JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
81211
View
281
Reply

Sewing class / Kelas menjahit

  [Copy link]

Author: mizzniff       Show all posts   Read mode

Post time 26-7-2011 11:40 AM | Show all posts
mie_nie, nak tanya, kelas jahit kat Bdr Baru Ampang tu kat mana? apa namanya...
kujakucha Post at 24-7-2011 14:42



    ni alamat dia;
    Sekolah Jahitan Fesyen Sin Wah,4A Jalan Wawasan 4/3, Bandar Baru Ampang.
    No. telefon : 03-42704927

    dekat2 area giant...blkg SHELL...
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2011 06:12 PM | Show all posts
Reply 81# mie_nie

mie_nie,tq..o, kat BBA ada Giant ye...aiseh ketinggalan zaman tul saya ni..erm cina ajr ok ke...bj kurung, kurung pahang ada? saya dah lama cr tpt jahit area p.Indah/ampang ni...
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2011 04:14 PM | Show all posts
teringin nak belaja menjahit semula..dulu2 pernah belajar..and dah boleh menjahit..but then bila dah stop abes semua lupa..hahahha..nak guna mesin jahit pun lupa mamana nak setting..adoiiii..ada x info mana2 kelas jahitan area PJ...kalau ada boleh bg info..tq..
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2011 11:06 AM | Show all posts
Reply  mie_nie

mie_nie,tq..o, kat BBA ada Giant ye...aiseh ketinggalan zaman tul saya ni..erm ci ...
kujakucha Post at 26-7-2011 18:12



    ada..baru jer..dia ganti BINTANG...kt spectrum tu..Giant amik alih skrg...so far sy blaja ok jer...cuma berbeza la skit ngan tmpt sy blaja dulu...boleh jer nk blaja baju kurung biasa ke pahang ker..kurung moden ker...seluar..skirt...mcm2 fesyen kte leh request...jgn mintak ajar jait baju pengantin sudah..tu pakej lain...
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2011 09:48 PM | Show all posts
Reply 84# mie_nie


    Maknanya tpt jahit ni dkt2 spectrum...bkn bintang yg betul2 tepi jln, opposite stesen lrt Ampang tu. Nantila nak ajak hsbnd survey
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2011 01:52 PM | Show all posts
saya dan adik saya teringin sangat nak belajar menjahit baju  kurung... sesiapa tahu kelas jahit area SHAH ALAM tak? betul2 berminat... tolong PM saya... sharing is caring :-)
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2011 02:52 PM | Show all posts
saya teringin nak blaja jahit, sesiapa tahu tak area bangi, putrajaya or nilai? since saya duk nilai. kalau 1-1 learning laie bagus. sesape tau, please inform yea. thanks!
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2011 10:24 AM | Show all posts
saya pun nak cari kelas menjahit...area kemaman or dungun...
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2011 04:22 PM | Show all posts
Reply  mie_nie


    Maknanya tpt jahit ni dkt2 spectrum...bkn bintang yg betul2 tepi jln, oppos ...
kujakucha Post at 7-8-2011 21:48



    x...ni Bandar Baru Ampang yang dekat waterfront tu...dekat Spectrum...Supermarket Bintang yang besar tu..bkn yg opposite ngan lrt.dah ada full adress tu rasa senang nk cr...
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2011 04:46 PM | Show all posts
x...ni Bandar Baru Ampang yang dekat waterfront tu...dekat Spectrum...Supermarket Bintang  ...
mie_nie Post at 9-8-2011 16:22



    ok..thanx mie_nie
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2011 07:05 PM | Show all posts
saya dan adik saya teringin sangat nak belajar menjahit baju  kurung... sesiapa tahu kelas jahit are ...
khayzl Post at 8-8-2011 13:52


penah dengar abol akedemi fesyen? sekarang dia wat kelas kat shah alam u5...saya tgh belajar ngan dia, tp sekarang cuti kejap, dia nak g mekah...
kalu berminat kelas br stat dec atau next year...
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2011 08:04 PM | Show all posts
Reply 91# merahsilver


    tak pernah dengar... tapi ada tak contact number atau website ke... seriously mmg berminat sgt nak belajar wat baju kurung... december pun december lah...
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2011 04:54 PM | Show all posts
Reply 92# khayzl
tgk pm dear...
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2011 09:12 PM | Show all posts
saya dan adik saya teringin sangat nak belajar menjahit baju  kurung... sesiapa tahu kelas jahit are ...
khayzl Post at 8-8-2011 13:52


You are welcome to pusat jahitan Anggun Bukit Rahman Putra:
Post Last Edit by ombakbiru at 21-9-2011 17:43

-Saya mengadakan kelas menjahit tudung./langsir/baju kurung

-Wanita sahaja

-Yuran : RM110(tudung) ,rm140 (bj kurung), rm100 ++ (ikut jenis langsir)
( peralatan jahitan di sediakan kecuali kain- blh di beli d pusat jahitan anggun tapi corak terhad)

-Tempoh masa : 3-4 jam (tudung),   satu hari (langsir), 2 hari (bj kurung)

-Masa : Weekend sahaja/  hari biasa kalau ada permintaan dan cukup korum ( 5 orang +)

-Tempat : Di Pusat jahitan anggun Bukit rahmanptra Sg Buloh

-Cara jahitan dengan cara paling mudah akan diajar.



Jika berminat, sila call @ sms : ombak 0192707981  ... tq


Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2011 01:43 PM | Show all posts
Post Last Edit by beautysofiera at 29-9-2011 13:44

salam sume..
saya ade kenal sorg kakak ni. Dia wat kelas menjahit baju ppuan & laki. Area shah alam, seksyen 17. Yuran RM100 utk setiap paten baju. Leh call no ni 0142689230 (K.Sal). Akak tu ok. Leh blaja time weekend @ weekdays..
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2011 04:44 PM | Show all posts
ade sapa2 tau class menjahit area JB yg ok?
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2011 12:13 PM | Show all posts
Kalau di JB siapa tau kat mana ada kelas jahit langsir...jika ada pengajar cina juga ok.....
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2011 03:21 PM | Show all posts
kajang ada x...
Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2011 03:55 PM | Show all posts
hai... saya baru join forum ni...
Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2011 04:04 PM | Show all posts
Reply 98# cayunk


saya tukang jahit. dok kt kajang utama... bole ngajar menjahit baju kurung, kurung pahang, kebaya, kurung moden pada sesape yang berminat...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.063332s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list