Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
125865
View
1758
Reply

FOTO : BUNGA-BUNGAAN II

  [Copy link]

Author: sofiera       Show all posts   Read mode

Post time 9-6-2010 10:18 AM | Show all posts
Reply 136# shiina


    betul la 2 shiina..pokoknye besar..memang suka tengok sebab bunganya warna pink..
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2010 10:22 AM | Show all posts
Reply 137# shiina


    betul gak..he..he..
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2010 10:25 AM | Show all posts
Reply 138# qimi08


    sama la kita kak..dulu keje kat kl ari2 hidu asap kete je..dah pindah kat sini baru le segar skit udaranya..
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2010 10:33 AM | Show all posts
Reply 139# qimi08


    itu la jeliti kak.. Akak ada amek x seed dia 2? Kalau ada..saya nak minta sedekah leh x?  Saya pernah try semai cutting dia tapi xidup..
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2010 10:57 AM | Show all posts
Reply  qimi08


    itu la jeliti kak.. Akak ada amek x seed dia 2? Kalau ada..saya nak minta se ...
spiderlily Post at 9-6-2010 10:33


Spiderlily....Gambar ni last year akak ambil masa menziarah kawan......
Tak tahu  pun apa nama pokok ni cuma tgk bunganya cantik tu yg ambil gbr
tapi x ambil pun seed dia....
gbr bunga2 warna unggu, teratai and jelati ni akak ambil tahun lepas
semasa menziarahi kawan.....
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2010 03:57 PM | Show all posts
Reply 145# qimi08


    o..psstt..kak, kalau la akak p rumah kwn akak 2 lagik, tolong2 mintakan ek.. Kalau boleh la..
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2010 04:03 PM | Show all posts
Reply 146# spiderlily

Spiderlily...rmh kawan akak tu di Brunei
so tak tahu bila lagi nak kesana..

Inshaallah kalau dia bercuti ke KL akak minta dia bawakan....
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2010 05:32 PM | Show all posts
Reply 147# qimi08


    ok..thanks kak..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2010 12:50 PM | Show all posts
thai jasmine nie meriah berbunga cuma size bunga agak tecik dek kekurangan makanan.. ibunya tak sempat nak layang semua anak2 skrg nie




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2010 05:10 PM | Show all posts
Reply 149# MMISS


    wahh..meriahnya..
cantik.. besar pokok mmiss tu..
pokok saya kecik lagik..
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2010 09:20 AM | Show all posts
dulu masa beli tinggi tak sampai sekaki. 5 hinggit sepoly bag. miss beli tahun 2007 kalu tak silap. pokok ni tak rugi bela coz bunga sepanjang masa.. ingat nak trim bila bunga dah kurang nanti

sabarlah.. lama2 nanti besarlah.. baja seminggu sekali
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2010 02:49 PM | Show all posts
Reply 151# MMISS


    saya baja 2minggu sekali.. Dah lama gak mmiss jaga pokok 2 ek..patut ar beso..cantik la 2.. Xsabo nak nunggu pokok sayapun jadi beso gitu..
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2010 10:22 AM | Show all posts
ah masa tu baru kawen. berkenan bila tgk jiran umah mil kat melaka ada bela n byk dorang tanam kat devider jalan terus cari kat penang. dont wori pokok tu cepat beso.. baja pong tak cerewet. miss hentam jek baja kimia or kekadang organik.

kalu tanam kat tanah lagi cepat besar coz tgk umah india dekat umah mak baru tanam last yr now dah lebih kurang pokok miss
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2010 03:57 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2010 04:21 PM | Show all posts

close up

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2010 01:03 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2010 01:04 PM | Show all posts
masih x tau nama pokok ni..



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2010 02:08 PM | Show all posts
Reply 157# spiderlily
Mcm bromeliads,tapi x pasti.
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2010 09:59 PM | Show all posts
Reply 158# alamanda_c


    oo.. Itu erk namanya..
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2010 09:36 AM | Show all posts
yg sedang berkembangan dilaman rumah.....









Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087369s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list