Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
69193
View
59
Reply

Route dari KL ke Kota Bahru yg mane paling dekat?

[Copy link]

Author: cmf_Presa1200    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 13-7-2014 02:46 AM | Show all posts
kalau KL-Bentong-K. Lipis-Gua Musang-KB ni dah ada highway dah. Setakat 2 kali ikut jalan ni baru2 ni rasanya jimat dekat 2 jam jugak. Biasa 8 jam, sekarang dah 6 jam dengan speed sekitar 110km/j. tunggu siap semua highway ni barulah sedap nak ulang-alik KB-KL. Biasa sy ikut jalan ni waktu malam. tenang je. waktu siang kdg2 sibuk dengan lori balak. rekod setakat ni paling cepat KB-KL (Gombak) sekitar 5 jam setengah waktu malam (12am-5:30am) non-stop, sebelum highway siap.
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2014 12:05 AM | Show all posts
lalu jalan pantai best...

ikot cameron pon ok..

tp dari cabang simpang puli gua musang jalan tak elok sgt kn..

ke dah elok da??
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2015 06:03 PM | Show all posts
mana da dekat ikut situ
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2015 06:07 PM | Show all posts
Edited by hajikamal at 13-5-2015 07:38 PM

aku selalu ikut gerik





Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2015 07:49 PM | Show all posts
apa la pelik sgt ikut situ
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2015 04:22 AM | Show all posts
Edited by Joi-e at 23-5-2015 04:26 AM

malam ni mesti ramai pergi kl kan.. esok kan ada bola


Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2015 04:04 PM | Show all posts
Edited by trivagu at 10-6-2015 04:07 PM

sekarang ni petang2 hujan... bahaya tak kalau laku iku situ sekarang?


Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2015 04:17 PM | Show all posts
Edited by trivagu at 10-6-2015 04:19 PM

aku dgr org cakap lalu situ kadang2 boleh jumpa gajah tido tgh jalan betul ka?



Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2015 04:36 PM | Show all posts
Edited by trivagu at 10-6-2015 05:06 PM
Joi-e replied at 23-5-2015 04:22 AM
malam ni mesti ramai pergi kl kan.. esok kan ada bola

esok ada bola apa?






Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2015 10:56 PM | Show all posts
assalamualaikum
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2015 02:08 AM | Show all posts
tu dia taka sapa pun layan thread ni...



Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2015 05:51 PM | Show all posts
hahahaha memang takda sapa pun layan ...ko sorang je

Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2016 04:07 PM | Show all posts
tred ni aktif masa nak coti ja
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2016 04:57 PM | Show all posts
kesian diaa....
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2016 05:17 PM | Show all posts
Manman12345 replied at 30-8-2016 09:07 PM
Hey bro! Hi kawan2!!

Unlimited Deposit Bonus hanya untuk anda!!!

yo ni ado mano2
rezak kawe
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2017 07:59 PM | Show all posts
mifune replied at 22-5-2010 09:38 PM
2.  KL - Bentong - Raub - K.Lipis - Gua Musang - KB

setuju jugak
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2017 04:25 PM | Show all posts
laluan KL_Gua Musang  utk ke Tanah Merah ada kebanjiran x...
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2019 09:31 PM | Show all posts
rosaline08 replied at 28-5-2010 10:39 AM
ada lg shortcut di bandar k. lipis ambil jln melalui felda kercau kalau tak silap.

Dari Raub masuk ikut jalan Sungai Koyan keluar after Kuala Lipis
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2019 09:33 PM | Show all posts

Setuju, now dah ada banyak stretches yg dibesarkan dan "highway-standard"' terutama btwn kuala lipis ke gua musang
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2019 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
2 hari sebelum raya. Saya dari ipoh. Nak ke kota bharu. Kalau ikut grik,nak lalu rantau oanjang ke tanah merah? Atau lalu gua musang lagi clear traffic?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079410s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list