Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
88023
View
349
Reply

Profile Warga Board Bakat & Ruangan Penulis

  [Copy link]

Author: MsAnonymous       Show all posts   Read mode

Post time 2-1-2014 09:04 PM | Show all posts


Nama Panggilan : Lala
Tarikh lahir : 30-22 / 4 x 3
Asal : Bendera Putih, Kuning, Hitam.
Status : Bujang Senang.
Hobi : Baca buku, berforum
Makanan kesukaan : Asam Pedas
Minuman kesukaan : Nescafe panas yang kawww

Bila mula join board ni : Beberapa hari yang lalu.
Thread novel pertama dalam board ni yang dibaca : Belum pernah baca mana-mana thread.
Author kesukaan (forum) : Tiada
Author kesukaan : Imaen, Noor Suraya, Khaled Hosseini, etc.
Novel pertama dibeli : Siri Lima Penyiasat.

Email (optional) : Tiada
Facebook email (optional) : Tiada

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2014 06:50 PM | Show all posts
Nama panggilan : Anna
Tarikh lahir : 27 Jun
Asal : KL
Status : Single
Hobi : Gaming n Manga
Makanan kesukaan : Masak lomak cili api
Minuman kesukaan : Pineapple juice

Bila mula join board ni : Dec 2013
Thread novel pertama dalam board ni yang dibaca : cerpen : " Shuuuh... diam..., anak emak...." [ 18 sg ]
Author kesukaan (forum) : Belum jumpa lagi
Author kesukaan : Ramlee Awang Mursyid, Ahadiat Akashah, Nizam Bakeri
Novel pertama dibeli : Budak Rap (ahadiat akashah)

Email (optional) :
facebook email (optional) :

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2014 10:03 AM | Show all posts
Nama panggilan :  Tari
Tarikh lahir : 13 Januari
Asal : Johor
Status : Sudah berpunya
Hobi : menCARI
Makanan kesukaan : yg pedas
Minuman kesukaan : air mineral

Bila mula join board ni : awal 2014
Thread novel pertama dalam board ni yang dibaca : Belum lagi
Author kesukaan (forum) : Tiada
Author kesukaan : Tiada

Novel pertama dibeli : Ombak Rindu

Email (optional) : sila pm
facebook email (optional) : tiada
blog : tiada

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2014 10:43 AM | Show all posts
Nama panggilan : YAM
Tarikh lahir : 03 APRIL
Asal : PAHANG
Status : BERKAHWIN
Hobi : HOBI BARU.. BACA CARI (BOARD BAKAT & PENULISAN)
Makanan kesukaan : ROTI CANAI
Minuman kesukaan : ANY ICE BLENDED

Bila mula join board ni : SEPTEMBER 2013
Thread novel pertama dalam board ni yang dibaca : MAHABBAH TERINDAH,PERLUKAH AKU, TAK SEINDAH SYURGA
Author kesukaan (forum) : MsAnonymous
Author kesukaan : FIZIANY
Novel pertama dibeli : OMBAK RINDU

Email (optional) : shahidah_1986@yahoo.com.my
facebook email (optional) :
blog :
Last edited by ISTRIMITHALI on 8-1-2014 10:45 AM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2014 01:48 PM | Show all posts
Nama panggilan : as@lynn
Tarikh lahir : 21.9.19..
Asaletaling Jaya
Status : Bujang
Hobi : Melayari laman sesawang..(samapi umah bersawang hahha)tgk tv,dgr lagu..baca apa yang patut hahha
Makanan kesukaan :semua yang sedap
Minuman kesukaan :semua yang sedap

Bila mula join board ni :tak ingat lah
Thread novel pertama dalam board ni yang dibaca : lupa lah huuh
Author kesukaan (forum) : borak
Author kesukaan : semua suka
Novel pertama dibeli : semua tak beli pinjam je adalah hahahaha

Email (optional) : pm lah
facebook email (optional) :pm lah
blog : dah lama tak bukak tak ingat lah Last edited by Noraslinda on 8-1-2014 01:52 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2014 09:06 PM | Show all posts
Nama panggilan :  Ms Ida
Tarikh lahir : Jan 25th
Asal :  Pahang
Status :  Berkahwin
Hobi : Membaca & Surfing Net
Makanan kesukaan :  Laksa Pahang
Minuman kesukaan :  Mineral Water

Bila mula join board ni :  2011
Thread novel pertama dalam board ni yang dibaca : x berapa ingat tapi by Sang Arjuna

Author kesukaan (forum) :  Aylanins,  Farahanafarah,  Nicki Meow,  Sellie003,  NHSMUM,  Sang Arjuna ,  Lynn9,  Wipers,  Bling,  Miss Sakura ,  Bunick , Sakura Ungu , Shana 85,  Surianovember,  GuaAnakMelaka,  Fizziany , Sarizu ,  Nmohdr,   dll..... hehehe ramai tu.......

Author kesukaan : Rin Ahmad , Hanni Ramsul , Siti Rosmizah dll
Novel pertama dibeli :  Atas Semua Dosaku

Email (optional) :  -
facebook email (optional) :  -
blog :

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2014 10:23 PM | Show all posts
Nama panggilan : fla, flaren
Tarikh lahir : 24-May 198_
Asal : Kedah
Status : Single
Hobi : Baca novel, rempit kt hway, berforum
Makanan kesukaan : laksa
Minuman kesukaan : air kosong

Bila mula join board ni : dlm sebulan ni
Thread novel pertama dalam board ni yang dibaca : sendiri selamanya
Author kesukaan (forum) : masih tercari2
Author kesukaan : matt romeo
Novel pertama dibeli : tak ingat..novel ahadiat kot?

Email (optional) : pm
facebook email (optional) : pm
blog : dah tak berblog.hehehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2014 12:56 PM | Show all posts
Nama Panggilan : pedet
Tarikh lahir : 19 April
Asal : Penang
Status : Bujang trang tang tang
Hobi : Baca buku, berforum
Makanan kesukaan : laksa
Minuman kesukaan : air sejuk

Bila mula join board ni : Beberapa hari yang lalu.
Thread novel pertama dalam board ni yang dibaca ik Yah Che Mamat
Author kesukaan (forum) : sang arjuna
Author kesukaan : Aciklana.
Novel pertama dibeli : lupa dah..lama sgt

Email (optional) : Tiada
Facebook email (optional) : Tiada

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2014 01:23 PM | Show all posts
Nama panggilan : Andak
Tarikh lahir : 28 Julai 198?
Asal : Pahang
Status : Engaged
Hobi : Memasak,baca buku,berporum
Makanan kesukaan : tolak batu & kayu..
Minuman kesukaan : Teh o

Bila mula join board ni : 2012 tapi banyak jadi SR jek
Thread novel pertama dalam board ni yang dibaca : Tak Seindah Syurga kot by Farahanafarah
Author kesukaan (forum) : Momey, Nicki_Meow, Kikuri, Farahanafarah, Adilla, Sellie03, TJ12, Misssakura, latest ipodan ramai lagik la
Author kesukaan : Siti Rodziah, Norhayati Iberahim, Ramlee Awang Murshid
Novel pertama dibeli : Masa kecik2 dulu enid bulton punya buku

Email (optional) : shak2807@yahoo.com
facebook email (optional) :same
blog : kite xdek belok

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2014 04:26 PM | Show all posts
Nama panggilan : saudagaralam
Tarikh lahir : 11-2-52
Asal : Bagan Datoh
Status : Berkahwin
Hobi : Bersiar-siar
Makanan kesukaan : Cesar Salad
Minuman kesukaan : Jus Markisa

Bila mula join board ni : May 2014

Email (optional) : pullinglegsent@gmail.com
facebook email (optional) : Saudagar Alam Lain
blog : saudagaralamlain.blogspot.com

Remark: Saya telah diarahkan oleh mod Misteri Paranormal Sakti untuk pindah post disini. Thread saya disana telah di lock tanpa saya sempat reply menjawab soalan-soalan mereka. I have to oblige to whatever justice system practices under their jurisdiction.
Segala yang saya telah, sedang dan akan publish adalah  KISAH BENAR, bukan rekaan imaginasi saya. Saya telah diamanahkan sebagai chronicler oleh watak utama dalam kisah berkenaan. Kadangkala terdapat maklumat alam ghaib yang perlu ditapis (seperti nama sebenar yang hanya di letakkan alphabet).
Jika anda anggap thread ini sia-sia, you have the freedom to ignore and not even read it. Segala maklumbalas amatlah dihargai.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2014 03:09 PM | Show all posts
Nama panggilan : Mommy
Tarikh lahir : 06 Apr
Asal : Melaka
Status : Married anak 4
Hobi : Sibuk layan anak smpi lupa hobi apa
Makanan kesukaan : ayam
Minuman kesukaan : nescafe

Bila mula join board ni : 2012 tapi banyak SR mode
Thread novel pertama dalam board ni yang dibaca : Tak ingat tapi by Nicki_Meow
Author kesukaan (forum) : Nicki_Meow, Kikuri, Farahanafarah, Sellie03, TJ12, Misssakura,dan ramai lagik la. selalunya tak tengok pun author. janji leh tarik minat membaca
Author kesukaan :  bantai aje
Novel pertama dibeli : Masa kecik2 dulu suka beli buku Sweet Vally. kembar nama elizabeth and jessica

Email (optional) : -
facebook email (optional) :takde
blog : takde

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2014 05:11 PM | Show all posts
Nama panggilan : babypurple
Tarikh lahir : 3 February
Asal : Klang
Status : Single available
Hobi : Membaca novel dan rempit atas highway
Makanan kesukaan : Sup Ekor
Minuman kesukaan : Neslo Ais

Bila mula join board ni : SR since 2013
Thread novel pertama dalam board ni yang dibaca : Indahnya Syawal Ini by sellie003
Author kesukaan (forum) : Sellie03, selalunya tak tengok pun author. janji leh tarik minat membaca
Author kesukaan : Dya Dila (my cousin), Ahadiat Akashah, Norhayati Berahim
Novel pertama dibeli : Tak ingat

Email (optional) : -
facebook email (optional) : -
blog : Lama tak update

Remark: Saya budak baru dalam board ni. Zaman sekolah memang gemar menulis cerpen dan masuk pertandingan dekat sekolah. So, saya mengharapkan tunjuk ajar senior di sini untuk menambahbaikan mutu  penulisan saya. Thanks Momod, nak tacang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2014 11:46 AM | Show all posts
Nama panggilan : mamaSarah
Tarikh lahir : 17 April 1980
Asal : Melaka/KL
Status : Kahwin
Hobi : Membaca, masak, main games Ipad, nyanyi
Makanan kesukaan : Kuew teow goreng/Mee bandung
Minuman kesukaan : Air suam/sus lembu

Bila mula join board ni : 2014
Thread novel pertama dalam board ni yang dibaca :  belum lagi
Author kesukaan (forum) : blm lagi
Author kesukaan : Ahadiat Akashah
Novel pertama dibeli : Black Widow

Email (optional) :  -
facebook email (optional) : -
blog : pengantinbudget2.blogspot.com

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2014 12:38 PM | Show all posts
Nama panggilan : yang
Tarikh lahir : 3.8.----
Asal : N9
Status : Married
Hobi : Membaca
Makanan kesukaan : nasi
Minuman kesukaan : air kosong

Bila mula join board ni : awal 2014
Thread novel pertama dalam board ni yang dibaca : cinta luar biasa (yg ending dah delete tu - keciwa )
Author kesukaan (forum) : ramai kot..
Author kesukaan : klau cite dia best, sape2 boleh suka.
Novel pertama dibeli : cinderella 98'

Email (optional) : -
facebook email (optional) : -
blog : dah lama delete...

Ini lah board yg saya akan bukak setiap pagi sejak beralih arah dari board gossip.. hahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2014 09:48 PM | Show all posts
Nak tepek jugak la..sori Nay..baru sekarang boleh tepek biodata ni..novel dah habis..


Nama panggilan : IPO
Tarikah Lahir : 4 Feb
Asal : Sempadan Malaysia... Narathiwat ...siam nun... sawadhikaa...
Status : Nikah sudah sah..
Hobi : bercucuk tanam..baru je suka menulis..
Makanan kesukaan : Semua yang boleh dingap
Minuman kesukaan : Air yang boleh diminum dan tak sakit perut


Bila mula join board ni : Mac  2014
Thread novel pertama dalam board ni yang dibaca : Tak ingat
Author kesukaan (forum) : semua baca
Author kesukaan : Tak ada lagi

Novel pertama dibeli : dulu tak pernah beli novel..pinjam je..first novel yang dibaca, masa tu tengah studi kat Uni, ambik dari library...pastu fotostat..heheh..tajuk: Bila  Daun Berguguran. (best..bila tengok citer Cinderella..lakonan Haliza Misbun dan Ahmad Idham dulu..terus kata dalam hati..sebiji dari novel tu)

Sekian dari saya...melaporkan diri..Detektif Ipo

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2014 11:19 AM | Show all posts
Nama panggilan : jammy
Tarikh lahir : 8 dec
Asal : Aloq staq
Status : married
Hobi : masak
Makanan kesukaan : chinese food
Minuman kesukaan : ayaq kosong

Bila mula join board ni : bebaru ni jugak june 2014
Thread novel pertama dalam board ni yang dibaca : kebaya merah ipo punya
Author kesukaan (forum) : ipo
Author kesukaan : lynn dayana
Novel pertama dibeli : siri sekolah menengah tengku ashikin kalau tak salah nama dia

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2014 04:44 PM | Show all posts
aqmarissa posted on 16-6-2014 12:38 PM
Nama panggilan : yang
Tarikh lahir : 3.8.----
Asal : N9

thanks @cmf_conan .. and congrats dah jadi momod!!
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2014 09:45 AM | Show all posts

Nama panggilan : NR
Tarikh lahir : 19 Mei
Asal : Perak
Status : Single
Hobi : Tido
Makanan kesukaan : Laksa Penang
Minuman kesukaan : Kopi O Ais

Bila mula join board ni : Mei 2014 (kalau tak salah)
Thread novel pertama dalam board ni yang dibaca : cerpen : Cinta terindah
Author kesukaan (forum) : Sedang mencari
Author kesukaan : Rose Harissa,Lily Haslina Nasir
Novel pertama dibeli : Berikan Cintamu

Email (optional) :
facebook email (optional) :

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2014 09:30 AM | Show all posts
RASA DAH LETAK ARITU..

Nama panggilan : KACANGPIS
Tarikh lahir : 19 JUN
Asal : K. TRG
Status : MARRIED
Hobi : BAKING
Makanan kesukaan : MASAKAN KAMPUNG
Minuman kesukaan : AIR SUAM JAH

Bila mula join board ni : DALAM 2 TAHUN LEPAS
Thread novel pertama dalam board ni yang dibaca : SURATAN ATAU KEBETULAN
Author kesukaan (forum) : RAMAI ANTARANYA NICKI NGAN AYLA
Author kesukaan : HANI FAZUHA
Novel pertama dibeli : LAGENDA BUDAK SETAN ZAMAN SKOLAH2 DOLU2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2014 02:24 PM | Show all posts
Nama panggilan : amy
Tarikh lahir : 23 jun
Asal : kedah
Status : single
Hobi : makan
Makanan kesukaan : yang free
Minuman kesukaan : teh ais

Bila mula join board ni : beberapa bulan yang lalu
Thread novel pertama dalam board ni yang dibaca : berdialog dengan jin
Author kesukaan (forum) : tak ada lagi
Author kesukaan : Ramlee Awang Murshid
Novel pertama dibeli : Harry Potter kot...
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2014 07:30 AM | Show all posts


Nama panggilan : zamzam
Tarikh lahir : 17 Jun 1980
Asal : Kelantan Malaysia
Status : Single
Hobi : membaca
Makanan kesukaan : semua jenis asalkan halal
Minuman kesukaan : semua jenis asalkan halal


Bila mula join board ni : 2013
Thread novel pertama dalam board ni yang dibaca : suratan atau kebetulan (kalau tak silap)
Author kesukaan (forum) : tak sempat berforum lg...
Author kesukaan : Ipo, Wiper81,Nicki... dll
Novel pertama dibeli : Cinta 3 suku...

Email (optional) : nur_irfan02@yahoo.co.uk
facebook email (optional) :
blog :  tak sempat nak create lg...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2014 07:49 AM | Show all posts
Zamzam2013 posted on 23-6-2014 07:30 AM
Nama panggilan : zamzam
Tarikh lahir : 17 Jun 1980
Asal : Kelantan Malaysia

thank u Nay... lol...
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2014 11:41 AM | Show all posts
Nama panggilan : DARWINA
Tarikh lahir : 1 MEI 1984
Asal : CIK SITI WAN KEMBANG
Status : ISTERI ORANG
Hobi : BACA BLOG, FORUM DLL
Makanan kesukaan : APA SAJA YANG HALAL DAN DI TERIMA OLEH TEKAK
Minuman kesukaan : APA SAYA YANG HALAL DAN DI TERIMA OLEH TEKAK

Bila mula join board ni : LUPA LA..DALAM 5 TAHUN KOT
Thread novel pertama dalam board ni yang dibaca : DAH LUPA LA..LAMA SGT
Author kesukaan (forum) : RAMAI SAMPAI DAH X TERTULIS
Author kesukaan : BUNICK, LADYFINGER12, DAN RMAI LG....
Novel pertama dibeli : JAUH DR AISYA SOFEA

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2014 12:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Nama panggilan : Husna
Tarikh lahir : 8 Jun 1988
Asal erak
Status : BUJANG
Hobi : Baca forum
Makanan kesukaan : makanan pedas
Minuman kesukaan : teh ais

Bila mula join board ni : 2013
Thread novel pertama dalam board ni yang dibaca : xingat
Author kesukaan (forum) : ramai sangat..lupe
Author kesukaan : suke sume
Novel pertama dibeli : OMBAK RINDU

Email (optional) :
facebook email (optional) :
blog :

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2014 06:12 PM | Show all posts
   
Nama panggilan : teddy@sara
Tarikh lahir : 1 july 19
Asal : Kl @ Pj
Status : BUJANG
Hobi : baca novel,tgk tv,dengar radio DLL
Makanan kesukaan : Yang halal
Minuman kesukaan : Yang halal

Bila mula join board ni : Sejak mendaftar CARI
Thread novel pertama dalam board ni yang dibaca : xingat
Author kesukaan (forum) : ramai
Author kesukaan : banyak..lupe
Novel pertama dibeli : banyak sangat..lupe

Email (optional) : nak tau tanya la..@  pm me
facebook email (optional) : nak tau tanya la.. @ pm me
blog : TIADA   Last edited by TEDDYASESARA on 29-6-2014 06:15 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057086s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list