JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
79481
View
281
Reply

Sewing class / Kelas menjahit

  [Copy link]

Author: mizzniff       Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-5-2010 12:54 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Elle_mujigae at 20-3-2017 03:52 PM

saya dok ampang nak cari class menjahit..ade sesiapa boleh bagi tahu x kat mana kawasan yang ader wat class menjahit nie...offer lah i...tapi murah....
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2010 10:45 AM | Show all posts
yer..
nak menumpang gak!
ada sape2 nak ajarkan x?
nak belajar jahit baju kurung, baju melayu etc etc...
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2010 12:39 PM | Show all posts
pun interested ;p
baru nk jadik warga keramat ni.
nk survey gak mane kelas blaje menjahit part time ^_^
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2010 07:54 AM | Show all posts
ha kat ampang ? nak join jugak
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2010 06:08 AM | Show all posts
Salam mizzniff, sevenoctober, th3_3nDLess dan iszahraa,

Sekarang ni banyak kelas online.. tak nak cuba secara online dulu ke?.. Dulu kat Ampang Park ada kelas secara part time.. ikut jenis baju.. tapi butik tu dah tak buat lagi...

InsyAllah.. kalau berkesempatan nanti.. I cuba kontek cikgu yang mengajar jahit dan arrange kelas-kelas menjahit mengikut jenis baju... harap2 dia nak ajarlah...
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2010 04:40 PM | Show all posts
salam perkenalan....

INFO KELAS JAHITAN - BANGI dan kawasan sekitarnya..


Kepada sesiapa yg berminat utk belajar menjahit ..sila pm saya utk details... beginner di alu alukan...

Kelas Jahitan & Deco
Kos       : RM 200.00 utk 15 jam yg pertama
               if rasa nak extend belajar lagi tambahan RM 150.00 utk 15 jam yg  seterusnya..
Lokasi   : Teras Jernang, Bandar Baru Bangi


Semua jenis baju etc : baju kurung, baju melayu, kurung pahang, langsir, cadar,dsb......

Hanya bawa buku nota  & kain shj...segala keperluan lain di sediakan sepanjang tempoh belajar.....
Kelebihan : Biasanya di ajar hanya seorang pelajar dlm satu2 masa ....tak perlu segan if kita takde basic dlm jahitan...

10q...
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2010 01:02 PM | Show all posts
salam, semua. sy pun tgh survey2 nak join kelas menjahit...sgt2 teringin nak jahit baju sendiri...suka sgt2 tgk 'project runaway' kt TV8, program realiti psl fesyen...walaupun sy tak berapa suka nk berfesyen bagai...tapi teringin sgt nk reka baju...

sy ada jumpa beberapa kelas menjahit...tapi tak tau la yg mana satu paling ok...mana tau ada yg pernah pi kelas2 tu...leh la bagi testi...ni list yg sy jumpa:

http://kelas-jahitan.blogspot.com/. Belajar di kampung baru...tp, x der pulak sebut brp yurannya utk belajar jahit pakaian wanita.

jumpa juga yg ni http://www.syiok.com/classifieds/detail.php?id=1767. RMZ fesyen. tp, iklan lama 2007. Ni siap diploma.

yg ni juga: http://my.88db.com/Design/Fashion-Design/ad-65261/. pun tak de sebut yuran...ni pun dah lama.

macamana nk pilih kelas yg bagus. lg bagus kalau bukan setakat dapat ilmu, tp diiktiraf. nak mintak testi dr kawan2 yg pernah pi kelas menjahit. bg la infom mana yg bagus dsbnya...

thanx semua...
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2010 10:27 AM | Show all posts
Reply 6# suein


Kat mana ni?..dekat dah ni..hehehehe...

Ed pun berminat gak ni...hehehe..sbb sebelum ni..ed pakai blasah jer jahit langsir..sbb langsir kan senang..straight jer..hahahahaha...

Basic?...entahla..pakai blasah jer...huhuhu...
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2010 02:45 PM | Show all posts
Reply 8# edrina_huda


berminat ke ngan kelas jahitan???...nama sape sebenarnya niee??...huda duk mana??  

Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2010 03:23 AM | Show all posts
saya pun berminat gak
dah lama sy cari,byk yg jauh...kalau boleh nak kawasan kat sekitar sb.buloh/kepong

harap dapat membantu
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2010 08:52 PM | Show all posts
cat pun berminat jugak...kalo ada area damansara pun ok
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2010 04:55 PM | Show all posts
miss pun nak menjahit gak.. cos masa depan dia sgt bagus.. bulan oktober nak start belajar tapi tengah mencari2.. nak walk in tanya memang tak sempat... search kat internet suma jauh2.. miss kalo boleh nak area shah alam (pkns, sek 18@24).. 12 jam rm200 kat pkns.. rasa cam mahal gak.. (maklum saya berpendapatan rendah) kalau ada sapa2 yang tau leh pm miss ek..
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2010 08:34 PM | Show all posts
miss...

kat PKNS ada kan? cat xpenah tanya..
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2010 12:15 AM | Show all posts
kat kolej komuniti selayang ade kursus jait bj kurung.... ce tgk web die.... www.kkselayang.edu.my .. yuran 60 hengget.. klas 3 kali setiap sabtu... (ni die ckp mase aku call siang tadi) klas pada 16 oktober, sabtu depan nye.. n sabtu lg satu (malas nk tgk kalender)
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2010 12:11 PM | Show all posts
U all nak belajar jahit baju kurung ke?.. Kalau nak baju kurung.. Kak Zana boleh organise kan.. tapi tempat tu tak boleh meratalah.. siapa yang sudi pinjamkan tempat lagi bagus...
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2010 03:17 PM | Show all posts
Reply 15# maizana

kak zana kat area mane? Berminat gak nak join ni....sblm ni jahit bj kurung ikut baju yg dah siap & refer buku je..
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2010 05:36 PM | Show all posts
ALAAAAAAA....KAT AREA AMPANG TAKDER KELAS KER ? BANGI TUH JAUH SANGAT LAAA
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2010 02:08 PM | Show all posts
Kak Zana area Ampang dan Semenyih...
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2010 12:59 PM | Show all posts
kak zana ampang area mana? bandar baru ampang bley ?
braper fees die kak ?
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2010 01:00 PM | Show all posts
barang2 camana plak kak ?
blajar one to one kan ?
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2010 01:01 PM | Show all posts
hahhhh ...berdas2 lak soklan isz kasik kat kak zana nih aaaa....
jawab kak jawabb...hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2010 01:11 PM | Show all posts
kak zana ampang area mana? bandar baru ampang bley ?
braper fees die kak ?
iszahraa Post at 11-10-2010 12:59


Tak cadang nak kenakan fees pun..

Insyallah kita buat small gathering dalam 5 orang.. dan buat permulaan kita jahit baju kanak2 umur 2 tahun.. yang mana tak gunakan mesin jahit.. semua gunakan jahitan tangan (sembat tangan).

Bab bahan.. terpulang.. masing2 boleh sediakan atau kalau nak Kak Zana sediakan pun boleh (with the charge)...

Nanti Kak Zana schedule kan bila kita boleh berkumpul... lokasi.. Ampang.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2010 01:20 PM | Show all posts
wah cantik la kak ..... elok sangat la tuh ... isz kat umah ader satu machine jahit portable singer ... satu je laaa...nyawa tuh ...huhuhu...
ermh ...klu isz carik kawan2 yg nk blajar jait ...buat grup sendiri akak bley ajar tak ?
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 11:27 AM | Show all posts
salam perkenalan....

INFO KELAS JAHITAN - BANGI dan kawasan sekitarnya..


Kepada sesiapa yg b ...
suein Post at 2-7-2010 16:40



    Salam;
    Saya pun ada keinginan nak belajar jahitan
    Ingin tahu kelas tersebut diadakan pada hujung minggu
    atau hari biasa, jam berapa?

    TQ
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 12:57 PM | Show all posts
Tak cadang nak kenakan fees pun..

Insyallah kita buat small gathering dalam 5 orang.. dan bu ...
maizana Post at 14-10-2010 13:11



    Sy pun nak join sama ye.. pm saya tarikh, masa & tempat. Kalau ada fees pun takpe..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.062178s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list