Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
11781
View
29
Reply

{ Kaunter Pertanyaan}

[Copy link]

Author: Hamyhaireen       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-6-2010 09:41 AM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by Hamyhaireen at 3-6-2010 09:42

Selamat Datang ke SKAC.

Sebarang pertanyaan mengenai craft yang tiada di thread sila post di sini.
(pertanyaan mungkin akan mengambil masa untuk dijawab dan bergantung kepada kepakaran yang ada)

Saya sarankan ambil sedikit masa dan baca thread-thread yang ada kerana kebanyakan informasi yang anda cari
berada di thread2 tersebut.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2010 02:53 PM | Show all posts
saya nak info berkaitan gambar gubahan hantaran kahwin...saya sudah cuba tngk semua page tp takde thread perkaitan info diatas....
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2010 11:51 PM | Show all posts
acika..cuba tengok kat link ni..http://mforum2.cari.com.my/viewt ... age%3D3&page=29 kat sini banyak gambar2 gubahan ..
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2010 11:42 AM | Show all posts
tak lama lagi masuk syaaban, pastu ramadhan.... pastu syawal... apakata pakat bwat kad raya.... dah 5 tahun x terima kad raya ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2010 05:00 PM | Show all posts
Saya nak belajar membuat comforter/blanket dan cadar.
Harap ada yang boleh ajar secara online dan bergambar
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2010 02:26 PM | Show all posts
Post Last Edit by perfex at 1-8-2010 14:28

saya nak minta admin update info kedai kraf.

Beads Etcetera,
18-1, Jln Wangsa Niaga,
Wangsa Biz Avenue,
Off Jln 34/26,
53300 Kuala Lumpur.
Tel: 013-394 0902

Current Promo: Buy 6 packets FREE 6 packets.
Menjual Sew-On Crystals, Swarovski Crystal, Korean Crystal, Handmade Beads, Jewelry Findings, Craft Supplies.
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2010 02:23 PM | Show all posts
nak tumpang tanya..corset boning dlm BM apa ek
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2010 04:18 PM | Show all posts
saya orang baru.
nak tumpang tanya , kat mana nak beli
benang / tape langsir / alat-alat jahitan secara borong.
(kawasan lembah klang)
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2011 02:11 PM | Show all posts
tau tak kat mana leh dptkan magnet bulat yg kecik kat blakang fridge magnet tuhh
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2011 07:57 PM | Show all posts
tau tak kat mana leh dptkan magnet bulat yg kecik kat blakang fridge magnet tuhh
unguviolet81 Post at 20-4-2011 14:11



kadang2 kedai stationary ada jual, and penah mcm ternampak kat daiso pon ada jual.. kalau rajin gi OU, kat old phase ada satu craft shop ni kat situ pon ada jual, i beli kat situ aritu
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2011 10:54 AM | Show all posts
Reply 10# asas85


    TQ AWAK.sye cr kat rawang tak jmpe..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2011 12:52 AM | Show all posts
Salam.....sy nak tnya ckit kat mana nak beli crochet hook yang besar (us size)??? dah merata sy cari tp semua size kecik......klau ada sesape tau leh la gtau sy..Thanks....oh lupa lak nak gtau...sy nie duk area kedah....
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2011 09:32 PM | Show all posts
ada x thread berkaitan parang/golok...
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2012 10:50 AM | Show all posts
tumpang tnye.
kat mne yer ader wat kelas jahitan manik & labuci ni.
makcik tgk thun 2012 ni xde lagi la kelas.
kalo boleh makcik nak area putrajaya / bangi / seri kembangan
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2012 05:00 PM | Show all posts
sayd dah tgk bahagian iklan dan kraftangan xde org iklan kan kelas buat gybahan kahwin.admin leh tlg saya?
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2012 11:42 AM | Show all posts
salam.. maaf nak tanya, bulan 7 nanti insya allah nak turun KL. dimana nak dapatkan beads selain kat masjid india..(betul ke kat sana ada?) kalau boleh sy nak complete ngan address, tq in advance...
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2012 06:52 PM | Show all posts
Reply 12# inapiee

saya ada jual kalau still berminat
sms 0176155243
saiz 4mm-7mm
1 set ada 5 batang harga rm34 sahaja.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2012 02:49 PM | Show all posts
salam semua... nak tanya... kat mana nak beli  Steam-A-Seam2 @ interfacing @ fusible web ni?? saya kat kl... pening gak ronda tapi tak jumpa
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2012 08:33 AM | Show all posts
Saalam.. color by number ada dah ke??
boleh pakat paste gambar hasil painting
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2012 06:48 PM | Show all posts
sy ingin menempah langsir utk rumah baru..Area:Kerteh/Paka.tq
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087717s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list