Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
93209
View
511
Reply

♣ ARKIB DEBAT TERBUKA ANJURAN BOD MKST ♣↖

[Copy link]

Author: dauswq       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 17-5-2010 12:42 AM | Show all posts
Reply  dauswq


Thanks a lot dauswq. Saya nak menyertai pertandingan ni. Terima kasih.
cmf_almondpecan Post at 16-5-2010 19:47


terima kasih almondpecan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-5-2010 12:44 AM | Show all posts
saya nak join debat...
teky Post at 16-5-2010 19:43


terima kasih teky
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-5-2010 12:45 AM | Show all posts
Post Last Edit by dauswq at 17-5-2010 01:53
simpanan boleh tak ....kalau i tak busy dgn  offer letter...hahahahah
mbhcsf Post at 16-5-2010 20:31


lambat lagi 31 May
you have time to decide
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-5-2010 01:59 AM | Show all posts
Harap maklum

Kami telah awalkan tarikh tutup penyertaan kepada 31 May 2010
untuk memberi masa kepada kami pihak moderator menapis 8 orang TERPILIH ke pusingan seterusnya


Meskipun begitu, kami masih menerima penyertaan sebanyak mana yang boleh
dan tidak terhad kepada 8 orang
Anda masih boleh menyatakan permohonan


Mereka yang telah mengemukakan permohonan perlu segera mengisi borang 1A
seperti yang dinyatakan di thread ini:


http://eforum4.cari.com.my/viewthread.php?tid=484760&extra=page%3D1
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-5-2010 03:00 AM | Show all posts
misi ini adalah mencabar.oleh itu tidak tepat jika amelya menyerah kalah telebih awal.jika di lihat  ...
amelya Post at 17-5-2010 00:14


jikalau berlaku internet broadband slow, browser hang, etc
sila savekan karangan perbahasan di word dulu
kemudian baru post di sini
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2010 03:49 AM | Show all posts
mak aih, penganjur tak tido ke ?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-5-2010 05:00 AM | Show all posts
mak aih, penganjur tak tido ke ?
winamp05 Post at 17-5-2010 03:49


penganjur sekarang berada pada waktu yang berbeza dengan Malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2010 10:48 AM | Show all posts
wow mcm menarik

i nak tanya tajuk kita boleh pilih tak?
kalau nak guna BM & BI boleh ker?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-5-2010 12:11 PM | Show all posts
wow mcm menarik

i nak tanya tajuk kita boleh pilih tak?
kalau nak guna BM & BI boleh ker?
perempuanayu Post at 17-5-2010 10:48


tajuk ditentukan oleh kami...
mengenai bahasa
kami amat menitikberatkan penggunaan bahasa melayu sebagai bahasa pengantaraan debat
salah satu kriteria dalam permarkahan juri

terpulang pada anda nak menggunakan BI selang seli..kadang2 ada term english yang tidak sesuai/tidak boleh diubah ke bhs melayu
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2010 12:25 PM | Show all posts
kalau tajuk tu kita tak tau/mahir susah jgk tue
saya minat isu global warming..hehe

nanti saya bagi keputusan samada boleh join atau tidak sebab mcm sesetengah forumer yg lain kemungkinan date tak menyebelahi saya..anyway thanks for the info
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2010 02:32 PM | Show all posts
sokong mysara
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2010 03:02 PM | Show all posts
sokong mysara
eddysheddy Post at 17-5-2010 14:32



    eddy x nak join ker........
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-5-2010 03:15 PM | Show all posts
sokong mysara
eddysheddy Post at 17-5-2010 14:32


sokong bakal debater dr fan CT-Tactic Cari
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2010 04:09 PM | Show all posts
Count me in...thank you!
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2010 04:17 PM | Show all posts
Count me in...thank you!
Temantidox Post at 17-5-2010 16:09



    okey..nama temantidox dh di senaraikan
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2010 04:19 PM | Show all posts
wah wah..congrats tu penganjur..makin ramai nampaknyer..
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2010 04:21 PM | Show all posts
wah wah..congrats tu penganjur..makin ramai nampaknyer..
baronista Post at 17-5-2010 16:19



    kami mengharapkan lebih banyak penyertaan ..ajak la kawan2 forum baronista yg lain yea
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2010 11:54 PM | Show all posts
sayapun nak juga bubuh nama saya.....
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2010 12:08 AM | Show all posts
sayapun nak juga bubuh nama saya.....
hasmania Post at 17-5-2010 23:54



    ok...tq sbb join pertnadingan...nntikan pengumuman terbaru dr bod MKST....slalu2 dtg melawat bod nie yea
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2010 11:44 AM | Show all posts
tajuk ditentukan oleh kami...
mengenai bahasa
kami amat menitikberatkan penggunaan bahasa me ...
dauswq Post at 17-5-2010 12:11



bagi kite it's ok la nk campur2... tp make sure BM pun betul, BI pun betul nahu tatabahasanyer... jgn ikut cth kite yg skrg nih... ala2 terabur2 mcm kelkatu nmpk lampu...  ehiks.... klu nk wat BM, biar BMnyer betul... klu nk wat BI, biar BInyer betul...



regards,
arts n literature fighter
(tp bahase porem ala2 haru gak gayernyer )
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093357s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list