JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
215140
View
2380
Reply

[MANGA] ONE PIECE - Ver: 4.0 - Two Years Later (New Chapter!)

  [Copy link]

Author: sue_cinta       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 24-5-2010 03:58 PM | Show all posts
@ sepaileman

Bapak dia nak dia kawen ngan Noble cam diaorg...tak semestinya ngan org dari Tenryuubito tuh...
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2010 05:17 PM | Show all posts
Kita tunggu dan lihat je laa...aku pun tak brani lagi nak speku...maklumat tak cukup...hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2010 05:49 PM | Show all posts
vote for SABO IS DEAD...
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2010 09:34 PM | Show all posts
Sabo dead.....

tgk la nanti.. mesti mati punya.. klu x knp x mention smpi epi la ni. DAh la tu bibliocard pun xde..

Xkan la Trafalgar tu Sabo kot. Personaliti Sabo tu mesti bertopi besar. dia 1st met ngan luffy pun xde perasaan je. X mgkn lah.

p/s: Oda skrg ni da berani matikan watak dia erk..
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2010 09:43 PM | Show all posts
Reply 57# atai

Yup, ianya saling bergantung antara satu sama lain.
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2010 09:43 PM | Show all posts
Reply 58# ussopp

Vote One Piece as president!
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2010 09:44 PM | Show all posts
Aku pun rasa Sabo da mati. Ataupun new villain.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-5-2010 10:59 AM | Show all posts
@ ALL

Hahaha....sungguh menarik speku2 yang dikeluarkan oleh anda semua....haduyai...spoiler xdek lagik ker?!?
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2010 11:35 AM | Show all posts
haha, aku nk tahu asal usul Pacifist tu. Pasifist tu rakan seperjuangan bekas permaisuri Kamabakka kan? Btul ke power cahaya Kizaru tu di serap guna kat robot2 PX-1,2,3,etc? Semua ni keje Dr. Vegapunk kan? Ada satu page tu aku prasan Frankie pergi kat lab Dr. Vegapunk, wahhh bertmbh hebat la Frankie nanti setanding cam Pasifist itew
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-5-2010 03:54 PM | Show all posts
Post Last Edit by sue_cinta at 25-5-2010 15:58

@ din _atos

Aikksss...lain macam jerk soklan...nie dah kes sendrik tanya...sendrik jawab nie...beza dia ayat ko yg kedua dan seterusnya ko tambah '?' jerk bagi nampak cam buat pertanyaan kan?!?

PACIFIST tuh teknologi mencipta sejenis senjata 'seakan-akan' cyborg, tapi sebenarnya lebih hebat (Zoro sendrik ngaku yg mende tuh bukan cyborg cam  Franky)...

Pacifist bukan ex-kawan kepada Ivankov...yang ex-kawan Ivankov tuh...org yang sebelum ditukarkan kepada Pacifist...yakni : ENCIK BARTHOLOMEW KUMA...diaorg dulu dalam Revolutionary Armies and countrymen...

Tempat Franky kena campak maybe tempat yang ader kaitan ngan Vegapunk (yakni makmal VP yang mungkin kat negara asal dia, or location yg baru, or etc...kita masih tak taw) Tapi, macam makmal lama VP jerk...sebab dah macam tak berpenghuni...hopefully Franky dapat learn something from there
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2010 04:39 PM | Show all posts
ya ENCIK BARTHOLOMEW KUMA.. x ingt nama da... so pggl nama pacifist je..
Knp ye watak2 dlm one piece ni mcm biasa aku dgr je... mcm bartholomew kuma ni mcm btul ada nama pirate kuar dlm cite Pirate of caribbean.. klu x salah dia yg tulis buku pirate dlm part 3..
Pastu nama makwe Luffy tu Boa Hancock.. nama watak dlm Percy Jackson kan.. konsep pun ular, kuasa leh tukar jadi batu.. Wah... semua watak2 masuk skali dlm one piece.. tu yg aku suka tuh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-5-2010 05:24 PM | Show all posts
@ din_atos

EO nie asalnya minat sangat ngan hasil karya Akira Toriyama...and dia sendirik miliki minat sendirik pasal pirates nie maser kecik lagik...

...so, kesimpulannya : Dia minat nak jadik pelukis manga sebab nak jadik cam Akira Toriyama...and sebab dia wat manga cam One Piece nie sebab dia minat citer pasal lanun-lanun...cuma, dia ader tambah sket ngan nama-nama dari mitologi-mitologi len...cam Gomorah & Soddom...and, mostly nama-nama yang dia gunakan dalam OP nie berdasarkan sebahagian nama sebenar lanun-lanun femes yg wujud ikut sejarah per'lanun'an...
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2010 07:56 PM | Show all posts
apsal bukan "new era is brown beard?"...
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2010 09:30 PM | Show all posts
er apa citer?
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2010 09:48 PM | Show all posts
Reply 88# totally

Tu mcm wannabe je....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-5-2010 10:50 PM | Show all posts
@ totally

nanti sumer org yg berjanggut nak wat era masing-masing...masing2 nak carik kaler janggut org tak guna lagik...

1. White Beard < N/A
2. Black  Beard < N/A
3. Brown  Beard < N/A
4. Pink  Beard < Available (booking is opened)
5. Red  Beard < Available (booking is opened)
6. Yellow  Beard < Available (booking is opened)
7. Blue  Beard < Available (booking is opened)
8. Rainbow  Beard < Available (booking is opened)
9. Smokey Grey  Beard (kelabu asap) < Available (booking is opened)
10. Dog Sh-it Grey (Kelabu taik anjing)  Beard < Available (booking is opened)
11...pilih ahh lagik?!?
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2010 11:23 PM | Show all posts
Aku pilih fox-bearded ..  musang berjanggut..
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2010 07:27 AM | Show all posts
Aku nk colorful beard, semua kaler ada, biru,itam,merah,kuning hahaha..
kuasa aku ialah mewarnai kehidupan ngan gembira
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-5-2010 10:08 AM | Show all posts
@ swotworld + din_atos

Wakakaka...pilihan yg menarik perhatian!
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2010 10:16 AM | Show all posts
ada spoiler tak arinihh?
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2010 11:06 AM | Show all posts
tu laa..aku tertunggu-tunggu nih...
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2010 12:02 PM | Show all posts
xlama lagi luffy pon tumbuh janggut jugak...
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2010 12:37 PM | Show all posts
busannya tggu one piece ni.. Selain dari karekter krew straw hat, karekter apa yg korg suka & knp??
Aku suka No.1, rakan seperjuangan yg hebat wlupun pnah jd musuh dulu. Tp syg... dia dah mati kan?... Klu dr dulu dia jd krew luffy kan bgs. Tmbh lg sorg kuat slps Zorro & klakar plak tu.

Watak dibenci : Baggy.. cam haram.. dr dulu kunun feymes kat kapal roger tp x kuat2 jg. Lemah btul..
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2010 12:45 PM | Show all posts
kat apforums pun takde pengesahan update samada ada ke tak minggu ni

c&p dari arlong park forum

So, just to clarify since it is still being discussed, what we know is: (please correct me if I have anything wrong)

   1. JUMP Issue #25 listed One Piece in Issue #26's preview.
   2. Chapter 585 didn't say One Piece would be absent from Issue #26 to return in Issue #27.
   3. No spoiler providers for Issue #26 have mentioned One Piece being absent, even though they mentioned which series will be given color, as well as noted that Togashi will be taking another extended hiatus.
   4. The website doesn't have One Piece listed in the Issue #26 preview.
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2010 12:46 PM | Show all posts
Reply 98# din_atos


    no1?  saper nih
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.042890s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list