JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
81214
View
281
Reply

Sewing class / Kelas menjahit

  [Copy link]

Author: mizzniff       Show all posts   Read mode

Post time 10-3-2011 12:14 PM | Show all posts
salam.... sape2 tahu kelas menjahit kat area KL.... plez bg contact person tq
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2011 12:04 PM | Show all posts
klu ade area ampang...nk jugak...thanx in advance..... sangat berminat nie
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2011 02:05 PM | Show all posts
kak zana ....reply laaaa....on ke tak kelas jahit tuh ....
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2011 12:29 PM | Show all posts
Post Last Edit by maizana at 31-3-2011 12:31

Sorry semua.. lama dah tak menjengah kat sini.

Kelas tu tak on lagi.. Kak Zana really sibuk.. hari tu sibuk interview kemasukan pegawai baru.. tak lama lagi sibuk dengan interview pelajar cemerlang pulak.

Baru ni ada bercerita dengan pengajar Kolej Komuniti.. sebenarnya Kolej Komuniti ni ada anjurkan kursus jangka pendek untuk 1 atau 2 hari dihujung minggu.

Kat bawah ni I paste kan laman Kolej Komuniti Selandar.. laman2 lain tu cuba search kat google.

http://www.kkselandar.edu.my/?lang=my&cat=17&id=105&mnu=105

Kalau area lembah kelang ni.. ada kolej komuniti kat Selayang...
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2011 02:56 PM | Show all posts
saya pun berminat gak
dah lama sy cari,byk yg jauh...kalau boleh nak kawasan kat sekitar sb.buloh/k ...
yana2382 Post at 16-9-2010 03:23



   dah dapat tmpat mnjahit ke..harap ini dapat menolong..sya dah call dia start bulan  july nnti
mencari tenaga pengajar untuk kelas jahitan d sg buloh selangor
Post Last Edit by ombakbiru at 24-5-2011 12:26

salam, saya sedang mencari beberapa orang yang boleh mgajar menjahit pelbagai fsyen baju mengikut kemahiran masing2..
kalau yg pandai buat baju kurung dan berkeyakinan boleh mengajar di jemput jadi cikgu kat tempat saya..jadi cikgu baju kurung..
kalau yg pandai buat kebaya saja boleh jadi cikgu kebaya..
cikgu tudung kepada yg pndai jahit tudung shj
cikgu blouse kepada yg pndai buat blouse shj
cikgu langsir kapada yg pandai buat langsir shj...dan lain2 kemahiran menjahit spt srung kusyen, sarung kerusi,penutup meja..ect
..kepada yg berminat nak jadi cikgu sila call saya 019 2707981/013 2755896...tq



Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2011 08:55 AM | Show all posts
saya dah belajar menjahit kat kawasan kg baru je....
sebulan rm150 belajar 4jam sehari n sebulan ader lah 4kali sesi....
seronok kat situ..........
kelas langsir sebulan rm200 sebulan sepuluh jenis pakaian perempuan
kelas pakaian wnita rm150 sebulan sepuluh jenis partten langsir
kelas pakaian lelaki rm 600 untuk 3 pasang pakaian lelaki..
boleh tgk kat web nie....
tgk lh web nie.....
http://kelas-jahitan.blogspot.com/
saya student je skrg boleh lah buat kebaya baju kurung...hehhe.x payah tempah..siap ambik tempahan lagi dgn kawan2 ofis....

yg nie saya x penah masuk x tahu sangat,...
http://smartskill.blog.ca/2009/0 ... ngan-mudah-6014073/






http://ziesalikan-onlineshop.blogspot.com/
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2011 08:56 AM | Show all posts
salam, saya sedang mencari beberapa orang yang boleh mgajar menjahit pelbagai fsyen baju mengikut kemahiran masing2..



ader kosong lagi x?saya nak ambik 4time boleh?
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2011 09:56 PM | Show all posts
ttbe trase nk blaja menjahit, act zero knowledge ok (cross stitch bole la cket2).

mne taw dah reti nnt leh jd sumber pendapatan sampingan.

nk try call kolej komuniti selayang esk. jom geng2 ampang, at least ada geng nk p class. hihi,
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2011 02:58 PM | Show all posts
Sesiapa yang berminat untuk belajar menjahit baju2 tradisional wanita sekitar Hulu Langat, especially Kajang, ada kelas baru bermula 9 hb Julai ini. Bayaran RM 25 untuk 20 jam. Setiap hari Sabtu 8.30-12.30. Sila daftar dulu dengan menghubungi Kolej Komuniti Hulu Langat 03-87370037...
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2011 09:45 AM | Show all posts
Reply 69# wanacu
Jauh lak dr ampang-hulu langat. hmmm, u ada join ke wanacu? kite klu leh nk blaja kat kolej komuniti selayang tp xaw ah dorg wt ke x kursus ni.
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2011 02:50 PM | Show all posts
Reply 70# baby_bebot
Baby,
Boleh try tanya sbb setiap kolej komuniti ada program masing2. I takleh join sbb hanya boleh ikut 2 minggu je, lagi 3 minggu i ada hal pulak... Tapi daftar for next class.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2011 09:43 AM | Show all posts
Reply 71# wanacu
Dah call k.komuniti selayang tp class full utk bln july pny dia kata tiap2 15hb try call utk daftar utk nex mont pny kursus.sbb every month ada kursus (tp kdng2 ada gk bln yg xde). so bebot tgu 15july ni, harap dpt la. dia ckp ramai yg berminat,yela kan fee rm 20 je.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2011 10:27 AM | Show all posts
Reply  wanacu
Dah call k.komuniti selayang tp class full utk bln july pny  dia kata tiap2 15hb  ...
baby_bebot Post at 7-7-2011 09:43


saya pun nak call k.k selayang.. tapi awak dah call dulu.
InsyaAAlah 15hb nanti nak call tanya.
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2011 02:11 PM | Show all posts
Reply 73# manik-jepun
hehe, pantas gitu. nnt 15hb cpt2 call, tkt melps lak. harap2 ada peluang kte yer
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2011 02:32 PM | Show all posts
Nak kongsi dgn2 kawan2 di sini yang berminat utk belajar kelas jahitan langsir di bawah program 1 Malaysia anjuran Kolej Komuniti

Tempat: Bak's Creation & Services, Senawang, Negeri Sembilan
Tarikh: 30 & 31 Julai, 2011
Masa: 8am-6.30pm
Sijil: Kolej Komuniti & Bak's Creation & Services

jika berminat sila sms nama penuh, alamat, no kad pengenalan & no telefon ke no ini 012-2363525 (Puan Bakiah Mohd Tahir)

terima kasih
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2011 02:34 PM | Show all posts
yang ini pula kursus menjahit KEBAYA di bawah program 1 Malaysia anjuran Kolej Komuniti

Tempat: Bak's Creation & Services, Senawang, Negeri Sembilan
Tarikh: 6 & 7 Ogos, 2011
Masa: 8am-6.30pm
Sijil: Kolej Komuniti & Bak's Creation & Services

jika berminat sila sms nama penuh, alamat, no kad pengenalan & no telefon ke no ini 012-2363525 (Puan Bakiah Mohd Tahir)

terima kasih
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2011 06:41 AM | Show all posts
saya dah belajar menjahit kat kawasan kg baru je....
sebulan rm150 belajar 4jam sehari n sebulan ad ...
barbara86 Post at 14-6-2011 08:55


Dulupun (1997) I belajar kat Pusat Jahitan Cemerlang.. Puan Zue tu wife dia kan? Means wife En Zambri tu.. dulu I belajar dengan guru yang diambil untuk mengajar kat situ.. dan dengar kata wife dia pun belajar dengan cikgu tu.. now tak pastilah wife dia yang mengajar atau di hire pengajar lain..
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2011 04:10 PM | Show all posts
Reply 77# maizana


    Saya dulu belajar di situ..lbh kurang 4 thn lps..sy amik kelas malam. belajar di rumah. Last batch blaja d rumah... stat belajar dari situ hingga skrg sy x penah upah jait baju. then skrg saya belaja menjait lg di Bandar Baru Ampang..(area giant) skrg sy belajar ngan cina...saja nk cr ilmu menjahit...rm150/16jam...ada pakej lain lagi cth rm 200/24jam, rm 250/40jam..ikt suka kte nk belajar jahit fesyen apa...
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2011 04:11 PM | Show all posts
Reply  maizana


    Saya dulu belajar di situ..lbh kurang 4 thn lps..sy amik kelas malam. belaj ...
mie_nie Post at 21-7-2011 16:10



    Lupa masa sy belajar wife dia yang ajar...kak Zue
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2011 02:42 PM | Show all posts
mie_nie, nak tanya, kelas jahit kat Bdr Baru Ampang tu kat mana? apa namanya...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044972s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list