JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
217977
View
2380
Reply

[MANGA] ONE PIECE - Ver: 4.0 - Two Years Later (New Chapter!)

  [Copy link]

Author: sue_cinta       Show all posts   Read mode

Post time 24-5-2010 10:54 AM | Show all posts
sapa vivi tu???anggota baru ker??
mohdazmanz Post at 24-5-2010 10:32 AM



    vivi?puteri alabasta?
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2010 10:55 AM | Show all posts
wah rumah baru..salam kenalan kepada sumer
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2010 11:02 AM | Show all posts
Sabo pada masa skrg ialah salah seorg kapten di kalangan Yonkou.
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2010 11:13 AM | Show all posts
Reply 59# mohdazmanz


    vivi ialah puteri alabasta. Dia jg Miss wednesday dlm Baroque work. kan kan...
bila la nk abis one piece ni.. manga paling lama nk abis.. brapa thn agaknya penulis komik ni skrg.. klu dia da xde sapa la yg nk ganti lukis huhu {:1_126:}
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-5-2010 11:35 AM | Show all posts
Reply 59# mohdazmanz

NEFERTARI VIVI @ lebey manje ngan nama Vivi adalah puteri negara Arabasta yang Mugiwara's selamatkan dan tolong masa Arc Arabasta...Anak kepada Nefertari Cobra dan dia jugak pernah menyamar dalam Baroque Works sebagai Miss Wednesday bersama dengan pengawal peribadi di-raja Arabasta; Igaram waktu berlawan ngan Zoro kat Whiskey Peak...dia nie kurus, berambut panjang warna biru..and suka guna skil Cristalline Peacock : Merak Berkilauan...suke sangat naik itik super pantas : Carr...

@ din_atos

Huhuhu...sungguh dasat speku muh itu...meh kengkawan, kita komen speku nie
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2010 11:37 AM | Show all posts
sabo sekarang dah berkeluarga dan hidup bahagia..tolong jgn kaco dia bley?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-5-2010 11:47 AM | Show all posts
@ ALL

Hahaha...atai dah marah...atai tuh member baik ngan Sabo kat Noble world tuh...kan atai?!?

Tak mungkinlah Sabo tuh adalah one of Yonkou...Yonkou nye member (excluded WB): Shanks, Kaidou ngan Big Mom...

Fakta nak kata Sabo one of Yonkou : WB ngan Shanks dah boleh tolak tepi..sebab dah nampak sangat bukan Sabo...nak kater Big Mom, alahai...nama pon Big Mom..takkan laki laks?!? Unless dia to kama cam Ivankov...nak kata Kaidou...raser nya lagik lah bukan...atleast umur each Yonkou nie maybe dah lebih daripada 30 tahun... Sabo nye umur...busuk-2 pon, baru cecah 20-an (below 25 tahun gitu)...tak logik lahh!!!

Kalo nak speku Sabo tuh Trafalgar Law ker...or anyone yg muda sket..ok laa...tapi, takkan lah dia (Sabo) tak kenal Luffy kan?!?
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2010 12:07 PM | Show all posts
sabo dah mati la..pastu ace pakai topi dia wat momento..

takpun sabo dah keje gomen sekarang..penjawat awam takleh lawan tokey..nak keje pencen katanya..

bilakah aku nak dpt keje gomen ni..separa pun jadi la..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-5-2010 12:17 PM | Show all posts
@ atai

*off-topic*

Kalo tak silap...this week ader ader hari bersama Suruhanjaya Perkhidmatan Awam...kat ibu pejabat cawangan KL...jalan cenderasari tuh...gie la usha! Separa lagik susah nak dapat...bek usha jerk member yg keje gomen, tanya pasal ambil sementara or kontrak...atleast, ader experient kat situ...

Haaa...kalo sabo dah mati, huhu...sedey nye
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2010 12:17 PM | Show all posts
pendapat mini plak....mini tak rasa sabo adalah yonkou ataupon trafalgar law...waima kuma sekalipon .....logikanya spt di bawah

1) sabo adalah yonkou - mcm yg sue cakap...mini tak terima yonkou adalah org muda,...at least syarat kelayakannya berumur 30++ dan pengalaman kerja tidak kurang 5 tahun...dan lulus SPM (Sijil Pirate Melayar)

2) sabo adalah kuma - sue mmg saja je tau....tgk saiz kuma dah tau confirm bukan sabo...sabo je lah ngn speku ni...

3) sabo adalah law - pada mulanya mini mcm hampir bersetuju kalau tgk iras muka....tapi..kan ada kisah flashback ttg hubungan law dan ace dan luffy...kamceng sangat...tapi anehnya..kalau btol diaorg ni berkawan baik ibarat adik beradik...kenapa dia tak ikut misi selamat kan ace ?...kesimpullannya law bukan sabo

OK speku lain plzz
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2010 12:20 PM | Show all posts
Hehe... marah dia.. oklah ni spekulasi aku plg btul..
Pada aku Sabo da lama mati. Ace pnah mention sblm dia mati dia kata sbb Sabo dia hidup smpi ari ni. Mgkn Sabo dibunuh sbb org dpt tahu Ace anak Roger. Dat' explain y Luffy & Ace sbgi adik bradik yg masih tggl smpi akhir hayat....

Sabo dead - teeeeeeeeeeeeeetttt-
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2010 12:30 PM | Show all posts
din - kitaorg tak marah2 tau...peace for all

sabo mati? :@ ( mini tak marah tau )....maybe kot..tapi takde sebab sabo mati kalau ace diketahui anak roger......sapa berani bunuh sabo (anak bangsawan or anak noble..confuse jap)
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2010 02:46 PM | Show all posts
aku x rse Sabo mati..Speku aku yg lepas dan baru..

1. Sabo adlh Trafalgar Law..tapi xtau la sjauh mne kbenarannye..tp rmbut Law itam..haha..tp ade logiknye sbb Law sorg doktor..dan doktor tntunye ssorg yg background die org yg educated dan baik2 (Sabo is a Noble)..meby de sbb die x btrus trang ngn Luffy time jmpe kt SA..kte tggu~~

2. Sabo adlh watak yg xpnah kuar dlm manga lg..
xde kaitan lgsg ngn pirate..tp org pntg dlm WG..ak rase die jd mcm Coby gak nnt (nk surpass each other tp dlm kerjaye yg brlainan)..
bezenye Sabo serve direct under WG la kot..jd bendahari ke~~

3. Sabo akn jd nakama bru Luffy sbb impian Sabo nk tulis pngembaraan satu dunie die
(sume ahli SHP ade impian msg2..)

lg satu aku xrase die mati sbb bkn ke lg mnyedihkan kalo kdue2 abg Luffy da mati..
meby flashback ni nk mngembalikan smgt Luffy bhawa ade 1 lg pkare yg perlu die truskan tanpe Ace..
meby dorg btige pnah janji nk surpass each other bile besa nnt...?

aggaran chapter flashback ni aku rse dlm 2-3 lg la br abes..
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2010 02:52 PM | Show all posts
SABO skrg kepala dia duduk dlm balang tu...maklum laa kan bapak dia nak kawenkan dia dgn royal...mungkin abg ipor SABO kena hentak dgn luffy masa kat pulau banyak belon tu
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2010 03:08 PM | Show all posts
bukan ke sabo nak jadi pirate jugak kan? tapi tak tau lah samada dia berjaya atau tak....tunggu next episod apa yg akan terjadi nanti
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-5-2010 03:58 PM | Show all posts
@ sepaileman

Bapak dia nak dia kawen ngan Noble cam diaorg...tak semestinya ngan org dari Tenryuubito tuh...
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2010 05:17 PM | Show all posts
Kita tunggu dan lihat je laa...aku pun tak brani lagi nak speku...maklumat tak cukup...hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2010 05:49 PM | Show all posts
vote for SABO IS DEAD...
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2010 09:34 PM | Show all posts
Sabo dead.....

tgk la nanti.. mesti mati punya.. klu x knp x mention smpi epi la ni. DAh la tu bibliocard pun xde..

Xkan la Trafalgar tu Sabo kot. Personaliti Sabo tu mesti bertopi besar. dia 1st met ngan luffy pun xde perasaan je. X mgkn lah.

p/s: Oda skrg ni da berani matikan watak dia erk..
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2010 09:43 PM | Show all posts
Reply 57# atai

Yup, ianya saling bergantung antara satu sama lain.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.081633s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list