dtg bawak mesin jahit.sy cakap nak tengok dulu tapi beli lum tentu lagi.  so org tu keluarkan risalah tu...apa lagi sy tengok..rupanye jenama epal..ade bermacam2 sulaman...sy teruja sgt..so org tu cakap harge die RM3999..hmy3: terkejut sy..itu harga mesin...kalau nak belajar pulak kene bayar rm2+++..semua nye rm76++...lagi la terkejut sy.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2011 01:52 PM | Show all posts
Reply 15# farah_lin


    sy cakap tak mampu...lagi satu die cakap kalau nak belajar kene beli mesin sekali..nak cash pulak tu..die ingat sy ni banker ke.
so die suggest lagi satu programme iaitu bayar rm27++ saje. dpt semua see free. lagi la tak mampu...akhir sekali die cakap ok la..hari ni kita nak cari vip untuk programme masih ade yg sayang..so final die bagi kat sy bayar RM549 saje dan bulan rm250 selama 9 bln..ape lagi..angkat la..pas tu pulak belajar free tak perlu bayar termasuk acessories die...tapi kene habis bayar dulu la...seronoknyeeeeeeeeee so mesin tu dah jadi kepunyaan sy ...tunggu habis bayar leh pergi belajar...
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2011 10:14 PM | Show all posts
Salam

saya nak let go mesin jahit Brand MAtsuyuki... Beli pada 2/2/2009 dengan harga RM1899... mesin ni jarang guna... tp masih dlm keadaan yg baik... tak tahu nak jual bapa... tp saya lelonglah kat sini... sapa berminat email saya di hartinijaafar@hotmail.com
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2011 10:35 PM | Show all posts
makcik duk area putrajaya.kedai jual mesin jahit kt area cni kt mne yer.
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2012 10:18 AM | Show all posts
wahhh... best x menjahit? cam best je... kte pun nak menjahit tp belum ade time lg. baru beli mesin jahit mini yg portable tu. hahahaha~ as starter kn... nnt da betul minat baru nak upgrade.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2012 07:54 PM | Show all posts
Saya ada mesin jahit interlock / coverstitch terpakai untuk Dijual  masih dalam keadaan baik nak let go .  3 Needle 5 thread  model  kansai ,made in Japan . Sesiapa yang berminat boleh hubungi .tq.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085571s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list