Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
125754
View
1758
Reply

FOTO : BUNGA-BUNGAAN II

  [Copy link]

Author: sofiera    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 18-10-2012 02:47 AM | Show all posts
kristal posted on 30-4-2012 02:12 PM
sy x tau apa nama bunga nih..


kat belukar belakang rumah saya berlambak
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2012 08:56 AM | Show all posts
cmf_blingblings posted on 16-10-2012 12:47 PM
belum lagi tp akan pi ambik nanti

Ambik lebih sikit ya... Nanti saya jumpa kak bling p ambik
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2012 03:16 PM | Show all posts
rebecca_nur posted on 29-10-2012 08:56 AM
Ambik lebih sikit ya... Nanti saya jumpa kak bling p ambik

hahhahah, boleh, jom kita redah sama2
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2012 10:24 PM | Show all posts
cmf_blingblings posted on 29-10-2012 03:16 PM
hahhahah, boleh, jom kita redah sama2

Kak.. Saya ada jumpa ros hitam tp tak tau nk upload
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2012 10:26 PM | Show all posts
rebecca_nur posted on 29-10-2012 10:24 PM
Kak.. Saya ada jumpa ros hitam tp tak tau nk upload

pergi ke photobucket.com, daftar dan boleh upload, lepas tu ambik url dan copy ke sini, url yg bawah sekali
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2012 01:33 AM | Show all posts
Tak dpt lahhh ,dah try byk kaki

Last edited by rebecca_nur on 30-10-2012 02:14 AM

Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2012 03:00 AM | Show all posts
cmf_blingblings posted on 29-10-2012 10:26 PM
pergi ke photobucket.com, daftar dan boleh upload, lepas tu ambik url dan copy ke sini, url yg baw ...

border=0 />

yessss....yesssss...yesss berjaya jua akhirnya..
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2012 03:30 AM | Show all posts
rebecca_nur posted on 31-10-2012 03:00 AM
border=0 />

yessss....yesssss...yesss berjaya jua akhirnya..

Tahniah, bunganya cantik...
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2012 03:36 PM | Show all posts
MMISS posted on 17-7-2012 12:27 PM
Reply 1727# shiina

yg ni biji ni panjang kan. bleh semai dr benih. miss rasa ada pokok ni kaler  ...

Maaf MMISS...lama tak masuk forum ni...betul tu...seedpod dia panjang2 warna coklat bila dah tua...ada biji banyak kat dalam seedpod tu...akak tanam dari sebiji seedpod je yang kawan forum ni bagi dulu...boleh bagi2 pulak kat jiran...now hidup subur...Alhamdulillah...

Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2012 09:35 AM | Show all posts
shiina posted on 3-11-2012 03:36 PM
Maaf MMISS...lama tak masuk forum ni...betul tu...seedpod dia panjang2 warna coklat bila dah tua.. ...

ah.. geng2 hg semua dah tak aktif kat sini. semua lari kat fb tapi miss plak tak reti berfb walau ada acc.

kalu kak shiina ada seed yg purple miss nak mtk skit bleh. kat umah cuma ada pink jek
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2012 01:51 PM | Show all posts
rebecca_nur posted on 31-10-2012 03:00 AM
border=0 />

yessss....yesssss...yesss berjaya jua akhirnya..

ini rose ker?cantiknyaaa....kat umah asyik pokok ijau je takde bungaaa...sib ada bunga melur sepokok..
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2012 10:55 AM | Show all posts
bunga tujuh musim kat gng jerai





ada tanam pokok ni kat laman rumah,tak keluar2 bunganye..kurang baja kut
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2012 11:01 AM | Show all posts


ni pun kat gng jerai.lupa pulak nama bunga ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2012 12:03 AM | Show all posts
MMISS posted on 5-11-2012 09:35 AM
ah.. geng2 hg semua dah tak aktif kat sini. semua lari kat fb tapi miss plak tak reti berfb walau  ...

Hai MMISS...lama tak jumpa dalam forum ni...betul...kebanyakan kawan2 forum dah melepak kat FB...kat sana pulak ada macam2 group tanam menanam ni...so lagilah enjoy...heheheh...tapi ingat juga nak jenguk forum sekali sekala...jom lah join FB...macam2 ada...akak dah add MMISS as friend...hihi..

Yang warna purple tu ada 2 jenis...pokok rendah dan tinggi...yang tinggi tu pokoknya macam yang pink nilah...tapi yang rendah tu bunganya sebiji sama...cuma pokoknya je rendah...so far akak tak jumpa lagi biji untuk kedua pokok ni...masa member kat sini bagi akak dulupun...bukan biji...tapi anak pokok yang rendah tu...akak tanam...hidup...Alhamdulillah...yang tinggi tu...akak ambik anak pokoknya kat sekolah anak akak...now dah besar tapi belum pernah nampak bijinya...MMISS nak benih yang mana satu?...Insya Allah...kalau ada benih nanti...akak kirimkan...kalau takde bijipun...anaknyalah...Insya Allah...


Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2012 09:10 AM | Show all posts
shiina posted on 10-11-2012 12:03 AM
Hai MMISS...lama tak jumpa dalam forum ni...betul...kebanyakan kawan2 forum dah melepak kat FB...k ...

miss tak reti pastu pulak kat sini ada bod favourite miss pasal tu masih setia kat cari ni.

bunga yg purple yg rendah tu lebih kurang 2 kaki kan. yg tinggi dekat tinggi pinggang kita gak coz miss pernah tgk ada dekat2 umah mak n takde benih. daun dia jugak jarak jauh berbanding ngan pokok rendah.

kak shiina kasik miss benih yg rendah bleh tak
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2012 10:09 PM | Show all posts
MMISS posted on 12-11-2012 09:10 AM
miss tak reti pastu pulak kat sini ada bod favourite miss pasal tu masih setia kat cari ni.

bu ...

Yang rendah tu tak sampai sekaki pun...memang rendah sangat...yang tinggi tu akak tanam dalam pasu...adalah setiunggi pinggang kita bila lalu kat dia...ok...do far dua2 takde biji...tapi yang rendah tu banyak sangat anaknya...In Sya Allah nanti akak bagi ye...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 07:38 AM From the mobile phone | Show all posts
MMISS replied at 12-11-2012 09:10 AM
miss tak reti pastu pulak kat sini ada bod favourite miss pasal tu masih setia kat cari ni.

bu ...

Allahu Akbar. Kak shiina minta maaf MMISS, ni baru kak shiina masuk forum ni balik. Dah tak ingat pasal janji nak bagi benih hingga baca ni. Dah lama sangat, dah bertahun lamanya. Kak shiina dahbtak ingat pun pokok apa yang kita sedang cakapkan ni. Maaf ye MMISS sebab kak shiina tak pos apa benih yang kak shiina janjikan tu kepada MMISS. Harap MMISS maafkan kak shiina ye.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 07:45 AM From the mobile phone | Show all posts
MMISS replied at 5-11-2012 09:35 AM
ah.. geng2 hg semua dah tak aktif kat sini. semua lari kat fb tapi miss plak tak reti berfb walau  ...

Assalamualaikum MMISS. Maaf kak shiina tanya, bunga apa ye yang kita sedang cakapkan ni?. Dah lama sangat, dah tak ingat langsung. Kak shiina rasa MMISS dah ada pun benih pokok tu kan?. Minta maaf ye kak shiina tak hantar benihnya pada MMISS
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
kristal replied at 25-4-2012 08:22 AM
nak join jgak la..

Iols ada juga pokok ni tapi jenis daun kecil.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.096064s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list