JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
79448
View
281
Reply

Sewing class / Kelas menjahit

  [Copy link]

Author: mizzniff       Show all posts   Read mode

Post time 21-1-2011 09:22 AM | Show all posts
nak tumpang thread nih..

sape tau kelas menjahit area pasir gudang? nak blaja jahit baju kurung gitu2..
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2011 04:35 PM | Show all posts
berminat nk blajar gak..tapi area puchong dn berdekatan klau area sri kembangan or pj pun leh...klau da info bgtau..dulu da tnya area pj kat old town tapi mahal gila charges dia dlm RM 500 kena byr semua baru dia ajar...
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2011 08:16 PM | Show all posts
hi.. saya pun masih belajar menjahit kat kolej komuniti hulu langat, belakang pasaraya Giant, kajang. boleh tgk jadual kat kkhl.edu.my.. yuran cuma rm12 dari jam 8.30 - 5.30 ptg. 1 hari belajar buat baju  sahaja dari buat pola dan potong & jahit... mgg depannya buat kain pula.. mesin jahit disediakan
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2011 12:03 AM | Show all posts
bila mula kelas?.. kolej komuniti tu tau la.. kelas hr ape elyn?
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2011 08:04 AM | Show all posts
bagi yang bekerja, boleh datang hari ahad, kelas mula jam 8.30 - 5.30 ptg,
hari kerja pun ada gak, tapi separuh hari je, sama ada sebelah pagi atau petang.. kena tengok jadual la. apa2 pun kalau nak datang kena call kolej tu dulu, maklumkan nak join kelas. tak boleh datang terus cam tu je.
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2011 01:23 PM | Show all posts
hi.. saya pun masih belajar menjahit kat kolej komuniti hulu langat, belakang pasaraya Giant, kajang ...
ms_elyn Post at 23-1-2011 20:16



    rm 12 utk hari tu jer ker @ sampai habis modul?
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2011 02:46 PM | Show all posts
saya nak tanya ada sesiapa area kuantan yang nak blajar jahit baju tak?? sy dah dapat tempat kelas jahit ngan kemas. skarang dah ada 3 org n sy  nak cari dlm 4 org lagi utk wujudkan group... so klu sesiapa berminat tu beritahu awal yerkk...yuran nyer cukup murah RM 20 utk pakej baju kurung... pakej baju melayu plak RM 40... kelas hujung minggu
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2011 08:15 PM | Show all posts
rm 12 utk hari tu jer ker @ sampai habis modul?
miz_sunshine Post at 24-2-2011 13:23



    rm 12 tu utk hari tu je... next class byr lg rm12
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2011 03:57 PM | Show all posts
Reply 22# maizana

Assalam Zana,

Apa citer kelas menjait ni yer?  dah berjalan ke belum... kalau still ongoing lagi, kak kicap tingin sgt2 nak join!  Kak kicap dok area Ampang gak... tengok ramai gak 'peminat2 kelas menjait' dari kalangan penduduk2 ampang nih... waa..seronoknya, ramai la kawan2 nak belajar sama2 nih!   Harap Zana still buat lagi la kelas menjait ni... kalau dpt blajar time wiken, cantik!!!
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2011 06:10 PM | Show all posts
erm dh lama x belajar...last dulu tahun 2006. Dengan kemas. Masa tu yuran RM20 utk semua jenis (kurung, kurung moden & baju melayu siap dgn seluar), tp x sempat habis morning sickness teruk sangat...tp boleh la jahit baju sendiri...

cuma nk lebih advance dn mengisi masa lapang...sesiapa area Kota Bharu kalau ada tpt bagitau ye...nk joint la
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2011 12:14 PM | Show all posts
salam.... sape2 tahu kelas menjahit kat area KL.... plez bg contact person tq
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2011 12:04 PM | Show all posts
klu ade area ampang...nk jugak...thanx in advance..... sangat berminat nie
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2011 02:05 PM | Show all posts
kak zana ....reply laaaa....on ke tak kelas jahit tuh ....
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2011 12:29 PM | Show all posts
Post Last Edit by maizana at 31-3-2011 12:31

Sorry semua.. lama dah tak menjengah kat sini.

Kelas tu tak on lagi.. Kak Zana really sibuk.. hari tu sibuk interview kemasukan pegawai baru.. tak lama lagi sibuk dengan interview pelajar cemerlang pulak.

Baru ni ada bercerita dengan pengajar Kolej Komuniti.. sebenarnya Kolej Komuniti ni ada anjurkan kursus jangka pendek untuk 1 atau 2 hari dihujung minggu.

Kat bawah ni I paste kan laman Kolej Komuniti Selandar.. laman2 lain tu cuba search kat google.

http://www.kkselandar.edu.my/?lang=my&cat=17&id=105&mnu=105

Kalau area lembah kelang ni.. ada kolej komuniti kat Selayang...
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2011 02:56 PM | Show all posts
saya pun berminat gak
dah lama sy cari,byk yg jauh...kalau boleh nak kawasan kat sekitar sb.buloh/k ...
yana2382 Post at 16-9-2010 03:23



   dah dapat tmpat mnjahit ke..harap ini dapat menolong..sya dah call dia start bulan  july nnti
mencari tenaga pengajar untuk kelas jahitan d sg buloh selangor
Post Last Edit by ombakbiru at 24-5-2011 12:26

salam, saya sedang mencari beberapa orang yang boleh mgajar menjahit pelbagai fsyen baju mengikut kemahiran masing2..
kalau yg pandai buat baju kurung dan berkeyakinan boleh mengajar di jemput jadi cikgu kat tempat saya..jadi cikgu baju kurung..
kalau yg pandai buat kebaya saja boleh jadi cikgu kebaya..
cikgu tudung kepada yg pndai jahit tudung shj
cikgu blouse kepada yg pndai buat blouse shj
cikgu langsir kapada yg pandai buat langsir shj...dan lain2 kemahiran menjahit spt srung kusyen, sarung kerusi,penutup meja..ect
..kepada yg berminat nak jadi cikgu sila call saya 019 2707981/013 2755896...tq



Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2011 08:55 AM | Show all posts
saya dah belajar menjahit kat kawasan kg baru je....
sebulan rm150 belajar 4jam sehari n sebulan ader lah 4kali sesi....
seronok kat situ..........
kelas langsir sebulan rm200 sebulan sepuluh jenis pakaian perempuan
kelas pakaian wnita rm150 sebulan sepuluh jenis partten langsir
kelas pakaian lelaki rm 600 untuk 3 pasang pakaian lelaki..
boleh tgk kat web nie....
tgk lh web nie.....
http://kelas-jahitan.blogspot.com/
saya student je skrg boleh lah buat kebaya baju kurung...hehhe.x payah tempah..siap ambik tempahan lagi dgn kawan2 ofis....

yg nie saya x penah masuk x tahu sangat,...
http://smartskill.blog.ca/2009/0 ... ngan-mudah-6014073/






http://ziesalikan-onlineshop.blogspot.com/
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2011 08:56 AM | Show all posts
salam, saya sedang mencari beberapa orang yang boleh mgajar menjahit pelbagai fsyen baju mengikut kemahiran masing2..



ader kosong lagi x?saya nak ambik 4time boleh?
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2011 09:56 PM | Show all posts
ttbe trase nk blaja menjahit, act zero knowledge ok (cross stitch bole la cket2).

mne taw dah reti nnt leh jd sumber pendapatan sampingan.

nk try call kolej komuniti selayang esk. jom geng2 ampang, at least ada geng nk p class. hihi,
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2011 02:58 PM | Show all posts
Sesiapa yang berminat untuk belajar menjahit baju2 tradisional wanita sekitar Hulu Langat, especially Kajang, ada kelas baru bermula 9 hb Julai ini. Bayaran RM 25 untuk 20 jam. Setiap hari Sabtu 8.30-12.30. Sila daftar dulu dengan menghubungi Kolej Komuniti Hulu Langat 03-87370037...
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2011 09:45 AM | Show all posts
Reply 69# wanacu
Jauh lak dr ampang-hulu langat. hmmm, u ada join ke wanacu? kite klu leh nk blaja kat kolej komuniti selayang tp xaw ah dorg wt ke x kursus ni.
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2011 02:50 PM | Show all posts
Reply 70# baby_bebot
Baby,
Boleh try tanya sbb setiap kolej komuniti ada program masing2. I takleh join sbb hanya boleh ikut 2 minggu je, lagi 3 minggu i ada hal pulak... Tapi daftar for next class.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2011 09:43 AM | Show all posts
Reply 71# wanacu
Dah call k.komuniti selayang tp class full utk bln july pny dia kata tiap2 15hb try call utk daftar utk nex mont pny kursus.sbb every month ada kursus (tp kdng2 ada gk bln yg xde). so bebot tgu 15july ni, harap dpt la. dia ckp ramai yg berminat,yela kan fee rm 20 je.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2011 10:27 AM | Show all posts
Reply  wanacu
Dah call k.komuniti selayang tp class full utk bln july pny  dia kata tiap2 15hb  ...
baby_bebot Post at 7-7-2011 09:43


saya pun nak call k.k selayang.. tapi awak dah call dulu.
InsyaAAlah 15hb nanti nak call tanya.
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2011 02:11 PM | Show all posts
Reply 73# manik-jepun
hehe, pantas gitu. nnt 15hb cpt2 call, tkt melps lak. harap2 ada peluang kte yer
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2011 02:32 PM | Show all posts
Nak kongsi dgn2 kawan2 di sini yang berminat utk belajar kelas jahitan langsir di bawah program 1 Malaysia anjuran Kolej Komuniti

Tempat: Bak's Creation & Services, Senawang, Negeri Sembilan
Tarikh: 30 & 31 Julai, 2011
Masa: 8am-6.30pm
Sijil: Kolej Komuniti & Bak's Creation & Services

jika berminat sila sms nama penuh, alamat, no kad pengenalan & no telefon ke no ini 012-2363525 (Puan Bakiah Mohd Tahir)

terima kasih
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044887s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list