JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
218144
View
2380
Reply

[MANGA] ONE PIECE - Ver: 4.0 - Two Years Later (New Chapter!)

  [Copy link]

Author: sue_cinta       Show all posts   Read mode

Post time 22-5-2010 09:14 PM | Show all posts
Post Last Edit by atai at 22-5-2010 21:19
Reply  atai

Nape ngan Perona? Agak2 klu Perona masuk Mugiwara Crews ok tak?
cmf_cluesan Post at 22-5-2010 09:07 PM



    ability kuma kan kena tanya mangsa dorang nak gi mana..
perona pun ckp la..trus kuma anto..

maknanya mungkin kuma tiada niat nak selamatkan mugiwara crews..cuma gunakan ability dia..harap crews lain dpt benefit dari perpecahan sementara ni..luffy dpt haki!


Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2010 09:16 PM | Show all posts
Reply 41# atai

LangDetecten>id GoogleC

[Quote]Balas atai tengkuk ngan Perona? Agak2 klu Perona Masuk Mugiwara Crewsok CMF Tak cluesan? Post at 22-5-2010 21:07 [kemampuan / quote] tanyaKuma kan kena mangsa dorang nak gi mana pun ckp Perona .. la .. trus ..maknanya Kuma anto Kuma mungkin tiada niat nak selamatkan kru Mugiwara.Cuma gunakan kemampuan dialog .. awak berbaring harap dpt manfaat USINGperpecahan sementara ni .. dpt HAKI Luffy!

Atai, apa ni?
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2010 09:18 PM | Show all posts
Reply  atai

Ahh.... lama tak dengar lagu Sogeking ni.

Tak lupa jugak lagu Island Song.  ...
cmf_cluesan Post at 22-5-2010 09:12 PM


intro sogeking mcm style sentai japan.. menarik..
lagu luffy tu lawak gak..
patut brooke pun banyak lagu tapi asik main lagu yang sama jer..
   
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2010 09:20 PM | Show all posts
Reply  atai


Atai, apa ni?
cmf_cluesan Post at 22-5-2010 09:16 PM



    terpaste translation dari babelfish..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2010 09:24 PM | Show all posts
Reply 43# atai

Tu la, klu selalu dia main lagu Binks no Sake tu, bole jadik muak gak.

Ko guna babelfish utk translate apa?
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2010 09:32 PM | Show all posts
Reply  atai

Tu la, klu selalu dia main lagu Binks no Sake tu, bole jadik muak gak.

K ...
cmf_cluesan Post at 22-5-2010 09:24 PM


dia kan musician..patut bley cipta byk lagu yang lawak..
   
babelfish ni aku guna nak translate raw spoiler manga japan..
pastu translate article omputih..lemah sgt omputih neh..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2010 09:35 PM | Show all posts
Reply 46# atai

Mungkin nak cipta lagu kena bayar royalty. Binks no Sake ni pun, tah berapa royalty kena bayar utk cipta lagu ni.

Takpe, guna babelfish ko bole belajar sikit, lama2 pandai la.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2010 09:41 PM | Show all posts
Reply  atai

Mungkin nak cipta lagu kena bayar royalty. Binks no Sake ni pun, tah berapa royalty  ...
cmf_cluesan Post at 22-5-2010 09:35 PM



    one piece kan top kant japan..setakat 10 lagu utk brooke petik jari jer dorang buat..tengok ost one piece dgn intro..selalu tukar..maybe malas nak kayakan musician japan kot..

mana nak dpt quality one piece ost?

babelfish ni pun sebab integrated dgn musang api..kalau tak malas gak nak bukak software..
love musang api!
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2010 09:44 PM | Show all posts
Reply 48# atai

Klu OST tu, menguntungkan musician tu, rasanya tak payah bayar kot. Artis pun mungkin tak berani nk mintak lebih2.

Biasa klu OST aku donlod kat Gendou.com je.

Of coz, vote Musang Api for president.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2010 09:57 PM | Show all posts
Reply  atai

Klu OST tu, menguntungkan musician tu, rasanya tak payah bayar kot. Artis pun mungki ...
cmf_cluesan Post at 22-5-2010 09:44 PM



    anime jer leh layan sound ni..sebab tu kau suka anime dari manga..ada lagu..bunyi kaki chopper..'SUPER!!!' franky..dattebayo naruto..'gomu gomu no' luffy..

ada persona one piece tak ..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2010 12:14 AM | Show all posts
@ ALL

Hahaha...tak sangka laks speku bongek yg sue kuarkan tghari tadik sebelum gie kenduri...ramai gaks yg reply...sajer jerk tuh nak test korang...seb bek ader yg perasan differential-diferential tuh...kekeke...

Dalam berspeku nie...kena taw gak logik ke tak logik sesuatu speku yg cuba dibuat tuh...cam aper yg clue dah post dalam post #33, menunjukkan he's know his facts...

So, jom speku lagik... kekeke
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2010 08:27 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2010 08:27 AM | Show all posts


brook..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2010 11:14 AM | Show all posts
aku pun setuju yang kuma tu bukan sabo...tapi pelik la, macam pernah nampak watak sabo ni...tapi kat mane eh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2010 08:24 PM | Show all posts
@ khairen

ye ke penah nampak?!? katne bro?!? citer ahh sket...jangan kater nampak kat kedai mamak laks...
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2010 08:48 PM | Show all posts
Reply 50# atai

Tak semestinya. Ada jugak yg lebih seronok klu baca manga je. Pada aku la.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2010 10:46 PM | Show all posts
Reply  atai

Tak semestinya. Ada jugak yg lebih seronok klu baca manga je. Pada aku la.
cmf_cluesan Post at 23-5-2010 08:48 PM



    manga tak dpt hayati sound effect..
tapi tanpa manga saperlah anime..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2010 11:55 PM | Show all posts
hello, lama tak jenguk thread nie.

aku teringat nak jenguk sebab aku tengah tengok balik one piece lame2...

adapun yg baru2, aku dah lame tak download kerana dah abes dah masa mahasiswa aku, takleh donlod dari member.

nice thread....

cuma nak komen, tentang post2 tentang mana lg best samada manga atau anime...

sesiapa pun tidak ada hak utk mengaku mana lagi bst sebab ini terbuka pada citarasa.

kita raikan siapa saja, yg suka anime pun kita suka, yg suka manga pun kita suka....

aku lebih suka anime, tp pertama kali aku meremang bulu tengkuk baca one piece adalah menerusi manga "budak getah"......(masa ussop mengaku dia ada 8000 follower kt arabasta dan pegang tukul 5 ton. rupanya tukul tu berat penuh= 2 kg) hahaha!

huhuhu.....tak kisah ler mana2, asalkan one piece!
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2010 10:32 AM | Show all posts
sapa vivi tu???anggota baru ker??
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2010 10:52 AM | Show all posts
hello, lama tak jenguk thread nie.

aku teringat nak jenguk sebab aku tengah tengok balik one piec ...
ussopp Post at 23-5-2010 11:55 PM


mulai hari ni lepak ler sini usopp..mak tak marah punyer..
    yep..anime leh menaikkan bulu roma anda dgn semangat watak tu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045962s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list