Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
125976
View
1758
Reply

FOTO : BUNGA-BUNGAAN II

  [Copy link]

Author: sofiera       Show all posts   Read mode

Post time 28-5-2010 04:01 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2010 04:04 PM | Show all posts

ni bunga kat mass station kat opis...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2010 04:16 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2010 04:19 PM | Show all posts


sy berkenan dgn pokok ni.. waktu sy kecik2 dulu.. kat kg n kat umah ada gak tumbuh pokok ni.. dok meliar.. tp x ler bermacam colour camgini... siap sy petik bunga tu n buat main masak2.. bau busuk ... bunga taik ayam ...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2010 05:01 PM | Show all posts
Cantiknya bunga tayam campur2 tu....beli ke? Berapa rm? Kalau terpergi lagi kat nursery tu, tolong belikan kat akak boleh?
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2010 07:28 PM | Show all posts
Reply 78# spiderlily

Ok..tapi kalau busy...tak payah hantar cepat pun takpe...anytime je yang u senang...baru hantar...it's ok...i can wait......
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2010 07:29 PM | Show all posts
Reply 81# spiderlily

Bunga apa ni ye?...
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2010 07:33 PM | Show all posts
Reply 82# spiderlily

This is yellow peacock flower...nice...there are few other colours...like orange and dark peach if i am noot mistaken...
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2010 07:33 PM | Show all posts
Tolong jawab....mcm passiflora/markisa.
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2010 07:35 PM | Show all posts
Reply 83# spiderlily

Walking iris...versi bunga orange with dots...perbandaran tanam banyak di tepi2 jalan dan lebuhraya...
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2010 07:37 PM | Show all posts
Reply 84# spiderlily

Bunga tahi ayam@Lantana yang jual di nursery dengan macam2 campuran warna ni versi hybrid...kata jiran i...baunya dah tak sebusuk bau bunga tahi ayam yang ori...tapi...cantik kan?...
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2010 08:57 AM | Show all posts
spiderlily.....terima kasih yang tak terhingga atas kiriman cutting tuh...haya Allah sahaja yg dpt membalas jasa mu.......TQVM....
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2010 09:31 AM | Show all posts
pagi nih gie postbox, skali tengok ada sampul besar... wahh pepagi dapat hadiah.. sonok nyer rasa... dari postbox tu sampailah opis, senyum leborr jer... tak tersangka.... terima kasih bebanyak spiderlily... sbb last week tak msk sini... tgk td pokok tu cam mengering sket.. so nak kena rendam kejap dulu pas tu cucuk je ke?? mohon bantuan...
skali lagi terima kasih bebanyakkk... tima kasih daun keladi.. lenkali ada lebih, minta lagi ekekek...
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2010 02:39 PM | Show all posts
Reply 76# shiina


    saya dah pos cutting pokok burung n cutting bunga cina oren.. Baru aje jap tadi..
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2010 02:44 PM | Show all posts
Post Last Edit by spiderlily at 31-5-2010 14:55

alamanda_c       akak punya cutting bunga burung nanti saya hantar bila saya otw ke ampang..saya hantar sekali gan pokok telur belangkas..
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2010 02:59 PM | Show all posts
Reply 85# alamanda_c


    saya pun berkenan fngan bunga tayam ni kak..tapi dok mikir nak letak kat mane..terus xjadi beli..rega pun x tanya.. Insyaallah nanti kalau saya p sana, saya belikan utk akak..
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2010 03:01 PM | Show all posts
Cantiknya bunga tayam campur2 tu....beli ke? Berapa rm? Kalau terpergi lagi kat nursery tu, tolong b ...
alamanda_c Post at 28-5-2010 17:01



    insyaallah.. boleh aje.. nanti sy otw nk belikan pokok telur belangkas tu.. sy singgah beli bunga ni sekali...
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2010 03:03 PM | Show all posts
Reply  spiderlily

Bunga apa ni ye?...
shiina Post at 28-5-2010 19:29



    sy pon x pasti... sy snap gambo kat nursery.. lupa nk tanya tokeh tu ni bunga apa..
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2010 03:03 PM | Show all posts
Reply 91# shiina


    memang cantik..tapi saya xdapat nak beli..ruang terhad..
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2010 03:04 PM | Show all posts
pagi nih gie postbox, skali tengok ada sampul besar... wahh pepagi dapat hadiah.. sonok nyer rasa... ...
adnil Post at 31-5-2010 09:31



    sama-sama..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086652s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list