JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
215138
View
2380
Reply

[MANGA] ONE PIECE - Ver: 4.0 - Two Years Later (New Chapter!)

  [Copy link]

Author: sue_cinta       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 22-5-2010 11:38 AM | Show all posts
@ ALL

sue nak gerak gie kenduri kawen nie...borak lagik petang nie...tapi, before gerak..sue nak kasik speku?!?

Adakah korang kenal saper Bartholomew Kuma sebenarnya?!? Siapakah dia?!? sue raser la kan...nie sue nye speku nie...Kuma tuh adalah Sabo sebenarnya...sebab tuh dia cakap kat Luffy ''Kita tidak akan berjumpa lagi...'' waktu kat Shabaody Island...actually dia bukan nak saje2 terbangkan Luffy...tapi nak selamatkan dia (diaorg) daripada Kizaru tuh...dia sendrik cakap yg dia tuh dimodified jadik Pacifist...so, before dia ditukarkan sepenuhnya...dia tologn selamatkan Luffy...

sekian speku sue yang terkini...
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2010 12:13 PM | Show all posts
betulllll ker...............................................
lepas ni aper lak nak jadi....
bila dia org (kawan2 luffy) nak bertemu semua
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2010 04:27 PM | Show all posts
Salam.. phew.. saya baca manga dia.. tension la..
luffy masuk perang tu.. semua kat sana lg kuat dari dia..
mungkin luffy leh jadi lg hebat... tapi mcm ne crew dia yg lain nak jadi lg hebat dari lain ek??
paham x maksud saya.. cuba tgk crew white beard.. semua hebat2x.. tapi kalah gak..
ni kan plak crew luffy yg leh kira pakai jari n x begitu kuat mcm crew white beard skg...
hurm.. tension2x..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2010 04:52 PM | Show all posts
Salam.. phew.. saya baca manga dia.. tension la..
luffy masuk perang tu.. semua kat sana lg kuat d ...
jorrne11 Post at 22-5-2010 04:27 PM



    lanun rookie dari grand line mana setanding pelepak tegar new world..
kalau luffy & gang teramat la kuatnya maknanya manga ni pendek umur..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2010 04:55 PM | Show all posts
betulllll ker...............................................
lepas ni aper lak nak jadi....
bila d ...
cempro81 Post at 22-5-2010 12:13 PM



    dorang cuti summer dulu..pastu baru cari gang balik..takpun masing2 wat kumpulan lanun baru..kapten usopp mesti ahlinya 8000 orang....sanji lak crew sumer okama....
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2010 05:49 PM | Show all posts
hahaha.. memang la. still.. dah episode 500++.. banyak dah tue.. atleast luffy ngan zorro dah kuat sangat.. yg lain.. n 3 org ni mana kuat ek? mcm ussop... nami ngan copper.. masing2x ada kelebihan sendiri.. tapi fighting skill.. x kuat.. copper pun ok la kuat ckit la.. tu pun kena makan drug..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2010 08:22 PM | Show all posts
@ ALL

Kuma tuh adalah Sabo sebenarnya...sebab tuh dia cakap kat Luffy ''Kita tidak akan berjumpa lagi...'' waktu kat Shabaody Island
sue_cinta Post at 22-5-2010 11:38


Hmmm..tak terfikir plak aku..tapi takkan laa badan Sabo tu besor sangat..lagipon Kuma seangkatan dengan Ivankov, jadi aku tak fikir Kuma(Sabo) dalam lingkungan umur 18 tahun mcm Ace..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2010 08:36 PM | Show all posts
Post Last Edit by cmf_cluesan at 22-5-2010 21:06

Reply 26# sue_cinta

Aku rasa speku ni agak sukar nak diterima pakai (walaupun aku tau Oda-sensei punya perangai, surprise, surprise).

1st. Keadaan fizikal Kuma dan Sabo
2nd Umur Kuma dan Sabo
3rd Jawatan Kuma sebagai Shichibukai, which Sabo supposedly noble background.
4th Aku rasa Kuma ni adalah salah sorang daripada pasukan revolutionist Dragon. Atas sebab yg tak diketahui, dia berpaling arah.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2010 09:04 PM | Show all posts
Reply  sue_cinta

Aku rasa speku ni agak sukar nak diterima pakai (walaupun aku tau Oda-sensei pu ...
cmf_cluesan Post at 22-5-2010 08:36 PM



    cuma yang 4th tu aku setuju..dia cuba selamatkan mugiwara no luffy..maybe ada hutang budi..tapi memang ability dia dia suka anto orang ketempat impian orang tu..sape minah hantu bawah moria tu..yang tempat zoro jatuh..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2010 09:06 PM | Show all posts
Opps... silap no3. 3rd Jawatan Kuma sebagai Shichibukai, which Sabo supposedly noble background.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2010 09:07 PM | Show all posts
aku tengah tengok anime part yang ni..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2010 09:07 PM | Show all posts
Reply 34# atai

Nape ngan Perona? Agak2 klu Perona masuk Mugiwara Crews ok tak?
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2010 09:09 PM | Show all posts
hahaha.. memang la. still.. dah episode 500++.. banyak dah tue..  atleast luffy ngan zorro dah kua ...
jorrne11 Post at 22-5-2010 05:49 PM



    tak best la sumer kuat..lemah body tapi tajam fikiran lagi bagus..mcm nami..
chopper kalau dpt control diri masa telan 4th rumble ball pun dah cukup okay..usopp lebih bagus dalam mode sogeking!

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2010 09:12 PM | Show all posts
tak boleh blah dengan lagu tema sogeking..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2010 09:12 PM | Show all posts
Reply 38# atai

Ahh.... lama tak dengar lagu Sogeking ni.

Tak lupa jugak lagu Island Song.

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2010 09:14 PM | Show all posts
Post Last Edit by atai at 22-5-2010 21:19
Reply  atai

Nape ngan Perona? Agak2 klu Perona masuk Mugiwara Crews ok tak?
cmf_cluesan Post at 22-5-2010 09:07 PM



    ability kuma kan kena tanya mangsa dorang nak gi mana..
perona pun ckp la..trus kuma anto..

maknanya mungkin kuma tiada niat nak selamatkan mugiwara crews..cuma gunakan ability dia..harap crews lain dpt benefit dari perpecahan sementara ni..luffy dpt haki!


Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2010 09:16 PM | Show all posts
Reply 41# atai

LangDetecten>id GoogleC

[Quote]Balas atai tengkuk ngan Perona? Agak2 klu Perona Masuk Mugiwara Crewsok CMF Tak cluesan? Post at 22-5-2010 21:07 [kemampuan / quote] tanyaKuma kan kena mangsa dorang nak gi mana pun ckp Perona .. la .. trus ..maknanya Kuma anto Kuma mungkin tiada niat nak selamatkan kru Mugiwara.Cuma gunakan kemampuan dialog .. awak berbaring harap dpt manfaat USINGperpecahan sementara ni .. dpt HAKI Luffy!

Atai, apa ni?
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2010 09:18 PM | Show all posts
Reply  atai

Ahh.... lama tak dengar lagu Sogeking ni.

Tak lupa jugak lagu Island Song.  ...
cmf_cluesan Post at 22-5-2010 09:12 PM


intro sogeking mcm style sentai japan.. menarik..
lagu luffy tu lawak gak..
patut brooke pun banyak lagu tapi asik main lagu yang sama jer..
   
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2010 09:20 PM | Show all posts
Reply  atai


Atai, apa ni?
cmf_cluesan Post at 22-5-2010 09:16 PM



    terpaste translation dari babelfish..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2010 09:24 PM | Show all posts
Reply 43# atai

Tu la, klu selalu dia main lagu Binks no Sake tu, bole jadik muak gak.

Ko guna babelfish utk translate apa?
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2010 09:32 PM | Show all posts
Reply  atai

Tu la, klu selalu dia main lagu Binks no Sake tu, bole jadik muak gak.

K ...
cmf_cluesan Post at 22-5-2010 09:24 PM


dia kan musician..patut bley cipta byk lagu yang lawak..
   
babelfish ni aku guna nak translate raw spoiler manga japan..
pastu translate article omputih..lemah sgt omputih neh..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2010 09:35 PM | Show all posts
Reply 46# atai

Mungkin nak cipta lagu kena bayar royalty. Binks no Sake ni pun, tah berapa royalty kena bayar utk cipta lagu ni.

Takpe, guna babelfish ko bole belajar sikit, lama2 pandai la.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2010 09:41 PM | Show all posts
Reply  atai

Mungkin nak cipta lagu kena bayar royalty. Binks no Sake ni pun, tah berapa royalty  ...
cmf_cluesan Post at 22-5-2010 09:35 PM



    one piece kan top kant japan..setakat 10 lagu utk brooke petik jari jer dorang buat..tengok ost one piece dgn intro..selalu tukar..maybe malas nak kayakan musician japan kot..

mana nak dpt quality one piece ost?

babelfish ni pun sebab integrated dgn musang api..kalau tak malas gak nak bukak software..
love musang api!
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2010 09:44 PM | Show all posts
Reply 48# atai

Klu OST tu, menguntungkan musician tu, rasanya tak payah bayar kot. Artis pun mungkin tak berani nk mintak lebih2.

Biasa klu OST aku donlod kat Gendou.com je.

Of coz, vote Musang Api for president.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2010 09:57 PM | Show all posts
Reply  atai

Klu OST tu, menguntungkan musician tu, rasanya tak payah bayar kot. Artis pun mungki ...
cmf_cluesan Post at 22-5-2010 09:44 PM



    anime jer leh layan sound ni..sebab tu kau suka anime dari manga..ada lagu..bunyi kaki chopper..'SUPER!!!' franky..dattebayo naruto..'gomu gomu no' luffy..

ada persona one piece tak ..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.056494s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list