JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
81307
View
281
Reply

Sewing class / Kelas menjahit

  [Copy link]

Author: mizzniff       Show all posts   Read mode

Post time 19-11-2010 01:13 PM | Show all posts
Kak Zana ada... dont worry..

Kebiasaan Kak Zana buat pada Sabtu...

Kalau nak dalam masa terde ...
maizana Post at 18-10-2010 10:53



semenyih bole la sy g,ble eek kelas?
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2010 07:35 PM | Show all posts
ada kelas menjahit kat kedah tak?
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2010 02:22 PM | Show all posts
bila nak ada kelas kat ampang ni
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2010 05:54 PM | Show all posts
Saya duk kat Cheras. Ada x kelas kat area cheras. Nak sangat belajar menjahit
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2010 07:11 PM | Show all posts
kalau yg nak belajar ngan kemas tu,try g pejabat diorg(ikut kawasan)..ambil borang..yuran pn murah rm10 je sebulan..
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2010 08:05 AM | Show all posts
Salam semua

Kak buat kelas jahit tudung di Tmn Sri Gombak..siapa2 yg berminat boleh contact 0194370438 untuk details ya.

t kasih.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2011 02:09 PM | Show all posts
saya ahli baru forum... ;)
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2011 06:07 PM | Show all posts
hani tailor kat bandar baru bangi seksyen 4 tambahan..
boleh rujuk website ni..http://www.hanitailor.com/kursus_jahitan.html
Pn. Hani sangat baik orgnye..

kelas flexible.. sabtu pun ada..
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2011 10:04 AM | Show all posts
area seksyen 32 shah alam @ bukit naga..atas pasaraya mydin ulieks koleksion..ada wat kelas jahitan (20jam 100 hengget) n jahitan langsir (satu patern 50 hengget)..mydin nie dekat dgn sek keb bukit naga..
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2011 10:18 PM | Show all posts
minat juga menjahit..saya mencari kelas jahitan di area kuantan....
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2011 09:22 AM | Show all posts
nak tumpang thread nih..

sape tau kelas menjahit area pasir gudang? nak blaja jahit baju kurung gitu2..
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2011 04:35 PM | Show all posts
berminat nk blajar gak..tapi area puchong dn berdekatan klau area sri kembangan or pj pun leh...klau da info bgtau..dulu da tnya area pj kat old town tapi mahal gila charges dia dlm RM 500 kena byr semua baru dia ajar...
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2011 08:16 PM | Show all posts
hi.. saya pun masih belajar menjahit kat kolej komuniti hulu langat, belakang pasaraya Giant, kajang. boleh tgk jadual kat kkhl.edu.my.. yuran cuma rm12 dari jam 8.30 - 5.30 ptg. 1 hari belajar buat baju  sahaja dari buat pola dan potong & jahit... mgg depannya buat kain pula.. mesin jahit disediakan
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2011 12:03 AM | Show all posts
bila mula kelas?.. kolej komuniti tu tau la.. kelas hr ape elyn?
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2011 08:04 AM | Show all posts
bagi yang bekerja, boleh datang hari ahad, kelas mula jam 8.30 - 5.30 ptg,
hari kerja pun ada gak, tapi separuh hari je, sama ada sebelah pagi atau petang.. kena tengok jadual la. apa2 pun kalau nak datang kena call kolej tu dulu, maklumkan nak join kelas. tak boleh datang terus cam tu je.
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2011 01:23 PM | Show all posts
hi.. saya pun masih belajar menjahit kat kolej komuniti hulu langat, belakang pasaraya Giant, kajang ...
ms_elyn Post at 23-1-2011 20:16



    rm 12 utk hari tu jer ker @ sampai habis modul?
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2011 02:46 PM | Show all posts
saya nak tanya ada sesiapa area kuantan yang nak blajar jahit baju tak?? sy dah dapat tempat kelas jahit ngan kemas. skarang dah ada 3 org n sy  nak cari dlm 4 org lagi utk wujudkan group... so klu sesiapa berminat tu beritahu awal yerkk...yuran nyer cukup murah RM 20 utk pakej baju kurung... pakej baju melayu plak RM 40... kelas hujung minggu
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2011 08:15 PM | Show all posts
rm 12 utk hari tu jer ker @ sampai habis modul?
miz_sunshine Post at 24-2-2011 13:23



    rm 12 tu utk hari tu je... next class byr lg rm12
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2011 03:57 PM | Show all posts
Reply 22# maizana

Assalam Zana,

Apa citer kelas menjait ni yer?  dah berjalan ke belum... kalau still ongoing lagi, kak kicap tingin sgt2 nak join!  Kak kicap dok area Ampang gak... tengok ramai gak 'peminat2 kelas menjait' dari kalangan penduduk2 ampang nih... waa..seronoknya, ramai la kawan2 nak belajar sama2 nih!   Harap Zana still buat lagi la kelas menjait ni... kalau dpt blajar time wiken, cantik!!!
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2011 06:10 PM | Show all posts
erm dh lama x belajar...last dulu tahun 2006. Dengan kemas. Masa tu yuran RM20 utk semua jenis (kurung, kurung moden & baju melayu siap dgn seluar), tp x sempat habis morning sickness teruk sangat...tp boleh la jahit baju sendiri...

cuma nk lebih advance dn mengisi masa lapang...sesiapa area Kota Bharu kalau ada tpt bagitau ye...nk joint la
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.042506s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list