JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
79570
View
281
Reply

Sewing class / Kelas menjahit

  [Copy link]

Author: mizzniff       Show all posts   Read mode

Post time 30-12-2014 04:12 PM | Show all posts
As salam semua.Walaupun thread ni dah lama x update saya nak minta tolong kawan2 semua.Saya berminat nak belajar menjahit tapi kelas untuk 1 baju sangat lah mahall..Kalau sepasang baju dalam 70-100 boleh la saya join..

Harap saya yang dapat membantu inform saya ya.... terima kasih
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2015 09:12 AM | Show all posts
rienafaiz replied at 30-12-2014 04:12 PM
As salam semua.Walaupun thread ni dah lama x update saya nak minta tolong kawan2 semua.Saya berminat ...
Waalaikumussalam warahmatullahi wabarakatuh Riena....  

riena boleh check kat sini..

https://www.facebook.com/karysmastore

Karysma Store ada buat kelas menjahit...yuran dia affordable.. ada cawangan kat Shah Alam dan Bandar Baru Bangi..


ni jadual kelas untuk bulan Januari bagi cawangan Shah Alam..... i tak pernah join lagi... plan nak join untuk kelas pola baju kurung moden next week...





Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2015 08:34 AM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 1-1-2015 09:12 AM
Waalaikumussalam warahmatullahi wabarakatuh Riena....  

riena boleh check kat sini..

terima kasih banyak2 elle.
Murahnya.Saya try search kejap ya.BBB jauh juga tu sebab saya stay Ampang...

Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2015 08:43 AM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 1-1-2015 09:12 AM
Waalaikumussalam warahmatullahi wabarakatuh Riena....  

riena boleh check kat sini..

Dah review... Macam best je kelas dia.
Yuran sangat lah berbaloi.KEna tgk hubby free hujung minggu baru boleh pergi.

Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2015 11:18 AM | Show all posts
rienafaiz replied at 30-12-2014 04:12 PM
As salam semua.Walaupun thread ni dah lama x update saya nak minta tolong kawan2 semua.Saya berminat ...

selain dr karysma tu, mungkin u bleh tgk tgk kolej komuniti gak.  sy pun berhajat nak join gak kelas yg termampu... ada yg belajar satu paten baju sampai RM300-400+ - xla mampu.  kl awak dlm mencari tu terjumpa la port best - share tau.
Kolej Komuniti - Kursus Jangka Pendek

Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2015 12:02 PM | Show all posts
adnil replied at 2-1-2015 11:18 AM
selain dr karysma tu, mungkin u bleh tgk tgk kolej komuniti gak.  sy pun berhajat nak join gak kel ...

Insha Allah saya akan inform.Makan masa sikit.Kalau dekat2 skit dengan ampang alhamdulillah.
Nak belajar dengan mak sendiri dia plak x nak ajar anaknya.hahahah

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2015 07:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Elle_mujigae replied at 1-1-2015 09:12 AM
Waalaikumussalam warahmatullahi wabarakatuh Riena....  

riena boleh check kat sini..

Adik ako ad join kelas pola jubah princess cut. Dia kata seronok. N balik Umah dia terang kat ako mcm mn nak ukur segala. Pas tu siappotong kain lagi.

Adik masuk kelas pola aje. Balik Umah ako air jahit. Senang aje. Pi r join kelas ni. Berbaloi. SBB 50ringgit aje. Kalau masuk kelas Lain mau beratus ...
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2015 11:38 AM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 1-1-2015 09:12 AM
Waalaikumussalam warahmatullahi wabarakatuh Riena....  

riena boleh check kat sini..

Dah join kelas ni Sabtu lepas 10hb. Dari pagi sampai petang...
Alhamdulillah mudah paham tapi dari saya ni 0 basic so lambat paham skit.Nak jahit susah skit sbb mesin sikit.

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2015 11:15 AM | Show all posts
ako_chan replied at 12-1-2015 07:46 AM
Adik ako ad join kelas pola jubah princess cut. Dia kata seronok. N balik Umah dia terang kat ako  ...

Sama la..kita pun hari tu masuk kelas pola je...buat Baju kurung moden.. tapi belum jahit lagi..hehe..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2015 11:24 AM | Show all posts
Edited by Elle_mujigae at 22-1-2015 01:20 PM
rienafaiz replied at 13-1-2015 11:38 AM
Dah join kelas ni Sabtu lepas 10hb. Dari pagi sampai petang...
Alhamdulillah mudah paham tapi dar ...

Riena join kelas kimono style blaus dan skirt ye... kita pula pergi hari Ahad,kelas pola baju kurung moden...  kecewa sikit sebab dia ajar buat baju je,ingatkan ada buat skirt style duyung sekali sbb selalunya kelas ikut pattern baju akan di ajar sekali baju kurung moden dan skirt style duyung tu...huhu...

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2015 11:34 AM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 14-1-2015 11:24 AM
Riena join kelas kimono style blaus dan skirt ye... kita pula pergi hari Ahad,kelas pola baju kurun ...

haah.... owh elle join kelas moden tu eh?Kenal kak Mah x?Dia join sama saya sabtu tu patu dengar dia pi esoknya kurung moden.
Comel2 je kakak tu.

Cikgu Lynn kan yang ajar tu?Kelas dia memang best tapi nak menjahit tu mcm susah skit sbb mesin limited.

Yang asz tu yuran dia boleh tahan.Kalau boleh nak murah2 je.

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2015 11:46 AM | Show all posts
rienafaiz replied at 14-1-2015 11:34 AM
haah.... owh elle join kelas moden tu eh?Kenal kak Mah x?Dia join sama saya sabtu tu patu dengar d ...

kak mah..I think I kenal..beliau rajin bertanya...cute je..hehe

yes,Cikgu Lynn..cara dia ajar mmg senang faham kan..
oh mesin limited ye..susah sikit la macam tu kan,kalau tahu dari awal limited,boleh juga bawa mesin jahit sendiri..

ya..yuran dia mmg boleh tahan,I pejam mata je bayar hari tu,ansuran tiga kali bayar..>.<

Riena mmg basic menjahit ye..so far ada kelas2 lain yg you riki2 tak?


Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2015 12:08 PM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 14-1-2015 11:46 AM
kak mah..I think I kenal..beliau rajin bertanya...cute je..hehe

yes,Cikgu Lynn..cara dia ajar m ...

0 basic kot...heheheh
First time menjahit guna mesin dekat karysma hahahahha
Sebelum ni jahit manik je.Mak saya mmg tukang jahit tp dia x bagi pegang mesin klu x pandai.Sbb dia punya heavy duty.
Dia suruh pi kelas klu nak belajar.Dia sendiri x bagi belajar dgn mak sendiri hahahahaha

Hari tu punya kelas tu sebab ikut husband kerja kat Shah alam.Tu yang senang.Kalau dia cuti tak de nak ikut deeeee..Jauh


Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2015 12:23 PM | Show all posts
rienafaiz replied at 14-1-2015 12:08 PM
0 basic kot...heheheh
First time menjahit guna mesin dekat karysma hahahahha
Sebelum ni jahit ma ...
Itulah I'm thinking kalau Riena serious nak belajar menjahit I boleh tunjukkan... I mean bukan ajar tau sbb I pun tak terer mana ..hehe...cuma I will share apa yang I belajar kat kelas menjahit I pergi sekarang.. sbb tengok Riena macam sangat berminat menjahit.. I share for free je...start dari basic, macam jahit sembat. jahit silang pangkah semua tu..   
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2015 12:32 PM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 14-1-2015 12:23 PM
Itulah I'm thinking kalau Riena serious nak belajar menjahit I boleh tunjukkan... I mean bukan ajar ...

HHaaaaaa seriusly?
Nak2.... Tapi x nak la free sangat macam tak best pulak.Nanti saya bayar la sikit.
ISh macam tak sabar pulak ni.Nak belajar buat jubah,blouse dengan seluar itu pon dah cukup.

Baju kurung nanti2 dulu la.
Kat mana rumah Elle?Hari minggu boleh tak?

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2015 12:57 PM | Show all posts
Edited by Elle_mujigae at 22-1-2015 01:21 PM
rienafaiz replied at 14-1-2015 12:32 PM
HHaaaaaa seriusly?
Nak2.... Tapi x nak la free sangat macam tak best pulak.Nanti saya bayar la si ...

Ya,, serious... kalau taknak free just belanja KFC snack plate pun dah okay...hehe... takde la free sepenuhnya sbb nanti Riena ada kena beli barang2 jahitan juga.. kertas tracing,kertas pola semua tu...  




Kat mana rumah Elle?Hari minggu boleh tak?
Rumah kita kat Bukit Jalil... ya memang hari Ahad je I free sekarang...Ahad petang..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2015 02:08 PM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 14-1-2015 12:57 PM
Ya,, serious... kalau taknak free just belanja KFC snack plate pun dah okay...hehe... t ...

Ahad yaa eemm okeh okeh nti saya tengok kalau husband free ya.
Kalau naik LRT trn bukit jalil jauh tak?

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2015 02:23 PM | Show all posts
rienafaiz replied at 14-1-2015 02:08 PM
Ahad yaa eemm okeh okeh nti saya tengok kalau husband free ya.
Kalau naik LRT trn bukit jalil jau ...

kalau naik LRT lagi dekat turun stesen Sri Petaling..walking distance je..orite...discuss dulu dgn husband k..

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2015 02:26 PM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 14-1-2015 02:23 PM
kalau naik LRT lagi dekat turun stesen Sri Petaling..walking distance je..orite...discuss dulu dgn ...

Ahad petang pukul brp elle free?
PM no fon nanti boleh whasapp

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2015 02:35 PM | Show all posts
rienafaiz replied at 14-1-2015 02:26 PM
Ahad petang pukul brp elle free?
PM no fon nanti boleh whasapp
Lepas pukul 2pm...Okay jap ye I pm..
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2015 04:25 PM | Show all posts
missyqaldina replied at 13-4-2012 04:49 PM
nak tanya niii....
slalu nak jahit kain flowy...berombak tu...
pakai kain bpe meter ek???

kembang payung tu ke?
kalau kurus mcm aku ni 4 meter dh boleh buat sekembang2nya
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2015 05:09 PM | Show all posts
krustykrab replied at 16-2-2015 04:25 PM
kembang payung tu ke?
kalau kurus mcm aku ni 4 meter dh boleh buat sekembang2nya

kahkahkaka 3 tahun nak jwb soklan akuuu...xpe laa...da lepas dahh...:p
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2015 10:48 AM | Show all posts
missyqaldina replied at 16-2-2015 05:09 PM
kahkahkaka 3 tahun nak jwb soklan akuuu...xpe laa...da lepas dahh...:p

la...tak perasan pulak date tu...so skrg dah expert la ni
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2015 02:48 PM | Show all posts
krustykrab replied at 17-2-2015 10:48 AM
la...tak perasan pulak date tu...so skrg dah expert la ni

mase tu nak buat kain untuk tunang..skrg da beranak 1..hahaa..expert x expert sgt la kann...:p
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2015 07:08 AM | Show all posts
saya duduk kat cheras.. ada x kelas jahit baju kurung aje..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045401s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list